Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד"כ נמנע מלהתייחס, אבל יש כאן לא מעט התנשאות ואמירות מקוממות!

אני בעל רכב אספנות ואיני חבר בארגון כל שהוא. משהוא שאין לו רכב אספנות אבל משלם דמי חבר לאיזה ארגון

מתיימר לייצג אותיׁׁ(או לבחור את מי שיתיימר לייצג אותי ) ואת האינטרסים שלי כבעל רכב אספנות

- אבל מכריז שאין לי זכות לבקר אותו..

אז מר פרנקוס אחת מהשתיים :או שמעדון ה5 יכריז שאינו מייצג את בעלי רכב אספנות

(למעט כמובן רכבי החברים בארגון) לפני הראשויות.

או שהארגון יבין שאם הוא מתיימר לייצג אותי (וזו בחירה שלו )- יש לי זכות מוסרית לבקר אותו גם אם זה מאמץ לבטלה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קובי, צפיתי בסרט פעמים. יופי של צילומים. יופי של מכוניות. אבל לא ראיתי סוסיתא, קונטסה, לארק, ג'יפ, קורטינה, אסקורט, פיאט 600/500, פורד אנגליה,סיטרואן והרשימה עוד ארוכה וכיוונה ברור. מה שכן ראיתי זה מכוניות שרירים, ספורט, ישנות וחדישות. נכון היה גם טנדר אמריקני נוצץ V8, וחיפושית... אבל מכאן ועד לתרבות מוטורית של כל המועדונים ביחד, הדרך ארוכה ולא ברור בכלל התוואי שלה. זה כמו להכניס לאיצטדיון גדול אוהדי מוסיקה ולהשמיע להם מוסיקה קלאסית, מזרחית, טראנס, הודית, קובנית וסמבה בחינם. יהיו כאלה שיהנו יותר וכאלה שפחות. אבל אם תבקש כסף בשביל קונצרט שכזה, האיצטדיון יהיה ריק! כל אחד רוצה לשמוע את מה שהוא אוהב, ביחוד כשהוא משלם על זה. אין שום דבר משותף לתחביב של אספן רכב ישן לבין מכונית שרירים/ספורט חדשה. אפשר תמיד לומר שניהם אוהבים מכוניות. דבר נוסף ששניהם אוהבים וזה הדבר העיקרי בגינו הם באים למקומות כאלה, זה הרצון לראות ובעיקר להראות! אבל להתחייב, קרי לשלם דמי חבר? את זה מוכנים רק חברי מועדון ה5. אלא אנשים שתחביבם המשותף מושך אותם להתאגד ובעיקר להתחייב לנושא, על ידי תשלום דמי חבר. נכון, גם במועדון ה5 יש זרמים שונים, לעיתים מנוגדים, הנובעים מאופי החברים ובעיקר מסוג המכוניות שברשותם, והקברניטים אמורים לנווט בין הרצונות של כל הזרמים בתוך המועדון. אבל כולם משלמים דמי חבר.

ברשותך כמה הערות.

מספר מועדוני רכב נוספים בישראל גובים דמי חבר על מנת לממן פעילות שמיטיבה עם חברי המועדון. מועדון ה- 5 אינו יחיד סגולה.

חלק מהפעילות הזאת גם בתחום עבודה מול הרשויות בכל הקשור לאיך חוק הספורט המוטורי יתייחס לספורט מוטורי עממי (דרך אגב, אותן פעילויות ספורט מוטורי שרכבי אספנות משתתפים בהם בחו"ל גם נחשבות לספורט מוטורי עממי. ביום ששי הקרוב אני מתכנן להשתתף בארוע כזה. מבטיח לדווח + תמונות כדי שתראה שמכוניות אספנות זה לא רק בשביל לראות ולהראות).

