Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודשיים קניתי סיריון 2002 עם מנוע 1300. קילומטרז': ~131000

בבדיקה נמצא שתושבת הגיר דורשת החלפה.

במהלך הזמן שבו נסעתי לפני שתיקנתי את הרכב היו 2 תופעות בלבד:

1. בתחילת נסיעה (לאחר עצירה) היתה מין מכה כזו לפני מעבר להילוך 2.

2. בהילוך אחורי האוטו רעד בצורה מוגזמת.

מלבד אלו הכל עבד מצויין.

לפני כשבוע לקחתי את הרכב לטיפול, לפני טסט, ועל מנת לתקן את הליקויים שנמצאו בבדיקה.

כשניסיתי להכניס את הרכב לסככה ברוורס, לפתע הרוורס הפסיק לעבוד, והרכב פעל בדומה לניוטרל.

העברתי ל - D, והחניתי את הרכב בחנייה. אחד מאנשי המוסך ישר אמר שזו בעיה בגיר וכנראה צריך להחליפו.

ניסיתי שוב פעם רוורס והפעם הכל עבד כמו שצריך.

בטיפול ובבדיקות שעשו במוסך החליפו את תושבת מנוע קידמית (אמרו לי שזה החלק הרלוונטי לגיר),

סידרו משהו בבלמים אחוריים וזהו, החליפו שמנים, פילטר שמן וזהו.

כשלקחתי את הרכב חזרה הסתמן שהרכב בסדר.

1. ההילוך האחורי כבר לא רעד בכלל.

2. לא היתה מכה בתחילת נסיעה.

כמו כן נאמר לי שכדי להפחית לגמרי את הרעידות כנראה יהיה צריך להחיף גם תושבת אחורית.

אבל, נוספו תופעות:

1. מידי פעם במעבר בין הילוך ראשון לשני, מרגישים את המעבר יותר מאשר פעם.

2. בהילוך ראשון יש רעש שלא היה קודם, וגם קצת בהילוך שני (אבל הרבה פחות מורגש).

הטכנאי שעבד על הרכב אמר שיכול להיות שזה הגיר עצמו, והוא לא עשה שום דבר עם הגיר.

מה דעתכם? האם לדעתכם מדובר בגיר תקול?

האם יש מה לעשות בקשר לגיר מקולקל? האם חייבים להחליף?

האם יש לי מה לטעון כנגד הטיפול שקיבל הרכב במוסך?

יש לציין כי מדובר במוסך מורשה דייהטסו.

תודה מראש,

נוטי.

פורסם

נתחיל מלשאול האם הרכב נבדק במכון בדיקה מורשה ?

מה אמרו בדיקה על הגיר ? אם יש ציטוטים מתוך דו"ח הבדיקה זה יעזור יותר.

מה אתה רוצה מהמוסך לא ברור לפחות לי,עשו לך טיפול ולא נגעו בכלל בגיר !(החלפת התושבת אולי יכלה לסדר בעיה של רעידות אבל בוודאי שלא חוסר יכולת לשלב הילוך מסויים במקרה שלנו-רוורס).

אם יש תקלה צריך לאבחן אותה ואין לך על מה לבוא בטענה כלשהי אלא אם אבחנו בעיה ולא טיפלו בה כמו שצריך כלומר-הכנסת את הרכב עם ליקוי תיקנו כביכול את אותו ליקוי ושוב יש תקלה.

ד"א תקלה של גירים אוטומטיים יותר ממומלץ לגשת למכון גירים אוטומטיים

לאבחון ולא למוסך שכן פרט למקצועיות ,שבה מצטיינים יותר משפצי הגירים גם תחסוך את פערי התיווך מול המוסך, שיעשה על הגב שלך עוד כמה מאות שקלים לפחות אם לא אלפים במקרה של שיפוץ גיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תרשה לי לנחש שבבדיקה כתבו לו: "שמן כהה, בלאי בדיסקיות, נקישות והחלקות בהחלפות הילוכים", סימנו X במשבצת של ה"לא תקין", ובע"פ הבוחן אמר לו שהבלאי בגיר מתאים לגילו.

פורסם

הציטוט הוא כדלקמן:

"נקישה בשילוב ההילוכים, ניקוי/החלפה מע' קירור שמן גיר, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת הנעה, אין אחריות לתיבת הילוכים אוט'."

הבדיקה נעשתה במכון בדיקה מורשה.

