Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 213
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה יפה שאתה יודע לחפש mazda 3 ו forum בגוגל.

זה עדיין לא מראה שיש עוד מקום בעולם הזה שמתייחסים ככה למזדה 1.6 אוטומט.

פורסם
דיון של 7 עמודים על מזדה 3 אוטומטית - רק בישראל! :-(

קשה , קשה - לכמת את התיסכול - מאזדה כמו של השכנה , ומתברר שיש בה משהו :lol:

( גילוי נאות - יש לי את ה 6 החדשה - או אולי מחודשת )

נתחיל בזה - גם בחניה ללא נסיעה , הן נראות יותר ספורטיביות ויפות מהרבה רכבים שאתם מתלהבים מהם .

ויש להן גם קצת פלפל , שקצת קשה לכם להבין - אבל כמו שאמר benj - צריך לחיות עם הרכב כדי להעריך את היכולת :wink:

והופ - גם יש לזה סימוכין ע"י ירחוני רכב בארץ ובעולם - גם יפה וגם אופה , אה לא הגיוני .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אבל אני עדיין מעדיף רכב אוטומטי, עם שליטה חצי אוטומטית, הכולל שלדה חדה ומדוייקת, היגוי בשרני ומתקשר, מתלים אוחזים ובעלי יכולת גבוהה לתקוף פניות ומשחקי ישבן לפי דרישה מאשר מכונית ידנית שלא עושה דבר ממה שציינתי.

אפרופו משחקי ישבן (עם מכוניות, כן?) שמע אנקדוטה (שאם קראת עיתונות רכב בשנות ה-80/90 אתה מכיר כבר ואם לא, אז תכיר עכשיו):

בתקופת מלכותן של ההוט-הצ' של פיז'ו (205, 309, 106, 306) עיתונאי רכב (לפחות אלה שידעו לנהוג) היללו אותן תמיד על יכולתן המופלאה להישלט על מגבלות האחיזה כמעט אך ורק באמצעות דוושת התאוצה. בתוך פניה מהירה נהג מיומן יכל לפקד על השלדה עם דוושת התאוצה והיא ענתה לו דרך הישבן וההגה.

אני לא מדבר איתך על העברת משקל טריוויאלית שמהדקת קו פניה או מרחיבה אותו, אלא על מכונית שדוהרת על מגבלות חדות כתער ומאפשרת לך לטייל בצד אחד שלהן (תת-היגוי) או בצד השני (היגוי יתר) עם נגיעות קטנות בדוושת התאוצה.

זאת מכונית ספורטיבית. לזה התכוונו פעם כשדיברו על משחקי ישבן לפי דרישה.

במאזדה 3 אוטומטית ממיר המומנט כמעט תמיד לא נעול וזה אומר שאין שום קשר מכני ישיר בין המנוע לגלגלים.

זה אומר שכל ההרצאה המרגשת הזו שנתתי לך לפני רגע היא חסרת משמעות ב-3 אוטומטית.

(ודרך אגב, בתיבה האוטומטית של פיז'ו-סיטרואן שמספר עיתונאי רכב כה אוהבים להשמיץ, הוא כמעט תמיד נעול, בין השאר בדיוק מהסיבה הזו).

אם 106GTI נשלטה בתוך פניה על ידי ניואנסים מעודנים, ב- 3 אוטומטית אין לניואנסים כאלה שום משמעות ושום השפעה.

ממילא המנוע לא באמת מסוגל לבלום או להאיץ את המכונית בשינויי סל"ד מינוריים, כי התנועה שלו עוברת דרך מרק סמיך של שמן הידראולי.

זה נחמד ויפה שמבחני דרכים וחברי פורום מתפייטים על משחקי ישבן לפי דרישה במכוניות אוטומטיות אבל לי זה מזכיר ילד שמתאר בהרחבה את נפלאות יחסי המין אחרי שעינג את עצמו לראשונה באמבטיה.

נעים, אבל לא ממש פרופורציונאלי לדבר האמיתי.

