Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלא תחשוב אפילו על זה, אחד התפקידים הכי מסריחים בצבא עזוב שאתה קורע את התחת אתה קם בחושך והולך לישון (אם בכלל) בחושך . יש ימים רגילים שאתה עובד 20 שעות רצוף, 4 שעות לישון ואז עוד פעם, וזה כל הזמן עבודה פיזית .

מפילים אליך את כל החרא של הבסיס שזה כל התורנויות. כאשר הגובניקים האמיתים באותו בסיס באים בין 9-17 .

והכי חשוב שמתייחסים אליך כמו אל גובניק מסריח ללא שום הטבה מיוחדת למרות שאתה עובד יותר מרוב הקרביים .

אם יש תרגיל אז אין יציאות , אם יש כוננות אז אין יציאות .על כל שטות או טעות אפילו הכי קטנה מחפשים אותך שזה מתבתא ביציאות בטענה זילזול במקצוע ובבטיחות וכדומה. 2.5 שנים תהיה שחור משחור ותוכל את החרא הכי מגעיל שיש לצה"ל להציעה .

ואני עוד לא מזכיר את כל הנזק הבריאותי שנגרם שם לאנשים החל מבעיות שמיעה , נשימה כתוצאה מכל הגזים הרעילים שיש שם, קרינה מהמכשור שהטייס שכח לכבות אחרי הטיסה, ונזקים ארוכי תווך אחרים כתוצאה מכל החומרים הכימים שיש שם כגון שמנים דלקים ועוד כמה נוזלים בלתי מזוהים.

כך שמהמקצוע הספיציפי תתרחק כמו מאש.:evil::evil::evil:

אם אתה ממש רוצה להיות בתחום הנ"ל אולי תהיה במחלקה של ציוד קרקע , תסע אם טרקטור מ 9-17 ואז הביתה, אבל כל מה שקשור ישירות במטוסים ממש לא שווה.

או שתהיה מכונאי / חשמלאי של מזל"ט שזה בהחלט שווה מהכרות אישית עם כמה חברים שהיו שם.

כמו שאני רואה את זה היום בצבא אם אתה לא בקרבי זה בזבוז ומי שמשרת שם הוא פראייר אחד גדול (כן גם אני הייתי כזה) או שתמצא דרך החוצה מהצבא או שתמצא תפקיד של גובניק אמיתי שתוכל לצאת כל יום אולי תוכל לעבוד או אפילו ללמוד (קורסים מקצועיים או בפתוחה).

והלוואי שמישהו היה מזהיר אותי מהתפקיד הנוראי הזה , כמו שמזהירים אותך עכשיו.

ואני בטוח שכל מי שעבד בתפקיד באופן מלא יודע כיצד נראה הגיהנום.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יום אחד, בעוד הרבה זמן, מישהו יעשה חיפוש על הנושא "מכונאי מוטס" ויתקל בתגובה של dani12.

בעבר נתבקשתי ע"י המנהלים (בצורת אזהרה והתראה) לא להיכנס באבי-אביהם של כסילים שכותבים

דברי הבל שכאלה ומזהמים את דפי הפורום. קשה לי להתאפק במקרה הנ"ל, אבל אני אשתדל להעביר

את המסר שלי בצורה כמה שיותר רגועה, מבלי לרדת לפסים אישיים.

אני מכיר הרבה אנשים ששירתו בתפקידי מכונאי מטוסים בדרג א' (בטייסות) ובדרג ב' (בסדנאות).

נכון, לאף אחד זה לא היה קל. נכון, היו שמנים והיה דס"ל, והיו גם טייסים שכחנים ואנטנות מכ"ם.

יחד עם זאת, רובם המוחלט של האנשים ששירתו בתפקידים אלה הבינו את ההיבטים החיוביים שלו

עם השחרור, כאשר השתלבו בקלות בחברות ההייטק המובילות בארץ, על סמך מוסר העבודה שרכשו

בחיל האוויר, והתרבות הניהולית הטבועה בתפקידים אלה. אנשים שהגיעו מהמערך הטכני בחה"א ידעו

לעבוד עם מסמכים, לבצע ביקורות ולנהל תהליכי עבודה באופן הרבה יותר אפקטיבי ממקביליהם משאר

החילות (כולל את עמיתיהם הקרביים, אשר כבודם במקומם מונח).

