Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד...

אז ככה, רוב הטוסונים הם בעלי הנעה ל-4 הגלגלים. רק הדיזל מגיע בצורת הנעה קדמית בחלק מהגרסאות.

הרכב נוח, מרווח ומעוצב היטב. בטח שטוב יותר מהויטארה המשעמם (פנימית וחיצונית) והקיה המכוער.

צריכת הדלק במישור היא אכן 1-7 בממוצע, ויתכן שמעט טוב יותר אם עיקר הנסיעות הינן בינעירוניות. מכיוון שהרכב זול משמעותית מהויטארה חשוב לבדוק כמה נוסעים בשנה ואז יתכן שעלות הדלק אינה משמעותית. מצד שני, כוח לא חסר (לעומת הויטארה והראב4 שמרגישים חלשים בגלל משקל גבוה ומנוע קטן מדי).

בכביש הרכב נוח ומתנהג טוב יותר ממרבית הג'יפונים. ודאי שטוב יותר מהויטארה. גם בשטח הוא הפתיע רבים לטובה בזכות מערכת הנעה חכמה ומנוע חזק.

האריזונה, כמו-גם כל גרסאות הגימור של הטוסון, היא המצאה ישראלית. היבואן בחר לפצל ל-4 רמות גימור (SE בטופ וטקסס הכי פשוט) אבל גם את האריזונה אפשר להזמין עם גג, מסילות וכו' כך שהרמות לא "סגורות" לחלוטין. האריזונה הקדים את הטקסס כך שהוא לא "טקסס משודרג".

מערכת השמע היא בהחלט טובה מאוד, עם סאונד נעים ונוחה לתפעול. מצלמת הרוורס נחמדה, והGPS חיוני למי שצריך אותו.

בסה"כ - רכב נוח, מרווח ובעל התנהגות כביש נעימה ו"נורמאלית". הרכב נפוץ מאוד, היבואן ידידותי ומתחשב ובשוק הוא נחשב כמבוקש כרכב מיד שניה, עם שמירת ערך טובה יחסית. בסה"כ - בחירה בהחלט טובה, ולא בכדי 1500 רוכשים כל שנה סבורים כך!

המלצה אישית - נסה את הדיזל - הוא נוח לשימוש, חסכוני יותר וחזק מאוד. כמו כן, אם יש לך במשפחה בעלי יונדאי (ובינינו, למי אין?) תוכל לקבל הנחה בכסף או אביזרים - אני קיבלתי הנחה של 3% בערך!

יום טוב, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

לא יודע לספר על הטוסון, אבל לפני שבוע יצא לי להעביר 500 ק"מ בנסיעה משולבת בסוזוקי גראנד ויטארה בן שלש בערך.

אכן, תיבת ההילוכים מצויידת בהילוכים 4H, 4L, 4L+DL כפי שציינו לפני, הרכב היה מאובזר במושבי עור וסאן רוף, וסה"כ שידר איכות בנייה סבירה ואיבזור סביר (ולא יותר).

יחד עם זאת, לעניות דעתי, ומבלי שביצעתי כל מדידה רשמית, מדובר ברכב עצל יחסית, וככל שמחשב צריכת הדלק ברכב מדייק - מדובר ברכב עם צריכת דלק שערוריתית בעליל. אני מקווה שצריכת הדלק של הטוסון לא רעה יותר, שאם לא כן - שכנינו ממזרח יכולים להמשיך ולגחך כל הדרך לבנק (שגם אותו רכשו מזמן...)

HFturbo

פורסם

יוצא לי הרבה לנהוג על טוסון שיש לחברה שלי. אכן הרכב יחסית נוח על הכביש (מרגיש פחות ספינתי ממה שהיית מצפה מג'יפ על הכביש) ולדעתי מאוד חזק, לא חסר כוח בשום מצב (המנוע 2.7 בנזין אם אני לא טועה).

הדבר היחיד שמפריע לי זו צריכת הדלק וגימור הפנים הפשוט להחריד, וגם לא מרגיש הכי איכותי (לא יודע איך זה ברמות גימור גבוהות יותר).

אהה עוד דבר זה מושב הנהג שלא היה לי כלכך נוח בנסיעות ארוכות, אבל אני מניח שזה משתנה מאדם לאדם.

פורסם

אם תקנה רכב פנאי או רכב שטח, אתה עלול להדבק ב"חיידק השטח", ואז תהיה חשיבות ליכולת העבירות של הרכב ולהילוך הכוח.

גם לפורסטר אין הילוך כוח (למעט הדגם הידני, אבל זה הילוך כוח סמלי).

מערכת ההנעה הכפולה של סובארו מוצלחת. גם בכביש וגם בשטח (ועדיין הפורסטר לא רכב שטח).

ישנן שמועות על איבוד בלמים בטוסון בעליות דרדרתיות כתוצאה מהתחממות מערכת בקרת האחיזה.

הפורסטר האטמוספרי חסכוני יותר מהטוסון (במיוחד הפורסטר הידני) ויקר יותר.

הפורסטר המוגדש צורך דלק בערך כמו הטוסון, חזק בהרבה ויקר הרבה יותר.

לי יש פורסטר ידני, וזו הנאה כפולה (כאשר הרכב לא במוסך, אבל זה לא אופייני לרכב. אני נגוע ב"חיידק השיפורים" בנוסף ל"חיידק השטח").

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...