Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת רן....לא כל כך מבין מה אתה רוצה.

אריה

מה אני רוצה?....שאלה טובה.

1. גוף-על בנושא אספנות ושימור רכב על פי המודל הארופאי (חוקים תקנון אתיקה),

שמרכז תחתיו את כל נושא המוטוריקה בישראל.

2. סניפים בפריסה ארצית או נושאית, המתוקצבים ע"י המועדון מתוך דמי החבר המשולמים.

3. אחריות סניפית על הפעילויות החברתיות/מקצועיות ואחריות התנהלות אל מול הרשיות לגוף-העל.

4. נציגות לסניפים בגוף-העל על פי גודלם היחסי ועל פי צרכיהם.

5. מס' פעמים בשנה ארועים ארציים הכוללים את כולם, אולם מרכז הכובד יעבור לסניפים לארועים מקומיים

שבועיים.

מה נקבל:

1. התעסקות במדיניות, קשר, "שירות לקוחות" טוב יותר, עוצמה אלקטורלית מול הרשיות, תקציב מוגדל,

התאמה לחו"ל (רכב שעבר שיפוץ בארץ יבחן ע"י אותם קיטריונים כמו בחו"ל). שלחת נציגים לתחריות בחו"ל.

הכרה בין לאומית.

2. סניפים על פי אופי המקום או השייכות, דוגמא: למועדון מקוררי האוויר צרכים דומים לאספנים אחרים, ניתן

לשמר את פיעילותם היחודית במסגרת "סניף" ולצרפם למועדון, נציג ניבחר שלהם ישב בוועד וייצג אותם.

התיקצוב ימלא את הצרכים היחודיים לסניף, וימנע שימוש בדמי חבר של תושב אילת לאירוע שאין לו אפשרות

פיזית להיות בו. לכל סניף יהיה אינטרס לרשום ולשלם דמי חבר לכל חברי הסניף על מנת לזכות בתקציב מוגדל

המועדון יגדל ועימו התקציב, והסניף יתוקצב לפעילותיו הוא, כולם זוכים.

3. כל סניף במסגרת היחוס שלו ידאג לפעילות המענינית אותו ולחבריו, ישקיעו במקומות שמתאימים להם, יצרף

חברים חדשים ופעם בשנה יעלו כגוף אחד גדול לפעילות ארצית, יותר אופי יותר צבע יותר עניין.

4. יצוג הסניפים בוועד הנבחר יגרום מין הסתם למוכשרים מבין אנשי הסניפים להיבחר, אלה ביחד יוכלו להוביל מהלכים

לטובת הכלל והאינטרס הגדול יותר יקבל יצוג וימנע צבירת כוח מיותרת בידי קומץ נבחרים שמייצגים גוף גדול

דוגמת מה שקורה היום.

5. הארועים הגדולים ימשכו לפעילות מעניינת, הסניפים יגיעו כקבוצה כמות המשתתפים תיגדל, והמפגש השנתי יחבר

בין החברים כולם, זכיות, השקות מיוחדות, תחריות היתוליות, מפגן כוח וראווה הכל אפשרי. הוועד יתמודד פחות עם

אירועים ומטלות שונים ויותר עם המהות והתוכן.

המועדון הוקם לפני רבע מאה, הצרכים השתנו ומשתניים במהירות, קיים היום לובי אדיר שפועל למען אינטרס

ע.ע חוק המרוצים בישראל, תקנות וחוקים היום ניתן לשנות ולהקל לטובתינו,

וניתן להגיע להישגים מרשימים דוגמת אירופה וארה"ב. בתנאי שיהיה מי שידחף לנושא

שינוי מבנה לרכב (פיול סלוט) מרוצי סוף שבוע לרכב אספנות (כולם)

הקלה במיסים על חלפים לרכבי אספנות (כולם)

חבירה למוקדי כוח מקומיים עיריות, מועצות מקומיות, וכד' (ע"י הסניפים המקומיים)

בקיצור לא ניתן לנהל מועדון בפריסה ארצית בחובבנות או בדרך הקיימת ואם לא תהיה דרישה מהלקוחות

(אנחנו) אף אחד לא ימהר לעשות.

