Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן נכון יקרים רצח זה המגביל העיקרי שלי בבנית מחשב.. :cry:

אבל איך מחברים אותו לחשמל באוטו???

אני אישית רציתי לשים פלייסטישן באוטו..

אבל אין לי מושג איך אני יחבר אותו לחשמל.. :roll:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש פלייסטיישן שאפשר לקנות אותו עם מסך קטן 7 אינץ אני חושב.

הצריכה בערך 50-75W ותחבר מעלה מתח לרכב 300W MAX

והצריכה של החשמל ברכב יהיה בערך 4-6A לא רציני.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם
יש פלייסטיישן שאפשר לקנות אותו עם מסך קטן 7 אינץ אני חושב.

הצריכה בערך 50-75W ותחבר מעלה מתח לרכב 300W MAX

והצריכה של החשמל ברכב יהיה בערך 4-6A לא רציני.

ואני לא רוצה לדעת כמה עולה הפלייסטיישן הזה....צריך למכור את האוטו כדי לקנות אחד כזה, אבל אופס!! אם אני ימכור את האוטו איפה אני ישים אותו :?::?:

עסק יקר זה...אני עדיין הולך בכיוון של מחשב נייד 486 מהדגמים שהיה להם מסך 12 אינטש...זה יכול להיות הפתרון הכי זול שיש לעסק הזה וגם הוא לא כזה זול...

אני אוהב את האוטו שלי מאוד, אבל להשקיע 500$ למסך 7 אינטש זה מוגזם..

פורסם

אחי פלייסטישן עם מסך לא עולה הרבה..

אני צריך לברר(כול זאת ועוד אחרי קניית המגבר)..

אבל איך אני יחבר את המחשב לאוטו??

יש לי חלקים מהמחשב הישן פנטיום 3 לא נישא..

איך אני יחבר אותו??

פשוט אפשר ליקנות טלויזיה קטנה שעובד על מתח של המכונית(יש לי אבל שחור לבן ובלי קול :oops: ) ישנה..

פורסם

טוב אז בואו נעשה סדר בדברים, כמו שאמרתי אני לא מעוניין לשים ממיר מתח (אל תנסו להבין אותי- גם אמא שלי לא מבינה :lol: ).

בואו ננסה לצפות את המגבלות של הפרוייקט:

1. המתח לא מתאים, אי צריך להפיק +-12V ו +-5V ------הבעייה נפתרה ע"י מעגל שקיבלתי.

2. חיבור מסך טאץ' של מחשב נייד למחשב PC ------הבעייה נפתרה ע"י בנייה של מתאם נוסף.

3. חיבור מקלדת ועכבר אלחוטיים למחשב-------הבעייה נפתרה ע"י בנייה של פורט אינפרא אדום שמתחבר ליציאה הטורית.

אם אתם יודעים על עוד בעיות שעלולות להתעורר----שתפו.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

אין שום בעיות, הכל נעשה בעבר והכל קיים. מי שנתקל בבעיות הם אלו שמנסים לעשות את הפרוייקט תוך חסכון בכסף ואז באמת יכולה להיות בעיה כי פרוייקט כזה הוא לא זול.

כמו שאמרתי לך את כל המידע יש בפורום של האתר שנתתי לך, תתחיל לחרוש אותו :)

פורסם

אני כבר עם המחשב הרביעי באוטו. אמנם המטרה לא הייתה מולטימדיה אלא נווט ובעיקר בשטח (גיפ), אבל צברתי הרבה ניסיון עם הנושא.

אני אנסה לכתוב יותר מאוחר משהוא יותר מפורט וטיפים. בינתיים הנה כמה נקודות:

1. לגבי המתח - ממיר מתח טוב בכל זאת מומלץ. יתן מתח מיוצב ומוגן מקפיצות מתח.

בכל מקרה תהיה בעייה בהתנעת הרכב. בזמן התנעה רוב המתח הולך למתנע והמתח יורד מתחת ל- 9 וולט. גם ממירי מתח בד"כ נכבים מתחת ל-10 וגם בחיבור ישיר תהיה אותה בעייה > המחשב יכבה כיבוי לא מסודר - בהחלט לא בריא.

הפתרון בד"כ זה שימוש בסוללה (אם מחשב נייד, סוללה פנימית), אחרת יש לאלתר משהוא בסגנון UPS לגיבוי בזמן ההתנעה.

2. מסך טאץ' זה גימיק נחמד אבל חסר חשיבות. מחייב עצירה מוחלטת לתפעול ומאוד קשה לתפעל אותו בנסיעה (כמובן ע"י הנוסע, חלילה ע"י הנהג בזמן נסיעה). לא צריך להתעקש על זה ועדיף עכבר כדורי שמחזיקים אותו ביד בעלות של 100 ש"ח.

הנה כמה תמונות של מה שמותקן עכשיו. מדובר במחשב שנועד במקור ללבישה על הגוף (לוחמים, טכנאים בשטח) והגודל שלו הפך אותו אידיאלי לרכב. מסך 6.4 אינץ.

1.jpg

PB180057.JPG

PB280019.JPG

פורסם

לגבי ההתנעה אין בעיה לחבר למחשב ממסר עם כפתורי כיבוי והדלקה ככה שהמחשב לא יושפע מההתנעה.

לגבי כיבוי המחשב ראשית בWIN98LITE שהשתמשתי בו לא הייתה שום בעיה לכבות את המחשב כיבוי לא מסודר (היה צריך לנטרל את הSCAN DISK שלא יפעל לאחר כיבוי שכזה) ויש תוכנה שנקראת shut down now (לפחות הייתה, אולי יש היום משהו אחר) שאתה יכול להגדיר באמצעותה כל כפתור או פקודה שתגרום לתוכנה לבצע כיבוי מהיר ומסודר. כל שצריך הוא להגדיר את הפקודה ואז בלחיצה על המסך מגע לתפעל אותה.

