Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת המלחמה בין Orange ל Cellcom על קווי טלפון נייחים לבית, מציעה Orange את ה SmartBox שהוא, הלכה למעשה, טלפון סלולארי נייח לבית + ראוטר אלחוטי שזקוק לקו בזק (DSL) לצורך תשתית אינטרנט.

Cellcom יצאה לפני שבוע עם המכשיר שלה (מכשיר של חברת OPTION, בקישור הזה המכשיר הראשון מדגם Globesurfer II 7.2 E) המציע קו סלולארי נייח, ראוטר אלחוטי ותשתית+ספק כלולים במכשיר (ללא צורך תשתית בזק !!) עם התקנה נוחה וקלה (הכנסת כרטיס סים למכשיר וחיבור טלפון פשוט לשקע ה RJ - והעסק עובד). Cellcom אינה מגבילה את כמות המידע העובר באינטרנט (מהירות הגלישה היא עד 2,8 מגה ביט - שזה מספיק לנו).

המחיר של סלקום מאוד אטרקטיבי (100 שח לחבילה עצמה בהתחייבות של 18 חודשים, ו 19 שח למכשיר למשך 36 חודשים).

היתרון העצום של סלקום: אתה לא צריך את בזק. קו הטלפון (והאינטרנט) ניידים בקלות מבית לבית ותעריפי החיוג החוצה טובים למדי (33 אג לכל רשת סלולארית, 10 אג' לבזק וגם 500 דקות חינם לסלקומים של המשפחה על אותה החשבונית של הקו הנייח).

שבוע הבא אני מקבל מכשיר להתנסות (עד 14 יום) טרם ההתנתקות מבזק.

האם למישהו כבר יש אחד בבית שיכול לספר מהניסיון הדל שלו על "איך זה עובד" ? (או בקיצור: האם זה עושה את העבודה או לא).

איציק

* בבקשה, אנא חיסכו ממני סיפורי סבתא - אני מחפש אלטרנטיבות ראויות (לא "טריפל" של HOT) לסיים את החתונה הקתולית עם בזק ו 50 ש"ח "דמי אחזקה" שלהם.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אציק אומנם אין לי כרגע ראוטר אבל יש לי יש מודם אלחוטי של החברה שבה אני עובד, אל תשכח שהמהירויות המוצהרות שבשני החברות הן "עד" 2.8 (המודם מסוגל להגיע ל 7.2 וגם הרוטר אם ני לא טועה) מגביט לא מגבייט בהורדה והאלעה של עד 1.2, מהירות מתחלקת כמובן באיכות ובחוזק הלקיטה\ מספר המנויים שמשתמשים בסביבה הקרובה אליך, איפה שאני נמצא המהירויות טובות מאוד ולא יצא לי שירדתי מ 1.5 מגביט חוץ מכאשר נדדתי עם המודם.

הראוטר עובד עם על אותו עקרון, ונכון בסלקום יותר משתלם מבפרטנר, בגלל החבילה שהיא כאמור ללא הגבלה, וללא התלות בתשתית של בזק, אגב העניין עם המודם בדיוק אותו דבר.

אם אתה מקבל את הראוטר לשבועיים התנסות (10 ימי עסקים), אז רכשת אוטו טלפונית, תקן אותי אם אני טועה, ומנסיון, עד שלא תשתמש בזה לא תבין בדיוק איך זה עובד, כל אזור ואפילו כל חדר עם הקליטה שלו, האם בדקת מול מי שמכר אם ניתן לרכוש את הראוט במחיר אחד וללא תשלומים של 26 חודשים?

בכל מקראה אני ישמח אם תעדכן פה כי אני גםחושב לבקש את הראוטר.

פורסם

עניין התשלום על המכשיר פחות מעניין אותי. קראתי היטב את ההגבלות וציינתי אותן כבר בהודעתי הקודמת ("מהירות הגלישה היא עד 2,8 מגה ביט - שזה מספיק לנו")

את עיקרון הפעולה של המכשיר אני מכיר, יש לי ראוטר אלחוטי בבית. קראתי היטב את הספרות של היצרן של הראוטר הסלולארי של OPTION (היצרן ממליץ על התקנה קרובה לחלון, לא חשוף לשמש, לא ליד קווי מתח גבוה\פלורסנטים\משדרים, לא קרוב מידי לאדם וכד'). יום ראשון אני אקבל אותו - רק אז נתחיל להחכים... :-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבילה של תשתית + ספק במהירות דומה עולה כ80 ש"ח תשלום קבוע לבזק עוד 50 שח. אז למי שלא מחזיק עוד קווים של סלקום זה לא כזה מציאה או שאני מפספס משהו?

עוד שאלה הקו הביתי שלך הופך ל052? כלומרעלות שיחה נכנסת כמו לסלולרי?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בנוגע לתשלום הקבוע לבזק: אם אתה עושה מעט מאוד שיחות מקו הטלפון הזה אפשר לעבור למסלול של "קו קל" ואז התשלום החודשי הוא רק ~25 ש"ח בחודש (אך השיחות יקרות יותר).