זהו אריה, זה מה אני רוצה...וגם אתה, רק שאתה עדיין לא יודע את זה! - רן

* אני ממליץ למי שאינו בקי עדיין או חדש לקרוא שירשורים אחרים כמו זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=191426

השירשור הנ"ל נינעל לא ברור למה אבל עדיין רלוונטי.

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ועדת ההיגוי שצויינה שוב ושוב על ידי, דנה והמליצה גם בענייני סניפים. היו"ר היוצא וגם ההנהגה החדשה מבצעת את המדיניות שהומלצה על ידי הועדה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

זהו בני שזה כלכך סודי, שאף אחד לא יודע, גם כאלה מבין קוראי שורות אלה שאולי שוקלים להצטרף למועדון.

אגב הקריאה להקמת וועדת היגוי, אם תעיין הייטב בכתובים היתה שלי אבל זה סתם קוריוז- רן

פורסם

רן

אני חוזר שוב ושוב לנושא ועדת ההיגוי.

הועדה שבצעה עבודה מאד רצינית והגישה דו"ח מאד מקיף, דנה גם בנושא הסניפים. הרוח בהמלצות היא חיזוק הסניפים, דבר שהתחיל להתבצע על ידי ההנהגה הקודמת של המועדון וגם מקובל על ידי ההנהגה החדשה. בשנה האחרונה חוזק הסניף בחיפה ונפתח סניף חדש בגליל העליון.

היות ולא ראית את ההמלצות אתה די מתפרץ לדלת פתוחה.

אני מניח שלאחר שההמלצות יבשילו להחלטות, כולל שינויי התקנון הנובעים מכך, זה יובא לידיעת הכלל (התקנון אגב, פתוח לכוווולם באתר המועדון).

בתגובה קצרה על דבריך הנובעים מסודיות כביכול: אתה כנראה קורא רק מה שאתה רוצה לקרוא, אז הנה שוב ובסבלנות:

הועדה היא של מועדון החמש והיא ועדת היגוי למועדון. רוב חברי המועדון קיבלו את קבצי ה PDF של המלצות הועדה במייל, חלקם קראו את ההמלצות בפורום הסגור וחלקם הטריח את עצמו למשרד המועדון.

מי שבחר מרצונו לפרוש, לא יכול להתלונן על סודיות ביחס לחברי עמותה.

ואם נמשיך בענייני דיוק, ההמלצה לועדת ההיגוי באה גם ממני ומעוד חברים טובים. אם גם אתה המלצת,אני שמח שהצטרפת בכך לחבורה גדולה יחסית.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
זהו בני שזה כלכך סודי, שאף אחד לא יודע, גם כאלה מבין קוראי שורות אלה שאולי שוקלים להצטרף למועדון.

אגב הקריאה להקמת וועדת היגוי, אם תעיין הייטב בכתובים היתה שלי אבל זה סתם קוריוז- רן

יקירי,

אתה לא יכול לצפות ממועדון כלשהו (בלי קשר למועדון החמש, שעליו, כמו שאתה יודע, יש לי ביקורת לא מועטה) לפרסם את תוכנית ההתייעלות שלו למי שאינם חברי מועדון.

אני מניח שכך זה יהיה גם במועדון האוטופי שלך.

ד"א, לאחר שקראתי שוב ושוב את מה שכתבת על מה שאתה רוצה מהמועדון שלך, לא נותר לי אלא להסכים עימך לחלוטין, ולהוסיף לרשימת רצונותיי את הדברים האלו שלך, אשר אותם אני הכללתי בהודעתי כ"מובנים מאליהם", רק ששכחתי ששום דבר לא מובן מאליו. :brickwall::brickwall::brickwall:

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

אף אחד לא רוצה שיפורסמו תוכניות "סודיות" מה גם שאין כאלה במועדון ה5 כי הוא סך הכל מועדון של רכבי אספנות.

הבעיה העיקרית לדעתי של מועדון החמש שהוא פשוט דוחה אנשים צעירים, ישנם מספר לא מבוטל של אנשים בגילאים של 20-35 שמחזיקים ברכבי אספנות מסוגים שונים שפשוט מרגישים לא בנוח להגיע למועדון ה5 עקב היחס של המועדון עצמו וחבריו.

