Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

הרכב הוא מיצובישי גאלאנט 2001 ספורט.

האם רדיאטור חימום פנימי עובד קבוע?

נניח ואני מדליק את המזגן על קירור ב-17 מעלות. באותו הזמן שהמזגן מקרר, עדיין יש זרימת מים חמים ברדיאטור הפנימי?

או שזרימת מים חמים ברדיאטור הפנימי קיימת רק כשהבורר נמצא על חימום.

תודה לכולם :roll:

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

הבנתי,

תודה.

אני אסביר קצת על הבעיה שלי ומאיפה הגיעה השאלה.

אצלי ברכב החימום עובד חלש, ברגע שאני מפעיל אותו על העוצמה המקסימאלית, אז בשניות הראשונות אני מקבל חימום בצורה תקינה, כמה שניות אח"כ עוצמת החום יורדת.

עכשיו אני יודע שהרדיאטור סתום חלקית, מכיוון שהחום בצינור שנכנס לרדיאטור הפנימי הוא גבוה, ואילו ביציאה החום נמוך משמעותית.

בנוסף יש לי איבוד מזערי של מים (מקוריים ממוסך מורשה מיצובישי), בערך 200 מ"ל בארבעה חודשים.

שמתי לב שאיבוד המים מתרחש כשאני מפעיל את החימום (עד היום הפעלתי 3-4 פעמים), לכן עלה אצלי החשש שברגע ההפעלה מטפטפים לי מים אל תוך תא הנוסעים מאזור הרדיאטור הפנימי, למרות שאני לא רואה אף סימן לטפטוף כזה. :roll:

כעת, לאחר שהבנתי שהמים ברידאטור הפנימי זורמים קבוע, זה מעודד אותי קצת בכל הנוגע לנזילה מתוך הרדיאטור.

כי אם אכן היה כזה הוא מטפטף אצלי קבוע בלי קשר להפעלתו.

בכל מקרה, מחר אני אסע לבדוק ואעדכן בהתאם.

תודה

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

לא ברור אם מי שענה לך עשה את זה בהסתמך על ידע שקשור לרכב הספציפי שלך או מידע כללי. יש רכבים שבהם בנוסף למידוף הפנימי של האוויר, בורר החום/קור שולט גם על ברז במעבר נוזל הקירור אל רדיאטור החימום הפנימי. צריך להבין בדיוק מה יש ברכב שלך ורק לאחר מכן להגיע למסקנות.

פורסם

1. האם בעבר בוטל התרמוסטט של הרכב ?

2. תקן את הנזילה ובצע ניקוז של מערכת הקירור (אוויר)

3. ברכב שלך לא קיימת שליטה על ספיקת נוזל הקירור דרך מחליף החום הפנימי (רדיאטור)

4. כפי שנכתב ייתכן שהבעיה היא במדף עירבוב אוויר חם/קר

5. שים לב ! אוויר חם יזרום רק כאשר טמפ' נוזל הקירור תעלה כלומר, עלייך להמתין מספר דקות עד שהרכב יגיע לטמפ' עבודה או לפחות 60 מעלות בכדי שתתקבל זרימת אוויר חם.

נסה לבדוק את יעילות החימום לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות וחזור לדווח.

6. במידה והרכב שלך מצוייד בבקרת אקלים אזי אין מנוס אלא להכנס למוסך שיש בידו ציוד איבחון ממוחשב בכדי לאתר את הבעיה מכיוון שברכבים רבים גם המנועים (במידה וקיימים) של המדפים ניתנים לאיבחון ממוחשב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק לגבי שאלותייך.

הרכב אצלי כ-5 חודשים, במהלכם בוודאות לא בוטל הטרמוסטט, אך התקלה קיימת עוד לפני שקניתי את הרכב.

כל הבדיקות של הפעלת החימום בוצעו כשהרכב הגיע לטמפרטורת עבודה מלאה (ע"פ המחוג ולפחות לאחר 15 דקות נסיעה).

ברכב אכן יש בקרת אקלים, את האבחון הראשוני לגבי רדיאטור סתום גילו לראשונה במוסך מורשה מיצובישי.

לגבי הנזילה, לא מוצאים את הנזילה גם בהתחברות לפיית הרדיאטור עם מכשיר הלחצים.

אין שמן במים, אין מים בשמן ואין בכלל סימני נזילה.

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם

עדכון :

היום הייתי במוסך מורשה מיצובישי.

הבעיה נגרמה כתוצאה מרדיאטור פנימי סתום, (הבעלים הקודמים השתמש במים רגילים, שאותם החלפתי למקוריים מיד עם קניית הרכב).

הסתימה נפתחה בעזרת לחץ אויר+מים.

עכשיו לשאלה אחרת,

הרכב הוא עם בקרת אקלים, בסיבוב הבורר ל-32 מעלות, יוצא החום בצורה טובה.

אבל, מספיק שאני מוריד את הבורר ל-31 מעלות, האויר שיוצא נהיה קר. האם זה אמור להיות כך?

או שיש בעיה עם טרמוסטט של המזגן?

MITSUBISHI GALANT SPORT

• תוכן חדש...