כמובן שקיימת גם האפשרות שאני לא מבין כלום, ושממיר מומנט הוא המתכון הרצוי והמומלץ ליצירת רכב נשלט ומתנהג.

פורסם

toxic יש לי שא' קטנה, על איזה רכב אתה נוהג, סתם כדי לדעת מה נק' הייחוס שלך?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

יש לי מסלול קבוע : הירידות מדרום רמת הגולן ועד צמח.

כביש מפותל להפליא, מסוכן להחריד ולשם שינוי -יחסית לאספלט המצוי- במצב סביר.

לצערי בד"כ אני נוסע בדרך הנ"ל עם ברלינגו :-(.

מפעם לפעם אני "זוכה" לעשות את הדרך גם עם מכוניות : מזדה3 (1600 אוט') גולף דיזל,c5 ,פוקוס ואימפרזה (1600 אוט').

בעצם כולן אוטומטיות חוץ מהברלינגו...

הרכב שהפתיע אותי יותר מכולם C5 .

מכיוון שאני מכיר את הדרך בעיניים עצומות ,אני מרשה לעצמי לנהוג מהר ויש לי נטיה למדוד זמנים.

עם ה-C5 אני עושה את הירידות (מקיבוץ מבוא חמה ועד הפנייה לעין-גב) בממוצע של 8 ד'.

עם המזדה תוסיפו 70 שניות בממוצע.

לפיכך אני יכול להעיד שאת המזדה הנ"ל אני ממש לא אוהב. בלי להזכיר את המנוע (הרי מדובר במשפחומטית) השלדה לא משתפת פעולה בהעברות משקל חריפות,ההגה מרגיש מנותק והכי גרוע: זווית הגלגול של הרכב.

הגולף לעומת זאת מרגישה הרבה יותר "ספורטיבית" אבל עושה זמן מאד דומה למזדה.

מה בא ללמדכם?

הכל סובייקטיבי. כל אחד והרכב החביב עליו.

נ.ב המזדה שנהגתי בה מודל 2005 כך ואינה המזדה החדשה (?) שמדובר עליה כאן.

נ.ב 2 הברלינגו מציעה שליטה מאד מפתיעה בהחלקות וסחיפות מבוקרות מאד, והאוטו צועק הצילו לפני שהוא מאבד אחיזה- כמובן שאיבוד האחיזה מופיע הרבה לפני כל אחת מהמכוניות שהזכרתי למעלה.

פורסם

בנהיגה "חזקה" במאזדה 3, כשההילוך הרביעי מבוטל, ממיר המומנט מחובר ב 99% מהזמן, ואז אפשר לשחק די יפה עם המכונית,מה גם שמצב הטיפטרוניק במזדה 3 מעניק אפשרות שליטה ידנית אמיתית על תיבת ההילוכים.

בגיר האוטומטי של PSA ה AL4 ממיר המונט נינעל מהילוך שני ומעלה, וזאת על מנת לחסוך בדלק ולא לענג את הנהג, שבהתחשב ברמת השלדות של מכוניותיהם, אין הרבה סיכויים שהוא יחפש ניהוג דרך הדוושה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, ברשותך, לפני שעה לקחתי את המאזדה 3 לסיבוב כדי שהתרשמותי תהיה טריה ועדכנית.

ממיר המומנט לא נעול, תמיד, וודאי וודאי במצב תפעול ידני. בכל ההילוכים (1, 2, 3, 4) לחיצה על הדוושה מקפיצה את הסל"ד למעלה, עזיבתה מפילה אותו.

עזוב, אני לא מדבר מדמיון ואני לא כותב על מכוניות שנהגתי בהן פעם, בהשקה בטורינו לפני ארבע שנים.

עכשיו, לפני שעה. התיבה הזו לא נועלת ממיר מומנט ואם מישהו מלהג ארוכות בכתבה עיתונואית על שליטה בשלדה הזו באמצעות הדוושה דרך תיבה אוטומטית הוא:

* מעריך שיכולות הנהיגה שלו גבוהות משמעותית מיכולותיו האובייקטיביות.

- או -

* בעל יכולת תקשור בחוש שישי עם ממירי מומנט.

