Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי יונדאי לנטרה מודל 99 130000 ק"מ

הרכב אוכל שמן בערך 1 ליטר כל 1000 ק"מ

אני חושד שהבעיה היא בגומיות השסתומים.

איך אני יכול לבדוק בוודאות שזו הבעיה ולא רינגים.

אני לא רוצה לשלם על החלפת גומיות ובסוף יתברר שהרכב עדיין אוכל שמן.

אני צריך המלצה על מוסך מקצועי שיוכל לטפל בבעיה.

תודה.

פורסם

האם מנוע עבר טראומה כלשהי, למשל נסיעה עם מאט שמן או התחממות יוצאת דופן?

130K זה קצת מאט רינגים, הרבה מכוניות עוברות 300K על רינגים מקוריים. מניח שהבעייה בגומיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ליטר שמן לאלף קילומטר ?

נשמע כמו צריכת שמן גבוהה מדי לגומיות שסטומים (ואפילו לרינגים), אני מציע שתבדוק קודם נזילות שמן .

פורסם

אני יד 5 ברכב

יש לי תיעוד לגבי הקילומטרג' ע"י טופסי טיפולים שהרכב עבר במוסך מורשה בערך שנה לפני שקניתי אותו.

אם הטפסים לא מזוייפים אז כנראה שהספידומטר לא זוייף.

יש קצת נזילות שמן מסביב לראש המנוע. אבל שמן לא מטפטף על הריצפה ( אין לי כתמי שמן בחניה ).

אני לא רואה עשן יוצא מהאגזוז בסרק.

גם כשנותנים גז ומגיעים לסל"ד גבוהה יוצא עשן לבן אבל לא עשן ממש סמיך.

אני מאזור תל אביב

אשמח לקבל חוות דעת לגבי הבעיה והפניה למוסך שמתמחה בתחום.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

גם לי היתה צריכת שמן כזאת.

בררתי בכמה מוסכים מורשים ואמרו צריך לעשות בדיקת נפילות לחץ כדי לאבחן את הבעיה (גומיות שסתומים או רינגים). הבדיקה עולה בין 180-240 לפני מע"מ. הבדיקה לא מקוזזת מהתיקון.

התקשרתי למוסך מורשה אחר ואמר לי בדיקה 250 ש"ח והיא מקוזזת מהתיקון.

הלכתי אליו ועשה רק בדיקה שהוא מעשן (נתן לו לעבוד כשעה ולאחר מכן נתן גז חזק, ויצא ענן גדול מאוד), ואמר שזה שסתומים על פי מה החליט אני לא יודע, אבל החלטתי לטפל בזה.

החלפת גומיות שסתומים

החלפת שמן מנוע

תוסף לניקוי פיח

עוד תוסף שמן?

1000 ש"ח (לאחר הנחת מזומן).

כיום הרכב בקושי מעשן וצריכת השמן ירדה לבערך שליש ליטר ל-2000 ק"מ.

• תוכן חדש...