Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נושא שקצת עניין אותי ולאחרונה מצאתי עליו מאמר מאוד מעניין.

http://findarticles.com/p/articles/mi_qa4075/is_200312/ai_n9303485/pg_2

קצת ארוך - שישה עמודים.

עוד לא קראתי את הכל אבל הבנתי את העקרון הכללי.

הרבה זמן השאלה הזאת מעסיקה אותי לגבי ההשפעות של השמשה הקדמית של הרכב על הסאונד של המערכת משום שבסופו של דבר כשסאב מכוון היטב ההרגשה היא כאילו שהוא פועם מתוך השמשה הקדמית, אם כך - עד כמה השמשה הקדמית קובעת את הצליל של הסאב וופר והוופרים\מידבאסים?

האם לשמשה הקדמית יש קשר ישיר לבמה? ליכולת להבדיל בין צלילים? בין כלי נגינה?

מה ההשפעה של השמשה הקדמית על התחום הגבוה? (את זה עוד לא ממש הספקתי להבין דרך אגב) למה משתמשים בדיפיוזר ממתכת בהתקנות מקצועיות בשביל למקד החזרים של טוויטרים? (זה לא כתוב במאמר אבל קצת היגיון מסביר את זה)?

לקצר את המאמר, ישנה הבדלה בין שני סוגים של זכוכית - זכוכית סטנדרטית שיש בתוכה חומר שנקרא PVB וזכוכית לא סטנדרטית עם חומר מסוג שונה שנמצא בתוכה.

בזכוכית סטנדרטית העובי של הזכוכית קובע את המאסה ואת הדחיסות שלה וזה מה שנותן לה יכולת לבודד טוב יותר רעשים בתחום הנמוך (עד ה1.5 קילוהרץ) וזה בעצם מונע מהזכוכית להעביר רעשי מבנה של הרכב בעיקר, אבל השיפור בתחום הגבוה יותר שהוא מ1.5 קילו עד 5 קילו הוא כל כך זניח שאין ממש טעם להתאמץ להתקין זכוכית עבה יותר.

מה שנאמר במאמר הזה בגדול הוא שזכוכית רגילה במהירויות של 80 עד 160 קמ"ש מעבירות באופן כמעט שקוף את רעשי הרוח והדרך בתחום ה1.5 עד 5 קילוהרץ וזה מפריע לשמוע בעיקר את תחום המיד, דיבור בעיקר.

לגבי שמשות שנעשות בטכנולוגיה חדשה יותר - דווקא השמשה הדקה יותר משיגה תוצאות הרבה יותר טובות בתחום המיד והשיפור הוא משמעותי.

עוד לא הספקתי לעבור על כל המאמר ולקלוט את כל מה שנאמר שם, בייחוד לגבי בדיוק מאיזה חומרים עשויה הזכוכית ה"חדשה" שהם מדברים עליה אבל זה ללא ספק חומר מעניין למחשבה.

לחשוב שאנחנו מבודדים את הרכב שלנו בדינאמאט וחומרים אחרים כמו מטורפים בזמן שהשמשה שלנו במהירות נסיעה בעצם מכניסה כל כך הרבה רעש - גם לזה יש פתרונות, מתברר.

ואני בטוח שיש לזה השפעות נרחבות על הצליל כי מה שלא נכנס פנימה, סביר להניח שבאותה המידה גם לא יוצא החוצה וגם אם כן - עדיין נכנס פחות רעש מה שאומר שאנחנו נשארים אם יותר סאונד.

אז - בפעם הבאה שנשברת לכם הזכוכית ברכב (וזה קרה לי בגלל אבן באיילון) - תתפסו שיחה רצינית עם הזגג שלכם :-P8)

הוספה: מדובר על חברה בשם vanceva quiet והם מייצרים בעצם שמשות עם חומר אלסטו-ויסקוזי משופר בתוך השמשה שממיר אנרגיה לחום ובעצם בולם או יותר נכון בולע רעשי רוח ורעשי כביש אחרים בצורה טובה יותר באופן משמעותי משמשות סטנדרטיות, הטענה שלהם היא שבניסוי מדעי שהם עשו על רכבי SUV ורכבי סדאן במהירויות של 80 עד 160 קמ"ש היה שיפור של 6 דציבלים (הנחתה של עוצמת הרעשים בחצי!) בתחום התדרים שבין 1 קילו ל6 קילו הרצים ובאופן כללי שיפור ניכר בתחום שבין 20 הרץ ל20 קילוהרץ.