אותו יחס שגרר פיצולים וריבים למינהם בין חברי המועדון עצמו ואותו יחס שמייחס תוכניות סודיות לפורום הסגור של מועדון ה5 במקום לפרסמם פה.

הייתי מצפה בראש וראשונה ממועדון להיות פתוח לכולם, בין אם משפרים או משפצים או משחזרים ובין אם זה מכונית א"י מקורית או מיובאת.

בסופו של דבר כולנו חובבי רכב קלאסי מה זה חשוב אם לכל אחד יש העדפות שונות תחת ההגדרה הכוללת הזאת? למה כל דבר נהייה תחרות למי יש ביצים יותר גדולות (שראיתי שבני נכנס אליה יותר מפעם אחת) במקום לנסות לבצע איחוד בין כולם תמיד יש מאמץ לבצע פילוג אפילו בקבוצה הקטנה הזאת של חובבי המכוניות הקלאסיות.

במעשים אלה אני לא מבין איך אנשים לא רואים שהם מכשילים רק את עצמם בכך שהם לא מקדמים אותנו לשום מקום ובטח לא נותנים לקדם את המטרות של החובבים קדימה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

כמה מועדוני רכבי אספנות, יש בארץ, שחבריו משלמים דמי חבר?? וכמה משלמים?

אשמח לקבל תשובות עניניות בלבד.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
כמה מועדוני רכבי אספנות, יש בארץ, שחבריו משלמים דמי חבר?? וכמה משלמים?

אשמח לקבל תשובות עניניות בלבד.

הייתי מרחיב את השאלה ברשותך:

ושהם מתנהלים כעמותה רשומה והנהגתם נבחרת בבחירות דמוקרטיות אחת לשנה

פורסם

בני

המשלוח לחברים של דבר ההחלטות הוא נכון ורציני, אבל המאגר של אלה שאינם חברים נימצא כאן,

דבר המועדון רצוי וצריך לתת פומבי ויחסי ציבור דווקא במקום בו אין לו נציגים על מנת לעודדם להצטרף

אבל זו רק דעתי.

דורון

לתשלום דמי חבר יש צדדים רבים, מועדונים רבים מצאו דרכים מגוונות לממן פעילותם ללא דמי חבר

ובו נהיה אמתיים לרגע, כשנסעת להתחרות בחו"ל עם הג'יפ, לא היה זה נכון לקבל "קצת" עזרה מהמועדון שלך?

בתמורה ללגו המתנפנף, ולקרדיט על הזכייה?

פורסם

אז אני ארהיב עוז ואשאל:

1. כמה חברים רשומים יש במועדון החמש (אלה ששלמו דמי חבר ולא כאלה שמועד חברותם תם)

וכמה מתוכם השתתפו בבחירות האחרונות לוועד?

2. כמה פרשו בשנה האחרונה, וכמה הצטרפו? שיהיה קל לחשב שנה = ינואר 08 - ינואר09

מספר יהיה בסדר וגם באחזים אני אסתדר...

וכמו תמיד אני בטוח שהאמת (והתשובה) נמצאת אי שם.....

פורסם
עניתי בפירוט, בעניין ובנימוס לשאלה שנראתה לי תמימה:

"מה הייתם מצפים מחברות בכזה מועדון, ואיך הייתם רואים את השותפות בינכם?"

כנראה שהשאלה כלל וכלל איננה תמימה והרבה (הרבה...) מסתתר מאחוריה ועל-כן ההתפלפלות וההתנגחות הפסיקו לעניין.

רק חבל שהשתמשתם בקוראים תמימים כדי לכבס כביסה בחוץ...! לא מכובד ולהבא אזהר מללכת שולל. כנראה שאני באמת טרי מידי כאן.

בברכה,

אלירן

אלירן

מצטער קראתי את ההודעה שלך ושכחתי לענות לה,

בימים אלה ממש נבחר וועד חדש למועדון החמש, לידעתך מועדון החמש הינו האלטרנטיבה היחידה היום

למועדון אספנות גדול הרשום כעמותה כפי שרמז דורון,

ברם, כמונופול (כמו אגד למשל), בחר המועדון לעסוק בדברים שניראים לו חשובים

ועל הדרך לקח על עצמו להיות שופרו של כל בעלי רכב אספנות ואספנים למניהם

וכמונופול הוא מדבר בשם כולם, למרות שאינו מייצג את כולם.

