Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קודם כל, עשיתי חיפוש בנושא לפני שכתבתי את ההודעה.

בימים האחרונים, הגעתי סוף-סוף להחלטה מה ללמוד. התלבטתי בין הנדסת אלקטרוניקה וחשמל ובין הנדסת מכונות.

והחלטתי ללכת עם הלב וללמוד מה שאני אוהב ומענין אותי, הנדסת מכונות.

זה לאחר שגם שקלתי ללמוד בגרמניה הנדסת רכב, אך לאחר התכתבות עם מחלקת הרישום באונ' שטוטגארט, הבנתי שהלימודים בגרמנית ודורשים הוכחה של לפחות 900 שעות לימוד גרמנית.

אז עכשיו השאלה איפה כדאי ללמוד הנדסת מכונות.

אני מראשון לציון, כך שאונ' ת"א הכי נוחה לי, אך הבנתי שבתחום הספציפי הזה, עדיף את באר שבע או הטכניון.

תחום (או יותר נכון תת תחום בהנדסה) הרכב, זה תחום אהוב עלי מאוד. מכוניות ואופנועים (ודברים ממונעים בכלל), זו ממש אהבה שלי (כמו רובכם, אני מניח), אז אני רוצה גם ללמוד משהו שהוא כמה שיותר בכיוון הזה, בתקווה גם לעסוק בו (אולי עד שאסיים ללמוד, כבר תיפתח חברת רכב ישראלית... :) ), לכן אני שואל את השאלה כאן, בפורום הרכב.

אז תודה רבה לכל העונים, ואשמח לקבל גם המלצות אחרות, אם יש.

גיא

פורסם

אם חיפשת בפורום בטח הגעת גם לשרשור הזה שמכיל לא מעט מידע בנושא הנדסת מכונות בכלל והנדסת רכב בפרט.

איפה כדאי ללמוד? שיקולים אישיים שלך. בתכלס, אף אחד עדיין לא יצר את "מחירון לוי יצחק" לתארים אוניברסיטאים, כך שבכל פעם שמישהו אומר לך שבנושא מסוים "אב"ג עדיפה על את"א" תדע שהוא אומר לך את זה על סמך דעתו האישית בלבד או על סמך שמועות. בתכלס, לדעתי הרמה די דומה בכל האוניברסיטאות ואין הבדלים של ממש בין מוסד למוסד מבחינת הרמה. אני לא מכיר שום חברה גדולה שתדחה אותך על הסף רק בגלל שאתה בוגר של אוניברסיטה מסוימת ולא אחרת. ואם כן קיימת חברה כזאת, מדובר בגחמה של אנשי הגיוס בחברה בלבד, ובוודאי תמצא חברה מתחרה עם גחמה הפוכה.

יש לך עוד כמה חודשים על מועד הרישום לאוניברסיטה (זה בפברואר אם אני זוכר נכון). תנצל את הזמן כדי לבדוק לאיזה מהמוסדות אתה יכול להתקבל. תלך לימים הפתוחים כדי לראות את הקמפוסים השונים ולהתרשם לטובה או לרעה. תשאל אנשים שכבר למדו או לומדים בכל אחד מהמוסדות ותראה כמה הם מרוצים מהלימודים שלהם, ועל סמך זה תחליט.

וכמה מילות עידוד - שיהיה בהצלחה. הנדסת מכונות (וגם הנדסת חשמל) זה לא תחום לימודים קל. תכין את עצמך נפשית, מניסיון :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...