Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חייך, אכלת אותה.

מה יעזור עו''ד הבחור עבר רמזור אדום,לא משנה כלום.

בשוליים

תתפלא כמה עו"ד יכול לעזור. גם כשיש את ההוכחות הכי חותכות וברורות לביצוע העבירה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צר לי לאכזב אותך ואת חברך אבל ביטול של הדו"ח לא יהיה כאן לטעמי.

נעזוב את זה שחברך אשם במאת האחוזים "הוא נסע בגלל שהאוטובוס נסע" ואם האוטובוס היה נוסע בדוח לתוך קיר הוא גם היה נוסע? הוא חייב היה להסתכל על הרמזור. אבל בלי קשר לזה כרגע, המשטרה מאוד אטומים בכל הנושא של ביטול דוחו"ת על מעבר באור אדום ודברים שיש להם "עדויות חותכות" לביצוע העבירה, גם כי זה מכניס להם כסף לקופה וגם כי סתם אין להם כוח להתעסק עם שטויות (מה לעשות זו המדינה בה אנו חיים בה ויסכימו איתי פה כולם שהמשטרה מושחתת). אני עד למקרה של חבר שנכנס לצומת באדום מלא כדי לפני דרך לניידת טיפול נמרץ ואף לאחר מריבות קשות בתי משפט וכו' לא בוטל לו הדו"ח ובוא נגיד שרמת האשמה שלו במקרה ממש לא קרובה לאשמה במקרה של חברך - בעצם אין פה אשמה הוא פעל לפי החוקים ולפי צו מצפונו.

מקווה שהבהרתי את הנושא.

פורסם
נכון שהוא היה צריך להסתכל אבל בינינו,מי לא נוסע אחרי הרכב שלפניו ובאמת מוודא שאכן הרמזור התחלף לירוק?

הנה קיבלת שיעור בחינם (ע"ח החבר)

מקווה שתסיק את המסקנות ביחד עם גולשים אחרים שקוראים פה וחיים עם אותו "קו מחשבה" שלך

שום דבר לא ברור מאליו בכביש!

תמיד תבדקו שירוק, וגם בירוק לבדוק שהצומת פנוי ואין איזה "עפיפון" שנכנס לצומת באדום

פורסם

אני עד למקרה של חבר שנכנס לצומת באדום מלא כדי לפני דרך לניידת טיפול נמרץ ואף לאחר מריבות קשות בתי משפט וכו' לא בוטל לו הדו"ח

כנהג מתנדב במד"א וכאחד שלמד את החוקים ולא רק ע"מ לעבור רת המבחן אני יכול לומר לך דבר או שתיים:

גם לאמבולנס, טיפול נמרץ או לא, אסור להכנס לצומת באור אדום. בא המחוקק וקבע כי בעניין של פיקוח נפש יש להקל, אך על נהג רכב הבטחון (תקף גם לגבי כבאית וניידת) א. לעצור עצירה מלאה לפני הכניסה לצומת ע"מ לודא שאכן הוא לא מסכן את עצמו או זולתו. ב. אין "לדרבן" נהגים אחרים לחצות באור אדום.

פשוט מזה, גם אם שוטר בתוך ניידת משטרה אומר לך בכריזה לעבור באור אדום, אסור לעשות זאת.

יוצא מן הכלל מקרה אחד ויחיד- שוטר במדים העומד בצומת ומכוון את התנועה.

ייתכן ונהג האמבולנס היה טיפש ברצותו לפנות לעצמו דרך ע"י "העברת" אנשים באור אדום, עם זאת, אין זה פוטר מעונש או אחריות למעשה.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
ייתכן ונהג האמבולנס היה טיפש ברצותו לפנות לעצמו דרך ע"י "העברת" אנשים באור אדום, עם זאת, אין זה פוטר מעונש או אחריות למעשה.

אם הנהג הפרטי יכול להוכיח כי פינה דרכו לרכב ביטחון והצלה - נוהגים להקל.

אם מצלמת רמזור מצלמת גם את האמבולנס אחריו, יש הוכחה ובד"כ לא ישלח דו"ח.

אם לרוע מזלו של הנהג הפרטי, התחלף בדיוק האור לירוק ורק הוא נתפס במצלמה - יקשה עליו להוכיח אם לא ירשום לעצמו את מס' האמבולנס תאריך ושעה מדוייקים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כבר שמעתי על מקרה שבו שוטר כיוון תנועה בצומת שמותקנת בה מצלמה.

הנהגת שנשמעה להוראות השוטר קבלה דו"ח בשל התמונה שצולמה... :shock:

אם הנהג הפרטי יכול להוכיח כי פינה דרכו לרכב ביטחון והצלה - נוהגים להקל.

מכיוון שזו עבירת תנועה, אז שנהג רכב הביטחון יתאזר במטוטא בסבלנות.

אני לא מוכן לפנות את הדרך - ולספוג עבירת תנועה - למעט ירידה לשול הכביש במידת הניתן.

לפותח השרשור:

תמתינו לקבלת דו"ח (אם בכלל).

