Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אתמול הגיע אלי מכתב בדואר שאומר שיש נגדי צו עיקול על הרכב בגין אי תשלום לכביש 6 משנת 2004.

הבעיה היא שאף פעם לא הגיע אלי מכתב חיוב מהם...

מיד התקשרתי כדי לברר את פשר הדבר ונאמר לי שנסעתי כמה וכמה פעמים ולא שילמתי. כשאמרתי את טענתי - שלא הגיע אלי שום חיוב ענו לי בזלזול: "זה נראה לך הגיוני שלא קיבלת שום מכתב מאיתנו ולא פנית אלינו למרות שידעת שנסעת?"

אמרו לי שזה עבר לטיפול של עורכת דין ונתנו לי את מספר הטלפון שלה.

התקשרתי וניסיתי לברר מה קורה... היא ענתה לי באותה צורה ואמרה שהסכום עומד על 850 ש"ח [אגב, אחרי שעה לאחותי נאמר בטלפון השחוב הוא על סך 2600 ש"ח]

מלבד זאת, היא ניתקה לאחותי את הטלפון בפרצוף בשיא הזילזול.

זה לא נראה לי הגיוני שהם 4 שנים מחפשים לאן לשלוח את המכתבים ואיכשהו מגיעים לכתובת הישנה שלי [ואגב, יש לי שרות עקוב אחרי בדואר וכל מכתב כזה או אחר מגיע אלי בלי בעיה... רק כביש 6 ספציפית לא הגיע אלי בחיים.] ומתי שהם רוצים להודיע על עיקול הם מוצאים אותי בלי שום בעיה.

מה אני עושה עכשיו? למי אני פונה, איך אני מבטל את ההוצאות המיותרות שלהם ומשלם את החשבון המקורי?

אשמח לתשובה.

תודה רבה ויום טוב.

פורסם

גם אם נתעלם לרגע מהדרכים שבהן חברת דרך ארץ נוקטת כדי לגבות חובות מלקוחותיה, השאלה שצריכה להשאל היא מדוע לא עלה בדעתך שעליך לשלם עבור הנסיעות שביצעת בכביש 6?

לפני מספר חודשים יצא לי לנסוע שם באופן לא מתוכנן. הגעתי ליעד שלי ובכלל שכחתי לגמרי מהעניין. כעבור כחודש וחצי פתאום נזכרתי לגמרי במקרה באותה נסיעה ובכך שעדיין לא שילמתי (וגם לא ממש הגיע לי מכתב תשלום), ומיד התקשרתי למוקד שלהם. הנציגה החביבה הסבירה לי שאכן אני חייב להם כסף, הודעת התשלום נשלחה אלי לפני ימים ספורים ואם אני רוצה, אני יכול לשלם לה כרגע בטלפון - וזה אכן מה שעשיתי. הודעת התשלום, אגב, באמת הגיעה כעבור יומיים.

בקיצור, קח אחריות גם על המחדל שלך ושלם את החוב שצברת. זה שהם לא שלחו לך לא פוטר אותך מאחריות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה די ידוע , ענין ההתנהלות המגמתית משהו של דרך גביית הכספים ושליחת ההודעות של כביש 6 לציבור הנהגים .

למיטב זכרוני הענין והדרך הלוקה של החברה הזו נידונו בעבר לא מעט ואף הגיעו לבתי המשפט .

אני על כביש 6 לא עולה !

פורסם

עלה בדעתי לבדוק את העניין בעבר..

בכל פעם נתקלתי באותה תשובה - החשבונית בדרך אלייך.

ולגבי התגובה השניה.

העניין הגיע לבתי משפט וכו' אך מה התוצר הסופי?

יש מה לעשות או שצריך לשלם להם כל שקל ושקל..?

פורסם

אתה יכול לשלם בטלפון גם אם החשבונית לא הגיעה אליך.

ואם אתה טוען שניסית לשלם וסורבת, עליך לפנות לדרך ארץ ולהסביר להם את זה, למרות שעל פניו קשה לי מאוד להאמין שזה אכן קרה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא סורבתי..

פשוט בעבר לא היתה מודעות כל כך גדולה לתשלומים דרך טלפון, אינטרנט וכו'

כך שלא הציעו לי לשלם טלפונית..

רק אמרו לי שהחשבונית נשלחה אלי בדואר והיא תגיע בתוך כמה ימים.

פורסם

אלעד, אני מסכים עם הרעיון הכללי שאתה מתאר. אני בהחלט מסכים שכל אדם בוגר במדינת ישראל צריך להיות אחראי לחובות שהוא מייצר אחריו ולהיות בוגר מספיק כדי לדעת שנסיעה בכביש 6 עולה כסף וצריך לשלם עליה.

אבל, עם כל הכבוד לכביש 6 ולקנסות הדרקוניים שהם אוהבים לפזר שם, גם למפעילת הכביש יש אחריות בסיסית כלשהיא לגביית החוב. אי אפשר לבוא לבן אדם ולהגיד לו "תשמע, נסעת לפני 4 שנים בכביש ומאז שנינו שכחנו מהחוב, אז עכשיו תשלם לנו אלפיים ומשהו שקל כי ככה יצא".

שלחתם מכתבים, שלחתם אזהרות, והבן אדם עדיין מתעלם? כנסו באימ-אמא שלו ותשלחו לו מצידי גם עיקולים לנייר טואלט.

אבל חזרה לעיניינו.

כמדומני יש לפחות חבר פורום אחד שעובד או עבד בכביש 6. אולי הוא כבר פנה אליך בה"פ ואולי לא, אבל שווה לנסות למצוא אותו ולבקש את עזרתו. עזרה מבפנים אף פעם לא הזיקה.

