Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, אני חדש פה והייתי שמח לקבל קצת עזרה (:

אני מעוניין לקנות רכב יחסית זול שיתאים לצעירים, דייהנו, לי.

הטווח שאני מעוניין זה 15~20 אלף.

חיפשתי ומצאתי אוטו שאני דיי אוהב ויפה מבחינת עיצוב הלוא היא מאזדה 323F לאנטיס.

בדקתי מחירונים לגבי האוטו והמחירון שלו בלי שכלול של איזה יד הוא/קילומטראז' זה 24 אלף

והבנאדם שאני מעוניין לקנות ממנו רוצה למכור ב 18 אלף.

אני חייב לציין שזה כבר יד שלישית (אצלי, אם אני אקנה, זה כבר יהיה רביעית) ו260 אלף הקילומטראז'.

השאלה שלי אם זה שווה מבחינת מכאנית ל"השקיע" על האוטו 18 אלף וכנראה שבעתידף אפילו הקרוב הייתי אומר,

להחליף מנוע.

תודה מראש על העזרה!

שניר.

עריכה: שכחתי לציין שמבחינה כספית אני דיי מוגבל בנושא ועוד יש לי לשם ביטוח + צעיר...

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

להבא אתה מתבקש להשקיע קצת יותר מאמץ בניסוח הכותרת להודעות שלך על חשבון המאמץ שאתה משקיע בקישוט ההודעה שלך. הפעם ערכתי אותם עבורך.

ולנושא -

מנוע הוא אמנם חלק יקר אבל הוא לא המכלול היחידי שסובל מבלאי ברכב ויש עוד לא מעט מכלולים שידרשו (או דורשים, או דרשו) החלפה בקילומטראז' שכזה.

האם "כדאי" להשקיע ברכב כזה? אני לא יודע, וקשה לקבוע על סמך הנתונים היבשים שציינת בהודעה שלך. אחרי שתבדוק את הרכב בצורה רצינית ותדע מה דורש החלפה ועם מה אפשר להמשיך לחיות תיהיה חכם יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום וברוך הבא לפורום.

להבא אתה מתבקש להשקיע קצת יותר מאמץ בניסוח הכותרת להודעות שלך על חשבון המאמץ שאתה משקיע בקישוט ההודעה שלך. הפעם ערכתי אותם עבורך.

ולנושא -

מנוע הוא אמנם חלק יקר אבל הוא לא המכלול היחידי שסובל מבלאי ברכב ויש עוד לא מעט מכלולים שידרשו (או דורשים, או דרשו) החלפה בקילומטראז' שכזה.

האם "כדאי" להשקיע ברכב כזה? אני לא יודע, וקשה לקבוע על סמך הנתונים היבשים שציינת בהודעה שלך. אחרי שתבדוק את הרכב בצורה רצינית ותדע מה דורש החלפה ועם מה אפשר להמשיך לחיות תיהיה חכם יותר.

תודה רבה על העריכה.

אני יודע שזה לא החלק היחידי שאני אמור להסתכל עליו, אבל זה גם לא אוטו שאני מתכוון להחזיק לתקופה ארוכה.

אומנם שאר ההיבטים גם חשובים מאוד לא רק לנוחות הנסיעה אלא גם לפעילות תקינה של המכונית, אבל כמו שאמרתי מקודם, אני מתכוון להחזיק במכונית שלוש-ארבע שנים. זה לא אוטו לכל החיים ואומנם אני יכול לקנות אוטו בשווי 5-10K

אבל אני רוצה ספציפיט את הדגם הזה מפני שאותו אני הכי אוהב.

אני בנתיים רוצה אוטו שיהיה "על רמה" ולא סתם עגלה ליסוע עליה, בכל זאת, אני צעיר ואני צריך להתפנק כי אחר כך

מתחילים החיים האימיתיים (:

עריכה:רציתי להוסיף, האם יש טעם להתמקח עם המוכר לגבי המחיר בגלל הקילומטראז'?

פורסם

אם אתה רוצה שהאוטו יחזיק גם 3-4 שנים אתה תצטרך לטפל בו כמו שצריך....לעשות לו יישור קו מבחינה מכאנית....ובקיצור יש עבודה לעשות. אני לא הייתי מזניח אף רכב שלי, לא להתקמצן בדברים הכי חשובים כמו שמן מנוע, מים ירוקים לרדיאטור וכו'. תשקול שוב את דבריך ותגיע להחלטה.

