Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתקוון לקנות אימפרזה 1.6 סטיישן שנת 2002 עם גיר אוטומטי. בבדיקת רכב התגלה רעש ונזילות מהגיר.

אני מבין שנדרש שיפוץ גיר.

סיכמתי עם המוכר על 4200 ש"ח במקום 49000 ש"ח (לפי מחירון).

חוץ מזה רכב במצב שמור עם קילומטרז' 105000 כאשר כל הטיפול נעשו במוסך מרכזי (ראיתי דו"ח).

האם כדאי בכלל להתקרב לרכב זה? כמה יכול לעלות שיפוץ גיר?

תודה מראש על העזרה.

פורסם

הקילומטראז לא נמוך אלא סביר,

לדעתי לאור הנתונים שכתבת יש מקום להוריד את המחיר עוד קצת.

לא הייתי קונה את הרכב בלי לקבל מהמוסך המרכזי את עלות התיקון המכסימלית של הגיר.

-שים לב שהמחירונים מתעדכנים עוד מספר ימים-

בהצלחה.

פורסם

רעשים ונזילות לא תמיד מחייבים שיפוץ גיר, בטח לא במכוניות שנסעה מעט (105K קמ ב 7 שנים - זה בדיוק 15K קמ בשנה)

צריך לבדוק את מיקום נזילות השמן (האם מדובר בשמן גיר אוטומטי או שמן דיפרנציאל), מה עוצמת הנזילות והאם אפשר לתקן מבלי לשפץ את הגיר.

בעניין רעשים: בדגמים האוטומטיים של סובארו קיים רעש שריקה מאוד עדין במהירויות שיוט שמקורו בדיפרנציאל. זה קיים בכל הדגמים ורוב האנשים לא מרגישים בו. כדאי לקחת את הרכב למוסך של סובארו בשביל לבדוק האם מדובר במשהו חריג ברכב הזה או שזה נורמלי ואז צריך לחיות עם זה.

מניסיון עם מכוני בדיקה, ברוב המקרים קיימת שם נטיה מטורפת להגזים עם כל דבר. לא לשכוח שמדובר ברכב בן 7 - וכמו לכל מכונה גם לזו יש בלאי. צריך להכניס דברים לפרופורציה נכונה ע"י לקיחת הרכב למוסך אחר למטרת חוות-דעת-שניה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובות.

רק רציתי להוסיף שהתנהגות של הרכב מצויינת, מעבר הילוכים חלק ובזמן. רעש ששמענו זה היה כמו של מתח גבוה על מגדלים של חברת חשמל וזה לא היה בנהיגה אלא כשרכב היה מורם על ליפט.

לפי מוסכניק שלי התיקון יעלה 3500+ חלקים.

הסיפור הזה די מוזר כי רכב טופל בקפדנות במוסך מרכזי "ברזילי" בירושלים ולפי דבריו של המוכר בכל טיפול הוא ביקש לעשות בדיקה כוללת ולהתריאה על כל תקלה. איך זה יכול להיות שהמוסך שתק?

תודה

סלבה.

פורסם

זה נשמע לי כמו קשקוש (סליחה מראש על הקביעה ה"נחרצת").

הרעש שאתה מתאר מזכיר לי את הרעש מהמדחס מזגן שהוא אופייני לסובארו במיוחד במודלים הללו ובמיוחד בסל"ד סרק.

גש לקבל חוות דעת שניה ואם צריך אז גם שלישית !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

אני רוצה להגיד מילה טובה על "מוסך אדמונד עשה לי טוב" ויורם במיוחד. לפני שקניתי את הרכב, התחלתי לחפש מוסך שמתמחה בגירים אוטומטים. בפורום זה מצאתי הרבה תגובות טובות על מוסך אדמונד. התקשרתי ליורם כדי להתיעץ לפני הקניה. קיבלתי תשובה עניינית ומקצועית. קיבלתי רושם שאין תקלה רצינית בגיר.

לאחר שבכל זאת החלטתי לקחת סיכון ולקנות את הרכב, הגעתי למוסך אדמונד. התברר שרעש מהגיר זהו רעש טבעי של פעולת הגיר ונזילה הקיימת היא סך הכל מהקרטר וניתן לפתור את התקלה ע"י פירוק מכסה קרטר והחלפת אטם (סיליקון).

לא היתי צריך לפרק את הגיר כמו שאמרו לי במוסך "הקבוע שלי" במחיר של 3500 ש"ח רק עבודה אלא הסתפקתי בתיקון של 400 ש"ח במוסך אדמונד.

תודה רבה ליורם על יחס מקצועי והגון, על סבלנות ויחס אישי.

סלבה.

• תוכן חדש...