Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכישת מכונית חדשה הבחירה היא בין הדגמים הבאים

קליאו ספורט 2.0

פיג'ו 207 GTI 1.6 טורבו

אלפא מיטו 1.4 טורבו

פולקסווגן שירוקו 1.4 טורבו או גולף 1.4 טורבו

טווח המחירון הוא בין 147 ל 170K לפני מיקוח

הרכב יהיה בשימוש יומיומי רוב הזמן בתוך העיר וההנאה בסופ"ש.

הדגש בסופ"ש בעיקר על פניות ואחיזה ופחות על מהירות מירבית.

אשמח לקבל חוות דעת מחברי הפורום הנכבד, עם אפשר גם להתייחס להוצאות אחזקה לא ברמת השקל כמובן אמינות וכיו"ב.

בתודה מראש לכל העונים.

סבא סבבא של

תחילת הדיון הייתה בפורום PSI כאשר שם מטבע הדברים אוהדי הצרפתיות אמורים לשלוט אבל לא כך היה במציאות

http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=38022

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קראתי את הדיון ב- PSI.

המלצתי החמה לך היא לנסות את הלאון FR, על אף שהיא פחות איכותית מ- VW. יש לה את המנוע של השירוקו החזקה, הגה חד, כסאות מעולים, שימושיות גבוהה יותר בהרבה (אני לא יודע אם זה פקטור אצלך), והיא עולה מאוד קרוב לשירוקו החלשה. נדמה לי שאף מחיר זה הינו גמיש (במחיר או בתוספות), כך שבפועל היא עשויה לעלות לך פחות מהשירוקו החדשה, ולתת לך יותר כח ומומנט. אני בכלל לא מדבר על השיפורים שניתן לבצע למנוע. אגב, לטעמי היא משדרת פחות "פוזה" ומבפנים היא פחות יפה, אבל זה עניין של טעם ושל כמה פוזה אתה רוצה שתהיה לרכב שהבן שלך ינהג בו (רמז: אני הייתי קונה לבן שלי וולבו איטית להחריד ;-) ).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני מתייחס כאן לעניין חווית הנהיגה בלבד ומוציא גורמים כמו מראה חיצוני ופנימי ורמת אבזור מהמשוואה.

קליאו ספורט תהיה המכונית המהנה ביותר לנהיגה מבחינת התנהגות כביש, איזון שלדה, רמת שליטה וכמות אחיזה.

207 עדיין לא נהגתי, אבל "קיבלה בראש" מהקליאו במבחנים מחו"ל.

אלפא מיטו - מכונית מאוד מגובשת, נעימה, זורמת, מתנהגת - אבל הרבה פחות "אקשן" מהקליאו.

שירוקו - לא נהגתי (אך קולגות נהגו) - מתנהג הרבה יותר מהגולף (שאותה הייתי זורק מהמשוואה) אבל שוב - לא ספורט נטו, אלא יותר אול-ראונדר.

אפשרות נוספת - מגאן ספורט (יקרה יותר, אבל אפשר להתמקח) - התנהגות כביש מופלאה אבל הגה גרוע ובקרת יציבות לא מתנתקת. מנוע חזק משמעותית משל כל המתחרות כאן.

אגב, כשכן מכניסים את המראה, האיכות והאבזור למשוואה, הקליאו והמגאן די נופלות והמיטו והשירוקו עוברות לראש. כאן המקום להחליט מה חשוב לך יותר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אשמח לדירוג שלוקח את כל המשתנים כמובן שיש להוציא את המראה מהמשוואה שזה עניין של טעם אישי.

מבחן השוואה בלי כחל ושרק שבו לרוב יש מנצח אחד ולאור הדגשים שכתבתי בהודעה הראשונית, כמו שימוש מנהלתי ביום יום , והנאה והנעה בסופ"ש. איכות ואפילו סחירות ועלות אחזקה הם משתנים של המשוואה אבל במדרג השני בחשיבותם.

אוסיף נתון קצת מוזר למערכת השיקולים: איזה מכלי הרכב שאנו דנים בהם כאן יסייע לנהג לשדרג את נהיגתו בשנה שנתיים הקרובות כך שאם היום כניסתה לפעולה של מערכת ESP פירושה נהיגה מעבר למגבלות תביא אותו עד למצב בו הרמה תאפשר אף לנתק את המערכת . כמובן תוך לקיחת קורסים בנהיגה מתקדמת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אי אפשר לקבוע מנצחת בשיקלול כל המשתנים, פשוט מכיוון שלכל אחד מערכת שיקולים שונה. במגזין רכב צריך לקבוע מנצחת וזה נעשה לפי שקלול דעת הבוחנים, עם דגש על הצרכים של הלקוח הממוצע של הרכב. במקרה ספציפי כמו כאן אין מנוס מבדיקה פרטנית של הקונה לכל רכב ורכב בכדי שהוא יקבע מה הכי טוב לו.

למשל - אין לי כמעט ספק שמבחינת יכולת דינמית עבור נהג מנוסה הקליאו תהיה הטובה ביותר כאן (שוב, על 207 GTI לא נהגתי ואני מבסס את זה ממבחנים מחו"ל, ועל שירוקו 2.0T יש לחבריי למערכת ניסיון, בעוד לי לא יצא לבחון אותה לצערי). עם זאת, לנהג פחות מנוסה, אולי אחת מהמכוניות האחרות תהיה עדיפה שכן התנהגות הכביש שלהן בטוחה יותר. בשירוקו לא ניתן למשל לנתק את בקרת היציבות גם אם תרצה, וכך גם במיטו ובמגאן ספורט. במובן זה הן בטוחות יותר לנהג פחות מנוסה, אבל פחות מהנות לנהג מנוסה.

מבחינת איכות ליום-יום, הקליאו בעייתית - היא לא ממש מאובזרת, נראית די מסכנה מבפנים, מרעישה וקשיחה מדי ובפירוש לא מספקת תמורה לשקל במחיר בו היא מוצעת (לפני הנחה). 207 GTI תהיה הרבה יותר נעימה ככל הנראה, ונראה לי שמיטו ושירוקו אפילו יותר ממנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...