בין גובי דמי החבר נכללים מועדון PSI (פיג'ו-סיטרואן ספורט ישראל), IAROC (מועדון בעלי אלפא רומאו הישראלי) ו STI (מועדון סובארו טורבו שהיום כבר לא רק סובארו) שמאגדים ביניהם מאות נהגים חובבים.

השוואה למוזיקה אינה במקום.

כמעט לכל אדם יש ז'אנר מוזיקלי מועדף. כמעט כל אדם היה מתישהו בהופעה כלשהי של הז'אנר שהוא אוהב.

לכן אין טעם להסתכל על חובבי מוזיקה כקבוצה הומוגנית.

אבל תשעים ומשהו אחוז מתושבי מדינת ישראל לא מתעניינים כלל במכוניות. הם בחיים לא יבואו למפגש שקשור למכוניות. הם בחיים לא יראו בטלויזיה תוכניות על מכוניות, והם בחיים לא יחזיקו בעצמם במכונית מעניינת כלשהי.

כל חובבי המכוניות בישראל - בין אם הם חובבי ענתיקות, מכוניות שרירים, צרפתיות, או כל דבר אחר - חוברים יחד לכמות קטנה מאוד של אנשים, ובמצב המוטורי בישראל היום, יש להם יותר מן המשותף מאשר השונה.

ל 95% מהאוכלוסייה בישראל אין שמץ של מושג מה ההבדל בין בריסקה לאימפרזה טורבו. בעיניהם כולנו משוגעים, ורוב מי שמייצג את הרשויות גם רואה כך את הדברים.

לכן בעיני יש בהחלט מקום לגוף-על שייצג את כל הגופים הקיימים של חובבי הרכב, שידאג לאינטרסים של כל הגוונים והטעמים, ושיגובה במספר גדול ככל האפשר של חובבי רכב.

במצב היום צריך להסתכל קצת מעבר לתחום העניין הפרטי והצר שלך.

ברגע שיותר אנשים יבינו את זה, חילוקי הדעות בתוך עולם האספנות ייעלמו כלא היו, הרי אם אתה מסוגל לגשת לעניינים במאמץ משותף עם חובבי הדראג רייסינג (אני אישית לא מוצא עניין בתחום הזה), אז בוודאי שאתה יכול למצוא את המשותף עם כל אספן אחר.

ודבר אחרון - לא בתגובה אליך - אינני חבר מועדון ה- 5, אבל אם הייתי שוקל להצטרף, הייתי רוצה לדעת בדיוק מה עקרונות המועדון, מה מטרותיו, מה דרך הפעולה שלו, מה המדיניות שלו - לפני שאני שם את הכסף ומצטרף כחבר מועדון.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יהודי נוחת על הירח ומיד בונה שני בתי כנסת. זה שהוא ילך אליו, וזה שלעולם רגלו לא תדרוך בו.

זה מה שהשרשור הזה מזכיר לי.

פורסם

הערותי באדום

ברשותך כמה הערות.

מספר מועדוני רכב נוספים בישראל גובים דמי חבר על מנת לממן פעילות שמיטיבה עם חברי המועדון. מועדון ה- 5 אינו יחיד סגולה. שאלתי בתחילת השרשור ואף אחד לא קם....

חלק מהפעילות הזאת גם בתחום עבודה מול הרשויות בכל הקשור לאיך חוק הספורט המוטורי יתייחס לספורט מוטורי עממי (דרך אגב, אותן פעילויות ספורט מוטורי שרכבי אספנות משתתפים בהם בחו"ל גם נחשבות לספורט מוטורי עממי. ביום ששי הקרוב אני מתכנן להשתתף בארוע כזה. מבטיח לדווח + תמונות כדי שתראה שמכוניות אספנות זה לא רק בשביל לראות ולהראות). כידוע, אני האחרון שאתה צריך לספר לו את זה. הגביעים שבארון שלי, מזכירים לי את זה יום יום.

