Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת חשמל של מסך CRT מול LCD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה וואט צורך CRT 17 איכותי? (של LG)

וכמה וואט יצרוך LCD 19 (גם של LG, נניח)?

האם שווה לשדרג רק בגלל צריכת החשמל?

ה-17 CRT שלי פשוט מעולה (FLATRON 774FT במהדורה שיצאה בעיצוב מיוחד ובצבע טורקיז, עם מקשי מגע למטה.) עוד סיבה שאני אוהב אותו - זה אחד הדברים שקניתי מהמשכורת הראשונה שהרווחתי, אי שם בגיל 16 :lol: אז הוא עלה הון תועפות (לפני 8 שנים) ונחשב למשהו מיוחד :lol:. ככה שאני טיפה קשור אליו.

עוד ויכוח שהיה לי עם חבר - האם צריכת חשמל של מחשב שולחני היא כצריכת החשמל של הספק? (נניח - אם הספק הוא 400W אז זו הצריכה של המחשב?). לדעתי לא - כי לא הכל מנוצל. מה דעתכם?

פורסם

צריכת החשמל המקסימלית של מחשב שולחני היא כצריכת החשמל של הספק.

אבל נדיר מאד שגם הכוננים מסתובבים בפול ספיד וגם המעבד והזכרונות נותנים 100% תפוקה.

בוא נגיד שבזמן הודעה זאת המחשב שלי צורך כ50וואט (ואני חושב שאני מגזים).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שלייקס אתה פסימי:-D

רק המעבד לוקח משהו כמו 35 WAT

תוסיף כרטיס מסך, דיסק קשיח , זכרונות, CD ולוח האם עצמו, ותגיע יותר לכוון ה 150-200.

(ואני לא מדבר על כרטיסי המסך שדורשים ספקים מיוחדים)

פורסם

כרטיס המסך הוא הצרכן העיקרי.

כלל לא נדיר שהמערכת עובדת בתפוקה מקסימלית. זה קורה עם כמעט כל משחק מהשנה האחרונה גם עם מחשב חדש...

וההספק המקסימלי של הספק הוא לא ההספק שאותו המערכת צורכת בכל רגע. זה המקסימום שניתן לצרוך מהספק.

ההבדלים של מסך CRT לעומת LCD מבחינת צריכות חשמל הם זניחים.

פורסם

בקשר ליעילות, תתכוננו לקבל את השוק של החיים, מה שאומר, השקעה בספקים איכותיים יותר, שווה חסכון.

למה?

מכיוון שאם ספק כוח כלשהוא, אשר מספק בפיק (שימו לב בפיק, כל ספק שיש לכם זה לא שהוא "מסוגל" לספק 400, אלה זה כמות הוואטים המקסימלית שלו בנקודת שיא שהוא מסוגל לספק לכמה שניות וזהו).

בקשר לצריכה, נקח ספק 400 וואט, עם אחוז נצילות של 90 אחוז נגיד, זאת אומרת, על מנת לתת 400 וואט נגיד, הספק צריך להשתמש בכ 440 וואט. (אין בשוק כרגע ספק למשחב הביתי שמסוגל להוציא 90 אחוז יעילות אבל בשביל הקטע).

רוב הספקים שנמצאים אבל רובכם ורובנו, הם ספקים ביעילות בדרך כלל החל מ- 72 אחוז ועד לספקים איכותיים למשל של כ 85 עד 88 (האחרונים מסדרת MODU ו PRO של חברת ENERMAX).

מה שאומר, שספק של 400 וואט, צריך להשתמש בכ- 520 וואט, על מנת לתת 400 וואט למשל.

זה כל הקטע של היעילות והנצילות של הספקים, ספק בעל 70 אחוז נצילות זהו ספק "שימשוך" המון חשמל מהשקע. לעומת ספק בעל אחזו נצילות של כ- 85 אחוז. לכן ההבדלים בין מחירים הספקים, איכות החומרים, עמידות בעומסים וכו'.

ולא, המחשב לא צורך את כמות הוואטים שהספק מוצהר עליו.