נדמה לי שלאור עברו הנקי של חברך ניתן יהיה להמיר את הדו"ח באזהרה.

פורסם

dorki,

אף אחד לא אומר שחייבים לחצות באדום ולפנות דרך לאמבולנס.

מי שעושה זאת -לוקח סיכון מחושב על עצמו.

כתבתי שאם הנהג הפרטי יוכל להוכיח כי נכנס באדום בכדי לפנות דרך לאמבולנס - נוהגים להקל עימו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לצערי הייתי עד למקרה מאד דומה למקרה שלך, וצר לי להגיד לך: אפילו אם הדוח לא הגיע הביתה, כדאי לברר ברשות הרישוי במדור דוחות (אם זכרוני אינו מטעה אותי) לגבי הצילום.

נסענו בהרצליה, אני במושב הנוסע, וחבר במושב הנהג. לא מכירים כל כך את האיזור, פונים בעיקר לפי שילוט. בצומת מסויימת עמדנו ברמזור בנתיב הימני, עם איתות ימינה. לידינו ניידת בנתיב האמצעי (מתוך 3) שנוסעת ישר. היה רמזור ימינה+ישר, ורמזור פנייה שמאלה. הניידת החליטה פשוט לנסוע. בלי רעשים של חירום, ובלי שום דבר מחשיד, אז גם החבר נסע. מיד לאחר הצומת הוא קלט מה הוא עשה. עצר, ושאל אותי אם הוא באמת עבר עכשיו באדום מלא. הסתכלתי על הרמזור, ואמרתי לו שנראה לי שכן.

הניידת מיד הסתובבה, ובאה אלינו. אנחנו עדיין היינו בצד הדרך, דיי בשוק. בסופו של דבר, אחרי שעוד 6 ניידות באו לשם, וחקרו לנו ת'אמא, ועשו עליי חיפוש סמים מסיבה לא ברורה, אמרו לו שהדוח יגיע בדואר. והוא לא הגיע.

שנה וחצי אחרי האירוע, הוא התגייס לצה"ל, והוציא רשיון נהיגה עד 12 טון על חשבון הצבא. הבעיה שלא רצו לתת לו את הרשיון, כי יש לו חוב של 1500 שקל על הרשיון שלו. למה? כי מתישהו, הוא עבר באור אדום בהרצליה, אי שם לפני שנה וחצי.

זה עדיין בתהליכים משפטיים, הוא מנסה להוריד את החוב חזרה ל1000 ולשלם, כי הוא לא קיבל את הדוח בדואר. תהליך ארוך ומייגע.

פורסם
לצערי הייתי עד למקרה מאד דומה למקרה שלך, וצר לי להגיד לך: אפילו אם הדוח לא הגיע הביתה, כדאי לברר ברשות הרישוי במדור דוחות (אם זכרוני אינו מטעה אותי) לגבי הצילום.

נסענו בהרצליה, אני במושב הנוסע, וחבר במושב הנהג. לא מכירים כל כך את האיזור, פונים בעיקר לפי שילוט. בצומת מסויימת עמדנו ברמזור בנתיב הימני, עם איתות ימינה. לידינו ניידת בנתיב האמצעי (מתוך 3) שנוסעת ישר. היה רמזור ימינה+ישר, ורמזור פנייה שמאלה. הניידת החליטה פשוט לנסוע. בלי רעשים של חירום, ובלי שום דבר מחשיד, אז גם החבר נסע. מיד לאחר הצומת הוא קלט מה הוא עשה. עצר, ושאל אותי אם הוא באמת עבר עכשיו באדום מלא. הסתכלתי על הרמזור, ואמרתי לו שנראה לי שכן.

הניידת מיד הסתובבה, ובאה אלינו. אנחנו עדיין היינו בצד הדרך, דיי בשוק. בסופו של דבר, אחרי שעוד 6 ניידות באו לשם, וחקרו לנו ת'אמא, ועשו עליי חיפוש סמים מסיבה לא ברורה, אמרו לו שהדוח יגיע בדואר. והוא לא הגיע.

שנה וחצי אחרי האירוע, הוא התגייס לצה"ל, והוציא רשיון נהיגה עד 12 טון על חשבון הצבא. הבעיה שלא רצו לתת לו את הרשיון, כי יש לו חוב של 1500 שקל על הרשיון שלו. למה? כי מתישהו, הוא עבר באור אדום בהרצליה, אי שם לפני שנה וחצי.

זה עדיין בתהליכים משפטיים, הוא מנסה להוריד את החוב חזרה ל1000 ולשלם, כי הוא לא קיבל את הדוח בדואר. תהליך ארוך ומייגע.

חבל שזה לא נשמע הזוי,

אתה יודע כמה פעמים ראיתי ניידות נוסעות באופן רגיל ביותר, מגיעות לרמזור אדום/פקק,

מכבות את הסירנה, ואח"כ מחזירות כשהן יוצאות מהפקק/רמזור?

במקרה שלך הוא עשה זאת ככה על דעת עצמו...לקחת את הפרטים של הניידת/של השוטר באותו מקרה?