בין גובי דמי החבר נכללים מועדון PSI (פיג'ו-סיטרואן ספורט ישראל), IAROC (מועדון בעלי אלפא רומאו הישראלי) ו STI (מועדון סובארו טורבו שהיום כבר לא רק סובארו) שמאגדים ביניהם מאות נהגים חובבים. קשה לי להסביר למישהו שלא רוצה להבין. מדוע אתה מכליל את כל המועדונים שהזכרת, שכולם מעונינים בספורט מוטורי, בנשימה אחת עם מועדון ה5 ,שבסיס יעודו הוא רכבי אספנות ולא ספורט מוטורי? אני מדבר בשמי בלבד, אבל בטוח שחברי המועדון ישמחו שיותר גם להם לארגן ראלי לרכבי אספנות.

השוואה למוזיקה אינה במקום. היא מדוייקת! בהכללה, כולם אוהבים מוסיקה, אבל לא כולם אוהבים מוסיקה קלאסית, אך למרות זאת, רוקדים בחתונות לצלילי מוסיקה מזרחית.... בשביל קונצרט, הם ישלמו. בשביל הופעה של מוסיקה אחרת......לא תוציא אותם מהבית, גם אם ההופעה תהיה בחינם.

כמעט לכל אדם יש ז'אנר מוזיקלי מועדף. כמעט כל אדם היה מתישהו בהופעה כלשהי של הז'אנר שהוא אוהב.

לכן אין טעם להסתכל על חובבי מוזיקה כקבוצה הומוגנית.

אבל תשעים ומשהו אחוז מתושבי מדינת ישראל לא מתעניינים כלל במכוניות. טעות בידך. כל בית שקונה רכב, מתענין ברכב, במידה זו או אחרת. הם בחיים לא יבואו למפגש שקשור למכוניות. אם תערוכות הרכב היו בחינם....הם בחיים לא יראו בטלויזיה תוכניות על מכוניות, התכניות בטלויזיה הם על רכבים אקזוטיים/מהירים/ספורט וזה עניין של תחביב. והם בחיים לא יחזיקו בעצמם במכונית מעניינת כלשהי. זה השוני העקרי בינינו. בעיני חברי מועדון ה5, כל רכב אספנות הוא מעניין.

כל חובבי המכוניות בישראל - בין אם הם חובבי ענתיקות, מכוניות שרירים, צרפתיות, או כל דבר אחר - חוברים יחד לכמות קטנה מאוד של אנשים, ובמצב המוטורי בישראל היום, יש להם יותר מן המשותף מאשר השונה.

ל 95% להמציא מספרים, גם אני יודע....מהאוכלוסייה בישראל אין שמץ של מושג מה ההבדל בין בריסקה לאימפרזה טורבו. בעיניהם כולנו משוגעים, ורוב מי שמייצג את הרשויות גם רואה כך את הדברים.

לכן בעיני יש בהחלט מקום לגוף-על שייצג את כל הגופים הקיימים של חובבי הרכב, שידאג לאינטרסים של כל הגוונים והטעמים, ושיגובה במספר גדול ככל האפשר של חובבי רכב. בבקשה, תקים גוף שכזה. יש לך כבר חבר נוסף.

במצב היום צריך להסתכל קצת מעבר לתחום העניין הפרטי והצר שלך. והעניין הפרטי והצר שלך, מירוצי מכוניות וכו'??

ברגע שיותר אנשים יבינו את זה, חילוקי הדעות בתוך עולם האספנות ייעלמו כלא היו, הרי אם אתה מסוגל לגשת לעניינים במאמץ משותף עם חובבי הדראג רייסינג (אני אישית לא מוצא עניין בתחום הזה), אז בוודאי שאתה יכול למצוא את המשותף עם כל אספן אחר.

