Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

שכן שלי נמצא "בתהליכי חיפוש", אחר פיגו 206 1.6.

הערב, הוא הלך לסוכנות אוטודיל,כדי לבדוק רכב שהוא ראה באתר שלהם.

מדובר כאמור על פיגו 206,מנוע 1600,אוטומטית,שנת 2003, עם 80000 ק"מ.

הוא עשה עליה סיבוב קטן באיזור, שממנו הוא לא יכול ללמוד יותר מידי על הרכב.

כשהוא ביקש לראות את טופס הבדיקה של הרכב(שכמובן היה אצלהם),היו כתובים בגדול הדברים הבאים:רעש מערכת שסתומים,מעבר גזים למערכת קירור,התנעה קשה,תושבות מנוע פגומות,לתקן זווית היגוי,בולמי זעזועים קדמיים חלשים,הוחלפה דלת תא מטען,נקישה בשילוב והעברת הילוכים,השהיה,בלי דיסקיות גבוה.

מה אתם חושבים על זה?

בעיקרון,הוא לא יקנה את הרכב בלי לקחת אותו לבדיקה נוספת,במקום שהוא יבחר.

השאלה היא, אם יש בכלל טעם לקחת את הרכב לבדיקה נוספת,או שכבר כרגע ניתן לקבוע שהרכב במצב לא טוב?

האם הגיר קרוב לסוף חייו? האם ייתכן שהוחלפה דלת תא מטען, ולרכב לא נגרם נזק גדול?

ומה בדבר הליקויים האחרים??

תודה רבה.

(:

פורסם

להערכתי (על סמך דבריך) לא כדאי לקחת לבדיקה, אלא אם המחיר נמוך.

יש פוטנציאל לאטם ראש גמור, וגיר אוט' שעלול להיות בסוף חייו. שתי תקלות אלה עלולות לעלות כסף רב.

בולמי זעזועים ותושבות מנוע הם לא דברים קריטיים מבחינת מחיר, אבל צריך לקחת בחשבון.

 

יכול בהחלט להיות שהוחלפה דלת תא מטען ללא פגיעה נוספת - ללמשל כתוצאה מפגיעה קלה במשאית/ג'יפ עם מגן חזירים, או בברז כיבוי אש/עמוד וכו'. צריך לבדוק אם מצויינת פגיעה נוספת ברצפת הרכב בחלק האחורי.

 

בגדול - להמשיך הלאה, אם הוא מתעקש על הרכב (קילומטראז' נמוך יחסית) - לבדוק קודם במוסך מורשה (עפ"י מס. הרכב) כמה ק"מ הוא עבר על פי הרישומים. משהו מריח קצת מוזר.

פורסם

מעבר גזים למערכת קירור, מצביע על אטם ראש להחלפה או במקרה הגרוע יותר ראש מנוע .

השהייה ,נקישה בגיר ,ייתכן והגיר לקראת סוף ימיו , עלויות תיקונים גבוהות קח זאת בחשבון לפני הקניה .

לגבי השאר דברים מינורים .

פורסם
מעבר גזים למערכת קירור, מצביע על אטם ראש להחלפה או במקרה הגרוע יותר ראש מנוע .

השהייה ,נקישה בגיר ,ייתכן והגיר לקראת סוף ימיו , עלויות תיקונים גבוהות קח זאת בחשבון לפני הקניה .

לגבי השאר דברים מינורים .

השהייה+נקישה בגיר בשילוב הילוכים,זה כסת"ח ידוע שכל מכון בדיקה רושם על גיר.

פורסם

נשמע רכב לא רע פרט לבריחת גזים למערכת פליטה המסמן אטם ראש פגום וראש מנוע בדרך...

בולמ''ז קידמי חלשים זה נשמע סביר לרכב בן 6, כנ''ל לגבי הדיסקים והנקישות בגיר.

עם פגיעות הפח הסתכמו שהוחלפה דלת מאחורה זה לא נורא, כנראה נשיקה קטנה מרכב מאחורה.

בכל אופן אין להסתמך על בדיקה שכבר בוצע לפני מי יודע כמה זמן, עדיף לקחת לבדיקה מוסמכת כמו קומפיוטסט, ולאחר מכן ללכת עם התוצאות למורשה פג'ו על מנת לקבל הערכת מחיר לתיקון והורדה במחיר.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אם אני מבין את השמר נכון, אז הוא מתכוון שאין טעם לקחת את הרכב לבדיקה נוספת מטעמו של הקונה אלא אם המחיר נמוך ומתפה ומפצה על כמות התקלות הגדולה יחסית שכבר התגלתה בבדיקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כדי לחזק אותך (עפ"י נתוני המומנט באוטודטה) -

לפי הבדיקה הזו יש לרכב תקלות שעלות תיקונן גבוהה, עוד לפני שיודעים אם קיימות תקלות אחרות.

אם מראש אתה יודע שמבקשים מחיר גבוה על הרכב, ושיש להשקיע בו עוד לא מעט כסף - מדוע בכלל לקחת אותו לבדיקה ולשלם כמה מאות שקלים?

לוקחים רכב לבדיקה כאשר לפחות למראית עין הוא תקין, ויש כוונה לקנותו - או שהתקלות שיש כרגע נלקחות בחשבון במחיר המבוקש.

פורסם

להערכתי, המכון הבודק כיסת"ח עצמו כמו שצריך.

דגמים אלו כלל לא סובלים מבעיות של בריחת קומפרסיה למערכת קירור - ובכלל, כל המלל שנכתב מעיד על כסת"ח שמופיע בכל בדיקת רכב !!!

אם ממש רוצים להמר (feeling lucky today ?) אפשר לומר שהמכון הבודק הוא מ.מ.מ. בבני-ברק, כי הם מאוד אוהבים להוסיף לכל בדיקה "מעבר גזים למערכת קירור".

 

הייתי לוקח את הרכב לבדיקה במקום אחר (וגם במוסך) לפני שהייתי פוסל אותו.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

×
×
  • תוכן חדש...