אני מאמין שרכב שתתוקן בו כזאת שמשה קדמית, יהיה שיפור ניכר בתוצאות המערכת בדיוק כמו שמרגישים שיפור לאחר התקנת בידוד בדלתות.

בסופו של דבר לשמשה הקדמית יש השפעה ישירה על הסאונד ברכב בגלל היותה חומר שיש לו תכונות העברה, החזרה, שבירה, בליעה של צליל. ככל שהשמשות של הרכב יהיו מבודדות יותר ככה גם יהיה קל יותר לשמוע טוב בווליום נמוך יותר, יהיה קל יותר להבדיל בין צלילים וגם בין כלים והתמונה הכללית צריכה להיות ברורה יותר.

תחשבו על זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נסעתי אתמול. והיה לי רעשי רוח מטורפים.

פשוט לא הגיוניים. השתגעתי. עם כול הבידוד במהירות של 190 יש לי רעש רוח :shock:

נו טוב. אז לא היו לי כאלו רעשי רוח. אבל טוב לדעת שהחלון אשם.

מחר יש פרוייקט חדש. בידוד 3 שכבות על החלון הקדמי.

מה אתה אומר. פתח של 30 על 30 ממול ההגה יספיק לי?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אתה רוצה פריסקופ של נגמ"ש?

הייתי בטוח שאתה תהיה המטורף הראשון שיגיב לזה - מעניין למה.

אבל מדובר בשמשה שקופה וחוקית לחלוטין לכביש - לדעתי, אתה צריך להיות הראשון שיפנה לחברת ואנסווה ויזמין כזאת לבורה אה זאת אומרת נגמ"ש של פולקסווגן שלו. :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פורשה 911 שנת 2005 יש לה רעשי רוח במהירות 190 קמ"ש .. ואתה תיזהר לא להגיע לקאסטל במהירות הזאת כי העליה לא תעצור אותך. חוץ מזה האנטנה למעלה מצויידת במצלמה :wink: במיוחד לכביש הזה של בדיקת רעשי רוח.

לגבי המאמר: מאוד מעניין אני אמשיך לקרוא..

תודה

פורסם

אני חושב שמה שאלי באמת ניסה לאמר לנו זה שמרוב שכבות בידוד שהוא התקין ברכב הוא לא סוגר 200 :wink::lol:

אז הנה הפתרון - השמשה של וואנסווה תהיה דקה יותר וקלה יותר - אתה תסגור 200 :twisted:

Pioneer TS-X150

פורסם

AUDI A3 שנת 2005 מנוע 2.0 , 225 בלי כל רעשי רוח :(

הגעתי למהירות הזו בלי לשים לב, רק כי התפלאתי מהשקט של הרכב

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני לא יודע מה תאריך הפרסום של המאמר ואני מאמין שרכבי יוקרה של היום מצויידים כבר בשמשות עם טכנולוגיה זהה או דומה.

אני מאמין שאאודי מייצרת את כל ליין הA שלה עם אותן השמשות, לא אתפלא בכלל.

סביר להניח שרכבי שרד כמו וולוו, ב.מ.וו, מרצדס, יגאור וכו' וכו' בטוח כבר חשבו על זה.

יש גם סיכוי גדול שרוב המכוניות החדשות על הכביש כבר מצויידות בשמשות יותר "שקטות".

Pioneer TS-X150

פורסם

אלי , היכן למען ה' העזת ליסוע במהירות כזו ? לא פחדת להיות אוייב הציבור מספר 1 ?:lol: עוד היית מגיע לחדשות כשמופז ליידך (הדבר השני הכי גרוע שיכול לקרות:lol:)

אדי , משום מה משהו מוזר לי בזה (אני אקרא את זה בתשומת לב יותר מאוחר ) יש לי מרצדס מונית לשעבר וגם במהירויות בלתי חוקיות בעליל (לא רוצה להפליל את עצמי:lol:) , לא שמעו שום דבר . יום אחד הייתי ברמזור ליד טרקטור ענק וכמעט שלא שמעו כלום . אז או שמרצדס כבר שמה זכוכיות כאלו (בכול הרכב, לא רק בקדמית ) או שאם זה גם במכוניות אחרות כולן שמות

בברכה יהודה

פורסם

יהודה - כמו שאמרתי, אין לי מושג מה שנת הפרסום של המאמר.

