Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הזדמן לי לפגוש מקרה, שבחלק התחתון של הרדיאטור היה יותר חם מהעליון.

במצב של סתימה המצב הוא ההיפך.

דוד.

אכן דוד חברי הטוב, צודק כמו תמיד, מים חמים נוטים לעלול למעלה, ולכן מוזר מאד, שאתה טוען, שבחלק התחתון של הרדיאטור

היה חם יותר מהעליון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אכן דוד חברי הטוב, צודק כמו תמיד, מים חמים נוטים לעלול למעלה

לא רק זו הסיבה שבגללה הרדיאטור אמור להיות חם בחלק העליון, ולא התחתון.

הסיבה העיקרית היא - ההזנה של המים החמים (מגיעים מהמנוע) היא בצד הימני העליון (לפחות בפיז'ו), ולכן החלק העליון יהיה זה שחם יותר, בטח ובטח אם יש סתימה (אז המים החמים לא מתפזרים כראוי ברדיאטור).

בדיוק מאותה סיבה היציאה היא בחלק התחתון הנגדי לכניסת המים - שם תמיד תהיה הנק' הקרה ביותר (נמוך ורחוק) של הנוזל, שחוזר חזרה למנוע.

פורסם

היום הרדיאטור היה בניקוי, נאמר לי שרוב הרדיאטור היה סתום ואם חיפשתי התחממות אז זאת כנראה הסיבה.

אני מניח שדויד מכיר את המקום (רדיאטורים רחובות או משהו כזה באזור תעשיה)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כן מכיר וגם עובד איתו, הוא נקרא "קובי רדיאטור" או בשם הנפוץ יותר "האילם".

צביקה, היום נזכרתי במקרה נדיר, בדקתי טמפ' על רדיאטור ובאמת בחלק התחתון היה יותר חם מהעליון.

החלפת מ. מים לא פתרה את הבעיה. התברר שהטרמוססט נטפס במצב סגור, הרתחתי מים בקופסה ל-100 מעלות והכנסתי אותו למים, וגם שם הוא לא נפתח. זה שונה ממצב שטרמ' נתפס מעט פתוח.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

במקרה כמו שציינת, חוץ מהרדיאטור, גם טמפ' המנוע תעלה.

הרדיאטור מתחמם בגלל שלמים במנוע אין מעבר החוצה דרך הפלאנג' שבראש, ואז המים החמים בבלוק מגיעים לרדיאטור, למרות הסחרור של המשאבה. בגלל שהצינור יוצא מהחלק התחתון - הרדיאטור מתחמם שם.

פורסם

נכון, מצב כזה יכול לגרום לנזק בראש.

אני מדבר על מכוניות שאין שעון חום, אלא רק מנורה. כאשר היא תדלוק יהיה כבר מאוחר.

אבל כבר כתבתי שזה מצב נדיר.

דוד.

פורסם
במקרה כמו שציינת, חוץ מהרדיאטור, גם טמפ' המנוע תעלה.

הרדיאטור מתחמם בגלל שלמים במנוע אין מעבר החוצה דרך הפלאנג' שבראש, ואז המים החמים בבלוק מגיעים לרדיאטור, למרות הסחרור של המשאבה. בגלל שהצינור יוצא מהחלק התחתון - הרדיאטור מתחמם שם.

שמר שלום רב !

תשובתך הגיונית, ומסבירה הכל, וזאת הסיבה שהרדיאטור היה חם בחלקו התחתון, בגלל מעבר מים מהבלוק, עקב סחרור משאבת המים, גם כאשר התרמוסטט תפוס.

שמר היכן היית בתחילת השרשור, הלכת בוודאי, לצפות באימון הראשון של פיני גרשון בנוקייה?

אני המתנתי לך, בגלל שרשור שפתחת בעבר, על רדיאטור של 306.

בברכה

צביקה

פורסם

לא עקב הסחרור של משאבת המים, אלא למרות הסחרור. במצב תקין מים חמים לא יגיעו אל הרדיאטור בחלקו התחתון, אלא ימשיכו הלאה דרך הפלאנג' אל הצד השני.

מים הולכים לאן ש"קל" להם. אם המעבר חסום (תרמוסטט תפוס), הם יצאו ממקום אחר - במקרה הזה הפתח התחתון.

בפעם הבאה שאתה ממתין לי, תעשה טו טו טווווו, שנדע שאתה בממתינה. ;-)

פורסם

למעשה נוצרת זרימה הפוכה, אבל איטית יותר דרך הביי פס (החור בטרמ' אם קיים).

דוד.

פורסם
למעשה נוצרת זרימה הפוכה, אבל איטית יותר דרך הביי פס (החור בטרמ' אם קיים).

דוד.

דויד הכי טוב, ואם לא קיים, ביי פס, האם בכל תרמוסטט, קיים חור קטן בתרמוסטט, למעבר מי קירור, גם כאשר התרמוסטט, תפוס או סגור?

בברכה

צביקה

פורסם

אצלי לא הבחנתי בחריר או מרווח המאפשר זרימת מים במקרה שהטרמוסטט תפוס על מצב סגור.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כשהרדיאטור נסתם זה מתחיל מהשורות התחתונות.

לכן הגיוני שהחלק התחתון יהיה קר יותר.

לגבי גודל הרדיאטור:

בקורה התחתונה ישנם חורים שבהם יושב הרדיאטור.בצידה השמאלי קיימים שני חורים המרוחקים במידה שונה מהחור שבצד ימין בהתאם לגודל הרדיאטור.

אני מניח שהמצנן אצלך הוא הגדול יותר שיושב על החורים המרוחקים.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

• תוכן חדש...