Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוויפט וזה הולך ככה

D

D3

2

L

עכשיו היום אמרתי לעצמי בוא נראה מזה עושה כל המספרים האלה ( לא ממש מבין בזה )

אז עמדתי ברמזור שמתי על L ופתחתי , נדהמתי עד כמה האוטו פותח הרבה יותר מהר ככה

עכשיו שהגעתי בערך ל 6 אלף סל"ד העברתי ל2 וגם פה האוטו מאיץ הרבה יותר מהר

בקיצור משכתי הילוכים ככה

השאלה שלי היא כזאת האם זה הורס את הגיר ככה ?

ו2 הצריכת דלק עולה בהרבה ככה?

חשוב לציין שאני עושה את זה פעם ב , לא על בסיס קבוע כמובן

או במילים אחרות בשביל לחיצות

תודה דניאל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

L=הילוך 1, 2 זה 2, D3 זה הילוך שלישי וD רבעי.

אם אתה מושך טורים ברור שהתצרוכת תהיה גדולה בהרבה. ד"א, אתה לא מקבל את אותו אפקט על קיק דאון?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תאמת אני לא ממש יודע למה אתה מתכוון שאתה אומר קיק דאון

וזה פוגע בגיר או משהו כזה שאני מעביר "כאילו" באופן ידני ?

ועוד משהו יכול להיות שבצורה הזאת אני עושה מ0-100 הרבה יותר מהר ? כי ככה זה נראה לפחות

פורסם

אם כבר שאלו- האם העברה של הילוך בגיר אוטומטי מהילוך להילוך בזמן תנועה (כשהרכב נוסע) פוגעת בגיר? לדוגמא - העברה מ-D ל-N או מ-N ל-D. העברה מ-1 ל-2 וכד'. ידוע לי שהילוך 2 כולל גם את הילוך 1 רק שהשאלה שלי היא האם יש פגיעה בגיר בהעברת הילוך בזמן שהרכב בתנועה, כי אין קלאץ' כמו ברכב ידני. תודה.

פורסם
אם כבר שאלו- האם העברה של הילוך בגיר אוטומטי מהילוך להילוך בזמן תנועה (כשהרכב נוסע) פוגעת בגיר? לדוגמא - העברה מ-D ל-N או מ-N ל-D. העברה מ-1 ל-2 וכד'. ידוע לי שהילוך 2 כולל גם את הילוך 1 רק שהשאלה שלי היא האם יש פגיעה בגיר בהעברת הילוך בזמן שהרכב בתנועה, כי אין קלאץ' כמו ברכב ידני. תודה.

זה מה שאני שואל.:wink:

פורסם

תודה CHNz. אשמח לדעת על פי איזה עיקרון ואיזה ביסוס אין נזק... האם השילוב החוזר של הילוך D לאחר שהייה ב-N בזמן נסיעה לא פוגע בגלגלי השינייים של הגיר? הנחה תאורטית לחלוטין - אתה נוסע ב-50 ב-D, מעביר ל-N. ממשיך כך נניח כמה מטרים ומחזיר ל-D. אין שום נזק?

גם לדוגמא במעבר מ-D ל-2? כמובן שבמסגרת ההילוך והמהירויות המתאימות ולא מ-200 להילוך שני ל100 ;)

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי (אחרי שקנינו אוטומט פעם ראשונה) אמרו שבזמן נסיעה אסור לנגוע בהילוכים.

בזמן נסיעה אסור להעביר מ-D ל-N, זה פוגע בגיר.

תעשה חיפוש בפורום ותראה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

שאלה על בסיס אותו רעיון:

אם אתה רוצה לבלום (לפני רמזור מתחלף לדוגמא) ברכב אוטומט, עדיף להוריד הולך ע"מ להאט עם המנוע או שעדיף עם הברקסים בלבד?

ברור לי שעם הורדת הילוך אני שוחק פחות את הברקסים, אבל השאלה היא האם אני לא פוגע בגיר? (עדיף לשחוק ברקסים מאשר לפגוע בגיר).

פורסם

לא ממליץ באוטומט להעביר לניוטרל בזמן נסיעה, בעקבות כך ממיר הידראולי יעבוד ללא שימון. שילוב D או R ממצב של עצירה לא מוחלטת גם לא בריא.

העברת הילוכים "כמו בידני" לL, ל-2 וכו' זה בסדר, שילוב הילוכים האלו באוטומט אומר לגיר לא להעביר להילוכים גבוהים יותר, לא לשכוח לעזוב גז בזמן "העברת" הילוך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אמנם עוד דברים תאורטיים, אך בהחלט יכולה להיות להם השפעה על המעשי: בעבר נתקלתי במדריך לפניית 180 באיזשהו אתר, בכל מקרה- נאמר שכדי לבצע זאת בעזרת בלם היד יש להכניס את הקלאץ' (ניתוק מנוע מהגיר) שבעצם שווה ערך להעברה לN. אפשרי בכל שלב בידני. מנגד, נאמר שכדי לעשות זאת באוטומט יש להעביר לN - איך הם אמרו לעשות זאת? תוך כדי התחשבות בנזק מינימלי מבחינתם או שזה אכן אפשרי?

פורסם

גם לא להיות על N לתת גז ולעלות סל"ד ולהעביר ל D.

למרות שאם אני לא טועה למכוניות החדשות יש הגנה מזה.

פורסם
גם לא להיות על N לתת גז ולעלות סל"ד ולהעביר ל D.

למרות שאם אני לא טועה למכוניות החדשות יש הגנה מזה.

מה שנקרא בשפת רחוב לפרפר,אתה יודע דווקא הופתעתי מתכונה זאת בהרבה מכוניות(כולל שלי אופל אסטרה שנת 2000) אי אפשר לעשות זאת יש פשוט מין מכה כזאת כשמעבירים והאוטו לא מפרפר,גם במכוניות של חברים אבל יצא לי לראות אקורד שנת 2007-2006 (חדשה הרבה יותר מהאופל) ואצלה אין את הנעילה הזאת..מישהו יודע למה?או איך אפשר להוריד את זה (אני מודע לנזק ולא הולך לעשות זאת רק לידע כללי8))

פורסם

60 שניות על תיבת הילוכים:

• נסיעה כזו מקצרת את החיים של התיבה.
  • מעלה בהרבה את תצרוכת הדלק.
  • האצה ברמזור בD עם מצערת פתוחה לרווחה תניב את אותה התאוצה ואפילו יותר טובה כי אין השהיות מיותרות בסל"ד גבוה מהספק המנוע המקסימאלי.
  • השימוש בהילוך מאולץ נועד לנסיעה התנאים מסויימים שרוצים למנוע החלפות הילוכים מיותרות כמו עליות, ירידות ונסיעה עירונית איטית.
  • אין בעייה להעביר בזמן נסיעה ל N, התיבה ממשיכה לקבל שימון ולא יגרם נזק, אבל השילוב חזרה להילוך גורם לבלאי לכן כדאי להמנע מכך.

• תוכן חדש...