Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מתכנן לקנות רכב שיעשה כ 25,000 ק"מ בשנה או קצת יותר בעיקר בנסיעה בין עירונית, לא חשובה לא כלל חווית נהיגה או כוח לרכב ומה שאני מחפש זה רכב שיבצע את הנ"ל בעלות הכי נמוכה (כולל העלות של הרכב עצמו).

תקציב לקניה הראשונית הוא כ 20-25 אלף ש"ח.

בהתחלה חשבתי על טנדרון דיזל והבנתי שהברלינגו או הפרטנר הם אמינים יותר מהקנגו וגם שעלות האחזקה שלהם תהייה נמוכה יותר מהקנגו.

אחרי זה חשבתי גם על סוזוקי סוויפט שהבנתי שהיא אמינה מאוד וגם חסכונית בדלק אפילו יותר מברלינגו.

רציתי לשאול :

1) מה ההבדל בפועל בין עלות האחזקה של ברלינגו (או אם לדעתכם קנגו אמין יותר וחסכוני יותר אז קנגו) לבין סוויפט מבחינת תיקונים לשנה(או עלות חלקים לשתי המכוניות והאם זה נפוץ שאותו חלק מתקלקל?) .

2) מהי אגרת הרישוי לברלינגו והאם ביטוח חובה גם כן יותר יקר?(אם אפשר מחירים אני אשמח)

3) לגבי צריכת דלק הבנתי שבברלינגו אני יכול לצפות ל 13 ליטר לק"מ ובסוויפט לקצת יותר משהו כמו 14 (האמור לגבי נסיעה בין עירונית בעיקר) האם אני צודק?

אני יודע שההשוואה קצת מוזרה כי אלו שני רכבים שונים לגמרי אבל כאמור מה שחשוב לי זה לשלם כמה שפחות בשביל הקילומטרז שאסע - אבל אני קצת מעדיף ברלינגו כי הוא גדול יותר ולכן אני רוצה לדעת מה בערך יהיה ההבדל במחיר האחזקה בין שניהם.

דרך אגב אם למישהו יש המלצות אחרות אשמח לשמוע.

תודה

ליאור

פורסם

בוקר טוב, ליאור.

אם אין לך באמת צורך ברכב עבודה כמו ברלינגו\ קנגו, ואתה מחפש מכונית אמינה וכמה שיותר חיסכונית לכמות המסיעות שלך,

תחפש סיאט קורדובה SDI או פולו קלאסיק SDI (רכבים זהים)

צריכת סולר ברכבים האלה 1:18 משולב.

יקח זמן למצוא מכונית כזאת ללא עבר של מונית או חברה, אבל שווה להתעזר בסבלנות כי הרכבים האלה יתאימו לך יותר מאשר מסחריות (שבתקציב הזה עברו מאות ק"מ של עבודה קשה).

דע לך,שהקילומטראז' סביר לרכבי דיזל הוא 30 אלף בשנה ויותר -תהיה מוכן לזה.

אם תמצא פחות מזה (אבל אמיתי, מתועד), והרכב במצב טוב- שווה קניה.

בקשר לשאלתך על החזקת מסחרית - ביטוח חובה יותר יקר ב 500 ש"ח (בערך), אין תוספת לאגרה השנתית וביטוח מקיף לא שונה מרכבים אחרים.

סוזוקי סוויפט אמינה וחיסכונית, אבל מאוד לא נוחה.

אתה הולך לנסוע הרבה ותסבול מחוסר הנוחות בסוזוקי.

בהצלחה

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה.

האם אגרת רישוי לרכב דיזל זהה לרכב בנזין באותו נפח מנוע?

האם צפוי לעלות המיסוי על מחיר הדיזל בשנתיים הקרובות ?

האם למישהו יש הערכה כמה עולה להחזיק ברליגו מבחינת תיקונים וחלפים לשנה?

תודה

ליאור

פורסם

אגרת הרישוי ברכב דיזל זהה לאגרת הרישוי של רכב בנזין מאותה הקבוצת הרישוי.

אין לדעת מה מה יקרה עם מחירי הדלקים בשנים הקרובות.

תראה מה קורה עם מחירי הנפט בעולם- עליות וירידות דרסטיות בתקופה קצרה.

אני חושב שיש כוונה לעלות את מחיר הבלו לסולר ב- 30 אגורות בחודשים הקרובים.

החזקה של כל רכב מבחינת התיקונים היא בהתאם למצב הרכב.

אתה קונה מכונית ב 25 אלף ש"ח, עם קילומטראז' לא ידוע ומצב לא ברור, איך אפשר להגיד לך מה יתקלקל ומתי?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...