Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

מדובר בפיג'ו 306 שנת 99'. מנוע 1400 סמ"ק.

זה כשנה+ שהרכב ברשותי הייתי מרגיש מין "ריקוד" של הרכב שמגיע מכיוון הגלגלים האחוריים רגע לפני עצירת הרכב.

בנוסף לכך, רק כשבולמים חזק יחסית במהירות גבוהה מרגישים רעידות קטנות ומהירות מכיוון הבלם רגל.

המוסך בדק וקבע שהכל בסדר...

החלטתי לטפל בבעיה, לכן:

לפני חודש החלפתי בעצמי צלחות קידמיות כולל רפידות חדשות (עלות זניחה יחסית לכן החלטתי ללכת מהקל לכבד).

הבעיה לא נפתרה.

לפני שבוע החלפתי במוסך צלחות "תוף" ואת הסנדלים (ועל הדרך את המשאבות, אחת נזלה אז החלפתי את שתיהן).

בעל המוסך לא כלכך הבין למה אני רוצה להחליף, גם למרות שהסברתי לו את הבעיה, הוא ביצע זאת.

ה"ריקוד" של הרכב ירד משמעותית אם כי עדיין לא נעלם, גם הרעידות בבלם רגל לא נעלמו.

יש לציין שכל ארבעת הגלגלים נועלים צמיגים בני 5 חודשים של GoodYear DURAGRIP 185/65/14 .

כמו כן, לא יודע אם זה יעזור לכם לבודד את הבעיה, שתי ציריות ושני משולשים הוחלפו גם כן לפני חצי שנה.

איזון גלגלים, כיוון פרונט וכל מה שקשור להיגוי - בוצע!

ביצעתי את הבדיקה הבאה מס' פעמים בזהירות:

נסעתי על 30 קמ"ש וניסיתי לבלום עם הבלם-יד בלבד (כי לא ניתן לבודד בבלימה רגילה ולקבוע אם זה הבלמים מקדימה)

ולפי התחושה שלי, לא הצלחתי לקבוע אם זה מגיע מכיוון הגלגלים האחורים בלבד.

בגלל שהחלפתי צמיגים חדשים ובלמים מאחורה במוסך... האם יתכן שהרעידות והריקודים נובעים מהבלמים מקדימה ?!

אני חושש כך כי לא נראה לי שהבלם האחורי ירעיד את הבלם רגל במהירות גבוהה יחסית בבלימה חזקה, כל כל המשקל של הרכב נשען קדימה.

דעתכם?!

בתודה, אוהד.

• ספונסר פורום
פורסם

בדוק את מייסבי הגלגלים הקדמיים

ועוד שאלה,יתכן שהABS נכנס לפעולה ואתה פשוט לא מודע לכך?

אתה מזהה את פעולת הABS?

אורן

פורסם

מזהה ABS, אך אין ABS לרכב.

עכשיו חזרתי הבייתה ושוב ניסיתי לבדוק וביקשתי גם מחבר שיתן ידו בלחוש מהיכן מגיע הריקוד

ושנינו הרגשנו שבעת הרמת בלם היד בעדינות בכ30-40 קמ"ש לפני עצירת הרכב הרכב מרקד לו.

למרות שלא חסכתי וביצעתי את החלפת התופים והסנדלים במוסך עדיין הבעיה נשארת.

(הייתי מחליף את הסנדלים והתופים לבד אם היה לי פטיש אויר ואת הלוחץ ההדרואלי שאמור להוציא את הלאגרים מהתופים)

אחזור למוסך עוד השבוע. להתייעץ איתו, הרי הוא לא היה שמח מלכתחילה להחליף אותם.

המיסבים גורמים בפועל לאיזו תקלה? הרעידות בבלם רגל או ב"ריקוד"

ויש מצב שזה המיסבים האחוריים? יש דבר כזה ?

• תוכן חדש...