Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שיפצתי את ראש המנוע ואני מעוניין להרכיב את הראש בעצמי.

אני צריך הוראות לסגירת ראש המנוע.

את סדר הפעולות לסגירת הראש, את הלחץ במומנט וסדר סגירת הברגים של הראש. (והארות נוספות אם נדרש).

פרטים מרשיון הרכב:

מודל 1993

נפח 1108 סמ"ק

דגם מנוע 160A3000

תודה מראש,

עופר

פורסם

שלום,

סגרתי את הראש היום.

במהלך הסגירה נגזר לי בורג אחד (בורג מספר 7).

החלטתי לסגור את הראש ללא הבורג הזה.

המנוע עובד תקין.

עד כמה זה חמור? ומה יכולות להיות התוצאות בהמשך?

תודה מראש,

פורסם

אין בעיות של אטימה?

מה שאתה יכול לעשות זה לבצע הברזה הפוכה לתוך הבורג הזה ואז להוציא אותו החוצה.

בברכה,

טל

פורסם

אני שואל מתמימות , האם הבורג נגזר עקב אי החלפתו בחדש ? .

אני יודע שכדאי בעת פתיחת ראש מנוע להחליף את ברגי הראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
אני שואל מתמימות , האם הבורג נגזר עקב אי החלפתו בחדש ? .

אני יודע שכדאי בעת פתיחת ראש מנוע להחליף את ברגי הראש .

שלום רב !

שאלתך במקומה.

אי החלפת כל ברגי הראש היתה שיקול מוטעה, בעבודה שכזאת החלפת ברגי הראש היא חובה, הבורג נגזר לא בגלל מומנט חזק שהופעל עליו, אלא בגלל עייפות החומר.

אי החלפתו תגרום במוקדם או מאוחר להתחממות של אטם הראש ולשרפתו. החום הרב הנמצא במקום שלא הודק, בגלל בורג שבור, יגורם לחום רב באיזור, ולמעבר קומפרסייה למי הקירור, ולשריפת האטם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום,

נכון - לא החלפתי ברגים בחדשים. לא ראיתי שנדרש ולא שמתי לב שכתוב בדף שהועבר לי. ולמרות ששאלתי בעלי מקצוע אף אחד לא ציין זאת. (כנראה שזה היה ברור מאליו והם לא ראו צורך לציין זאת).

מה הנכון לעשות בשלב זה? ואם נדרש להוציא את הגדם של הבורג הגזור (הוא לא בולט מהבלוק) - מה הדרך הנכונה לעשות זאת?

תודה מראש,

עופר

פורסם

עופר, שלום.

בדף המצורף דווקא כתוב שאין צורך להח' ברגים. עם זאת, בהחלט יתכן שבספרות היצרן מורים על בדיקה של התארכות והיצרות ברגי הראש ופסילתם ע"פ תוצאות הבדיקה.

איך לחלוץ את הבורג מהבלוק? נדמה לי שיש לך שכן שמתמחה בעניין

:wink: , אבל אם אתה מעוניין לעשות את זה לבד אז יש מגוון רחב של שיטות.

קודם כל, כדאי לדעתי להוריד את הראש כדי לשפר את הגישה.

במידה והבורג לא תפוס חזק, ורוב הסיכויים שזה המצב אצלך כי רק הרכבת אותו, אז כדאי לנסות לסובב אותו בעזרת דורן קטן ופטיש.

ניתן לרתך עליו עמוד של פיקים של ריתוך עד שהמגדל הזה יבלוט מספיק מעל שטח הבלוק כך שניתן יהיה לתפוס אותו עם פלייר פטנט. חובה לשים לב שלא פוגעים בהברגות אם הבורג שקוע בתוך הבלוק.

אפשר לקדוח חור במרכז הבורג עם מקדח (עדיף מקדח שמאלי אבל לא חובה) ואז להכניס לתוכו חולץ (הכי איכותי ויקר שתמצא, ממותג מוכר ונחשב בלבד. חולצים זולים שנשברים בתוך הבורג גורמים לבעייה קשה מאוד לפתרון) עם הברגה שמאלית.

יש עוד מגוון שיטות, אבל תתחיל ממה שפורט כאן.

• תוכן חדש...