Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הראשון ראיתי כבר, פתחתי את המסך לא קיים אצלי המעגל הנל זה לוח אחד גדול משולב אז הוא לא יעזור.

את השני - המסך שלי הוא כבר מגע אני לא יעשה לו הסבה למסך מגע זה קצת מטומטם לא?

אבל תודה רבה על הנסיון קיפודי

מישהו מכיר מעבדה שמתקנת מסכים ודברים כאלה באיזור המרכז \ השרון (סביבות הוד השרון)?

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סלחו לי על הקפצת הנושא מן האוב. עלתה לי שאלה בנוגע לכיווני ה-KX ומן הראוי, לדעתי, שהיא תופיע בשרשור הזה.

בפילטרים מסוג HIPASS או LOWPASS ישנם שני מחוונים. האחד הוא תדר החיתוך והשני הוא ה-Q.

אשמח לדעת מה בדיוק עושה ה-Q הזה לגרף התדרים. ניתן לשמוע מה הנ"ל עושה אך אשמח להסבר טכני בנושא ולו רק בכדי לא לשחק איתו "סתם" עד שנשמע לי טוב.

תודה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

q בגדול הוא טווח התדרים שהפילטר ישפיע עליהם ( "רוחב" הפילטר )

הq משנה את הרוחב בהתאם לתדר שאתה משחק איתו ולכן זה תלוי תדר גם

מאמר טוב להבנה ולחישוב :

http://www.mobileelectronics.com.au/forums/index.php?showtopic=544794

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

קראתי, הנושא מוכר לי גם מהפיוניר שהיה לי קודם אך ישנו הבדל מהותי באופן השימוש, ככל הנראה.

ב-KX, כאשר אנחנו מדברים על חיתוך LOWPASS בתדר 80HZ לשם ההדגמה, כל התדרים שמעל ל-80HZ אמורים להיות בלתי שמיעים, פרט לאלו הקרובים מאוד לנקודת החיתוך משני צידיה.

איפה כאן נכנס ה-Q? האם הוא מהווה את ה"סדר" של הקרוסאובר (6db\12db\18db\24db)?

יש לי תחושה שב-KX ה-Q מתייחס למשהו דומה אך לא בדיוק מה שרשמת.

עריכה:

לאחר גוגליזציה בנושא KX גיליתי שטעיתי.

במקום להשתמש בחיתוך בדרגות שונות השתמשתי בפילטרים וזה שונה לחלוטין.

בכל מקרה, תודה רבה על העזרה :)

פורסם

אבל לא מדברים פה על חיתוכים ( קרוסאובר ) אלא על אקוליזיציה..

בkx ניתן לחתוך רק מסדר שני ורביעי ( 12 או 24 דיבי )

הlowpass/highpass פילטר שאתה מדבר עליו הוא אקולייזר..

עריכה :

טוב אחרי קצת התעסקות גם אני לא הצלחתי להבין מה בדיוק אקולייזר בזה

זה באמת עושה רושם של קרוס

חכה קצת אני אנסה לשחק עם זה נראה מה קורה פה :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

DJ - בכיף, תודה.

עתיד, כפי שרשמתי טעיתי. עוד מעט אצא אל הרכב לטפל בסוגיה.

הנה הוראות לביצוע 3WAY, אני מניח שמי שיראה יבין לבד איך לבצע 2WAY בקלות.

http://www.mp3car.com/wiki/index.php/Sound_Blaster_with_KXProject_Drivers_Audio_Processing

פורסם

לגבי הפילטר, מתחיל להיות לי ברור מה שהוא עושה. הוא מאפשר לך לשמוע תדר ספציפי + כל מה שאתה רוצה מסביבו.

אתה בוחר 80HZ כלומר התדר הזה יושמע בעוצמה המירבית כאשר שאר התדרים במעלה ובמורד הסקאלה יונחתו בהתאם ל-Q שתבחר. ככל שמספר ה-Q נמוך יותר ככה התדר שבחרת "ממוקד" יותר.

עתיד, אני סומך עלייך בנושא ה-4WAY :)

• תוכן חדש...