Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אושר לי רכב מקבוצה 2 והרכבים שהוצעו לי הם:

מזדה 2

מזדה 3 (4 דלתות)

סובארו B3

יונדאי i30

סוזוקי סוויפט

מה שחשוב לי (ולחברתי שתנהג גם על הרכב) - גיר אוטומטי (אני מעדיף ידני אבל חברה שלי לא סובלת את זה...), כיפיות בנהיגה (ספורטיביות אפילו), נוחות בתוך הרכב ואסתטיות חיצונית.

רק בשביל לקבל מושג - האוטו הקודם שלי היה פיאט ספייס HGT שמאוד אהבתי (קליע על גלגלים). לא שאני מצפה לשחזר את התחושה הנעימה במלואה עם הרכבים למעלה, אבל זה כדי שתבינו שאני אוהב לנהוג...

כרגע נראה לי שאקח או את הסוויפט או את הסובארו, אבל זו סתם תחושה לא מבוססת יותר מדי.

מה דעתכם?

תודה רבה מראש!

פורסם

טוב, מיד יגידו, שאני לא אובייקטיבי...

ראשית קול יש כאן מכוניות קטנות, יש גם קומפקטיות, ויש משפחתית, כלומר רצוי שתחליט מה הכיוון.

ה B3 ב"צורת הליסינג" לא מאוד מומלצת עקב מנוע די חלש וגיר אוטומטי רגיל.

כמו כן יש בעיה מסויימת בהתנהגות כביש - אם כי רק במהירויות יותר גבוהות.

מאזדה 3 תוחלף בקרוב מאוד, למרות, שזה עדיין אופציה (של העם).

שוב, קודם תחליטו מה הסגנון הרצוי לכם.

פורסם

האם זו יונדאי בצילום שלך? :-)

הכיוון הוא פחות משפחתית ויותר קטנה וכיפית. מה דעתך אם כך?

לא כ"כ הבנתי למה הכוונה ב"מאזדה 3 תוחלף בקרוב מאוד"?

פורסם
האם זו יונדאי בצילום שלך? :-)

הכיוון הוא פחות משפחתית ויותר קטנה וכיפית. מה דעתך אם כך?

לא כ"כ הבנתי למה הכוונה ב"מאזדה 3 תוחלף בקרוב מאוד"?

כן, אבל לא גירסת ליסינג, לעומת זאת ידנית:-)

אגב אל דאגה, גם אני בכיתי כאשר מכרתי את הHGT שלי.:x

החלפת דגם היא פחות קריטית לליסינג, אבל בכל מקרה עדיף לקבל רכב מודרני יותר.

פורסם

לפני שאני ממליץ לך על הרכבים אני מעדיף קודם לצמצם את מרחב המדגם שיש כאן ולפסול את הסוויפט.

הסוויפט היא מכונית יפייפיה לטעמי, מאובזרת (בגירסת ה GLX ואני לא יודע אם היא מוצעת בליסינג),

אמינה ודיי מהנה לנהיגה.

יחד עם היתרונות, כמובן ששלב החסרונות דופק בדלת וכך מגיע הצפיפות וחוסר הנוחות שהרכב מציע במושב האחורי.

תא המטען זעיר.

מאזדה 2

במידה ומציעים לך את דגם האקטיב אני במקומך הייתי פוסל את ההצעה.

ובניגוד לכך אם מציעים לך את דגם הדינמיק (שוב, אני לא יודע איזה דגמים מציעים בליסינג

עקב הפרש נמוך במחירים של שתי הגירסאות).

דגם האקטיב מצויד ב 2 כריות אויר, מערכת בקרת יציבות חלונות חשמל קדמי ואחורי ומערכת MP3.

דגם הדינמיק מגיע עם 6 כריות אויר, מערכת בקרת יציבות, מזגן בקרת אקלים, מחשב דרך

שזה מאוד נדיב ביחס למיני מקבוצה 2.

תא המטען במאזה 2 מעט קטן.

מאזדה 3:

דגם האקטיב מגיע עם רמת איבזור סטנדרטית כמו כל מאזדה 3 גירסת ליסינג המצויה בארצינו:

6 כריות אויר, מזגן רגיל, אין בקרת יציבות.