CEYAL

מחשב ממוצע לא צורך כ- 150-200 וואט ללא מאמץ.

מעבדים כיום מורידים את עוצמת העיבוד והמכפלה וכו' ומורידים תדר על מנת לחסוך באנרגיה, כמו כן, זכרונות כמעט שלא צורכים כמות חשמל רצינית בכלל, מזערית אפילו.

כונן קשיח לא יעבור את ה- 20 וואט במאמץ מלא.

כונן CD הרי לא מסתובב כל הזמן, אלה רק בזמן קריאה, גם אז, וואטים ספורים.

כרטיס מסך ללא חיבור מתח, מצביע על כך שהכרטיס לא יצרוך יותר מ- 75 וואט במלוא מלוא מאמץ, מדוע? מכיוון שבאפיק ה- PCI-E הוא מסוגל להעביר 75 ואוט מקסימום אל הכרטיס, לכן ישנם כרטיסים ללא חיבור מתח חיצוני נוסף, כמו כן, כרטיס מסך שלא מעבד משחק כרגע, דורש פחות מחצי מכוח העיבוד, עקב כך שאין עליו עומס.

מה שמוביל לכך, שמחשב ממוצע חדש עם ספק נורמאלי, צורך מעט מאוד חשמל.

בקשר לשדרוג מסך?

השאלה האם אתה במאת צריך את זה? מכיוון שעלייה למסכים של 22 אינצ' ומעלה וכו'

יותר שטח עבודה ויותר נוח ונעים, אבל, אבל השאלה היא כמה כסף יש לך? מכיוון שמסכים פשוטים יציגו לך צבעים לא אחידים וכל מיני דבירם אופייניים למסכים זולים ופשוטים.

צריך פשוט ללכת ולראות את המסכים במציאות ולבדוק האם מתאים לך.

פורסם

הנה בזבזתי רבע שעה בשביל לגגל המון מידע חסר כל ערך ממשי עבורי.

הCRT הישן שלך צורך 105 וואט במצב עבודה רגיל.

הLCD החדיש יחסית שלי צורך 38 וואט לכל היותר במצב עבודה רגיל.

ואם היה לי זמן פנוי מיותר הייתי יושב ומחשב כמה ההפרש באחוזים, אבל הפעם אני אוותר על התענוג המפוקפק.

עריכה: טוב, גם מחר אני לא אהיה מגולח. דע לך שזה באשמתך.

כל קילו-וואט שעה עולה לך בדיוק 57.50 אגורות (קילו-וואט=1000 וואט).

מסך LCD סביר בגודל 19 אינטש עולה בערך 1500 ש"ח.

105-38=67 כלומר בכל שעת עבודה על הCRT אתה "מפסיד" 67 וואט.

נעשה ערך משולש כמו בכיתה ד' (הקבצה א', לא לזלזל!)

1000-----57.50

67-------???

ונקבל 3.85 אגורות הפסד לכל שעה. כלומר 0.0385 ש"ח בכל שעה שאתה מפסיד בגלל עבודה על CRT (או חוסך ברגע שאתה עובר לLCD אבל אני תמיד פסימי).

1500/0.0385=38961

כלומר אחרי 38961 שעות (שהם בערך 1623 ימים) רצופות של עבודה תחזיר את ההשקעה בLCD.

פייר, השקעה כדאית!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמעת כל מסך שניתקלתי בו כולל טלויזיהות היה רשום מאחור את צריכת החשמל שלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דיי הגיוני שמסך CRT יצרוך יותר הספק מאשר מסך LCD, מסך CRT עובד עם מתחים גבוהים מאוד (מעל 4KV, בפנים יש ממירי מתח גבוה), כל הפעלה של המסך מחדש, יש למסך צורך לחמם את החוט להט, החימום של חוט הלהט הוא זה שצורך הספק גבוה.

אני לא רוצה להכנס לטכנולוגיה של המסך, למי שמעוניין, שיחפש על השק"ק(שפורפרת קרן קתודית).

