Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אדגר - אפשר לעשות ייצוא של ההגדרות של הKX פרוג'קט?

אם כן - יש לך סט אפ של סט שלושה חלקים של מורל אילייט מקדימה שסה"כ זה סט מאוד נפוץ.

אתה תוכל לעשות שמירה של קובץ הנתונים הנ"ל ולשלוח אותו כדי שמי שעושה כזה פרוייקט בעתיד יוכל לייבא את הפרמפטרים של המערכת שלך ולראות בעיניים שלו מה עשית?

נראה לי שזו הדרך הכי טובה - לייצא ולייבא קונפיגורציה.

במידה וזה אפשרי הרי שזה נהדר.

אם לא - תוכל לפרט אילו שינויי הגדרות עשית במערכת שלך (בכרטיס הקול בלבד כמובן) בכדי לקבל את התוצאה שיש לך כרגע?

אין צורך בייצוא וייבא, מספיק כשה יש לי מייל שלך ואני שולח לך את כוונים שני.

לגבי כיוונים שלי, אני כרגע עובד פסיבי, אני צריך מגבר 4 ערוצים, (אני עכשב מחפש), ברגע שיהיה לי מגבר אני עובר להגברה אקטיבית.

משה מכוון אצלי זה סאב עד 72 בסלופ 12 עם רמת איכות גבוע, וקומפוננט מ-72 בסלופ 12 רמת איכות גבוע, וכיוון קל ב-EQ, זה הכול, וזה נשמע מצויין.

לגבי שימוש וחיתוך, זה יותר פשוט ממשה אתם חושבים, אני כשה למדתי מגורל (איש חשוב ומכובד :-D) אך להשתמש בדריבר גם חשבתי שזה יותר מידי מסובח.

אני מסביר לך בקצרה מה קורה כן.

לפי התמונה

99.JPG

FXBUS זה מקור של אות, ממנו יוצאה את האות הראשוני

EPILOG זה יציאות פיזיות של קרטיס קול שלך, כאשר מהם אות ממשיך למגברים (דרך כבל RCA)

זה שני פלטים שזה בסיס לדריבר, והם מחוברים (כמו בתמונה) עם שני ישירים שהם שני חותים וורטואלים R ו-L.

בן שני פלטים אלו אתה מוסיף מסננים שונים, כמו לדוגמה Highpass,Lopass כלי לחתוך את האות אך שאתה צריך, ואתה מחבר אותם עם שני ישירים (כמו שני חוטים ברכב), בתמונה זה EQ ,TIMBRE ו-PEAK, וברגע שאתה לוחץ פעמים על מסנן אתה מקבל חלון שבו אתה מכוון את יציאה (PEAK לצורך העניין כאן כמו מד DB של אות)

100.JPG

לדוגמה אתה צריך תווך תדרים מ-300 ל-2000 הרץ, אתה מוסיף פלטים Highpass,Lopass בן שני פלטי בסיסים ומחבר אותם עם שני ישירים, ברגע שהוספתה אתה מכוון אחד ב-300 ובשני 2000.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תודה! החכמתי.

מכל מלמדי השכלתי - ואני בטוח שצביקה (שורלאק) יתקן אותי לאמרה הנכונה :-P

בתוך האפילוג שאני מבין שאלו הן היציאות הפיזיות - איך אני יודע מה זה מה - כלומר איזה אפילוג שייך לאיזו יציאה - לפי המספר הזה למטה? (ה [2] הזה...?)

אני מבין שבצורה כזו אני יכול למשוך ימין ושמאל או סאב או סנטר מהBUS הראשי לאיזה אפילוג שאני בוחר ואז להפעיל על ערוצי האפילוג שבחרתי אם זה ימין או שמאל כל מסנן שכרטיס הקול מאפשר לי.

אם כך - האם אקולייזר של 10 ערוצים הוא האקולייזר המקסימלי שאני יכול להוסיף לערוץ? האם אפשר לעשות לכל ערוץ 30 ערוצי איקולציה?

תודה ידידי - אולי ככה, בעזרתך, נפתח את הת'רד הזה לנקודה בו הוא ללא ספק יהיה חלק מהFAQ של הפורום.

לדעתי - ברגע זה - רמת הפורום עלתה, לפחות בעיניי - מדרגה נוספת.