שירות כזה רחוק מלהיות בזבוז זמן. ההקפצות הליליות הכרחיות, כי מטוסים טסים לפעמים בלילה.

זה מה שקורה כשאתה במלחמה, גם אם היא נמשכת עשרות שנים. כל אחד והקרבות שלו, אחד

עומד במחסומים, שני פושט על כפר ערבי באישון לילה ושלישי קם בארבע בבוקר לבצע פריפלייט.

אף אחד מהם לא תורם יותר או פחות למדינה, אבל לזה שבחיל האוויר יש תנאים קצת יותר טובים

בשעות הפנויות המעטות שלו. גם זה לא עניין של מה בכך.

ציוד קרקע זה לא הכתובת למי שרוצה לשרת, אלא יותר למי שרוצה להעביר את השירות.

למען הסר ספק, גם הם קמים בארבע בבוקר בשביל שהמכונאי יוכל לעבוד על המטוס.

לא כולם יכולים להסתדר עם תפקיד כזה. כנראה שלפותח השרשור זה לא כ"כ מתאים, וכך גם למר

dani12, אבל מכאן ועד "להתרחק מהמקצוע כמו מאש" הדרך רחוקה. יש כאלה שאפילו נהנים שם.

:idea:

פורסם
להיות הפועל השחור של חיל האוויר.

תחשוב על מישטרה צבאית(כן כן) יש להם כמה תפקידים דיי מעניינים אם אתה רוצה לעשות משהו בשרות שלך כמו בילוש מצ"ח רמנים אלו 3 התפקידים הכי טובים שיש בחיל כול השאר לא שווה קמצוץ של שרות.

אם תגיע לאחד מהשלוש לא תיצטער בהתחלה יהיה דיי קשה אבל הכול חוויה ומה שלא הורג אותך מכשל אותך.

לומדים הרבה דברים לחיים שבאמת תורמים לא כמו בג'וב רגיל שתסיים שירות תישאל את עצמך מה בעצם עשיתי שלוש שנים באתי חתמתי כרטיס והלכתי הביתה.

אני הייתי בלש תקופה ופרשתי לא בגלל התפקיד אלה בגלל בעיות אישיות ות"ש ותאכלס אם אתה מעוניין להיות שפיץ ולעשות משהו מעניין אז זה אחד התפקידים המעיינים.

משטרה צבאית- בילוש= שם מפוצץ ללוכד עריקים. מצ"ח ורמנים בסדר יחסית, ויש גם מתקני מעצר של פלשתינאים, שכמעט אף אחד לא מכיר. בכלל אם תגיע למשטרה צבאית אף אחד לא מבטיח לך שלא יזרקו אותך במעברים או שוטר או מדריך כלואים

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם
יום אחד, בעוד הרבה זמן, מישהו יעשה חיפוש על הנושא "מכונאי מוטס" ויתקל בתגובה של dani12.

בעבר נתבקשתי ע"י המנהלים (בצורת אזהרה והתראה) לא להיכנס באבי-אביהם של כסילים שכותבים

דברי הבל שכאלה ומזהמים את דפי הפורום. קשה לי להתאפק במקרה הנ"ל, אבל אני אשתדל להעביר

את המסר שלי בצורה כמה שיותר רגועה, מבלי לרדת לפסים אישיים.

אני מכיר הרבה אנשים ששירתו בתפקידי מכונאי מטוסים בדרג א' (בטייסות) ובדרג ב' (בסדנאות).

נכון, לאף אחד זה לא היה קל. נכון, היו שמנים והיה דס"ל, והיו גם טייסים שכחנים ואנטנות מכ"ם.