במסך LCD הטכנולוגיה שונה לגמרי, אני לא בקיא בטכנולוגיה של ה LCD, אבל אין צורך לחמם חוט להט במסך LCD. זו הסיבה שמסך LCD לא צורך הספק גבוה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
כמה וואט צורך CRT 17 איכותי? (של LG)

וכמה וואט יצרוך LCD 19 (גם של LG, נניח)?

האם שווה לשדרג רק בגלל צריכת החשמל?

ה-17 CRT שלי פשוט מעולה (FLATRON 774FT במהדורה שיצאה בעיצוב מיוחד ובצבע טורקיז, עם מקשי מגע למטה.) עוד סיבה שאני אוהב אותו - זה אחד הדברים שקניתי מהמשכורת הראשונה שהרווחתי, אי שם בגיל 16 :lol: אז הוא עלה הון תועפות (לפני 8 שנים) ונחשב למשהו מיוחד :lol:. ככה שאני טיפה קשור אליו.

עוד ויכוח שהיה לי עם חבר - האם צריכת חשמל של מחשב שולחני היא כצריכת החשמל של הספק? (נניח - אם הספק הוא 400W אז זו הצריכה של המחשב?). לדעתי לא - כי לא הכל מנוצל. מה דעתכם?

גם לי היה 795FT PLUS !!! דגם העל של LG שקניתי בסכום עתק.

בסופו של דבר נכנעתי לקידמה לפני כשנתיים ושדרגתי לLCD (גם של LG).

לפני זמן מה יצא לי לעבוד במסך דומה - ואין מה להשוות - פשוט אי אפשר לחזור אחורה... :)

אם הפרוטה נמצאת בכיסך - שווה לשדרג,

רק קח בחשבון שיש לי חבר שיושב אצלו בכניסה לבית 774FT כבר שנתיים והוא לא מצליח להיפטר ממנו בYAD2, גם לא במחיר סמלי :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
פייר, השקעה כדאית!

צביקה - אכן התרשמתי מהיכולת האנליטית שלך.

כעיסוק אני חושב שמקומך במחלקת ההשקעות של בנק גדול, מי שמבין בהשקעות קטנות, מבין גם בגדולות. :-P:-P:-P

פורסם

ראוי לציין שמסכי CRT פולטים קרינה לא זניחה, אפילו אלה LOW RADIATION וכד'.

LCD מסך בריא יותר שפחות מחמם את החדר, זה גם לא זניח בקיץ.

אין שום הצדקה להשתמש ב-CRT, אלא אם כן מצב כלכלי גרוע מאוד שלא מאפשר להשתדרג. הרבה אנשים משאירים לילדים קטנים שלהם מחשב ישן עם מסך CRT. בגלל בורות שלהם, שהם לא מבינים את הנזק מקרינה הזאת, הם למעשה מזיקים לבריאות ילדים שלהם.

חברים, למען הבריאות - תעברו למסכי LCD.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אכן, אחת הסיבות שחברות הייטק ומשרדים גדולים עוברים לאט לאט למסכי LCD היא עניין החימום. כצריך לקרר בקיץ בניין עם כמה מאות (ואפילו אלפי) מסכי מחשב, הפרשים כאלו הופכים להיות בעלי משמעות כספית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יכול לחזק רק, על ידי כך שאצלנו המשחב בחדר שלי ושלי אחי, פועל ללא הפסקה, כאשר היה מסך CRT, גם עם מזגן היה ניתן להרגיש בבירור כי החדר חם בהרבה יותר משאר החדרים. אבל הרבה יותר.

פורסם

מסכי LCD משתמשים בנורת פלורסנט, ומסכי CRT צריכים לחמם את חלקה האחורי של שפופרת המסך כדי לעבוד (זו הסיבה שלוקח למסך CRT מספר שניות מרגע ההפעלה ועד להצגת תמונה).

גופי חימום הם מאוד בזבזנים, ולכן מסך CRT תמיד יצרוך יותר חשמל מ LCD בגודל דומה.

לגבי הדיון על צריכת מחשב במנוחה, מדובר ב ~150W לפחות (מעבד מודרני, זכרון מהיר, כרטיס מסך נורמלי וכו').

• תוכן חדש...