Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד אתה משהו מיוחד - שיחקת אותה !!

תודה על ההתגייסות לבעיה שלי ועל הרצון הטוב לעזור.

ראיתי שפרקת את הנאבה וחילצת ממנה את המיסב.

השארת אותי המום - ומקווה שתוכל לעזור לי בעניין.

עכשיו העניין הוא כזה.

יש בידי הנאבה המקורית שהגיעה עם הרכב של חברת "DCD" שמקורה ב- USA - היא מפורקת מהרכב

השאלה היא אם אפשר גם אותה לפרק כמו את הנאבה של SKF ולהחליף לה מיסב? - אני מאמין שההגיון שלך עובד גם לגביה.

רק מאחר והנאבה שלך והנאבה המקורית שבידי לא יוצרו באותה החברה יכול להיות שהמיסב החבוי אצלי בנאבה שונה אולי במימדים מהמיסב אצלך.

אז אולי כדאי לפתוח את הנאבה שלי בפרס (PRESS) ולקנות מיסב מתאים לפי המספר קטלוגי שמופיע עליה - רצוי מיסב של חברה כמו SKF - ואחרי שארכוש מיסב מתאים ללחוץ אותה חזרה למכלול.

מה דעתך?

ערב נעים ושוב המון תודה :smile:

SKODA ROOMSTER 1.6L AUTOMATIC 2009 :evil:

CHEVROLET CAVALIER CS 2.2L AUTOMATIC 1998 - R.I.P :shock:

פורסם

אם בזמן החליצה המייסב התפרק אז הוא גמור, לדעתי בשלב זה אין להרכיבו לרכב. הוא ירעיש או שאורך חייו יהיה קצר מצמה של לוחם סיני עתיק.

פורסם

איך אתה יודע שהנאבה שברשותך היא של חברת "DSD", האם זה כתוב עלייה, והיכן ?.

כתבת, "רק מאחר והנאבה שלך והנאבה המקורית שבידי לא יוצרו באותה החברה " מעניין איך אתה קובע את זה ?.

אין חשיבות לסוג הנאבה, כל מייסב ברכב אפשר לפרק ולהחליף.כבר בהתחלה כתבתי "לא הגיוני שיצקו ברזל על מייסב."

לא מאמין שהמוסכים אליהם פנית לא יודעים על כזאת אופציה.לדעתי יש להם שיקולים כלכליים, פחות עבודה ויותר כסף.

כן, אפשר לבצע את מה שכתבת על הנאבה שלך.

דוד.

דניאל, המייסב לא התפרק בזמן החליצה, החלק הפנימי שלו נמצא על הנאבה. המייסב הוא מייסב כפול.

תמיד המייסבים נפתחים בצורה הזאת. אם מחליפים מייסב, יש לחלץ גם את הפנימי מעל הנאבה.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

גם מייסב כפול לא אמור להתפרק בחילוץ וזה רק מסביר מדוע החלק מגיע סגור וללא אופציית שירות.

ככלל, ההנחיה היא שיש להחליף מייסב במידה והוא נחלץ ממקומו עם מכבש, בין אם התפרק או לא.

יתרה מכך, נראה לפי התמונות שהאטם גריז של המיסב נפגע, אין הרי שירות למייסבים האלו ואם הזמן הגריז יצא מהם מהכוח הצנטפוגאלי והמייסב יכשל.

אני לא ממליץ להרכיב את המייסבים האלו. ההצעה של המייסבים התחליפיים מארה"ב נשמעת הרבה יותר טוב.

פורסם

שלילי, יש אופציית החלפת מייסב (אם התכוונת שאין אופציית כזאת ) גם במקרה שהחלק מגיע מורכב (הוא לא מגיע סגור).

האם יש מייסבים במידה המתאימה לקווליר ?. זאת כבר שאלה אחרת.

נכון שיש להחליף מייסב במידה והוא נחלץ ממקומו עם מכבש. אבל לא בכל המקרים בהם נוכחתי החליפו.כמשל, בעת החלפת נאבה בגלל הברגה הרוסה.

עדיין לא הכרתי אדם/מכונאי שיחלץ מייסב גלגל קוני, ושחלקו הפנימי לא ישאר על הנאבה (זה עדיין לא אומר שהוא התפרק), גם במייסב לא כפול. אני יכול לצלם לך לפחות 5 נאבות מפורקות מרכבים שונים, שעליהם יש את החלק הפנימי של המייסב.

דוד.

פורסם
איך אתה יודע שהנאבה שברשותך היא של חברת "DSD", האם זה כתוב עלייה, והיכן ?.

כתבת, "רק מאחר והנאבה שלך והנאבה המקורית שבידי לא יוצרו באותה החברה " מעניין איך אתה קובע את זה ?.

אין חשיבות לסוג הנאבה, כל מייסב ברכב אפשר לפרק ולהחליף.כבר בהתחלה כתבתי "לא הגיוני שיצקו ברזל על מייסב."