יחד עם זאת, רובם המוחלט של האנשים ששירתו בתפקידים אלה הבינו את ההיבטים החיוביים שלו

עם השחרור, כאשר השתלבו בקלות בחברות ההייטק המובילות בארץ, על סמך מוסר העבודה שרכשו

בחיל האוויר, והתרבות הניהולית הטבועה בתפקידים אלה. אנשים שהגיעו מהמערך הטכני בחה"א ידעו

לעבוד עם מסמכים, לבצע ביקורות ולנהל תהליכי עבודה באופן הרבה יותר אפקטיבי ממקביליהם משאר

החילות (כולל את עמיתיהם הקרביים, אשר כבודם במקומם מונח).

שירות כזה רחוק מלהיות בזבוז זמן. ההקפצות הליליות הכרחיות, כי מטוסים טסים לפעמים בלילה.

זה מה שקורה כשאתה במלחמה, גם אם היא נמשכת עשרות שנים. כל אחד והקרבות שלו, אחד

עומד במחסומים, שני פושט על כפר ערבי באישון לילה ושלישי קם בארבע בבוקר לבצע פריפלייט.

אף אחד מהם לא תורם יותר או פחות למדינה, אבל לזה שבחיל האוויר יש תנאים קצת יותר טובים

בשעות הפנויות המעטות שלו. גם זה לא עניין של מה בכך.

ציוד קרקע זה לא הכתובת למי שרוצה לשרת, אלא יותר למי שרוצה להעביר את השירות.

למען הסר ספק, גם הם קמים בארבע בבוקר בשביל שהמכונאי יוכל לעבוד על המטוס.

לא כולם יכולים להסתדר עם תפקיד כזה. כנראה שלפותח השרשור זה לא כ"כ מתאים, וכך גם למר

dani12, אבל מכאן ועד "להתרחק מהמקצוע כמו מאש" הדרך רחוקה. יש כאלה שאפילו נהנים שם.

:idea:

כל מילה נכונה.

אלירן, בקרוב מאוד מפקד קורס טכנאי דרג א' F-16.

פורסם

ל Derish אני העברתי בטייסת 2.5 (אתה כנראה לא) ללא אף תלונה או בעיה שירות נקי לחלוטין כלומר לגבי מתאים לא מתאים זה לא שאלה. ולמי שלא היה שם אין מה להגיב על זה

אני מדבר על טייסת מבצעית קרבית

כל התפקיד שלך בטייסת יסתכם ב :

כצעיר- לנפח גלגלים, לשטוף מטוסים, למלא שמנים להיות העבד של הפזמניקים, להשמיש עגלות של הדת"ק לנקות שירותים לעשות צבע, גינון , תורנויות שמירה ומטבח וללקק למפקד ולצאת חציים.

כשתתקדם קצת עדיין תעשה את כל אלו אך תתוסף לך בדיקה יומית ל 2 מטוסים בדיקה של המטוס בסוף יום טיסות כל יום, וכצעיר אתה תעשה את המקסימום שיכולו לתת לך.

כשהתהיה באמצע והלאה- ישאר לך הבדיקה יומית ויהיה לך בדיקה למטוס לפני כל טיסה שלו ,תהיה פעם או פעמים בשבוע אחראי דת"ק כלומר תרקב שם עד שיסימו לעבוד על אחרון המטוסים ישארו לך כל עבודות הדת"ק של המפקד(צבע ,גינון) אבל לא תשתוף שירותים ומטוסים, ובתקלות שיהיו אתה תהיה הפועל השחור כלומר יש את אנשי המקצוע שבאמת מתקנים ואתה רק תכין להם את המקום תפתח פנלים במטוס אחרי זה תסגור אותם ותסדר את העמדה ותביא להם כל מה שהם צריכם.

ל Derish לי זה לא נשמע (וגם אישית לא הרגשתי) מאוד מאתגר שכלית או מעניין ומי שיגיד לך אחרת הוא שקרן.לקראת הסוף של השירות אם יהיו מספיק אנשים בדת"ק אז יהיה לך באמת פחות עומס עבודה כי הצעירים יותר יעשו אותה

עומס הטיסות הוא עצום ולא ישאר לך זמן לכלום.