תודה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שאתה עומד מעל היצוג הוירטואלי של היציאה הפיזית זה רושם לך מה הוא, אחורי קידמי וכו' למעשה מלבד הסדר אין לזה משמעות שכן אתה מנתב את הסאונד כמו שאתה רוצה לאן שאתה רומה

נכון למעשה שאני מכיר האקולייזר המובנה בKX הוא 10 ערוצים, בעזרת תוכנות חיצוניות ניתן לשים גם 30 ערוצים,

באנד פאס טיים קורקשיין וכו' מובנה בKX בלי צורך בתוספת חיצונית כלשהי

פורסם

תוכל להרחיב לגבי תוכנות חיצוניות אלו? האם כדאי? האם ישנה דגרדציה (הנמכת יכולות) באיכות הקול ע"י שימוש בתוכנות אלו? כגון הכנסת רעשים ועיוות למערכת.

האם יצא לך להשתמש בתכנה שכזו?

יכולת משחק עם אקולייזר שהוא מעל 15 ערוצים (לערוץ בודד) יכולה להוציא לפעמים אדם שפוי מדעתו - אבל הגמישות היא מדהימה והתוצאות לא מאחרות לבוא אם יש סבלנות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ASIO תחפש על זה באינטרנט אני בטוח שתמצא טונות של מידע

בכל מקרה לא רואה צורך במעל 10 ערוצים, - הגמישות כמעט אין סופית, שנגמרת הגמישות בתצורה הזאת מוסיפים תוכנות חיצוניות או עוברים לכרטיסי קול של אולפנים, ואז אתה שומע את המוזיקה עם אותו כרטיס קול שהקליט לך אותה :)

פורסם

ASIO - לא אמרת כלום, רק צריך כרטיס קול שתומך בתקן

:-P

הבינותי אותך. בשביל 160 שקל לכרטיס קול שמוגבל ליכולות של 4WAY לקבל 10 אפיקי אקולציה לכל ערוץ נפרד זו בהחלט פנטזיה רטובה. שלא לדבר על כל שאר הפיצ'יפקעה :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

הכרטיס המדובר תומך

ולמה 4WAY ?

יש אופציה עד 5WAY,

יש שם 6 יציאות כאשר אחת מהן אופטית אז היא לא קשורה,

ובעיקרון יש על הכרטיס עצמו מקום לחבר AUX IN שלמיטב הבנתי אפשר להשתמש בזה כ6WAY

פורסם

ממשה הבנתי מהכתב הדריבר, שניתן לעבוד עם כמה כרטיסי קול בו זמנית על דריבר אחד, שזה בכלל מטורף 6+6+6......=? :shock:

לגבי האיכות, לדעתי אין קשר בן מספר תוכנות אחוז עיוות, כי זה הכול דיגיתלי מאותו מקור של רכיב (פריססור) ואם יש רק אחוז ממש נמוך.

פורסם

ל Audigy 2 ZS יש 8 יציות = 4way.

זה מה שאני הולך לאשות :)

on axis:

3.6-22kHz Dayton ND28F tweet

200-3.6kHz Dayton RS100 4inch mid

מאחור:

2xPeerless HDS8" 40-200Hz

+2x 30-60Hz בס שייקרים (bass shakers) :)

עם dynamics procesing של כרטיס כול כדי להתגבר על תדר הרזוננס וQ גבוהה של השייקרים

לכל ערוץ יש TC, EQ, ואולי גם עיבוד דינמיקה... חבל שהפילטרים לא ממש איכותיים - הם הופכים את הפזה (IIR)...

[under construction]

פורסם
ל Audigy 2 ZS יש 8 יציות = 4way.

זה מה שאני הולך לאשות :)

on axis:

3.6-22kHz Dayton ND28F tweet

200-3.6kHz Dayton RS100 4inch mid

מאחור:

2xPeerless HDS8" 40-200Hz

+2x 30-60Hz בס שייקרים (bass shakers) :)

עם dynamics procesing של כרטיס כול כדי להתגבר על תדר הרזוננס וQ גבוהה של השייקרים

לכל ערוץ יש TC, EQ, ואולי גם עיבוד דינמיקה... חבל שהפילטרים לא ממש איכותיים - הם הופכים את הפזה (IIR)...