סובארו B3;

מכונית איכותית מאוד, מריגשה מאוד יוקרתית, בטיחותית- 6 כריות אויר, ללא בקרת יציבות מערכת MP3.

מכונית נמוכה מאוד וצפופה מאוד.

מנוע בוקסר חלש המצויד ב 1500 סמ''ק.

תא מטען קטן מהמקובל בכל משפחתית בארצינו.

נוחות נסיעה גבוהה מאוד, בידוד רעשים ברמה גבוהה.

עקב החסרונות שלה כמו צפיפות, מנוע חלש, תא מטען קטן מאוד והנמיכות שלה אני הייתי פוסל אותה.

יונדאי I30:

מכונית מאובזרת מאוד, מצוידת ב 6 כריות אויר, מערכת בקרת יציבות, מגזן בקרת אקלים,

תא כפפות מקורר, מערכת שמע MP3 עם חיבור לנגן אייפוד, MP3/4.

חיסרון של 4 כוכבים במבחני הריסוק למרות כל המערכות הנדרשות.

לפי אמרות היבואן היא מכונית אמינה מאוד בניגוד לכל קוריאנית וחסכונית אך זה לא מה שמעסיק אותנו.

השאלה היא אם אתה מוכן לבחור בה גנגד כל הסטיגמות שיש עליה ועל כל מכונית קוריאנית.

לסיכום

אם במידה ודגם הדינמיק של המאזדה 2 כן מוצע בליסינג אני הייתי בוחר בה עקב

והיא מאוד מאובזרת, בטיחותית, ובעלת עיצוב נהדר.

במידה ומציעים את דגם האקטיב אני הייתי בוחר או ב I30 או במאזדה 3

שזה בחירה שלך אם לעבור למאזדה כמו כל העם או ליונדאי.

בהצלחה

שלומי.

פורסם

שלומי, תיקון קטן ברשותך, ניתן להגדיר את הB3 בכל מיני הגדרות, אבל להגיד עליה שהיא "מרגישה יוקרתית"

זו לדעתי הגזמה, מה גם שאם ניקח בחשבון את איכות החומרים ברכב, אז זו אפילו הגזמה פרועה.

דגמי הליסינג, הם לרוב הדגמים הפשוטים ביותר.

אגב הI30 אכן קיבלה 4 כוכבי בטיחות, חסרה לה נקודה אחת בשביל הכוכב החמישי...

פורסם

בוא נגיד בעדינות שלא היה חסר לה נקודה אחת אלא הרבה יותר

תבדוק כאן

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx

בהתנגשות חזיתית הרכב הזה לא ממש מתקרב למובילות בקטגוריה בבטיחות,בEURO NCAP הם מדברים על כך שחלקי דש ותא הנוסעים התנתקו וכי ברכי הנהג בסכנה מוחשית לפגיעה

Front impact

The i30 did not achieve the minimum points needed in frontal impact for a five star adult occupant rating, despite scoring enough points overall. The driver dummy's right knee indicated that there had been potentially injurious relative movement between the femur and the tibia. This, combined with penalties for structures in the dashboard which could injure occupants' knees and femurs, gave an overall rating of 'weak' for protection of that body region. The passenger compartment remained stable during the impact.

היא אכן קיבלה ציון מלא של 16 מהצד.

אבל מקדימה היא קיבלה רק 12

לאומת זה אם תסתכל על מבחני ריסוק של הפוקוס תראה משהו אחר לחלוטין

http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_2004/204.aspx

Comments

The Focus’s body proved to be extremely strong and its passenger cell was stable, protecting the occupants. The car just missed achieving a maximum score in the frontal impact test. The restraint systems include dual frontal airbags, front belt pre-tensioners and load limiters, side airbags and a head airbag curtain. Side-impact protection was impressive while that for children was also good. The protection given to pedestrians was reasonably good.

Front impact

The body structure suffered minimal deformation; the drivers’ door could be opened almost normally after the impact. The single-stage tethered airbags and belt pre-tensioners in combination with load limiters and the stable structure worked well, keeping impact loads on the front occupants’ chests low. A good deal of work has been done to improve the drivers knee impact area. The door aperture and the footwell suffered minimal distortion in the crash.

Side impact

A very impressive protection system includes seat mounted thorax airbags and a head curtain airbag, which also protects those seated in the rear.