פורסם

באמת מצאתה "אוטו להתפנק " זה בסה"כ מזדה משפחתית (כן החיים האמיתיים שלך יתחילו כנראה מוקדם משציפיתה) שלא תצפה לשום דבר מעבר לזה ובק"מ הנ"ל גם לא לאמינות שהיפניות (טויוטה וניסאן בעיקר) כלכך מתאפיינות בה.

אתה רוצה משהו כייפי וצעיר לך על רכב צרפתי \איטלקי בסכום שיש לך אתה יכול לקנות מכוניות מעולות "שיפנקו" אותך ויתנו לך חויית נהיגה ונוחות פי כמה יותר כייפית משל המאזדה המשפחתית.

וכמו שאמרתה אתה עוד צעיר כך שגם אם הרכב יתקע (גם מזדה יכולה להתקע) האישה לא תרביץ אז כל עוד אתה צעיר קנה רכב שבאמת אפשר להנות איתו.

(וזו המסקנה שאני הגעתי אליה לאחר נסיעת מבחן באלמרה)

פורסם
באמת מצאתה "אוטו להתפנק " זה בסה"כ מזדה משפחתית (כן החיים האמיתיים שלך יתחילו כנראה מוקדם משציפיתה) שלא תצפה לשום דבר מעבר לזה ובק"מ הנ"ל גם לא לאמינות שהיפניות (טויוטה וניסאן בעיקר) כלכך מתאפיינות בה.

אתה רוצה משהו כייפי וצעיר לך על רכב צרפתי \איטלקי בסכום שיש לך אתה יכול לקנות מכוניות מעולות "שיפנקו" אותך ויתנו לך חויית נהיגה ונוחות פי כמה יותר כייפית משל המאזדה המשפחתית.

וכמו שאמרתה אתה עוד צעיר כך שגם אם הרכב יתקע (גם מזדה יכולה להתקע) האישה לא תרביץ אז כל עוד אתה צעיר קנה רכב שבאמת אפשר להנות איתו.

(וזו המסקנה שאני הגעתי אליה לאחר נסיעת מבחן באלמרה)

איזה מכונית אתה יכול להציע ששוה 15-20K שהיא במצב טוב?

אני אשקול ואחפש שובב..

פורסם

קילומטרז' זה אומנם חשוב, אבל זה לא הכל. אם מדובר על רכב בן כ-15 שנה, הרי שקילומטרז' סביר פחות או יותר - 17K בשנה.

כמובן השאלה: איך הרכב עשה את הקילומטרז'?. אם זה בעיר, זה יותר בלאי מאשר אם רוב הקילומטרים היו נסעיות ארכות בכביש מהיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סתם בסה"כ משפחתית לא הייתי אומר, אחרי הכל היא מעוצבת בצורה ייחודית גם מבחוץ וגם מבפנים.

הק"מ שציינת לא קטן ויתכנו בעיות בגיר האוטומטי בק"מ הנ"ל, וסביר להניח שגם המנוע עייף ודורש בדיקה יסודית.

בהצלחה.

פורסם

במילה אחת - לא.

חפש לך משהו עם הרבה הרבה פחות קילומטראז'.

דבר אחד אל תשכח: שום דבר לא ישנה את עצם העובדה שהרכב הזה נסע הרבה יותר שעות על הכביש , דהיינו 260K , זאת אומרת לפחות חצי מהחיים שלו.

אני בכל אופן לא בעד קניית מכוניות עם קילומטראז' גבוה.

תעשה את השיקולים שלך. רכב כזה זה גם מתכון לצרות.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
שום דבר לא ישנה את עצם העובדה שהרכב הזה נסע הרבה יותר שעות על הכביש , דהיינו 260K , זאת אומרת לפחות חצי מהחיים שלו.

יותר שעות ממה? מרכב חדש עם 0 ק"מ?

כמו שרשמתי קודם, תלוי איך עשית את הקילומטרים. אם בכביש - זה דבר אחד, דבר שני בעיר, כל הזמן על סיבובי מנוע נמוכים, עם מזגן בפקק, תנועה איטית, התנעות תקופות. במקרה של עיר מנוע יעשה יותר שעות עבור אותם קילומטרים, כי לוקח יותר זמן לעשות 100ק"מ נניח על 40 קמ"ש לאומת 120קמ"ש.

