Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קוראים לי יניב , אני בכתה ה' ואני עושה עבודת חקר על מכוניות ספורט אקזוטיות(פרארי).

אבא שלי עוזר לי בעבודה.

יש לי שתי שאלות מחקר:

1. מה גורם לאנשים לקנות מכוניות ספורט?
  2. מה היתרונות והחסרונות של מכוניות ספורט?

אני צריך לאסוף נתונים על שאלות המחקר בדרך של ראיונות.

האם תוכלו לעזור לי ולענות על שתי השאלות :?:

תודה, יניב.

פורסם

למה אנשים קונים מכוניות ספורט? מאותה הסיבה שאנשים קופצים באנג'י - אדרנלין.

מכונית ספורט ופרארי בפרט מתוכננת מיסודה דהיינו השלדה כדי להתנהג איך שאתה תקבע לה, המנוע מייצר צליל שמוסיף לחוייה, הכוח הזמין שיש לך בכל ליטוף על הדוושה, תאוצה, ובקיצור כל מה שמכונית משפחתית\מנהלים\יוקרה לא יכולה לספק לך תספק המכונית הספורטיבית.

יש גם הקונים אותה כי הם חובבים את תחום מכוניות והספורט המוטורי, יש עשירים שקונים סתם כי זה נראה להם יפה בחנייה, יש כאלו שרוצים לקחת חלק בהיסטוריה העשירה והמפוארת של פרארי לדוגמא.

עכשיו למה הן יקרות? (חסרון)

בשביל להשיג מהן את הביצועים הנ"ל צריכים להשקיע במהנדסים? במתכות קלות? בתכנון מנועים חדשים? שיפור טכנולוגיות?

כל אלו חייבים בשביל להביא את המכונית לקצה שבשביל זה הלקוח קונה דווקא אותה ולא את המתחרה.

אני בטוח שלא עניתי לך על הכל ושיבואו ויתקנו אותי או ישלימו לך מידע חסר.

שיהיה לך בהצלחה בכל אופן :)

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אנשים קונים מכוניות ספורט ממגוון סיבות. עבור חלק מהם זו הגשמת חלום ועבור אחרים זו דרך להשיג כבוד והערכה מצד הסביבה (סמל סטטוס - להראות שהם עשירים ויכולים להרשות לעצמם, או להראות לסביבה שלהם שהם מגניבים או צעירים מגילם). יש אנשים שקונים את מכונית הספורט בשביל מה שהיא - לרוב הם גם מבינים מה הם קנו ולעיתים גם יודעים ורוצים לנצל אותו. ויש אנשים שקונים מכונית ספורט רק בשביל מה שהיא גורמת להם להרגיש (שוב, צעירים מגילם, למשל). בפעמים רבות זהו "שיגעון חולף" ואז הם מוכרים את המכונית מהר מאוד.

בנוגע לשאלה השנייה:

יתרונות - במישור הרוחני היא נותנת הרגשה טובה, הערכה או קנאה מצד הסביבה (יש אנשים שמחפשים את זה). במישור הפיזי מכונית ספורט היא לרוב חזקה, יפה, מאובזרת ומהנה יותר לנהיגה ממכוניות מקבילות שאינן ספורטיביות. יש לזה גם חסרונות - פעמים רבות היא פחות נוחה לנסיעה, יקרה יותר לתחזוקה ובכלל, עולה יותר לרכישה. גם עצם העובדה שהיא מושא לקנאה עלולה לגרום לבעיות - אנשים צרי עין עשויים לפגוע בה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה גורם לאנשים לקנות מכונית ספורט? כמה דברים:

- חשוב להפריד בין מכונית ספורט לעם (רכבים ששווים כמעט לכל כיס, קליאו ספורט, איביזה קופרה, 2006 ג'יטיאי, גולף ופולו ג'יטיאי וכדומה..) לבין מכוניות ספורט אקזוטיות (הלמבו, פורש, פרארי וכדומה..).

אנשים קונים את הסוג הראשון בגלל שהם אוהבים את מה שהמכונית יכולה לתת להם, נקרא לזה בקצרה "הנאה מנהיגה ספורטיבית". ישנם גם כאלה שקונים את הרכב הנ"ל בשביל להגיד שהם הצליחו להשיג את הרכב שתמיד חלמו עליו בילדותם (מי מאיתנו לא אמר שכשהוא יגדל הוא יקנה רכב ספורטיבי.).

הסוג השני של הרכבים, הספורטיביות האקזוטיות, נקנות גם משתי סיבות: העיקרית לדעתי היא "שלי יותר גדול" בעצם בעזרת הרכב הם מראים לכולם מה הם שווים (או מה יש להם בבנק).

כמובן שיש גם כאלה שקונים את הרכבים הנ"ל בשביל תחושת המהירות וההנאה מנהיגה שהם מקבלים מהרכב אך לדעתי הסיבה העיקרית היא הראשונה.

לשאלה השניה שלך:

יתרונות:

מהירות המושגת בזמן קצר יותר. אחיזת כביש טובה יותר המאפשרת לבצע פניות במהירות גבוה יותר. המראה של הרכב (מספר גדול של אנשים יגיד שרכב עם 3 דלתות וכנף מאחורה יותר מרשים מרכב סטנדרטי).

חסרונות:

תצריכת דלק גבוה יותר (למבורגיני מרצ'לגו נוסעת 4.4 ק"מ לליטר בנזין בנסיעה משולבת).

איכות נסיעה ירודה יותר בגלל מתלים קשים יותר.

מחירי חלפים וביטוח גבוהים יותר.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

הדבר שגורם לאנשים לקנות מכוניות ספורט הוא הרבה פעמים ה"פוזה" שהרכב מגיעה איתה.

עם אתה לוקח מכונית כמו פרארי או למבו,פורש ושאר האקזוטיות היא תיראה יותר טוב ותרשים הרבה יותר ממאזדה 3 שיש כמעט לכולם, או אפילו משאר המכוניות של העם והן נקראות "ספורטיביות".

ישנם אנשים שיש להם מושג במכוניות האקזוטיות ויודעים למה הן מסוגלות וקונים אותם בשביל ההנאה מנהיגה שהן מספקות.

ישנם אנשים שקונים אותן בשביל להראות שלך הלך יותר טוב,אתה יותר עשיר,אתה יותר טוב מהאחרים (בקיצור, כל השטויות של העשירים).

יתרונות- מראה,"פוזה",התנהגות,מהירות וכל הדברים שכבר נכתבו כאן.

חסרונות-לא פרקטיות/שימושיות,לא נוחות,צורכות המון דלק,ישנן מכוניות שלא תוכל לנסוע איתן בתחומי עיר צפופה,יקרות מאוד ולא רק לקניה-גם לאחזקה.

אבל החסרונות לא מענינים את אלה שקונים אותן בגלל שהם מודעים להכל ובכל זאת הולכים על זה. בדרך כלל יש להם עוד מכונית או כמה בחניה שהן מחפרות על החסרונות של הספורטביות.

פורסם
מה גורם לאנשים לקנות מכונית ספורט? כמה דברים:

- חשוב להפריד בין מכונית ספורט לעם (רכבים ששווים כמעט לכל כיס, קליאו ספורט, איביזה קופרה, 2006 ג'יטיאי, גולף ופולו ג'יטיאי וכדומה..)

.

לא כל אוטו שנוסע מהר הוא אוטו ספורט, גם אם החברה שמייצרת אותו טוענת שכן...

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

• תוכן חדש...