בקיצור לא ניתן להשוות,הI30 היא שיפור משמעותי אבל ממש לא מתקרבת לרכבים האירופיים והיפניים המובילים בקטגוריה.

אני לא אומר שכעיסקת חבילה זה לא קניה טובה,אבל כשמדובר ברכב מליסינג,למה לא לקחת את הרכב הבטיחותי ביותר עם התמורה הכי טובה שאפשר לקבל,כל מה שצריך זה תאונה אחת והיא לא חייבת להיות באשמתך,יש עוד הרבה נוהגים על הכבישים ורובם לא ממש יודעים לנהוג עוד עסוקים בלקרוא עיתון,להתגלח או לדבר בנייד בזמן נהיגה,ככה שצריך להגן על עצמך ומשפחתך כמה שיותר ע"י רכב הכי בטיחותי שניתן להשיג,זאת הדעה שלי

פורסם

http://www.euroncap.com/tests/Seat_Ibiza_2008/324.aspx

איביזה 34 נקודות סה"כ = 5 כוכבי בטיחות

i30 33 נקודות סה"כ = 4 כוכבי בטיחות.

נכון, ההתפלגות של הנקודות שונה, אבל זה לא משנה את אשר טענתי.

אגב במקרה של תאונה יש המון והמון גורמים נוספים שמשפיעים, החל מה סוג הרכב שעומד מולך.

שלא נדע...

פורסם

גבי קודם כל זה לא משנה לי הציון הכולל,אני מסתכל על כל מבחן בנפרד,ומעניין אותי לראות אם יש לי סיכוי לצאת בחיים,והמסכנה הברורה כאן שבהתנגשות חזיתית הסיכויים בפוקוס טובים הרבה יותר נקודה.

פורסם
גבי קודם כל זה לא משנה לי הציון הכולל,אני מסתכל על כל מבחן בנפרד,ומעניין אותי לראות אם יש לי סיכוי לצאת בחיים,והמסכנה הברורה כאן שבהתנגשות חזיתית הסיכויים בפוקוס טובים הרבה יותר נקודה.

זאת עובדה.

אין עוררין.

ביונדאי חייבים לשפר את הנקודה הזו.

פורסם

א - אני מודה למסייעים...

ב - כדי שנהיה יותר ספציפיים, הדגמים הבאים הם אלו שהוצעו לי:

מזדה 2 - דינמיק ואקטיב

סובארו - B3 RX

יונדאי - I30 Inspire

סיטרואן (לא צוין בהודעה המקורית) - C4 SX

סוזוקי סוויפט הבסיסית

כאמור, מה שחשוב זה הכיף בנהיגה, בטיחות ואסתטיות חיצונית.

מה דעתכם עכשיו?

תודה מראש

פורסם
א - אני מודה למסייעים...

ב - כדי שנהיה יותר ספציפיים, הדגמים הבאים הם אלו שהוצעו לי:

מזדה 2 - דינמיק ואקטיב

סובארו - B3 RX

יונדאי - I30 Inspire

סיטרואן (לא צוין בהודעה המקורית) - C4 SX

סוזוקי סוויפט הבסיסית

כאמור, מה שחשוב זה הכיף בנהיגה, בטיחות ואסתטיות חיצונית.

מה דעתכם עכשיו?

תודה מראש

בחיחות, צורה חיצונית : C4 זה חד משמעי.

כחבילה כוללת, ההחלטה קשה יותר, היא תיפול בין היונדאי לC4

פורסם

מה אתם אומרים עכשיו, לאחר שהוספתי את הדגמים הספציפיים (למען הסר ספק) והוספתי C4 כאופציה חדשה?

תודה מראש...

פורסם

בגלל שהסוויפט היא בגירסה הבסיסית ולא GLX שזה ממש חבל.

אני לא יודע איך הנסיעה של המזדה אבל באמת חבל שנותנים לך את הסוויפט בגירסה הדלה כי לי יש סוויפט GLX וזה אוטו ממש מוצלח ונוח, למרות שהתוספות שיש בגירסת GLX אולי לא כל כך משמעותיות לכל אחד כמו השליטה של הרדיו מההגה וגלגלי מגנזיום פנסי ערפל אם אני לא טועה 6 כריות אויר לעומת 4 בגירסה הבסיסית.

• תוכן חדש...