ויש את החברה שהוסמכו להוציא מטוס לטיסה (רואים אותם בסרטי תדמית עם חליפה כתומה מנופנפים בידים כאשר המטוס יוצא)

תאמין לי שזה נראה בתמונה הרבה יותר טוב ממה שזה באמת במיוחד שאשר תורך לצאת הביתה אבל המפקד נזכר שיש לו מחר 6 מטוסים להוציא ולצערו הוא חייב שתהיה בבוקר בטייסת ולכן הוא "יפצה אותך פעם הבאה" חלק מהאנשים עדיין מחקים לפיצוי.

אם מישהו פה באמת מתעניין בנושא אז לפחות שילך לדרג ב שזה המוסך ששם מתקנים ועובדים על תקלות, יש את כל הגפים המקצועיים שהם אחראים על מערכות ספיציפיות במטוס וגם זה הרבה יותר מעיניין. ויש את דרג ד שזה השיפוץ (יא"א) שם מפרקים מטוסים לחלוטין ואז מרכיבים מחדש.

לא יצא לי להכיר אף אחד שנהנה שם וחי כדי לספר על זה. וכן אני עדיין אומר להתרחק מטייסת מבצעית.

ואם כבר לטייסת אז שהצבא יכיר באנשים שם לפחות כתומכי לחימה או אפילו ברמה של לוחם מבחינת ההטבות והיחס שמקבלים במשך השירות או אחריו כי אולי אין סקנת חיים ישירה (למרות שגם בטייסת יש סיכוני חיים ישירים) אבל החיילים שם עובדים קשה יותר (גם מבחינת זמן וגם מבחינת העבודה שהם עושים) מהרבה מאוד קרביים.

ואלי אף לעשות את התפקידים שם רק לאנשי קבע , כי לזרוק בן 18,19 לתפקיד עם אחריות כזאת (וכן מבחינה פורמאלית יש לך אחריות על ציוד במיליונים ועל חיי הטייסים) ללא שום רקע זה מוגזם וזה קורא רק בארץ.

וזה באמת נס שלא קרה שום דבר רציני עד היום כי בארץ יש ניסים על הכביש, יש ניסים בנתב"ג ויש המון ניסים קטנים בטייסות האלו

כי חא חסר אירועי בטיחות שאפילו לא מדווחים לאף אחד ונסגרים פנימית בדת"ק או בטייסת.

פורסם

אני תומך בדני ב100% הוא צודק אני אולי עדין לא בצבא אבל כל החברים שלי שם וכולם בחיל האוויר ואני רואה מה האנשים האלה עוברים שם יחס מזלזל של מפקדים (ולא זה לא מקרה של חבר אחד ולא בבסיס אחד) יציאות הביתה כמעט כמו קרבי ועבודה קשה.

אני עד לכך שהחברים שלי לא בכיינים וילדים קטנים שרוצים הביתה אלו אנשים שאפשר לומר אוהבים לעבוד ורצו לתרום למדינה שלהם קצת יותר מלנקות מטוס אחרי טיסה.

4 מהחברים שלי הגיעו למצב של ייאוש ודיכאון רק לאחר מלחמות ארוכות (בממוצע 8 חודשים) הם יצאו מהטייסות ליחידות אחרות (אם זה משנה 2 מהם ביאא אחד בחילוץ והאחרון עבר בסיס ושם הוא נמצא באפסנאות)

אז להגיד שחיל האוויר טוב קשה מאוד אלא אם אתה טייס ואז החיים שלך דבש

בכל אופן אני לא בא להראות כאן עד כמה החברים שלי סובלים\סבלו מה שאני רוצה להגיד לפותח השרשור שאם יש באפשרותך לבקש הצבה במקום אחר עדיף אם לא תנסה להתקמבן בחיל האוויר (אפסנאות,חילוץ,יאא וכו מקומות אנושיים יותר מטייסת)

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

המונח "להתקמבן" סותר את כל עקרון השוויוניות שבצבא. אבל זאת כנראה הצהרה

נאיבית מצדי, נראה ש-90% מהחיילים בימינו לא מסכימים איתי.