אני ממליץ לך גם לחפש את החוק שמאשר ספציפית לחברת דרך ארץ לגבות חובות ולבצע עיקולים. חפש שם את התנאים שהחברה חייבת למלא בכדי לנקוט בעיקולים ונסה להוכיח שלפחות אחד מהתנאים הנ"ל לא התקיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה די ידוע , ענין ההתנהלות המגמתית משהו של דרך גביית הכספים ושליחת ההודעות של כביש 6 לציבור הנהגים .

למיטב זכרוני הענין והדרך הלוקה של החברה הזו נידונו בעבר לא מעט ואף הגיעו לבתי המשפט .

אני על כביש 6 לא עולה !

אז תמשיך לנסוע בפקקים ולשלם הרבה יותר בדרכים עקיפות

דלק

בלאי

זמן פנוי

ועצבים

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אני על כביש 6 לא עולה !

תשמע חבר, (או יותר נכון קרא) - אתה לא חייב. הרבה אנשים עושים כמוך. אבל! הם משלמים בבריאותם (בפקקים, העצבים), הם משלמים יותר למוסכניק (בלאי, עקב עמידה ממושכת בפקקים), משלמים יותר לתחנת הדלק (עקב שריפת יתר של דלק בפקקים), לפעמים גם משלמים בחייהם הפרטיים (עקב מריבות עם האישה/בעל), לפעמים במקום עבודתם (כי אם יאחרו לפגישה חשובה, איזה תירוץ הם יתנו? המעסיק יגיד "הרי יש לך את כביש 6!") ואתה עוד רוצה שאפרט?

פורסם

ד"א העובדה שאתה לא נוסע בכביש 6 לא ממש פוגעת בהם.

בין אם תיסע או לא - הם את הכמה מאות מליונים שלהם (160 אם אני לא טועה) בשנה יקבלו.

בין אם מהכיס שלך ישירות, או בהעברה בנקאית ממשרד האוצר (שאני צריך להזכיר לך מאיפה הוא מקבל את הכסף שלו?).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

באופן כללי, כעבור כמה זמן ניתן לשלם מרגע הנסיעה על הכביש, תוך כמה זמן מתעדכת הנסיעה במחשבי החברה?

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

נראה לי שאתם לא לוקחים נכון את ההצהרה של הבחור.

גם אני לא עולה על כביש 6, לפחות לא בצורה אקראית בלי פסקל מה שיוביל למקרים כמו אלו שבשרשור.

זה לא נעשה to make a statement (למרות שגם באיזה שהוא מקום), אלא פשוט המנעות שלי מלהקלע למצבים הבעייתיים.

האוטו שלי לא מתקרב לכביש 6 וברוב המקרים גם אין לו סיבה. אם ממש הייתי צריך את זה על בסיס יומיומי אז אולי הייתי עושה פסקל, מה שמוריד את הסיכון הגדול לגביות הדרקוניות האלה.

ואלעד, אני לגמרי לא מסכים לגבי האחריות הבלעדית שהפלת על הבחור. זה ההליך המקובל ובעצם התוכנית העסקית שלהם (אחרת היו שמים תאי תשלום בכניסה/יציאה) ואם זה הנוהל אז אני לא צריך להתקשר אליהם מיד כשאני יוצא מהכביש ולהתחיל לרדוף אחריהם. זה אמור להיות כל הרעיון, הנוחות שאני יכול לנסוע בצורה ספונטנית ובלי עכובי תשלום ובסוף החודש, או מתי שבא להם לגבות (וכפי שאנחנו רואים לדרך-ארץ יש פרשנות קצת שונה למשפט הזה :lol:), אני אקבל חיוב בדואר.

אי-אפשר לצפות שאני אכנס לחששות ואשים לעצמי כל מיני reminder-ים בשביל לוודא שאני אכן משלם על כל נסיעה בכביש.

הם לעומת זאת כגוף גביה גדול ומנוהל "היטב" יכול לדאוג ל-reminder הזה ולא לחכות שנה ואז להגיע אלייך עם קנס מנופח בצורה פלילית ממש.

ניר

פורסם

אני עבדתי בחברת דרך ארץ עד לפני פחות משנה, אומנם בסיור ואני לא מבין הרבה בגביית החובות שלהם או בקנסות אבל אני אפתור לכל מי שאומר שהוא לא רוצה ליסוע על הכביש בגלל שאחר כך הוא ישכח לשלם ויתנו לו קנסות את הבעיה.

יש אפשרות לעשות מנוי שנקרא "מנוי וידאו" מה שאומר שזה לא כמו מנוי פסקל שאתה משלם פיקדון על הפסקל וכל פעם שאתה עולה על הכביש, השער אגרה מזהה את הפסקל ולא מצלם את הרכב. המנוי הזה לא עולה שום כסף ואין צורך בפקדון, כל מה שצריך לעשות זה לתת להם פרטים כולל הכרטיס אשראי וכל נסיעה בכביש יורדת לך מהכרטיס אוטומטי בלי שום דאגות או ריצות לשלם. זה גם נותן הנחה מלקוח מזדמן שאין לו מנוי וגם לא דורש ממך שום התחייבות או פקדון.

אני חייב לציין שאני לא מנסה להגן על חברת דרך ארץ בשום דרך אבל לעשות פרנציפ ולהגיד שאני לא נוסע על הכביש בגלל זה ולא להנות ממנו זה חבל.

• תוכן חדש...