פורסם

הסמארט בוקס של אורנג' הוא ראוטר אלחוטי הלכה למעשה ואין קשר בינו לבין הסלולר.

השירות שהם מכנים "הקפצת שיחה" סה"כ הופך את השיחה לVOIP לתוך האלחוטי הביתי. ואין בינו לבין הסלולר קשר למעט השם המונח על הראוטר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

119 ש"ח בעבור תשתית אינטרנט, ספק אינטרנט, קו טלפון ו500 דקות שיחה חינם לסלקומים?! :shock:

נשמע טוב, ממש טוב. אם הטכנולוגיה של סלקום בשלה מספיק ואיכות השירות טובה זאת בהחלט נשמעת כמו אחלה אופציה לקו הבזק המיותר בהחלט שיש לי בדירה.

אני מחכה לשמוע מה גילית ואיך זה עובד :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
חבילה של תשתית + ספק במהירות דומה עולה כ80 ש"ח תשלום קבוע לבזק עוד 50 שח. אז למי שלא מחזיק עוד קווים של סלקום זה לא כזה מציאה או שאני מפספס משהו?

עוד שאלה הקו הביתי שלך הופך ל052? כלומרעלות שיחה נכנסת כמו לסלולרי?

טרם הצלחתי להשיג ב 80 שח ספק +תשתית, ואני לא מדבר על HOT כאופציה בכלל. 130 שח לחודש זה עדיין קצת מעל מחיר העסקה המדוברת - אבל בפועל ההפרשים קצת יותר גדולים (אם כי לא היסטריים).

היום שוחחתי עם בזק בנוגע לניתוק הקו - והם עדיין לא היו מוכנים לרדת מ 60 שח לחודש על תשתית 2.5 מ"ב - וזה אוטומטית מביא אותי ל 110 שח בחודש לפני ספק-שירות ושיחות (50 על אחזקה ו 60 על תשתית). בעבר הייתי במשא ומתן מאוד ארוך איתם עקב נציגת שירות שהבטיחה דברים ולא קיימה (כמה צפוי) והגענו לפשרה בדבר זיכוי של חודשיים על התשתית, אבל מעבר לזה הם לא היו מוכנים לכבד את הבטחת הנציגה בעניין המחיר. בסופו של דבר הם "באו לקראתי" והסירו כל התחייבות מהחבילה - משמע: אני יכול להתנתק מתי שאני רוצה (הנציגה היום אישרה את העניין).

המטרה שלי היא פשוט להיפטר מבזק, גם אם הרווח לא יהיה עצום (מבלי לפגוע ברמת השירות עצמו) - למרות שנכון להיום כן יש רווח (ויתרון ניידות גדול יותר). החבילה עצמה עולה 100 שח לחודש - והמכשיר עצמו 19 שח נוספים (אפשר לקנות אותו בתשלום אחד מזומן של 700-800 שח).

הקו הקל אינו אופציה, מחישוב שעשינו מתברר שלמרות שאחנו מדברים מעט (בממוצע 30 דקות ביום) המחיר של הקו-הקל לשיחות יוצאות יקר יותר ובגלל שהחיוב מורכב בערך מ 50% שיחות בזמן שיא ו 50% בזמן שפל (לפני 7 בערב זה שיא, אחרי זה שפל), אין כדאיות וזה יוצא אותו המחיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יכול לספר לך קצת על השירות של סלקום (אני עובד בסלקום).

החברה מתחייבת לספק לפחות 2.8 MB הורדה, ו 1.2 העלאה שזה מאוד מהיר יחסית למה שמציעים אחרים.

אני לא זוכר בידיוק את המחיר אבל הוא באזור ה 130 שקל לחודש כולל ראוטר ו 600 דקות שיחה לכל היעדים (לא סגור על זה ,תבדוק).

אם אתה גר באזור נתניה יש מצב שיהיה לך קצב של 7 MB, אבל כמו שאמרתי החברה מתחייבת ל 2.8 כל השאר זה "בונוס".

אתה מקבל SIM ויחד עם זה יהיה לך מספר סלקום שהוא קו נייח.

אם אתה משתף קבצים, או מתשמש כבד, לא ימלצו לך בסלקום להתחבר לחבילה, אם תתעקש יתקנו לך אותה, אבל קח בחשבון שזה לא להורדות כבדות.

היתרון של שלה על אורנג' זה שלא צריך תשתית..

פורסם

כן, יש אצל ההורים שלי את הראוטר של סלקום החל משבוע שעבר.

עובד על הכיף-כיפאק.

ראוטר מתקדם עם כל האופציות , יש לו צג כך שהוא משמש סלולרי לכל דבר + טלפון קווי שמחובר אליו. (אפשר אפילו לשלוח SMSים דרך המחשב)

מהירות טובה מאוד, אני לא יודע אם זה 2.8 כמו שהוצהר אבל זה יותר מהיר מה1.5 מגה הרגיל.

יתרון ענק: אתה צריך להתעסק רק עם מישהו אחד ,ולא עם ספק תשתית וספק אינטרנט, אפשר לקחת אותו לכל מקום, הוא אפילו נטען!