אל תספרו לי על חייכם הקשים בטייסת המבצעית. לחיל השריון יותר קשה בטנקים,

ולרגלים הרבה יותר קשה בשטח. אין לכם מושג קושי אמיתי מהו וצבא אמיתי מהו.

בכל הנוגע ל"חברים" שלכם, אם הם גיבורי חיל כמוכם, קל לראות את שורש הבעיה.

אז זה מה שיש. ועם זה ננצח?

:roll:

פורסם

גיבורי חיל?

דבר ראשון מי אתה שתזלזל בחברים שלי הם קורעים את עצמם שם ובשביל מה? בשביל כלום! אולי לך היה שירות קל ונעים אבל להרבה אחרים לא

דבר שני אף אחד לא אמר שבשריון יותר קל או בקרבי אבל אם יש לי בחריה בין קרבי לחיל האוויר אז קרבי ובגדול!

אני באמת רוצה לדעת איפה שירתת אולי אני אבקש להתגייס לשם כי אתה מגונן על חיל האוויר כאילו הם משלמים לך על זה

בכל אופן אני לא רוצה שתבין אותי לא נכון אני לא מאלה שרוצים הביתה ומה שבטוח אני לא מאלה שרוצים להיות ג'ובניקים נכון שאני אמור להתגייס לחיל האוויר אבל אני עושה הכול בשביל לצאת משם ואתה יודע לאן? אני מקווה שתחשוב על זה לבד...

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם
בכל אופן אני לא רוצה שתבין אותי לא נכון אני לא מאלה שרוצים הביתה ומה שבטוח אני לא מאלה שרוצים להיות ג'ובניקים נכון שאני אמור להתגייס לחיל האוויר אבל אני עושה הכול בשביל לצאת משם ואתה יודע לאן? אני מקווה שתחשוב על זה לבד...

אתה צריך לזכור שני דברים מאוד חשובים, שאתה תשמע אותם עוד הרבה:

1)אתה משרת את המדינה שלך

2)לצבא יש צרכים משלו, עם כל הכבוד, זאת לא תוכנית כבקשתך.

פורסם
גיבורי חיל?

דבר ראשון מי אתה שתזלזל בחברים שלי הם קורעים את עצמם שם ובשביל מה? בשביל כלום! אולי לך היה שירות קל ונעים אבל להרבה אחרים לא

דבר שני אף אחד לא אמר שבשריון יותר קל או בקרבי אבל אם יש לי בחריה בין קרבי לחיל האוויר אז קרבי ובגדול!

אני באמת רוצה לדעת איפה שירתת אולי אני אבקש להתגייס לשם כי אתה מגונן על חיל האוויר כאילו הם משלמים לך על זה

פה טמונה הבעיה.:?

אם אתה באמת לא מבין בשביל מה אתה או חברים שלך בצבא אפשר לומר שהמדינה נכשלה איתך.

הבעיה היא שזה לא רק אתה ויש עוד המון כמוך.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

זהו שהבעיה עדיין אצל אלו שחושבים אידאלוגית לתת למען המדינה, תסלח לי אבל המדינה היום לא שווה את היריקה של אותו חייל גובניק.

בדיוק היום הסתיים מבצע "חורף חם" מה התוצאה 2 חיילים (ז"ל) הרוגים הרבה פצועים וטילים שממשיכים להתעופף.אז בשביל מה הם נהרגו ? (גם אמא של אחד החיילים אמרה בשביל מה הוא נהרג ? , הרי לא השיגו כלום), להזכיר את מפלת הלבנון ה 2 בשביל מה נהרגו כלכך הרבה חיילים שם תסביר לי.

פעם ישראל היתה יוצאת למלחמה אומנם המחיר היה כבד אבל הניצחונות הפחידו את כל מדינות האזור , ומה היום?

