Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל או בנזין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכמה קילומטרז' ליום עדיף לקנות רכב המונע בדיזל?

(תצרוכת דלר, ביטוחים ,אגרת וכיוצא בזה)

יש איזה תחשיב מדוייק? כי נראה שלכל אחד יש את דעת משלו...

אם זה לא שבור,אל תתקן את זה.

פורסם

אי אפשר לענות על השאלה הזו בלי שתגדיר איזה רכב בנזין מול איזה רכב דיזל משחק אצלך, והאם למשל תתדלק בביודיזל.

יש רכבי דיזל שצורכים כ 1:8 וזה לא ממש עדיף על הבנזין (הזול יותר)

יש רכבי דיזל שצורכים 1:17 וזה כבר אופרה אחרת, אין בנזין מאותו סוג (טנדרונים למשל) שצורך צריכה כזו וזה לדעתי משתלם כבר מהק"מ הראשון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חשבתי על אוטו קטן

איביזה או גולף או משהו בסיגנון.

שיתן גם ביצוע וגם חיסכון...

פורסם

חדש או משומש ?

אם מדובר בחדש, מחיר רכישה של רכב עם מנוע דיזל יקר יותר מגירסת בנזין מקבילה, לפעמים הפער מאוד משמעותי .

ידני או אוטמטי ?

להרבה מכוניות אין בכלל גירסאות דיזל אוטמטיות.

וגם, אין הרבה איביזות עם מנוע דיזל בשוק.

גולפים דווקא יש הרבה, והם שומרים על מחירים גבוהים יחסית, בהשוואה למכוניות דיזל של יצרנים אחרים.

מה התקציב בערך ?

היום אין הבדלים בין דיזל לבנזין באגרת רישוי, וגם אין הבדלים משמעותיים במחיר ביטוח.

פורסם

חשבתי לכיוון של אוטו חדש,מכיוון שאני סטודנט תייר אז אני לא משלם מיסי קניה:-)

פורסם

קח לעצמך מדגם מייצג של רכבי הדיזל בהם חשקה עינייך, השווה אותם מול דגם הבנזין בעזרת המחשבון אותו העברתי לך בתחילת השרשור.

ביצועים?

מנועי הטרובו-דיזל המודרניים אולי נופלים מאלו הבנזין במספר הסוסים אך כל סוס במנוע הדיזל המודגש הוא סוס שרירי יותר ;-)

קטן / קומפקטי?

ישנן הרבה אפשרויות, מה התקציב?

כמה אתה נוסע בשנה? (חשוב גם לנוחות הנסיעה, וגם לסוג המנוע)

פורסם
קח לעצמך מדגם מייצג של רכבי הדיזל בהם חשקה עינייך, השווה אותם מול דגם הבנזין בעזרת המחשבון אותו העברתי לך בתחילת השרשור.

ביצועים?

מנועי הטרובו-דיזל המודרניים אולי נופלים מאלו הבנזין במספר הסוסים אך כל סוס במנוע הדיזל המודגש הוא סוס שרירי יותר ;-)

קטן / קומפקטי?

ישנן הרבה אפשרויות, מה התקציב?

כמה אתה נוסע בשנה? (חשוב גם לנוחות הנסיעה, וגם לסוג המנוע)

עד 120 אלף

נוסע ביום בערך140

ולא חשוב ירידת הערך של הרכב

אמ...ביצועים צריכים להיות ספורטיבים משהו,הרי בסופו של דבר אנחנו רק בני אדם...:mm_tongue

פורסם

אתה נוסע מעל 35 אלף ק"מ בשנה. זה די הרבה.

אני הייתי הולך ומנסה את ה-307 דיזל ידני, או את הC3 דיזל ידני, אם עוד מייבאים. זה הרכב החסכוני ביותר בישראל.

אם חשקה נפשך באוטומט, כדאי לך לנסות את הC5 דיזל האוטומטית. נשמע לי כמו דיל כיפי במיוחד.

יש גם אחלה רכבים של קונצרן VAG - פולו, איביזה, פאביה. כדאי לך לבדוק גם אותם.

פורסם

307HDI יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא, כי הרוב הגדול (ולא שנמכרו הרבה מלכתחילה) הלך לנהגי המוניות.

אתה יכול לנסות ולחפש איביזה TDI או פולו TDI אבל גם הן נדירות. אני מאמין שה-C3 HDI או קסארה HDI יהיו אופציה מצויינת עבורך.

פורסם

הוא מדבר על רכב חדש, ב 120 אלף ש"ח.

קסארה החדשה ביותר היא מודל 2004.

C3 HDI גם כן לא מיובאת כבר משהוא כמו 4 שנים.

פולו TDI ואיביזה TDI מהשנתונים האחרונים אני גם לא ראיתי בארץ.

שימו לב, הוא תושב חוזר, ורוצה לנצל הטבת מס, שמגיעה לו, ולכן הרכב צריך להיות חדש.

גולף (דור 6) TDI עולה 170 אלף ש"ח.

נדמה לי, שמהקטנות מודל 2009 רק פאביה מגיעה עם מנוע דיזל.

פורסם

למה באמת רק הפביה מיובאת אם מנוע דחזל?

כלומר יש הגיון או איזה רעיון מאחורי זה שלא מיבאים מכוניות דיזל קטנות?(וספורטיביות...):?

פורסם

ההיגיון הוא חוסר דרישה מצד השוק הישראלי.

רוב מכוניות הדיזל נקנות על ידי נהגי מוניות, מורי נהיגה, גופים מוסדיים, וחברות.

גופים אלו, מטבע הדברים לא מתעניינים במכונית קטנות וספורטיביות.

אחוז הרוכשים הפרטיים קטן מאוד, וכשניסו לפני כמה שנים לייבא איביזה TDI עם 130 כ"ס, שהוגדרה "ספורטיבית", המכירות היו אפסיות.

• תוכן חדש...