Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אותם אנשים, בעלי מחשבים בממ"ד, מודעים לעובדה שכדי ליצור רשת אלחוטית, חייבים להיות ברשותם נתב וכרטיסי רשת אלחוטיים עם טכנולוגיית NIMO.

לא נערב חברות ודגמים, אך כולנו מודעים לעובדה שתקשורת MIMO לא תמיד עובדת ולא תמיד חוצה את קירות הממ"ד (ועוד לא דיברתי על יציבות הרשת).

לאחרונה, נתקלתי במוצר, שעל פי הרושם הראשוני, הוא מענה לכל אלו שחושקים ברשת אלחוטית בבתיהם, אך אחד ממחשביהם ממוקם בממ"ד.

המוצר בו נתקלתי הוא מין שילוב של חשמל עם תקשורת אלחוטית (אלוהים, כמה שאני גרוע בהסברת דברים).

המוצר הוא תוצרת חברת NETGEAR הידועה, אשר עקרון הפעלתו הוא די פשוט ומורכב משני מתאמים לחשמל:

מתאם אחד מחובר לראוטר (אשר מחובר למחשב "הראשי" בממ"ד) ולשקע חשמלי והמתאם השני מתחבר לכרטיס הרשת של המחשב השני ולשקע חשמלי.

לאחר דיבור עם הסוכן של המוצר, נאמר לי כי לא צריכים להיות במחשבים כרטיסי רשת בעלי טכנולוגיית MIMO., אלא פשוט כרטיסי רשת אלחוטיים רגילים.

כרגע, אני רואה שני חסרונות:

1. מדובר על תקשורת בין שני מחשבים בלבד (לא בהכרח חיסרון, לי זה יתאים בול).

2. מגביל את המחשבים הניידים ( חיבור לחשמל מגביל את התנועה איתם, אבל בבית זה די שטויות).

3. קצת העברת הנתונים הוא 85 Mbps (לפי דעתי, זהו לא חיסרון גדול, אבל תמיד עדיף 108 Mbps).

אז חבריי המלומדים, מה אתם אומרים? ה"התרגשות" היא לחינם או שהיא במקום?

מצורפים קישורים של המוצר:

http://www.netgear.co.il/Product.asp?Pid=XE103&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=0

http://www.netgear.com/Products/PowerlineNetworking/PowerlineEthernetAdapters/XE103.aspx

פורסם

הרעיון עצמו לא חדש במיוחד וקיים כבר כמה שנים בשוק, אם כי לאחרונה אכן הפך לפופלארי יותר. אתה יכול לקרוא עוד על הטכנולוגיה כאן.

יש כמה וכמה פתרונות טובים שמאפשרים לספק רשת ביתית בתוך ממ"דים. MIMO הוא רק אחד מהם, ומניסיוני האישי גם עובד לא רע בכלל אם ממקמים נכון את הראוטר ואת כרטיסי הרשת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היה לי מכשיר די דומה בבית. שגם פועל על רשת חשמל, הבעיה המרכזית שהיתה לי איתו זה ,כשסוגרים את המחשב כדאי להוציא את המכשיר מהשקע. כי אם לא אז אחרי יומיים -שלוש ימים המכשיר מתחיל לעשות בעיות, ואז צריך להוציא אותו לשעה עד שזה מיסתדר.

פורסם

לא מספיק לך 85 Mbps ?

שזה 21~ מגה לשניה

תראה לי ציוד אלחוטי שיעלה לך פחות מ 1000 שח שיעביר לך בפועל 20 מגה :roll:

בכל אופן לא חייב להיות MIMO כדי "לצאת" מממ'ד ******** עריכת הנהלה: אנא נקרה את המקלדת באיזור האות "מ"******

פשוט צריך שלפחות צד אחד יהיה "חזק" (כלומר ראוטר טוב) והשני יכול להיות רגיל כמו כרטיס רשת סטנדרטי שבא עם מחשב נייד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
היה לי מכשיר די דומה בבית. שגם פועל על רשת חשמל, הבעיה המרכזית שהיתה לי איתו זה ,כשסוגרים את המחשב כדאי להוציא את המכשיר מהשקע. כי אם לא אז אחרי יומיים -שלוש ימים המכשיר מתחיל לעשות בעיות, ואז צריך להוציא אותו לשעה עד שזה מיסתדר.

מזה הכי חששתי.

אז MIMO יותר טוב מהפיתרון הנ"ל?

פורסם

אני שקלתי לאורך חודשים רבים איך להתחבר למחשב ה HTPC בסלון דרך המחשב הראשי שלי בחדר העבודה שהוא ממ"ד.

בסופו של דבר , רגע לפני שקניתי את ההתקן של הרשת ע"ג החשמל - לוויתי ממישהו ראוטר אלחוטי רגיל ופשוט ליום אחד לניסוי, וראיתי שאני מגיע לסלון כשהממ"ד אטום, ב 60-70 אחוז קליטה (ראוטר של 3COM ב200 ש"ח) , אז הלכתי על זה וזהו...

וזה עושה את העבודה. אופציה נוספת היתה השחלה של כבל רשת מהסלון לממ"ד אבל בהתחשב בקשיים הרבים בהם נתקלתי בהשחלת כבל רמקול פשוט מצד אחד של הסלון לצד השני החלטתי שהשחלה של CAT5 למרחק כה גדול תצטרך לחכות קצת.

בנוסף : המחירים של המתאמי חשמל האלה מוגזמים לדעתי, ולמען האמת דיי חששתי לחבר את המתאם הזה על אותו פאזה אליה מחוברת פלזמה באלפי שקלים רבים למרות שעל הנייר לא צריכה להיות בעיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא כל מתאמי החשמל יודעים לעבור בין פאזות

לך על אלחוטי של חברה טובה, זה יהיה הכי פשוט

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...