תיקון לגבי ה- AL4: טכנית מסוגל לנעול גם בראשון (אך לא נוטה לעשות זאת באותה ההתלהבות שבהילוכים האחרים).

לגבי המכוניות להן הוא משודך: עקרונית אתה צודק (עם כל הצער שכרוך בדבר) אבל הוא גם הותקן בקסארה, ב- 306 וב- 206 שהן מכוניות מהדור שלפני מכוניות המעצבים הנוכחיות שפז'ו מנפקת.

פורסם
יש לי מסלול קבוע : הירידות מדרום רמת הגולן ועד צמח.

כביש מפותל להפליא, מסוכן להחריד ולשם שינוי -יחסית לאספלט המצוי- במצב סביר.

לצערי בד"כ אני נוסע בדרך הנ"ל עם ברלינגו :-(.

מפעם לפעם אני "זוכה" לעשות את הדרך גם עם מכוניות : מזדה3 (1600 אוט') גולף דיזל,c5 ,פוקוס ואימפרזה (1600 אוט').

בעצם כולן אוטומטיות חוץ מהברלינגו...

הרכב שהפתיע אותי יותר מכולם C5 .

מכיוון שאני מכיר את הדרך בעיניים עצומות ,אני מרשה לעצמי לנהוג מהר ויש לי נטיה למדוד זמנים.

עם ה-C5 אני עושה את הירידות (מקיבוץ מבוא חמה ועד הפנייה לעין-גב) בממוצע של 8 ד'.

עם המזדה תוסיפו 70 שניות בממוצע.

לפיכך אני יכול להעיד שאת המזדה הנ"ל אני ממש לא אוהב. בלי להזכיר את המנוע (הרי מדובר במשפחומטית) השלדה לא משתפת פעולה בהעברות משקל חריפות,ההגה מרגיש מנותק והכי גרוע: זווית הגלגול של הרכב.

הגולף לעומת זאת מרגישה הרבה יותר "ספורטיבית" אבל עושה זמן מאד דומה למזדה.

מה בא ללמדכם?

הכל סובייקטיבי. כל אחד והרכב החביב עליו.

נ.ב המזדה שנהגתי בה מודל 2005 כך ואינה המזדה החדשה (?) שמדובר עליה כאן.

נ.ב 2 הברלינגו מציעה שליטה מאד מפתיעה בהחלקות וסחיפות מבוקרות מאד, והאוטו צועק הצילו לפני שהוא מאבד אחיזה- כמובן שאיבוד האחיזה מופיע הרבה לפני כל אחת מהמכוניות שהזכרתי למעלה.

זה או זה או שמה שסוביקטיבי כאן זה כישורי הנהיגה שלך :-) לכל רכב יש את הגבולות שלו ולא כל אחד יודע איך להגיע לגבולות האלו , כך שמה שאתה צריך לחפש כדי לקבל פרספקטיבה אוביקטיבית זה לשים נהג מיומן שיעשה את המסלול שלך או להסתמך על עיתוני הרכב וכו' כדי לקבל אומדן לגבי איפה כישורי הנהיגה שלך נמצאים ביחס למה שאתה מאמין שמכונית X יכולה לעשות

פורסם

מסכים 100%. אני חושב שהתרשמות בסיסית אפשר ורצוי לקבל מכתבי רכב.

בוא נעזוב את כישורי הנהיגה שלי,אבל אספר לך סיפור:

לפני כמה שנים יצא לי לנהוג בקארטינג בהרצליה(חינם:-D).

לא הבנתי למה הזמנים שלי מחורבנים,עד שהמדריך שאל אותי מתי אני מתכנן להפסיק להנות ולהתחיל לעשות זמנים.

מסתבר שכשזורקים זנב בכל סיבוב זה לא ממש עוזר לזמני סיבוב טובים,אבל עוזר המון למצב הרוח.

פורסם

במאזדה 3 אוטומטית ממיר המומנט כמעט תמיד לא נעול וזה אומר שאין שום קשר מכני ישיר בין המנוע לגלגלים.