לגבי יציאות, תלוי עם איזה דריבר אתה עובד, אם זה דריבר מקורי אז כן זה 8 יציות 8/2=4WAY, ושני יציאות אופטית, ואם אתה תעבוד עם דריבר של KXP, אתה תוכל להגדיר 12 ערוצים 12/2=6WAY.

יש בעוד יציאה שהיא דומה ל-USB, שגם אותה ניתן לשמש.

לגבי חיתוכים שלך, לדעתי "בס שייקרים" לא צריך לחתוך מלמטה, שינגן מ-10 הרץ, וגם את טוויטר לא עד 20 קילו הרץ, יש אפשרות 46 קילו הרץ, (רק אם הוא מסוגל) ואני בטוח שזה לא יגרום לנזק, להפך :-D

לגבי איכות של פילטרים, אני הבנתי מה כוונה ?

פורסם
לגבי יציאות, תלוי עם איזה דריבר אתה עובד, אם זה דריבר מקורי אז כן זה 8 יציות 8/2=4WAY, ושני יציאות אופטית, ואם אתה תעבוד עם דריבר של KXP, אתה תוכל להגדיר 12 ערוצים 12/2=6WAY.

יש בעוד יציאה שהיא דומה ל-USB, שגם אותה ניתן לשמש.

לגבי חיתוכים שלך, לדעתי "בס שייקרים" לא צריך לחתוך מלמטה, שינגן מ-10 הרץ, וגם את טוויטר לא עד 20 קילו הרץ, יש אפשרות 46 קילו הרץ, (רק אם הוא מסוגל) ואני בטוח שזה לא יגרום לנזק, להפך :-D

לגבי איכות של פילטרים, אני הבנתי מה כוונה ?

אני לא רוצה להשתמש בDAC חיצוני - זה יקר... אז יש רק 8 יציות אנלוגיות בכרטיס...

את הטוויטרים אני לא יגביל ב22KHZ - זה באמת מיותר.

הבסשייקרים לא ממש מנגנים לי בתדרים נמוחים מ30HZ אז אני לא חושב שיש סיבה סטם לחמם אותם...

המערכת בנתיים כוללת...

VIA 1ghz

MOREX 80W PSU

40gb hd - סטם הרדדיסק שבא אם המחשב

512mb ram (כדי לקצר זמן יציא מ-HIBERNATE)

מארז של MOREX

--------------------------------------------600ש"ח :evil:

+

Lilliput 701EBY 7" LCD

Griffin PowerMate

מקלדת סינית קטנה

המגברים...

Clarion APX400.4 4x50W מקדימה

Sherwood oldschool 2x75w מאחורה

+ עדיין לא מצאתי מגבר לשייקרים. צריך להיות משהוא ממש זול :)

או שאני יגשר את הClarion לאחוריים, ויזמין איזה Nakamichi של 4x30w - משהוא חלש אך איכותי.

לגבי הפילטרים של Audigy -

בעיבוד אותות ישנם 2 סוגים עיקריים של פילטרים - FIR ו IIR. הIIR לא דורשים הרבה ביצועים מהמעבד אבל מאבתים את האות. לאומת זות הFIR דורש מעבד חזק וכמאת ולא פוגעה באות המועבר דרכו.

הAudigy משתמש בIIR בגלל המעבד החלש. יש אפשרות לבצע עיבוד FIR של אות על ידי מעבד הרגיל של המחשב - אבל זה קבר סיפור די ארוך ודורש מחשב חזק.

[under construction]

פורסם

ניסיתה לעבוד עם השייקרים ברכב?

מניסיון שלי איתם זה טוב רק בתור מכשיר למסא'ז חוץ מזה זה לא מוסיף כלום למוזיקה

אתה מתלהב ברבע שעה הראשונות ואז זה כבר מתחיל להציק

פורסם

חבר'ה תרשו לי לנצל את השרשור לשאלה קלה שאמנם לא קשורה ל KX אבל קשורה ל CARPC :)

כנראה שנדפק לי המעגל של ה CONTROLLER של ה USB (מדמה עכבר) במסך מגע (lilliput in dash)

מישהו מכיר מעבדה עם ידע בנושא שיכולה להסתדר עם תיקון כזה? אלה לא מסכים כל כך נפוצים בארץ

תודה :}

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

• תוכן חדש...