ודבר אחרון - לא בתגובה אליך - אינני חבר מועדון ה- 5, אבל אם הייתי שוקל להצטרף, הייתי רוצה לדעת בדיוק מה עקרונות המועדון, מה מטרותיו, מה דרך הפעולה שלו, מה המדיניות שלו - לפני שאני שם את הכסף ומצטרף כחבר מועדון. צודק.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

דורון, אתה לא יודע כמה אתה טועה כשאתה אומר שההבדל העיקרי ביננו הוא שאתה חושב שכל מכונית אספנות היא מעניינת.

ה 95% (סתם מספר שזרקתי) שמחזיקים לנטיס או שעמומון אחר לעולם לא יבינו מה אני מוצא בפיג'ו 106 ראלי או בפורשה 944, וגם לא יבינו לעולם מה אתה מוצא בבריסקה.

אני מבין בדיוק מה אתה מוצא בבריסקה, ואני משער שאתה מבין בדיוק מה אני מוצא ב 944, למרות שאני בחיים לא הייתי מחזיק בריסקה, ואתה (אולי) בחיים לא היית בוחר ב 944.

לכן, כשנפגשתי עם נציגי הרשויות בעניין הספורט המוטורי העממי כנציג מועדון PSI (יחד עם נציגי מועדון STI) לא פעלנו רק על מנת שבעלי פיג'ו וסובארו (וסיטרואן ומיצובישי) יוכלו לקיים פעילויות, אלא גם כל אחד אחר שעשוי לרצות פעילויות כאלה, כולל אנשי הדראג רייסינג (שכאמור לא מעניין אותי כלל) ובעלי VW או הונדה, וגם בעלי רכבי אספנות.

את המוני בעלי הלנטיס לא מעניין בכלל מה תקנות ומגבלות הייבוא לרכב אספנות, ולא מעניין אותם כלל איפה יכולים בעלי רכב חוקי לכביש להשתתף במסגרות ספורט מוטורי עממי. לכן כל האינטרסים שלנו מעניינים רק את אותו אחוז קטן שחובב מכוניות.

500 בעלי רכב אספנות יחד עם 500 מתחרי ג'ימקאנה יכולים להשיג ביחד עם 1000 חתימות/דמי חבר, הרבה יותר מאשר כל 500 יוכלו להשיג לבד.

אותו גוף משותף יכול להשיג עבור כל הז'נרים הרבה יותר, מבלי לקפח את הצרכים של אף אחד.

כל עוד מרבית הפעילים ממשיכים להסתכל רק על התחום הצר שקרוב ללבם, אני חושש שלא תהיה התקדמות משמעותית בכל הקשור לתרבות מוטורית בארץ, ואחת התוצאות זה פיצול אפילו בתוך הענף המצומצם של רכבי האספנות, וכואב לראות את זה קורה.

כידוע, אותו דבר קרה עם נהגי הראלי ועם נהגי הקארטינג, שלא הצליחו להתאחד לחזית משותפת כלפי הרשויות בהקשר לחוק הספורט המוטורי במשך תקופה ארוכה, וזה גרם לדעתי לנזק מאוד גדול מבחינת איך ייראה החוק העתידי, כמה נגיש יהיה הספורט המוטורי ל'עם', איך הוא יאורגן וינוהל, ואיך הרשויות מתייחסים לפעילים.

לו היתה לי אפשרות, הייתי שמח לנסות ולהוביל כזו תנועה (בלי קשר לזה שכרגע אני חי בחו"ל), אבל כל מי שפעיל יודע שיש גבול כמה זמן ומאמץ אפשר להשקיע בדברים כאלה כשיש עבודה, משפחה וכל שאר הדברים.

לא חושב שיש פעיל אחד שמסוגל להרים דבר כזה.

לכן מה שמישהו הזכיר קודם על מנכ"ל בשכר זה רעיון לא רע בכלל.

ובמקום לריב על איך השכר הזה ממומן ע"י קומץ חובבים, נראה לי שהדבר הבא זה למצוא איזה שוגר דדי עשיר שהנושא קרוב לליבו, ושיהיה מוכן לספנסר תנועה כזו.

יש רעיונות?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...