Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקחת את האיביזה לטינו (98', יד 1, 1600, 120,000ק"מ) שאני רוצה לקנות למוסך להערכת נזקים

זה יעלה לי כסף ? ואם כן אז כמה בערך ?

פורסם

בעיקרון זה תלוי במוסך,אם אתה מטפל שם קבוע אז בד"כ לא יקחו כסף,אם אתה מזדמן אז בד"כ יגבו תשלום כי זמן =כסף.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

ראוי לציין שמוסך אינו תחליף למכון בדיקה. טוב לגשת למוסך, לקבל הערכה לגבי הכדאיות הכללית בביצוע בדיקה (עלות לא זולה) לרכב.

באם המוסכניק (וכזה שניתן לסמוך עליו) מאשר שהרכב נראה טוב, יש לקחת לבדיקה, לאחר הבדיקה והבנת הנתונים (מה מצב הרכב בפועל בניקוי ה"כסת"חים") לחזור למוסך להערכת מחיר לתיקונים, ואז להגיע להחלטה וסיכום עסקה ככל שכדאי וניתן.

אם המוסך שתיגש אליו מכיר אותך ואתה לקוח שלו, סביר שלא יבקשו תשלום, מוסך אחר, או שיבקש תשלום, או שלא, מה שבטוח, בגין בדיקה איננו יכול לגבות, שכן אין לו אישור לבצע בדיקות לפני קניה.

בהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
ראוי לציין שמוסך אינו תחליף למכון בדיקה. טוב לגשת למוסך, לקבל הערכה לגבי הכדאיות הכללית בביצוע בדיקה (עלות לא זולה) לרכב.

באם המוסכניק (וכזה שניתן לסמוך עליו) מאשר שהרכב נראה טוב, יש לקחת לבדיקה, לאחר הבדיקה והבנת הנתונים (מה מצב הרכב בפועל בניקוי ה"כסת"חים") לחזור למוסך להערכת מחיר לתיקונים, ואז להגיע להחלטה וסיכום עסקה ככל שכדאי וניתן.

אם המוסך שתיגש אליו מכיר אותך ואתה לקוח שלו, סביר שלא יבקשו תשלום, מוסך אחר, או שיבקש תשלום, או שלא, מה שבטוח, בגין בדיקה איננו יכול לגבות, שכן אין לו אישור לבצע בדיקות לפני קניה.

בהצלחה

דני

דני תודה שניסית לעזור אבל כל מה שרשמת כבר עשיתי

אני פשוט שאלתי כמה עולה הבדיקה במוסך שהוא לא שלי... (אקראי)

לא הבנתי את מה שכתבת בקשר לזה שהוא לא יכול לגבות ממני כסף...

הוא יכול לגבות ממני כסף אבל זה לא חוקי ?

פורסם

מכון בדיקה ומוסך, זה שני דברים שונים. הוא יכול לגבות, פשוט, מכונאי איננו בוחן במכון בדיקה, גם אם לעיתים, בחלק מהתחומים ,הוא מבין ויודע יותר.

כמה יקח? הוא אמור לשלוח אותך למכון בדיקה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שמע בעצתי, פנה למכון לבדיקת רכב, אתמול בדקתי רכב שניראה כולו חדש שנת 96, רכב שנוסע מצויין והכל ניראה ממש כמו חדש.

הייתי בטוח שהרכב תקין, בבדיקת רכב גילו כי המנוע גמור ושורף שמן, "הפסדתי" את עלות הבדיקה, אבל מצד שני היא הצילה אותי מהרכב הזה.

עדיף לשלם למכון בדרך כלל זה עולה כ 350-650 +- ואתה בראש שקט ויודע כי כל הרכב במצב טוב, בודקים את הרכב בקפדנות ובמקצועיות.

מקסימום הפסדת את עלות הבדיקה אם יתגלה כי הרכב לא תקין, וזה יציל אותך מלקנות רכב עם הרבה ליקויים.

פורסם

בגין בדיקה איננו יכול לגבות, שכן אין לו אישור לבצע בדיקות לפני קניה.

אני לא יודע מהי ההגדרה המדויקת להסמכה ל"בדיקות לפני קנייה", אם בכלל יש כזו.

אני כן יודע שיצא לי כמה פעמים שלקוח הגיע למוסך וביקש שאבדוק לו את כל מה שאני יודע לבדוק. את תוצאות הבדיקות שביצעתי במחשב הסברתי ללקוח והוא קיבל תדפיס של הפעולות שבוצעו במחשב האבחון. הלקוח שילם על אבחון לפי שעתון העבודה שמקובל במוסך.

