Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שזה כנראה הבולם, זה נכון? הרעשים האלו מטריפים אותי ואני שומע את התקתוקים הללו בכל פעם שאני יורד מבמפר, נוסע על כביש שבנוי מאבנים מלבניות (כבישי רחובות פנימיים בדר"כ) או בכל עלייה \ קפיצה בכביש(מהמורות), יש את התקתוקים המעיקים האלו, לפעמים גם מצד ימין.

מה זה באמת? כמה עולה לתקן את זה?

ד"א רציתי לדעת אם זה תקין שבכל תחילת נסיעה יש מין רעש של קפיץ שהיה מתוח והשתחרר בידיוק מאזור הימיני במנוע?

תודה רבה :)

פורסם

לדעתי גש למוסך ושיבדקו מה זה.יכול להיות בולם או תפוח או גם תושבת מנוע.עלות התיקון תשתנה ממוסך למוסך וממה זה בדיוק.בהצלחה.

פורסם

כמה עשה האוטו, האם במזן האחרון רכב קיבל מכה חזקה כמו עלייה או ירידה ממדרכה לא זהירה וכדומה, האם הרעש נשמע בנסיעה ישרה בכביש משובש או שיש גם תקתוקים כאשר אתה בפניה חזקה אם גז ( פרסה מעמידה למשל )?

פורסם
כמה עשה האוטו, האם במזן האחרון רכב קיבל מכה חזקה כמו עלייה או ירידה ממדרכה לא זהירה וכדומה, האם הרעש נשמע בנסיעה ישרה בכביש משובש או שיש גם תקתוקים כאשר אתה בפניה חזקה אם גז ( פרסה מעמידה למשל )?

הרכב גמע 120,000 ק"מ.

התקתוקים נשמעים אך ורק כאשר אני נוסע בכביש משובש \ יש מהמורות בכביש, בפניות אין שום תקתוקים, וכן הרכב ירד מס' מדרכות וקיבל מכה מס' פעמים, אך לא משהו אגרסיבי מדי, הרעשים אגב, עוד מלפני המכות.

תושבות מנוע הולכות אחרי 120 אלף? הרכב טופל בזמן.

פורסם

אצלי זה היה תושבות גומי של המוט המייצב. התקתוקים האלה שיגעו אותי וביום שהחליפו אותן (בעלות של 70 ש"ח לכל צד לגומיה מקורית) זה עשה לי ממש טוב בלב 8).

ממליץ לבדוק את זה במוסך, לדעתי יעלו על זה תוך שניה.

פורסם

אני כמעט בטוח שמדובר בבולמים, בכל מקרה גש לכמה מוסכים ותבקש שיבדקו לך את התושבות , למה לכמה כדי להיות בטוח שזו אכן הבעיה ולא מנסים "להלביש" אליך תיקון בכח.

מה שאני כן אגיד לך זה ש100% אחרי 120K יש כבר בבולמים שלך לפחות 50% בלאי , אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב עוד כמה שנים אני מציע שתשקול ברצינות להחליף את הבולמים ,בכל מקרה לפחות את זוג הקדמיים ותתפלא איזה הבדל תרגיש בהתנהגות הרכב ואני בכלל לא מדבר על הפן הבטיחותי שבדבר כמו קיצור מרחק עצירה בכמה מטרים(!) וכו'.

פורסם

תודה רבה, אני אגש למוסך, כמה אמורים לעלות לדעתכם זוג בולמים + עבודה? יש טעם לרכוש בולמים מקוריים? לדוגמא לפני 10K החלפתי לבלמיים מקוריים (בגלל שהיו לי שריקות כשבלמתי) ושילמתי 400 שקל על הבלמים והעבודה במוסך מורשה כשיכולתי לעשות את זה ב280 בערך במוסך לא מורשה עם בלמים מקוריים ואפילו יותר בזול עם תחליפיים מאיכות טובה.

ד"א אין קשר בין הבולמים והמתלים? סליחה על הבורות.

פורסם
אני כמעט בטוח שמדובר בבולמים, בכל מקרה גש לכמה מוסכים ותבקש שיבדקו לך את התושבות , למה לכמה כדי להיות בטוח שזו אכן הבעיה ולא מנסים "להלביש" אליך תיקון בכח.

מה שאני כן אגיד לך זה ש100% אחרי 120K יש כבר בבולמים שלך לפחות 50% בלאי , אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב עוד כמה שנים אני מציע שתשקול ברצינות להחליף את הבולמים ,בכל מקרה לפחות את זוג הקדמיים ותתפלא איזה הבדל תרגיש בהתנהגות הרכב ואני בכלל לא מדבר על הפן הבטיחותי שבדבר כמו קיצור מרחק עצירה בכמה מטרים(!) וכו'.

מחזק את דבריו של ידידי.

גם אני חויתי כזה מקרה, התקתוק נשמע כמו מכת פטיש חלשה בעייה ידועה בבולמי הגז, עם השנים לצערנו עם מאבדים לחץ וגובה וכתוצאה מכך הבולם "סוגר מהלך" שעולים על מהמורה. זו הנקישה שכנראה אתה שומע.

זוג בולמים קדמיים של מונרו עלה לי 1100 ש"ח ועבודה 400 ש"ח. אני מאמין שאפשר להסתדר גם קצת יותר זול.

אם אתה מאזור ראשל"צ כתוב לי ה"פ ואפנה אותך לחנות חלקי חילוף לרכב.

פורסם

יש הבדל בין בולמיים מקוריים של הונדה לבין בולמי מונרו? ד"א אם אני קונה את הבולמים מחנות בצורה פרטית, רוב הסיכויים שלא אקבל עליהם אחריות כמו ממוסך?

פורסם

"מונרו" היא חברה ידועה וטובה בבולמים ומייצרת בולמים לחלק מפסי הייצור של היצרנים האירופאים, בכל מקרה נראה לי שה"מקורי" של הונדה זה "KAYABA" או בקיצור "KYB" ואני די ממליץ על הבולם , כ 80% של המכוניות היפניות יורדות היום מפס הייצור עם הבולמים של החברה, הסידרה שמתאימה לאוטו שלך זה "EXCEL G " ( בכל מקרה נא בדיקה מדוייקת לפי הקניה ).

אצלי בקורולה 02' אני החלפתי לזוג בולמים הנ"ל בעלות של 1200 ש"ח ולא במוסך מורשה ( הם רצו פי שניים בערך ).

יש בפניך כמה אפשרויות או במורשה או לקנות חלק דרך מוסך רגיל או לקנות את החלק להביא למוסך ולשלם רק על העבודה ( ויש מוסכים שמסכימים לזה). רק אתה צריך לדעת שאם החלק לא סופק דרך המוסך ונמצא לא תקין ( פאק בייצור) אתה עדיין זקאי להחליפו כי הוא באחריות אבל תצטרך לשלם פעם נוספת על העבודה בלהבדיל אם החלק סופק ע"י המוסך ( גם אם הוא לא מורשה ).

מה שכן שבחלק מהבולמים בנוסף לגז משולב גם שמן ( כן, באותו בולם ) וזה מצריך ניקוז לפי ההרכבה. ( צריך להיות רשום בהוראות היצרן).

• תוכן חדש...