ייתכן וכבר מתחילת שנות ה2000 כמעט כל הרכבים ממוגנים בצורה כזאתי ואכן, לפחות ברכבים של טויוטה אני יכול לאמר שיש הבדל מהותי בהחרשה של הרכב משנתון 98 ומעלה שלא לדבר על דגמי 2003 ומעלה שבהם הרכב הזה פשוט בועה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא בריא להיות פנאט (ובערך כל מי שנימצא באשכל הזה עד עכשיו הינו כזה)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני? פנאט?

הרכיבים שלי כולם מישמש אחד גדול, הרכב שלי הוא טויוטה שנת 96 עם פח נייר, הבידוד בדלתות שלי הוא שכבה אחת מסכנה של פזקר, התיבות שבניתי למידבאסים של האילייט דקות מידי (ונראות זוועה - אני אבנה מחדש בשנה הקרובה כנראה).

אבל אני פנאט... אולי אתה צודק.

Pioneer TS-X150

פורסם
לא בריא להיות פנאט אולי תקרא לזה איכות ללא פשרות ?(ובערך כל מי שנימצא באשכל הזה עד עכשיו הינו כזה)

פאנאט זה שמרן אמונתי , אנו בתור חובבי אודיו/אודיופילים (וכדאי שתמצא באותו פורום איך מגדירים אודיופיל) , מעוניינים לדעת מה ניתן לשפר , באופן הגיוני ,בחווית השמע הן ביית והן ברכב. אקוסטיקה זה החלק הכי חשוב באיך שמערכת תשמע ובמכונית במיוחד . כול הכיוונים נעשים בהתחשבות בעובדה שרוב המכונית זה פח וזכוכית שנותנים החזרים די חזקים בתדרים מסוימים . אז ברור שאם יש משהו אמיתי כדאי לדעת

בברכה יהודה

פורסם

באמת מעניין...

אבל מה עם מבנה הזכוכית? הכוונה שלי לצורה שלה (יותר/פחות קעור/ארוך/רחב...).

יש לזה גם השפעה הרעש? ואם כן, אז עד כמה?

נ.ב: רק בסוף של התגובה שמתי לב כמה שהיא מוזרה :wink:

פורסם

ברור שגם לצורה של הזכוכית יש משמעות.

השאלות שאין לי עליהן תשובות עד עכשיו זה באמת באיזה חומרים משתמשים היום בשמשות של רכבים בני יומינו - דהיינו שנות ה2000 ומעלה, האם יש הבדל בין רכבים משפחתיים לבין רכבי שרד? (חוץ משמשות ממוגנות).

האם השמשעות המודרניות הן עבות יותר? דקות יותר?

מה הסטנדרטים והדרישות לכל אלו?

האם יש גוף שיכול לענות על שאלות כאלה? משרד ספציפי בתוך משרד הרישוי?

אבל המטרה שלי בפתיחת הת'רד היתה בסופו של דבר להעלות נושא מעניין מול חברי הפורום משום שמעולם לא ראיתי כלשהיא התייחסות לגורם במערכת סטריאו שלפיו אנחנו במקרים רבים מכוונים את כל המערכת - זה אבסורד שאף אחד לא התייחס לזה עד עכשיו.

אנחנו מסתמכים בחלק מההתקנות על כך שהשמשה תחזיר ותפזר את הצלילים של הטוויטרים, מנסים לגרום לסאב וופר להשמע כאילו שהוא בוקע מתוכה - אבל מעולם לא חשבנו על השמשה עצמה כאמצעי לשיפור מערכת הסאונד ברכב. למה?

Pioneer TS-X150

פורסם

כי אני עדיין לא התחלתי לאטום את הרכב ? אם הייתי מתחיל .... :arrow::wink:

תראה שמשה זה היה נראה לנו טבעי לחלוטין , בא עם הרכב וכולם אותו הדבר רק מתלבשת בצורה שונה על הרכב .

שאני חושב על זה זה יכול להיות , יש מצב וזה נכון .

נראה מי הראשון שיעשה את זה ?!:lol:

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תוכן חדש...