Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נמצא בשלבי תכנון מוקדמים ביותר למערכת שניה לרכב חברה וגם מתכנן או יותר נכון מפנטז על השלב של השיפורים הקוסמטיים של המערכת ברכב הפרטי.

לאחרונה שקלתי את האפשרות של שימוש בABS ליצירת משטחים בשביל לבנות בסיסים לפודים בקיק פאנל או קורות או דיפוני הדלתות ועל זה להמשיך את הבניה עם פיבר.

יש לי אקדח חום וABS הוא פלסטיק שמיועד לתחום הרכב.

התכנית שלי היא להמיס משטח ABS על גבי הקיקפאנל (כמובן כאשר הקיקפאנל מכוסה בחומר מפריד כלשהוא) ולפי תבנית הABS שדוגמת את הבסיס ליצור את שארית הפוד.

דיעות, בעד? נגד?

איך? כמה? למה?

אני מצרף לרשותכם שני לינקים:

http://www.alexandrovitz.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12545&BSP=12537

http://www.bora.co.il/index2.html

התקשרתי לחברת בורה, אבל הם מספקים חומרי גלם, הכמות המינימלית שהם מוכרים היא שק של 25 קילו של גרגירי ABS וזה עולה 250 ש"ח.

לא יקר, אבל מה לכל הרוחות אני אעשה עם 25 קילו???

נראה לי שדווקא יותר קל לקחת תבנית של משטח ישר ולהמיס עליו גרגרים לעובי הרצוי ואז להמיס מחדש על הקיק פאנל.

מאשר לקנות לוח עבה מאלכסנדרוביץ' שמוכרים מוצרים "חצי" מוגמרים של ABS וחומרי פלסטיקה אחרים, בעובי של 5 מילימטר עד 10 מילימטר ולהתחיל לעבוד עליו.

מה אתם חושבים? עיצות?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תגיד lanosforce, אני נוסע גם ברכב חברה, ושקלתי אין ספור פעמיים להתקין מערכת, כל כך מדכא לשבת ברכב בלי מערכת סבירה לפחות.

האם גילית איזה שהם התנגדיות להתקין מערכת מצד חברת הליסינג? או החברה בה אתה עובד?

צריך גם לחשוב על איך לעשות את זה במינימום שיינוים ברכב.

פורסם

עדיין לא גיליתי כי לא ניסיתי.

ובקצב שאני אוסף את הרכיבים - יש סיכוי שאני כבר אמתין לסוף החוזה - ומדובר על עוד שנתיים וחצי :-P

יכולים לקרות הרבה דברים עד אז, החלפת הרכב, החזרת הרכב - כרגע זה רק בשלב התכנון.

תשאל את LEONM12 לגבי זה שנוסע ברכב חברה.

נדמה לי גם שבאס-בוסט (אריק) גם נוסע ברכב חברה.

עד כמה שידוע לי אתה צריך להשיג אישור ממחלקת הרכב של חברת הליסינג ואם אתה מתכוון לעשות חורים ושינויים אז אתה תצטרך לשלם על חלקי חילוף או להשיג חלקים משלך ולהחזיר את המקוריים במעמד החזרת הרכב.

פשוט או לא - לא יודע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פה מתחילה בדיוק הבעיה, כל פעם שאני חושב על הבירוקרטיה והבאלגן אני נרתע.

נראה לי שאני לא אזכה להנות ממוזיקה בעולם הזה...גם שיגמר החוזה הזה סביר להניח שאני אשאר במסגרת הליסינג. :(

פורסם

אני לא רוצה לסטות מהנושא של הת'רד אז בבקשה, בואו נתרכז בנושא הפלסטיקה ולא בנושא הליסינג.

נפתחו על הנושא הזה ת'רדים רבים - בבקשה תריץ חיפוש.

מישהו לגבי נושא הפלסטיקה?

Pioneer TS-X150

פורסם

הקישור יותר מראה את החברות שמהן ניתן להזמין את החומרים.

