Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניינים לקנות מיניואן , או כל רכב אחר בעל 7 מקומות לפחות. לא ענק מדי לא במימדים שלו ולא בנפח מנוע ענק שקורע בשתיית דלק, שיהיה גם בטיחותי ויציב על הכביש, נח וכייפי לנסיעה גם לנהג, מפנק גם לנוסעים ובעיקר חשוב לאשה שיהיה מרווח מבפנים עם מקום סביר למטען . (לא על חשבון מושבים שמתקפלים לצורך הנחת מטען, כגון תיקים או עגלות).

תקציב סביב ה-50 אש"ח .

אני אוהב את האופל-זאפירה , אבל האשה שללה אותה בגלל שלטענתה צפוף בפנים ואין מקום למטען אם לא מקפלים מושב. משאר הבחינות היא מתאימה לי כרכב יחיד במשפחה( אתם יודעים: לא יקר מדי , טיפולים לא יקרים ,נפח מנוע סביר ולא שתיין דלק ) , שגם נוסעים איתו ביומיום לעבודה ,סידורים וכו' , וגם לטיולים ונסיעות משפחתיות , אבל לאשתי יש גם שיקולים נוספים.

הטיוטה פריוויה שותה דלק בטירוף , והקרייזלר היא רק 6 מקומות וגם יקרה לנו מדי בשנתונים שאנו מדברים עליהם.

סיפרו לי על הונדה שאטל , אבל אני לא מכיר אותה מספיק , וגם לא נראה לי שהיא מרווחת מבפנים יותר מהזאפירה.(חוצמזה היא יקרה לנו מדי , עבור השנתונים שהיא מייצגת).

אנא עזרו לי בעצות על דגמים נוספים שאני אולי לא מכיר , וכן בטיפים באופן כללי.

חשוב לציין שעד עכשיו יש לנו אופל-אסטרה (95) , משפחתית רגילה ,זו פעם ראשונה שאנו עוברים לרכב גדול יותר.

אשמח לקבל עצות ענייניות גם בצד הטכני והמכני וגם מבחינת האיבזור והנוחות , בעיקר ממביני עניין ובעלי נסיון ברכבים דומים!

תודה מראש :-)

אשר

פורסם

א) הקרייזלר הוא עם 7 מקומות. בארה"ב נמכרו גם דגמים עם 6 מושבים אך מסופקני אם נמכרו כאן אפילו בודדים.

ב) הקרייזלר שתיין דלק כמו הפריוויה, MPV וכל המיניוואנים הגדולים עם מנועי בנזין.

ג) הזאפירה אכן קצת צפופה, אך אם המושבים האחוריים מיועדים לזאטוטים ואתם מציידים אותה בקופסת מטען על הגג אתם מקבלים מכונית נהדרת וגם חסכונית.

ד) הספייסוואגון קצת יותר מרווחת מהזאפירה ותא המטען קצת יותר גדול, אבל קצת, וגם צורכת קצת יותר דלק, אבל עדיין ברמה סבירה. מכונית מומלצת מאד, אבל הגיר האוטומטי לא מאריך חיים.

ה) הונדה שאטל יותר גדולה מהספייסוואגון, וגדולה משמעותית מהזאפירה, אבל עדיין לא גדולה ובזבזנית כמו המיניוואנים הגדולים מסעיף ב, ובנוסף נחשבת אמינה מאד. ייתכן והיא הבחירה המתאימה לך.

ו) בסוף שנות ה90 נמכרה מאזדה 626 סטיישן עם 7 מושבים. כדאי לבדוק במחירון אם היא נכנסת בתקציב.

ז) אם לא עקרוני לך גיר אוטומטי, שטיח בד על הרצפה וריפוד מכף-רגל ועד ראש בדפנות, כדאי לשקול סיטרואן ג'אמפי דיזל - רכב גדול עם מנוע דיזל חסכוני וביצועים נאים בתנאי שלא תנסה אותו במהירויות בלתי חוקיות בעליל.

פורסם

ב-50K לדעתי כדאי לך להצטמצם למיצובישי ספייסווגון או קאיה ג'וייס שהיא כמעט תאומה זהה של הספייסווגון רק שמחירה זולים יותר.

אגב אם אתם מרוצים מהאסטרה ולא הייתם מחליפים לולא הייתם צריכים רכב גדול. אולי כדאי לכם להשאיר אותה ואת רוב הנסיעות שממילא אינן בהרכב מלא לעשות איתה, ולקנות מיניוואן שתיין וישן קצת יותר לנסיעות בהרכב מלא.

הג'אמפי אינה מזדקנת בכבוד, ולכן בתקציב הנתון הייתי מוותר עליה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממליץ על הקיה ג'ויס - רכב שנותן הרבה לעומת מכירו. (קניתי לפני כחודשיים - מרוצה מאוד).

הבעיה שנתקלתי בה היא זמינות הרכב - היה מאוד קשה למצוא אחד במצב טוב למכירה. צריך סבלנות רבה למצוא מאחר ויש רק 2 שנתונים 2001 (מחירו 39K), ו-2002 (מחירו בסביבות 48K).

מבחינת תצרוכת דלק - סביר לעומת שאר האפשרויות - 1:8 בעיר, 1:10 בין עירוני. (יש לציין כי נסיעה ישירה לצפון לבד (ללא נוסעים) הגיע גם ל-1:13.5).

מבחינת אמינות - לאחר בירור מעמיק עם נהגי קיה ג'ויס ומבינים - הקיה נמצאה כרכב אמין. מקווה שכך הדבר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...