בכביש לרוב אתה נוע במהירות קבועה, עם הילוך קבוע ובעיר גיר כל הזמן מחליף הילוכים מעלה ומטה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התכוונתי להרבה שעות , לא להרבה יותר.

יש משהו במה שאתה אומר , יכול להיות שישכנע את פותח השרשור אבל כנראה שלא אותי.

וגם לך תדע איך האוטו נסע בכלל. המוכר יכול לספר לך משהו אחד והוא בכלל עשה משהו אחר.

מה שאתה מסביר זה באופן תאורטי, משהו שהמוכר בחיים לא יידע.

פורסם

זה מאוד נכון שאתם אומרים שהוא נסע הרבה, אבל כמעט ואין אוטו בחיר סביר שמתאים לי ולא מהשנים האחרונות

עם קלימוטרז' נמוך...ממש קשה למצוא אחד כזה.

וחוץ מזה, שאני לא מתכוון להשאר עם האוטו הזה כל החיים כמו שאמרתי.

זה אוטו גג לחמש שנים ואני גם נעול על הדגם הזה ולא מצאתי משהו אחר.

אם יש לכם הצעות אחרות אני פתוח להכל.

פורסם

קודם כל איזה שנה הרכב בכלל?

לפי דעתי אתה יכול למצוא הרבה דברים טובים במחיר הזה עם קילומטראז' בהרבה יותר נמוך.

לפי מה שאני הבנתי פשוט המאזדה הזאת קורצת לך כנראה בגלל שנתון יחסית גבוה שמצאת ומחיר נמוך שתשלם. אבל כמו שנאמר לפעמים על זול משלמים ביוקר. (לא תמיד , אבל במקרה הזה הסבירות גבוהה)

ודרך אגב מה הנפח מנוע שאתה בכלל רוצה? ככה יהיה יותר קל לעזור לך ( לפי המאזדה אז כנראה 1600, או שאתה מחפש גם 1400, 1300? כי אם כן אז תוכל למצוא הרבה דברים טובים )

פורסם
קודם כל איזה שנה הרכב בכלל?

לפי דעתי אתה יכול למצוא הרבה דברים טובים במחיר הזה עם קילומטראז' בהרבה יותר נמוך.

לפי מה שאני הבנתי פשוט המאזדה הזאת קורצת לך כנראה בגלל שנתון יחסית גבוה שמצאת ומחיר נמוך שתשלם. אבל כמו שנאמר לפעמים על זול משלמים ביוקר. (לא תמיד , אבל במקרה הזה הסבירות גבוהה)

ודרך אגב מה הנפח מנוע שאתה בכלל רוצה? ככה יהיה יותר קל לעזור לך ( לפי המאזדה אז כנראה 1600, או שאתה מחפש גם 1400, 1300? כי אם כן אז תוכל למצוא הרבה דברים טובים )

שנת 96

וכן, במקרה זה הסבירות אכן גבוהה שאני אשלם על זה ביוקר לכן אני מסה להוריד אותו יותר.

והנפח מנוע של האוטו הזה זה 1800 ולפי מה שידוע לי יש אותו דגם או דומה בנפח 1600

אין 1300,1400...אני לא מבין גדול בסוגי מכוניות, איזה מכוניות טובות יחסית עם נפח 1300-1400?

והאם אני יכול לנסות להוריד את המחיר עם הטענות הבאות:

-אין לאוטו הזה שוק לכן יהיה לי יותר קשה למכור אותו בעצמי.

-המנוע עוד מעט גמור ואצטרך להוציא כסף על חדש.

-השילדה עברה הרבה ק"מ ובלאי חלקים נחוצים.

ושובה, תודה לכולכם על העזרה!

פורסם

לדעתי יש פוזה יפה מאוד גם על פיאט בראבה.

בכסף שיש לך תוכל לקנות אחת מודל 98 ויישאר לך עודף די רב ליישור קו.

בכל מקרה המאזדה מאוד יפה, אבל במחירים כאלה לקנות רכב עם 260K על השעון - זה פשוט מוגזם.

בכל מקום נורמלי האוטו הזה היה נמכר ב-7-8K גג.

• תוכן חדש...