לא מאמין שהמוסכים אליהם פנית לא יודעים על כזאת אופציה.לדעתי יש להם שיקולים כלכליים, פחות עבודה ויותר כסף.

כן, אפשר לבצע את מה שכתבת על הנאבה שלך.

דוד.

דניאל, המייסב לא התפרק בזמן החליצה, החלק הפנימי שלו נמצא על הנאבה. המייסב הוא מייסב כפול.

תמיד המייסבים נפתחים בצורה הזאת. אם מחליפים מייסב, יש לחלץ גם את הפנימי מעל הנאבה.

השם הזה "DCD" מופיע מאחרי הנאבה כמו שאפשר לראות בתמונה וגם מופיע USA (אמנם לא רואים בתמונה אבל מופיע בוודאות) אבל אם זה לא שם החברה המייצרת, לא מצאתי כיתוב אחר שמעיד על שם חברה ואל תשכח שהיא מכוסה בשכבה שחורה אולי יש עוד כיתוב מוסתר.

אולי אני טועה לגבי החברה המייצרת והנאבות שלנו תאומות זהות ויוצרו תחת אותו גג - אני לא יודע בוודאות, אבל לפי התמונה של הנאבה שלי לעומת שלך (מצורפות תמונות של שתיהן), רואים הבדל במבנה של שתיהן מאחור - הצד שרואים בתמונה - וזאת הסיבה שהעליתי את האפשרות שהמיסב המוסתר בתוך הנאבה שלי עלול להיות שונה משלך .

לגבי המוסכים - גם אני חשבתי על האפשרות הזו, שהם אולי מודעים לאפשרות הזאת ומעדיפים פחות עבודה ויותר כסף.

אחרי מה שראיתי שעשית - אני מאמין שזה ישים גם לגבי הנאבה שלי.

לגבי הויכוח אם אחרי לחיצת המיסב החדש לנאבה ב-PRESS, היא תהיה אטומה לבריחת גריז ולכניסת לכלוך פנימה, מה שיקצר את אורך חייה - קטונתי.:roll:

נאבה3.JPG

SKF1.JPG

פורסם

נלך מהסוף להתחלה , לא היה ויכוח לגבי החלפת מייסב חדש. הדיון היה לגבי החזרת המייסב הישן.שאטימה שלו נפגעה והיא עלולה להבריח גריז ולכניסת לכלוך פנימה. ואכן דניאל צודק.

נראה לי שאתה מבלבל בין מיתלה, נאבה, בית הנאבה ומייסב. הכתב בתמונה שלך הוא על המייסב ולא על הנאבה. זה סוג של מייסב שהאטימה שלו מפח, בתמונה שלי אטימת המייסב היא מגומי. כתוב על המייסב שלי SPAIN SKF, ועל שלך USA DSD.

נראה שאצלי החליפו את המייסב לכן הוא במצב טוב, ואצלך המייסב מקורי.שני החלקים, שלי ושלך מאותו מודל רכב.

בתמונה שלי יש את תוספת השייבה שמורכבת בין הצירייה לבין הנאבה, אצלך היא חסרה (ראה תמונות עם השייבה ובלי).

למעשה זה אותו הנאבה עם מייסבים שונים. בנוסף, לא הגיוני שעוד חברה תייצר נאבה, כי זה לא חלק שיש לו תחלופה בתדירות.

m_c_ofer, המחיר כולל מע"מ הוא 748 ש"ח.

דוד.

תמונה 003.jpg

תמונה 002.jpg

פורסם

רציתי להודות לעופר שטרח וברר לגבי נאבה חדשה

ד"א מצאתי אתר מחו"ל שמוכר ערכת תיקון לנאבות מהסוג הזה - במקרה הזה לדודג' נאון.

עוד רציתי להודות לדוד ודניאל. למדתי רבות דרך התרד הזה, ואני בכיוון של החלפת המיסב בנאבה הקיימת אצלי.

אני רק מקווה שלא תהיה בעיה למצוא מיסב מתאים לנאבה המדוברת ומחברה שידועה כאיכותית.

יש מקומות מומלצים לרכישת מיסבים?

וד"א לאיזו עלות אני אמור לצפות עבור מיסב מתאים? :roll:

22.jpg

פורסם

D driver, מה גם לך יש נידודי שינה, כמוני ?.:-P

האתר שמצאת והתמונה שהעלית הם הוכחה נוספת, שמה שכתבתי לדניאל נכון ומדוייק, לאחר שכתב, "גם מייסב כפול לא אמור להתפרק בחילוץ וזה רק מסביר מדוע החלק מגיע סגור וללא אופציית שירות."

"שלילי, יש אופציית החלפת מייסב (אם התכוונת שאין אופצייה כזאת ) גם במקרה שהחלק מגיע מורכב (הוא לא מגיע סגור)."

דוד.

• תוכן חדש...