ארנון, אני לא מומחה לתיבות אוטומטיות, יכול להיות שאני טועה אבל אני מסתמך על זה בכל הקשור לנעילת המומנט בתיבה:

TORQUE CONVERTER OUTLINE The torque converter clutch mechanism mechanically engages the pump impeller and the turbine runner under a certain condition, and transmits the power, not through the fluid, but directly, preventing the slip loss of the torque converter.

חיפוש בגוגל מצא את זה, לקוח מה-Workshop Manual של המאזדה 3. אתה יכול לקרוא את המדריך כאן (רק תוודא שאתה פותח את זה ב-Internet Explorer ולא ב-Firefox, לא עובד משום מה). תבחר בתפריט ה- Dropdown את ה-FN4A (הדגם של התיבה האוטומטית ב-3) ותבחר את החלק על ה- TCC (ממיר המומנט).

פורסם

toxic, אני שואל שוב(אתה לא חייב לענות אם אין לך עניין בכך), אתה במקרה נוהג על רכב מסוג מזדה 3?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
toxic, אני שואל שוב(אתה לא חייב לענות אם אין לך עניין בכך), אתה במקרה נוהג על רכב מסוג מזדה 3?

בן

benj אני לא יודע למה שמתה תמונה של מאזדה אצלך באווטר, בטח כדי לצחוק עליה או משהו כזה. אבל אני באמת לא מבין אותך. ודרך אגב במקרה התמונה ששמתה היא של MPS. סתם בישביל הפרוטוקול היא לא רואה לא את FR ולא את הקופרה.

לגבי נתונים שאני אמרתי לגבי התאוצות, מה בידיוק לא מדויק בנתונים שלי אני ישמח אם תראה לי מקור מוסמך אחר עם נתונים אחרים.

לפי אתר הזה הנתונים שאני הזנתי אכן נכונים 0-100 זה 8.4 שניות ו22 ק''ג של מומנט.

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=164934

לגבי מאזדה 3 ה2.0L לתיבה הידנית התאוצה היא 8.7 שניות וקצת יותר לאוטומט 9 שניות לגרסה הארופאית (ישראלית) ו10.5 שניות לגרסה האמריקאית של מאזדה 3 2.0L (למשהו הגרסה לארה''ב חלשה יותר)

". Wheels magazine reported an 8.7 second 0-100 km/h time for the Australian 2.0 model in its May 2004 issue"

אם לקחת בחשבון שמאזדה שוקלת 250 קילו יותר מאיביזה, אין לאיביזה כמעט שום יתרון במהירות אפילו שהמנוע מוגדש וזה אומר רק הצלחה למאזדה וכשלון לאיביזה או לפולקסוואגן :]

פורסם

Toxic, בתור מי שנהג כ - 100,000 ק"מ על מאזדה 3 בין השנים 2005 - 2008, אני בהחלט מסכים שמדובר ברכב מהנה לנהיגה יחסית, בוודאי שיחסית למשפחטומטית. יחד עם זאת הרכב (לפחות בגרסת 1.6 אוט') סובל ממחסור בכוח - וחבל - שכן הפוטנציאל קיים. לא הייתי מרחיק לכת וקורא לרכב "ספורטיבי".

לדעתי:

"מהנה יחסית לנהיגה" - כן

"ספורטיבי" - לא

אגב, בנוגע לנעילת ממיר המומנט:

מזיכרון - ממיר המומנט ננעל במצב "טיפטרוניק", בדיוק כפי שחן פרחי תאר. אני זוכר שבצעתי בדיוק את אותה הבדיקה של ארנון והסל"ד לא קפץ בעת משחק בדוושה.

להפתעתי, הלינק שצרפת תומך דווקא בארנון שטוען שגם במצב "טיפטרוניק" ממיר המומנט ננעל רק בהילוך רביעי. (תסתכל בטבלה CE-AT OPERATION CHART ותראה שה - TCC פעיל רק בהילוך 4)

הייתכן שיש מס' גירסאות תוכנה הפעלה שונות לגיר כך שגם ארנון וגם חן צודקים?

106GTI - Deus ex machina

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...