אני יכול לספר שבבדיקות המועטות האלה שערכתי, כל הלקוחות קיבלו מידע ששווה הרבה אלפי שקלים, וסוג מידע כזה שמכון בדיקה לא היה יודע לספר להם. במקרה אחד אחת התקלות (תקלה שלא אותרה או נשמרה כקוד תקלה ע"י מי מהמחשבים האחרים שיש ברכב) שזיהיתי היתה שמחשב מנוע הוחלף בעבר במחשב מרכב מושבת, ולא תוכנת אל הרכב שבתוכו הוא הותקן. זה אומר שבכל פעם שמאבחן ינסה לעשות שינוי כלשהו ברכב, כמו תכנות פרמטרים למשל, הוא ייכשל. בעקבות הבדיקה הלקוח אילץ את בעל הרכב לחזור אל המוסך שהחליף לו את המחשב כדי שייבצע תכנות של מחשב המנוע בעלות של 4500 ש"ח. זה בנוסף לכמה תקלות נוספות שזיהיתי שם, שעלות תיקונן הגיעה לכמה אלפי ש"חים. במקרה אחר, אחת התקלות שזוהו (בלי שמחשב המנוע זיהה ושמר קוד תקלה) היתה ערכים עם סטייה בחיישן לחץ טורבו. חיישן שעולה כ2500 ש"ח. הלקוח הוריד לבעל הרכב את מחיר החיישן והגיע מאוחר יותר למוסך כדי לטפל בו. בכל המקרים הלקוחות קיבלו תשואה של אלפי אחוזים על ההשקעה שלהם בבדיקה וגם ידעו להודות למוסך על כך.

זו כמובן רק בדיקה אחת מני רבות שניתן לעשות במוסך, ובראייה כוללת מדובר בבדיקה עם ערך מוסף גבוה בהרבה מאשר בדיקה במכון בדיקה (אם כי אין מניעה לבצע בדיקה גם במוסך וגם במכון). למי שיצעק "אחריות", התשובה היא שהאחריות שמוטלת על מכוני הבדיקה גורמת להם להוציא טפסי בדיקה שגם אנשים מאוד מנוסים מתקשים או לא מצליחים להוציא מהם מידע חיוני על הרכב. 98 אחוז כסת"ח, ואת ה2 אחוז הנותרים קשה או בלתי ניתן לזהות בתוך הכסת"ח. אני כבר הרבה שנים לא בודק רכבים שאני קונה במכון בדיקה. מדובר, לטעמי, בבזבוז זמן וכסף. מדובר אפילו בהונאה ידועה מראש.

פורסם

:mm_yeah:.

נדמה לי שהתשובה של חנן מסבירה בדיוק את החסרונות היחסיים של מכוני הבדיקה.

מכון בדיקה יכול לעלות על פגיעות פח ושילדה (אבל גם פחח יכול), וכן על חלק לא קטן מהכשלים המכניים (פרונט, הגה, תושבות, מצב מנוע כללי ועוד כהנה וכהנה).

אבל הדוגמאות של חנן הן קלאסיות לרכבים המודרניים - הם משופעים בכ"כ הרבה מערכות היום, שצריך ציוד ייעודי ו/או היכרות ספציפית עם הדגם כדי לעלות על תקלות אפשרויות.

מכון, לעומת זאת - מתבסס על ציוד אבחון כללי (כולל, כמובן, בדיקה ויזואלית), ונסיעת התרשמות של בוחן.

היתרון של המכון - מעבר על כל מערכות הרכב הסטנדרטיות, במקום אחד, ללא ריצות.

חלק מהחסרונות חנן הזכיר, ואני אתן עוד דוגמא - גיר אוט', לצורך העניין. תמיד יהיה כתוב שאין אחריות על מצב הגיר. במוסך עם ציוד דיאגנוסטיקה ניתן לחבר מחשב ולמדוד לחצים בגיר (כדי לדעת מה מצבו). גיר כזה לבדו הינו הוצאה של אלפי שקלים.

כמובן שאפשר להגיד שלא כל התקלות הן קריטיות, ואפשר לחיות איתן, אפילו שנים - מבלי שיפריעו. עדיין - אם רוצים "ליישר קו", בדיקה באמצעות ציוד ייעודי עדיפה.

כאן צריך לבוא השיקול של זמן וכסף מול איכות הבדיקה - האם לרוץ ממוסך למוסך (יש מוסכים שבהן יש את כל המחלקות הדרושות לבדיקה מקיפה, אבל לא רבים) לבדיקות מקיפות, או בדיקה אחת ממוצעת, אבל כוללת?

ברכב יקר ובעל מערכות רבות (בעיקר אלק') - הייתי הולך על בדיקת מחשב ייעודית + פחח (חשוב. הדבר היחיד שאי אפשר לתקן באוטו (מבחינה כלכלית. לאו דווקא טכנית) הינו פגיעת שילדה. כל השאר ניתן להחלפה, אם נתעלם מנושא העלות).

רכב ישן יותר, פשוט או זול יותר - הייתי מסתפק בבדיקת מכון (אישית הייתי מוותר בכלל - אבל כ"א ושיקוליו עפ"י הידע שלו).

דבר נוסף - בעל הרכב. לא בטוח שהוא יסכים להתרוצץ איתכם בין מוסכים ולבזבז כמעט יום שלם על בדיקות. :idea:

• תוכן חדש...