ABS זה בעקרון סוג הפלסטיק ממנו מרכיבים את רוב הפאנלים ברכבים.

תחשוב שאתה לוקח משטח פלסטיק ובעזרת אקדח חום ממיס אותו בעדינות ובאיטיות על המשטח שאתה רוצה לדגום.

זה תהליך שנשמע הרבה יותר קל ונוח לעבודה וגם פחות ריחני (כיוון שהפלסטיק לא מתפרק בתהליך) מאשר לעבוד עם פיבר.

לא צריך כמעט לשייף שום דבר, זמן ייבוש קצר יחסית, עמיד בחום ובתנאי רכב.

נשמע מושלם על פניו.

השאלה אם יש מישהו עם נסיון בתחום?

יש גם מקלות ABS שאפשר להמיס באקדח חום למשל ולעשות איתם עבודות קטנות, יש גם סוגי פלסטיק אחרים שיותר מתאימים לעבודה עם דיפוני דלתות - קראתי פעם על איזה תרסיס ספציפי בפורומים בחו"ל.

בקיצור - צריך לבדוק את התחום הזה כי זה נשמע לי מגוחך לעשות את כל העבודה מפיבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

צריך לעשות ניסיון ולראות אבל עצם העובדה שזה לא נפוץ בפורומים בחו"ל מעלה בי חשד שזה כניראה לא כזה מוצלח. בכל זאת שווה ניסיון.

פורסם

ביצעת חיפוש בפורומים בחו"ל ? או שאתה אומר זאת מחוסר דיונים על הנושא ?

אני לא כ"כ מתמצא בפורומים בחו"ל ולכן לא אוכל לעזור , אבל אני חושב שזה יכול להיות רעיון מצויין , חשבת גם על הנושא של הביטחות ?

כמו שאתה מתאר את זה הרכיב נשמע מושלם ביותר , האם יכול להיות שהמחיר הוא הקאצ' ? אתה יודע להעריך אם אתה צריך את ה 25 ק"ג ? יכול להיות שזה לא הרבה כמו שאתה חושב או שזה נשמע .

קיצר יש עוד הרבה מה לחקור על הנושא לפני שאתה מתחיל איתו , אבל אם זה באמת ככה נראה כאילו עלית על גל חדש לישראלים.

בהצלחה אדי =)

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

25 קילוגרם זה 25 קילוגרם - אפשר לצפות רצפה של חדר בשכבה עבה בכמות כזאת של חומר.

ואני בטוח שזה טוב לרכב כי אחרת הקיקפאנלים שלנו, הדיפונים, הדש-בורד וכל אלה כנראה גם היו ממתכת או מפיבר.

ראיתי כמה פעמים שעושים מחומרי פלסטיקה השלמות לדיפונים וראיתי הרבה עבודות ABS בשביל לעשות עיצוב או חלקים חליפיים.

אז למה לא לעשות מזה גם תחתית לפוד?

פוד שלם מפלסטיק לא הייתי עושה כי לפלסטיק יש תהודה מגעילה והרמקול ישמע מגעיל - אם זה היה CDM וטוויטר או רק טוויטר - רעיון לא רע בכלל.

אבל אם זה בשביל רמקול שזקוק לנפח - רק את התחתית הייתי עושה מפלסטיק - שזה גם חוסך הרבה עבודה ובגלל זה אני שוקל את זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, על פניו זה נראה מסוג הרעיונות שאתה אומר לעצמך, איך לא חשבו על זה קודם? הייתי שואל בDIYMA פורום, אם מישהו נתקל בזה.

אך לגבי מה שאתה אומרת שאחרת יצרני הרכב היו מייצרים את חלקי הפנים שהזכרת מפיבר או מתכת, הייתי רק אומר שכאן כבר נכנסים שיקולים אחרים לגמרי כמו של עלויות ייצור ושיקולים נוספים.