פורסם
תרשה לי לנחש שבבדיקה כתבו לו: "שמן כהה, בלאי בדיסקיות, נקישות והחלקות בהחלפות הילוכים", סימנו X במשבצת של ה"לא תקין", ובע"פ הבוחן אמר לו שהבלאי בגיר מתאים לגילו.

כמה שזה מדויק, ועצוב, ומצחיק גם יחד.

לא נמאס לאנשים לשלם על טפסים מוכנים מראש עם Xים בנקודות אסטרטגיות?

לשואל: זה באמת כבר לא יעזור לך, אבל רק מסקרנות: נסעת על הרכב לפני שלקחת אותו לבדיקה ולא הרגשת את הדפיקות והרעידות בגיר? או שפשוט סמכת על המכון?

פורסם

לא. לא הרגשתי את הדפיקה. הייתי מוכן לזה שאני אצטרך לתקן את תושבת הגיר כפי שנמצא בבדיקה, אבל לא את הגיר עצמו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב,

אז אחרי שהאוטו עבר טסט (החלפת צינור פליטה, 4 צמיגים, נורת פנס ראשי ועוד כלמיני...)...

הרכב הפסיק להרעיש למשך שבוע וחצי בהילוך ראשון ושני, וחזר להרעיש.

זה בא והולך ולפעמים יש גם רעש של תקתוקים חלשים בזמן נסיעה.

הלכתי למכון לשיפוץ גירים כדי שייבדקו.

האם אמרו שכנראה מדובר בבעיה בגיר עצמו (חלק פנימי בפנים כנראה נשבר) ויהיה צורך לשפץ את הגיר.

עשו כמה בירורים ומסתבר שלגיר של סיריון 2002 1.3 אין חלפים. הפתרון - קניית גיר תקול אחר ושימוש בחלפים שלו.

כרגע אני מתכנן לקפוץ לשני מקומות נוספים לקבל הצעת מחיר על תיקון הגיר (וגם חוות דעת על התקלה עצמה).

האם לדעתכם יש סיכוי שבמוסך מרכזי (או מורשה) של דייהטסו יהיו חלפים?

אולי בתור מוסך מרכזי יש להם גישה יותר טובה לחלפים של הרכב....

מה אתם חושבים?

פורסם

בהמשך לשאלתי, מה דעתכם על המוסך המרכזי של דייהטסו בחולון?

האם שווה להוציא את הכסף אצלם על בדיקה?

פורסם

לאחד המשיבים לך קוראים ספי. ההודעה שלו נמצאת כמה הודעות מעל לזו שלי.

בצד ימין, מתחת לשמו, רשום מספר הטלפון של מכון שיפוץ הגירים שלו.

תתקשר אליו.

למוסך (מורשה או לא) אין הרבה שיוכל לתרום. הם מפרקים את הגיר ושולחים אותו למכון גירים לתיקון\שיפוץ.

פורסם

אכן, מוסך מורשה בדכ (ככל שידוע לי) אינו מתקן את הגיר בעצמו, ואתה משלם בעצם גם למכון הגירים וגם למוסך, בתוספת כנראה של עמלה מסויימת.

ענה לך ספי, כפי שכתב ארנון, אוסיף, שכדאי מאוד שתתיעץ עימו. זה מה שאני הייתי עושה, ועשיתי, בעבר , כאשר הייתי זקוק לדיעה ו/או תיקון.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הייתי היום במכון לשיפוץ גירים נוסף היום כדי לקבל חוות דעת נוספת.

גם הפעם אמרו לי שיש בעיה בגיר: שחיקה של הגלגלים הפנימיים.

להפתעתי, יעצו לי לחכות עד שהגיר יילך ואז לעשות שיפוץ.

אמרו לי שהעלות לשיפוץ עכשיו וכשהגיר יילך פחות או יותר דומה, ולכן חבל לשפץ כרגע.

הרעש בנסיעה כרגע לא מורגש כפי שהיה בנסיעה לפני כמה ימים, וזו תופעה שמדי פעם חוזרת, לכן אני חושש שהאבחנה הזו היתה פחות טובה.

השורה התחתונה הי שאני מעדיף לחכות זמן מה עד שיהיה לי יותר כסף בצד לשיפוץ הגיר, אך לא בחשבון עלות גבוהה בהרבה אם הגיר יהרס לגמרי.

נראה לי שאני אבדוק במקום נוסף אחרון ואז אחליט.

• תוכן חדש...