ספק DC-DC טוב גם למניעת רעשים שיכולים לחדור בשל המרת המתח. יש גם לשקול כרטיס קול USB אן FIREWIRE שכן לרוב כרטיסי קול פנימיים רועשים (לבדיקה אפשר לחבר אוזניות לכרטיס קול ולהקשיב).

פורסם

בפרוייקט כזה יש שתי בעיות עיקריות :

1) שליטה במחיר שפוי , איך להימנע מטאץ סקרין ב500 דולר, לדעתי אפשר לפרק חלקים ממחשב נייד , יש מחשבים עם כתפור חביב כזה שמשמש כעכבר ואפשר בכיף לבנות עכבר שכזה עם כפתור אחד ושני לחצנים לתוך הידית הילוכים או משהו בסגנון ...

2) בניה , פה קבור הכלב , כל טמבל יכול לקחת מחשב אישי שולחני , לדחוף אותו לתוך הבגא'ז והנה יש לו מחשב באוטו , החוכמה היא לעשות את זה ככה שאתה לא יושב בתוך סבך של כבלים , ואין לך מסך 9" ומעלה שחוסם חצי משדה הראיה או מסתיר חצי דשבורד .

לדעתי , זה בעיקר מורכב , התוצאות לדעתי יהיו מאכזבות יחסית להשקעה בזמן וכסף , זה לא מבצע שום דבר שימושי שאי אפשר לעשות אחרת ובצורה טובה יותר , למעט במקרה של GPS

כמו כן , אני לא הייתי נכנס לפרוייקט שכזה ברכב שאני עשוי למכור .

פורסם

הפרוייקט לא יקר.אני כבר 3 שנים עם מחשב ברכב,ולא רוצה לחזור ל-CD.

כמו שנאמר,אין שום בעיה לקחת מחשב ביתי ולהכניס אותו לרכב.המערכת שרציתי היא עבור סאונד בלבד,לא GPS ולא מולטימדיה,לכן לא השתמשתי במסך TFT היקר.זה מה שעשיתי: לקחתי מחשב ישן P-200 MMX (האמת זה רק לוח אם וכרטיס קול).כל העסק תופס משהו כמן 30X30X10 ס"מ,יש לי HD 20GB שכולל 2500 שירים.כמו כן יש לי מסך שורות LCD שמציג מידע על השיר שמתנגן.יש לי מקלדת קטנה שנמצאת מאחורי שמשיה,וגם שלט רחוק. אפשר לחפש שיר לפי שם השיר,המבצע,וכ"ו.הצליל העובר דרך Sound Blaster Live, שברמת ביצעים שלו הוא נמצא הרבה מעבר לרוב Head Units שיש היום בשוק.

כרגע אני עובד על תוכנת DSP שתהיה מקבילה לפרוססורים היקרים,כך שאוכל לשלוט על השהיות,שינוי פאזה,אקולייזר פרמטרי ועוד הרבה דברים שבשבילם הייתי צריך לקנות פרוססור באלפי שקלים.

הבעיה הכי גדולה שהייתה לי זה ספק כוח.צריך היה לבנות ספק שיספק את כל המתחים,כולל מתח 12V אשר יורד כאשר מתניעים את האוטו והיה עלול לגרום לכיבוי המחשב.זו הבעיה של כל ממירי המתח ל-220V למיניהם: הם עובדים טוב רק כאשר הרכב מונע.לכן בניתי לי ספק כוח,הוא לא חזק במיוחד ולא יתאים למחשבים חזקים יותר,אבל עושה את העבודה שלו.

ברגע שהיו לי את כל החלקים,ההתקנה ערכה בערך יום וחצי,כולל בניית פאנל קדמי.

ההוצאות:

לוח אם+מעבד+זכרון+HD+מקלדת - היה לי (המחשב הישן שלי)

כרטיס קול: 400 שקל

מסך: 150 שקל (LCD 40X4)

בניית ספק כוח: 150 שקל

שונות (חוטים,בניית פאנל למסך,לדים,בניית עינית לשלט): 150 שקל

סה"כ: פחות מ-1000 שקל.

כל הידע בא מהאתר הזה : http://www.mp3car.com

פורסם

נשמע מדהים!!!

אתה יכול להעלות תמונות של זה ?

מה לגבי שימוש ב CD של מחשב ? אפשרי ? האיכות שלו בקריאת והעברת נתונים טובה יחסית ל HU ?

נשמע מטורף והרבה יותר שווה מאשר רדיו דיסק משעמם ובנאלי...

ועוד בעלויות האלה...

הבעיה היחידה נראה לי היא לבנות את הספק כוח / ממיר מתח בלי רקע, ידע וניסיון לזה...

פורסם

אני אהיה השני...

ממש לא בצחוק...

אם אתה מוכר מערכת כזאת ב 1500-1300 ש"ח זה הרבה יותר שווה מאשר לקנות רדיו דיסק,

זה מצמצם עלויות, זה נשמע הרבה יותר איכותי והכי חשוב מגניב לא בנאלי

וזה משתלם גם לך...

ד"א איך בדיוק מתחבר הכרטיס קול לרמקולים ?

הרמקולים מחוברים למגבר רגיל של רכב אצלך ?

מתחבר לזה גם סאב ?

ואם איזה תוכנת הפעלה אתה בדיוק עובד על המחשב הזה ואיך זה מסתדר עם LCD שורות ?

• תוכן חדש...