ומה עם גלעד שליט או החיילים החטופים בלבנון, אתה באמת חושב שלמישהו היום אכפת מהם, הם בסה"כ סטטיסטיקה עצובה של רשלנות וזלזול מצד המדינה הזאת בחיי אדם בכל מקום.אני חושב שעדיך לנסות לחלץ אותם בכוח מאפשר להפקיראותם כל כך הרבה שנים. וכמו שלא אכפת לאף אחד מהאנשים שנהרגים בכישים- העיקר שכסף דוחות המהירות ממשיך לזרום , לאף אחד לא אכפת מהפשיעה, ולאף אחד לא אכפת מהחייל הפשוט. כיום מי שיש לו כסף או קשרים קונה לו מקום מבטחים וכל השאר ממשיכים להקריב קורבן לעגל הזהב ששמה מדינת ישראל. וכן גם אני ממליץ לכל מי שיכול שירכוש לו מקום כזה

הממשלה ממשיכה לריב על כסאות וכמה כסף לגנוב לכיסים ולאינטרסים אישיים. והחיילים והבטחון של כולנו מממשך להיות מופקר.

אני זוכר כשהייתי בטייסת והיו מפציצים משהו היו אוספים את כולם ומראים כיצד הפציצו בית ריק. אז תאמין לי שבשביל כל זה לא שווה לטחון את השירות הצבאי ובמיוחד לא בטייסת.

אז בזמניים המודרנים שלא תעזו לספר על אידיאלוגיה, כי היא כבר מזמן נעלמה, וכל מי שמבין את זה כנארה שהמדינה דווקא מציחה להעביר את המסר.

וכן אני עדיין אומר להתרחק מהטייסת

פורסם

דיברתי עם אחי(שנתיים בחיל האוויר) על טכנאי מטוסים. והוא פגע מילה ומילה עם DANI12

הוא תיאר זאת כתפקיד הכי גורע שיש בכל הצבא(במילים עדינות).

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אני מבין שהוא ניסה את כל התפקידים בצה"ל, והגיע למסקנה הזאת אחרי מחקר מעמיק...

בכל הנוגע לשירות שלי, למי שהתעניין: הייתי טכנאי מוטס במערך התובלה של חיל האוויר.

השירות שלי היה רחוק מלהיות נעים, במיוחד לקראת הסוף ובתקופת מלחמת לבנון השניה.

עם זאת, בתור מי שהתחיל את השירות בטירונות של חודש בשיבטה (מישהו פה דיבר על

גיהנום..?), נוכחתי לדעת שתנאים הם לא דבר אבסולוטי, וקשה להגדיר אם הם טובים או

רעים. זה תלוי בנקודת המבט של החייל. מה שבטוח, מי שניסה להיות קרבי ו"נפל" לחיל

האוויר לא חושב שממ"סניק זה התפקיד הגרוע ביותר בצה"ל. הוא יודע שיש גרועים יותר.

פורסם

בקיצור ולעניין מכונאי בטייסת זה אחד התפקידים הכי גרועים מבחינת עלות תועלת, וזה הכוונה.

אני בטוח שלהעמיס פחם לתאי השריפה בטיטניק היה יותר גרוע מלהיות בטייסת , אבל כמו שאמרים הכל יחסי.

Derish אתה היתה מכונאי מוטס ובטייסת תובלה האם מטוס או מסוק ? כי להגיד את האמת אני גם הכרתי ממ"סניקים רגילים של יסעורים (תל-נוף) וזה אותו החרא בדיוק.ואתה בתור מכונאי מוטס בטח זכיתה ליחס הרבה יותר קרוב לזה של צוות אויר מאשר עבדי הקרקע.

להיות מכונאי של טנק זה עבודה בהחלט מלוכלכת ומסריחה אבל עדיין אין מה להשוות מכונאי טנק או כל כלי רכב אחר למכונאי מטוסים או מסוקים מבחינת האחריות האישית שנופלת על החייל.

מכונאי של טנק מקבל יחס של קרבי מחינת התנאים כמו כן יחס מפקד חייל בקרבי שונה מאוד מהיחס המאוד מזלזל שיש בטייסות , בטייסת המפקדים מתייחסים לחיילים כמו לעבדים או פועלים במקרה הטוב לא מעבר לזה, במשך כל השירות.

• תוכן חדש...