כשתיגמר לי ההתחייבות עם בזק , אני בהחלט אשקול רכישת אחד כזה, אלא אם כן ייצא משהו יותר טוב עד אז.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם אתה משתף קבצים, או מתשמש כבד, לא ימלצו לך בסלקום להתחבר לחבילה, אם תתעקש יתקנו לך אותה, אבל קח בחשבון שזה לא להורדות כבדות.

מה זאת אומרת?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
כן, יש אצל ההורים שלי את הראוטר של סלקום החל משבוע שעבר.

עובד על הכיף-כיפאק.

ראוטר מתקדם עם כל האופציות , יש לו צג כך שהוא משמש סלולרי לכל דבר + טלפון קווי שמחובר אליו. (אפשר אפילו לשלוח SMSים דרך המחשב)

מהירות טובה מאוד, אני לא יודע אם זה 2.8 כמו שהוצהר אבל זה יותר מהיר מה1.5 מגה הרגיל.

יתרון ענק: אתה צריך להתעסק רק עם מישהו אחד ,ולא עם ספק תשתית וספק אינטרנט, אפשר לקחת אותו לכל מקום, הוא אפילו נטען!

כשתיגמר לי ההתחייבות עם בזק , אני בהחלט אשקול רכישת אחד כזה, אלא אם כן ייצא משהו יותר טוב עד אז.

תודה אייל, לא ידעתי שהוא נטען אבל ראיתי שמתח האספקה למכשיר הוא 5V, טוב לדעת :-)

ראיתי את כל הפונקציות שלו כבר בספרות הטכנית של היצרן (צג הודעות וכו').

אגב, היכן ההורים שלך מיקמו את המכשיר בתוך הבית ואיך הקליטה ? (הבנתי שמהכשיר אינו דורש התקנת טכנאי).

החברה מתחייבת לספק לפחות 2.8 MB הורדה, ו 1.2 העלאה שזה מאוד מהיר יחסית למה שמציעים אחרים.

אני לא זוכר בידיוק את המחיר אבל הוא באזור ה 130 שקל לחודש כולל ראוטר ו 600 דקות שיחה לכל היעדים (לא סגור על זה ,תבדוק).

אם אתה גר באזור נתניה יש מצב שיהיה לך קצב של 7 MB, אבל כמו שאמרתי החברה מתחייבת ל 2.8 כל השאר זה "בונוס".

אתה מקבל SIM ויחד עם זה יהיה לך מספר סלקום שהוא קו נייח.

היתרון של שלה על אורנג' זה שלא צריך תשתית..

המחיר הוא 119 שח לחודש (זה 100 לחבילה כפול 18 חודשים + 19 למכשיר למשך 36 חודשים, אבל את המכשיר אפשר לשלם גם מזומן) והוא כולל את הגלישה(ספק+תשתית), הקו וגם 500 דקות ליעדי משפחה על אותה החשבונית של הראוטר.

אנחנו כלל לא מורידים "כבדים" ואינני משתף קבצים כלל. בסלקום אמרו חד משמעית שחבילת הגלישה היא ללא הגבלה.

היתרון שלה על אורנג' שלא צריך תשתית הוא ע-צ-ו-ם - וזה בדיוק מה שאני רוצה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ובצדק, אין סיבה שבגלל כמות משתמשים יחסית קטנה הם ינצלו את הרוחב ומשתמשים חדשים פוטנציאלים יקבלו מהירויות מוכות יותר ובוסופו של דבר לא יהיה משתלם לרכוש את המודם או את הראוטר.

סלקום לא חדשה בתחום, התשתית של הראוטר אותה תשית שמשמת את המודם של סלקום שנמכר כבר מעל שנה וחצי, מה שכן באמת לדעתי מבחינת חברה יהיה חכם "להגביל" מע את הרוחב (לא המהירות), של הפס על מנת למנוע רשת עמוסה ואיטית , לפחות עד שאנטנות חדשות יצטרפו למערך.

פורסם

קודם כל,

נאמר כאן MB,

ללא התייחסות ל-Mb או ל-MB[מגה ביט מול מגה בייט],

באתר של סלקום מצויין 2.8Mbps, שהם כ-22.4MB ב-ADSL.

שנית,

יש לראות בראוטר הסלולרי העושה שימוש בכשני רשתות,

הרשת הפנימית של סלקום, הקישור בין הראוטר אל השרת של סלקום,

והרשת החיצונית לעולם, בין השרת של סלקום לגלובוס.

לצורך העניין,

אפשר להשוות את כל עניין התעבורה לצינור מים בבריכה,

הרשת הפנימית מהווה את הצינור,

הרשת החיצונית מהווה את המים.

הצינור יכול להעביר 1000 קוב של מים[להלן, תעבורת הרשת],

אך מטעמי חיסכון, הבעלים של הבריכה החליט שכמות המים שתעבור בבריכה, היא רק 500 קוב.

אז מבחינה תיאורתית, הרשת הזאת יכולה להתאים לאימיול, יוטוב וכו',

מבחינה כלכלית? עדיף להשאיר את השירות הזה למשרדים.

----

• תוכן חדש...