השוטרים פשוט חושבים שמגיע להם הכל.

פורסם

להגיד לך את האמת? דיי הייתי בשוק. מ2 דברים:

א. שהם נתנו לנו פשוט ללכת, בלי שלילת רשיון במקום, בלי דו"ח אפילו. דיי אמרנו לעצמינו שטוב שזה נגמר ככה. יגיע הדו"ח, ישלם, יקח ת'נקודות, ויהיה בסדר.

ב. שהם עשו עליי חיפוש סמים. אני בכלל ישבתי ליד הנהג, מה אני קשור? אולי באמת לפני הגיוס היה לי לוק קצת מסומם, אבל ראבק זאת עילה לחיפוש?

נראה לך שהיה לנו בכלל בראש לקחת את הפרטים של הניידת? זה נראה כאילו זה לא היה מספיק שהוא עבר באור אדום, זה כאילו שחיפשו עליו עוד ועוד. בדקו כל פרט קטן באוטו, הפכו אותו ממש. וזה בנוסף שימש כרכב עבודה, אז היו הרבה מאד כלים שגם עליהם היו לשוטרים הרבה שאלות.

פורסם

אף אחד לא אומר שחייבים לחצות באדום ולפנות דרך לאמבולנס.

מי שעושה זאת -לוקח סיכון מחושב על עצמו.

כתבתי שאם הנהג הפרטי יוכל להוכיח כי נכנס באדום בכדי לפנות דרך לאמבולנס - נוהגים להקל עימו.

.

הנקודה היא שנהגי רכב החירום עושים כל אשר ביכולתם כדי "לדחוף" הצידה את המכוניות שסביבם.

אם ה"דחיפה" גורמת לנהג הרכב הפרטי לעבור עבירת תנועה ולהכנס לצומת באור אדום, זה ממש לא מעניין אף אחד.

כפי שכתבת "שהנהג יוכל להוכיח...". אני מעדיף במקרה הזה להיות חכם ולא להיות צודק.

אם גרמתי לנהג רכב החירום להתעכב אז צר לי אבל אני לא מתכוון לעבור על החוק אפילו בעבורו.

פורסם

dorki,

כל מה שאתה אומר נכון.

כשאני נקלע לסיטואציה שכזאת אני בוחן אותה קצת אחרת:

כיצד הייתי נוהג לו ידעתי שבאמבולנס מאחורי נמצא מישהו מבני משפחתי היקרים.

היות ולא בכל רגע ורגע אנו יודעים היכן הם נמצאים ומה מצבם, אני מרשה לעמי להניח שכך המצב.

יש לצאת מנקודת הנחה שאמבולנס לא תמיד מילל, וכשהוא מילל, כנראה שהמצב דחוף.

.

פורסם

בעצם אין פה אשמה הוא פעל לפי החוקים ולפי צו מצפונו.

מקווה שהבהרתי את הנושא.

צר לי לאכזב אותך ולמרות שמוסרית החבר שלך פעל, אולי, נכון, מבחינה חוקית הוא עבר עבירה. פינוי מקום לאמבולנס איננו הצדקה חוקית לעבירה על החוק. ובדיוק בגלל זה יש בית משפט, שיפעיל שיקול דעת רחב יותר מהוראת החוק גרידא. זה לא תפקידה של המשטרה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
dorki,

יש לצאת מנקודת הנחה שאמבולנס לא תמיד מילל, וכשהוא מילל, כנראה שהמצב דחוף.

.

אז זהו שלא בדיוק.

יש קומץ קטן של נהגי אמבולנס שיודע שהציבור חושב ככה ומנצל את זה ע"מ לפנות לעצמו דרך.

נכון שרוב נהגי האמבולנס מפעילים שיקול דעת אך לעיתים הפעלת הסירנה אינה מוצדקת.

במידה ובכל זאת נדרשתם לפנות דרך לרכב בטחון, פשוט "גלשו" הצדה ופנו לו דרך במרכז. (המדובר הוא על זמן עצירה בצומת).

simon377 כתב:

------------------------------------------

כבר שמעתי על מקרה שבו שוטר כיוון תנועה בצומת שמותקנת בה מצלמה.

הנהגת שנשמעה להוראות השוטר קבלה דו"ח בשל התמונה שצולמה... :shock:

ברור, כי המצלמה צילמה. חיישן המצלמה קולט את המעבר באור אדום ולא את הוראת השוטר.

היא ניסתה לערער לבית המשפט ולהציג את טענתה?

קשה לי להאמין שהיא הציגה את העובדה ששוטר בתפקיד הורה לה לעשות כן ובכ"ז נקנסה למרות שהגישה ערעור.

בישראל של ימינו סיפור כזה היה עולה לכותרות על "כמה דפוקה המשטרה."

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
תתפלא כמה עו"ד יכול לעזור. גם כשיש את ההוכחות הכי חותכות וברורות לביצוע העבירה.

ברור, אחרת איך היתה להם פרנסה?

אם החוק היה ברור לא היו צריכים כל כך הרבה עורכי דין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...