פורסם

לגבי רכב חברה - עדיף לא לשאול שאלות קיטבג... "תגידו, זה בעיה אם אני ישים 15 קילו איטום בכל דלת?" או "הגומיות אטימה, אחרי שאני מוציא מהם את הכבל 4 גיי'ג, להחזיר אותם ככה או לזרוק ישר לפח?"

תנסה כמה שפחות דברים שאי אפשר אחרי זה להחזיר, אבל מה לעשות, לנסוע 3 שנים עם רדיו קנווד ורמקולים שאתה מעדיף לשיר לעצמך? מה שכן צמצום סיכון לשאלות מיותרות מצד חברת הליסינג - אני לוקח את האוטו בעצמי למוסך, שווה לי לשרוף כמה שעות מאשר לקבל אוטו חלופי ואז הנהג שלהם יתחיל "לזמר".

אריק.

בשיפוצים

פורסם

hia lanos, sorry for writing in english, im at a friends computer and it dosent have hebrew on it.

as for the ABS, i have abook about production methods for various materials, ill bring it this saturday, maybe itll have some info for. you alsmo might want to ask itay samurai, if i get it right, he leanred product desgin and might have some beneficial info for you.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מירוץ עירוני :-P (אורבן רייסר)

תודה!

תעביר את הספר לאליקו אם אתה יכול כי אני לא אוכל להגיע בשבת.

בכל מקרה זה לא משהו שלא חשבו עליו קודם, להפך זה מאוד נפוץ בייחוד בקטע של תיקון דיפוני דלתות - שם יש אפילו חומרים יותר ייעודיים, כבר ראיתי על זה כמה וכמה הודעות בשנים האחרונות.

לגבי פודים בד"כ עושים הכל מפיבר.

נראה - אני ממתין להצעת מחיר מחברת אלכסנדרוביץ' אבל לא נראה שהם לקחו אותי בצורה רצינית - הם ביקשו בעקרון לשלוח להם פקס אז אני אנסה בצורה הזאת ביום ראשון וזהו.

נראה על מה מדובר, הם בעקרון, לפי מה שהבנתי בטלפון - מוכרים בכל כמות.

נמתין ונראה.

Pioneer TS-X150

פורסם

שלום לך,

גילוי נאות - אני עוסק בתחום הואקום פורמינג ו 90% מהעבודה שלי זה עם ABS.

הסיכוי שלך להוציא חלק יפה מגרגרים שתתיך לבד הוא אפסי, יצאו לך המון חוטים וזנבות וחורים ואיכסה ותשייף במשך שעות, ואז הגימור גם לא יהיה יפה ותצטרך לצבוע מעל זה.

מה שאתה למעשה רוצה זה למשוך בוואקום פלטה ABS ולייצר כיסוי לקיק פאנל ?

בחום בלבד (של פן תעשייתי למשל) לא תוכל להגיע לצורה, אלא אם זה כיפוף זוויתי. אתה צריך למשוך בוואקום כדי שזה יקבל את הצורה הנכונה, ולזה צריך תבנית בצורת החלק שאותו רוצים "לעטוף". אפשר לעשות אותה מגבס דנטלי (זה הכי זול לצקת) שיתייבש טוב טוב, או אם אתה יודע - לבנות מ MDF, מלוח פוליאוריתן או מפוליאוריתן יצוק, או ליצוק בונדו מדולל בטולואן (אם לא אכפת לך להתעסק עם חומר מסרטן).

לאלכסנדרוביץ' אני לא ממליץ לך לפנות משום שיקרעו אותך במחיר. אם אתה מעוניין אתה יכול לפנות אלי באמצעות האתר שבחתימה ולקבל במחיר סמלי שארית לוח ABS שחור בעובי 3 מ"מ, שזה מה שאני חושב שתצטרך. אם אתה רוצה חסין אש תביא בחשבון שזה יקר כמעט פי 2.

אם תרצה יעוץ נוסף אשמח לעזור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...