מטרת השירשור היתה לחדד את רצון ה"לקוחות" אני, אתה, כולם,

על מנת להבהיר מה אנו מצפים ממועדון שכזה,

חלק מהשירשור הוטה שלא באשמתו של איש, לכיוונים אחרים

המדגישים את הבעיתיות והסכנות בדרך, וכמנופול הרי שמטבע הדברים רוב ההתיחסיות

נוטות לשם.

כיוון שהיום מצטרפים חדשים אינם מכירים את הבעייתיות וההסטוריה

(אגב חלקה שוכתבה ונמחקה בהחלטה מעוררת מחלוקת)

חשוב מדי פעם להזכיר לכולם, לחדשים שאינם יודעים ולוותיקים ששכחו, מה צריך לעשות.

לא היתה במטרת השירשור שום כוונה ניסתרת אולי סקר שביעות רצון, או סקר לקוחות-רן

פורסם

בני, את רשותי, עדיף לשאול לפני.....

השושניםבני

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

(השושנים כתב)

המשלוח לחברים של דבר ההחלטות הוא נכון ורציני, אבל המאגר של אלה שאינם חברים נימצא כאן,

דבר המועדון רצוי וצריך לתת פומבי ויחסי ציבור דווקא במקום בו אין לו נציגים על מנת לעודדם להצטרף

אבל זו רק דעתי.

דורון

לתשלום דמי חבר יש צדדים רבים, מועדונים רבים מצאו דרכים מגוונות לממן פעילותם ללא דמי חבר

ובו נהיה אמתיים לרגע, כשנסעת להתחרות בחו"ל עם הג'יפ, לא היה זה נכון לקבל "קצת" עזרה מהמועדון שלך?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

רן, את דעתי לגבי ה"עזרה" של המועדון לנסיעתי לראלי בקפריסין, הבעתי בקול צלול, רם וברור, בפורום זה. אין צורך לחזור על הדברים. אני מקווה שהלקח נלמד.

ולשניכם, אם אינכם מסוגלים, כמו גם קוראים אחרים, לענות על שאלה פשוטה וישירה, אל תבואו בטענות איש לרעהו...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

דורון

ההבדל ביני לבין בני הוא שהאחרון מכהן בתפקיד רשמי של המועדון ואני "לקוח ממורמר".

בני חייב מטבע הדברים באחריות של בעל תפקיד, ואני לא!

בני נגיש לנתונים הרשמיים ואני לא, ואם זאת עדיין לא ברור לי לאיזה שאלה לא נתתי תשובה? - רן

פורסם
בני, את רשותי, עדיף לשאול לפני.....

השושניםבני

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

(השושנים כתב)

אבל זו רק דעתי.

דורון

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

רן, את דעתי לגבי ה"עזרה" של המועדון לנסיעתי לראלי בקפריסין, הבעתי בקול צלול, רם וברור, בפורום זה. אין צורך לחזור על הדברים. אני מקווה שהלקח נלמד.

ולשניכם, אם אינכם מסוגלים, כמו גם קוראים אחרים, לענות על שאלה פשוטה וישירה, אל תבואו בטענות איש לרעהו...

דורון

גם המועדון ענה לך בקול רם וצלול.

וכנראה לא הבנת את האירוניה בתוספת שלי לשאלה שלך...

רן, אותם מועדונים שמגלגלים כספים לאירועים במקום לקחת דמי חבר, אני מבין ומקווה שהם גם פועלים בשקיפות, עם מאזן כספי מסודר ואישור ניהול תקין מרשם העמותות...

פורסם
דורוןרן, אותם מועדונים שמגלגלים כספים לאירועים במקום לקחת דמי חבר, אני מבין ומקווה שהם גם פועלים בשקיפות, עם מאזן כספי מסודר ואישור ניהול תקין מרשם העמותות...

לא יודע... אבל הם נהנים לאללה...:lol:

איך תמיד אתה מוצא להיתפס לשולי ולהתעלם מהעיקר?

• תוכן חדש...