Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכל מצלמה דיגיטלית שלא צריך למשכן את הבית, האוטו והילדים בשבילה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי למשל בקולקצייה שלי ZORKI 4, אחלה מצלמה. את שלי קניתי מחבר במחיר 100ש"ח בלבד, היא אצלי משנת 63.

שים לב לא לנסות לסובב בורר של מהירויות תריס כשהיא לא דרוכה (זה ייגרום לשבירת קפיץ)!

וודא לא להחזיק אותה דרוכה יותר מכמה דקות!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מכל מצלמה דיגיטלית שלא צריך למשכן את הבית, האוטו והילדים בשבילה

אין מצלמה דיגיטאלית כל כך יקרה בייצור המוני.

אני שואל שוב, יותר טובה מאיזו מצלמה?

לפותח השרשור, כנס לפורום "חדר חושך" ב-www.d-spot.co.il

יש שם צלמי פילם שאוהבים גרוטאות ובטח יישמחו לעזור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אין מצלמה דיגיטאלית כל כך יקרה בייצור המוני.

אני שואל שוב, יותר טובה מאיזו מצלמה?

מצלמה כמו ZORKI שלמעשה היא העתק די מדוייק של LEICA (כמה שאני זוכר LEICA III), איכות שהיא מספקת תלויה בעיקר מצלם. אופטיקה מעולה, במיוחד ה-JUPITER 8, זאת אחלה עצמית - מניסיון. ZORKI הזאת כמו LEICA שהוזכרה, אלו מלצמות RANGE FINDER או בקיצור RF. לפני שמצלמות SLR (שמבחינה טכנית מסובכות יותר בגלל פריזמה ומנגנון של מראה) נכנסו חזק לתחום תעשיית הצילום (כגון עיתונות וכד'), מקומם תפסו מצלמות RF. היתרון העצום של RF לאומת SLR הוא במרחק של עצמית מפילים, מכיוון שאין את כל המנגנון של מראה, העצמית נמצאת קרוב יותר לפילים, לכן קל יותר לייצר עצמית איכותית והיא תהיה גם קומפקטית יותר. החיסרון ב-RF שאינך למעשה רואה את התמונה האמיתית שאתה מצלם, לכן בזוויות צילום מסויימות נוצר מצב שתמונה שאתה מצלם תהיה שונה ממה שבאמת צילמת. חיסרון חשוב נוסף, שאי אפשר ביעילות להשתמש בעצמיות עם אורך מוקד גדול מאוד, מקסימום עד 135 ממ או עם מתקן מיוחד אפשר קצת להרחיב את הטווח ואי אפשר לצלם מאקרו.

מצלמות RF, יתרון נוסף עך SLR הוא בגודל פיזי קטן יותר. יש צלמים מקצועיים רבים (אני לא מדבר על "צלמים" כגון אירועים וכד') שמחזיקים ברשותם מצלמות RF. במגזינים של צילום, לעיתים קרובות אפשר לראות תמונות שצילמו עם מצלמות האלו.

עדיין חברת LEICA מייצרת מצלמות RF פילים 35ממ, הן מאוד יקרות.

הבעייה העיקרית של מצלמות MASS PRODUCTION, היא מחיר נמוך ועצמיות זולות עם עיבוד עדשות בינוני ומטה.

אם לדבר על עידן מצלמות דיגיטאליות, חיישן CCD/CMOS החליף את הפילים. במצלמות זולות הוא לא איכותי וכמות רעש בתאורה נמוכה בפשוט בלתי נסבלת. פלאש פנימי חלש מאוד ואין אפשרות לחבר חיצוני. הבעייה שצרכן ממוצע מסתכל רק על כמות פיקסלים וחושב שזה המדד לאיכות תמונה, אך זה בעיקר מדד לגודל תמונה. אני יכול להוכיח שמצלמה 7MP נותנת תמונה פחות איכותית ממצלמה מקצועית 2MP. התמונה למצלמה מקצועית תהיה עם הרבה פחות רעש, צבעים טובים יותר והכי חשוב טווח דינאמי גדול יותר (כלומר רואים טוב גם מה שנמצא איפה יש הרבה אור ובצל). היתרון של פילים הוא כמות רעש וטווח דינאמי. מצלמות DSLR מהטובות יותר מדביקות את הפער במידה לא מאטה של הצלחה, אבל הפער עדיין קיים.

יש לי למשל בקולקצייה שלי ZORKI 4, אחלה מצלמה. את שלי קניתי מחבר במחיר 100ש"ח בלבד, היא אצלי משנת 63.

התכוונתי שהיא שנת 63 ולא שהיא נמצאת אצלי משנה 63. יש לי אותה כמה שנים בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...