Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לאחרונה מתעניין בעתיד שלי בצבא, עדיין לא קיבלתי את המנילה אבל ידוע לי שיש לי בפרופיל 64 בגלל פלטפוס כך שאני לא יכול לעלות את הפרופיל שלי לפורפיל גדול יותר. חשבתי להיות מכונאי מטוסים,תכל'ס מה עושים שם?זה מעניין?איך היציאות?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חרא של תפקיד.אל תחשוב אפילו להתקרב.המון תורנויות (בעיקר שמירות) ואחרי השמירות צריך לחזור לעבודה ולא לנוח.

יציאות? כמו לוחם בגבעתי.פעם בשבועיים עד הסמל ואם יש מזל אפטר בשבוע שבו לא יוצאים שבת.תברח.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

במידה ותוצב בטייסת קרב אזי תעבוד קשה מבוקר ועד ערב ובימי שלישי טיסות לילה בדיקות לפני טיסה אחרי טיסה.

הפקידות בטייסת לא הסתכלו עלייך מכיוון שיש טייסים.

בקיצור חפש משהו יותר מעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם

להיות הפועל השחור של חיל האוויר.

תחשוב על מישטרה צבאית(כן כן) יש להם כמה תפקידים דיי מעניינים אם אתה רוצה לעשות משהו בשרות שלך כמו בילוש מצ"ח רמנים אלו 3 התפקידים הכי טובים שיש בחיל כול השאר לא שווה קמצוץ של שרות.

אם תגיע לאחד מהשלוש לא תיצטער בהתחלה יהיה דיי קשה אבל הכול חוויה ומה שלא הורג אותך מכשל אותך.

לומדים הרבה דברים לחיים שבאמת תורמים לא כמו בג'וב רגיל שתסיים שירות תישאל את עצמך מה בעצם עשיתי שלוש שנים באתי חתמתי כרטיס והלכתי הביתה.

אני הייתי בלש תקופה ופרשתי לא בגלל התפקיד אלה בגלל בעיות אישיות ות"ש ותאכלס אם אתה מעוניין להיות שפיץ ולעשות משהו מעניין אז זה אחד התפקידים המעיינים.

פורסם

דווקא אני רציתי ללכת לשם, פשוט הפרופיל שלי 97.

אח שלי היה שם, היה מכונאי מטוסים וזה נראה תפקיד מצויין!

אני לא זוכר את היציאות שלו, אבל אם אתה משרת בבסיס חצרים ואתה גר בב"ש אז אולי תוכל לצאת כל יום אפילו.

אם לא, אז פעם בשבוע.

לדעתי זה מקום טוב שאני אישית רציתי ללכת לשם, אבל אולי הכל השתנה (עבר 8 שנים מאז שאחי היה שם-אז אולי נהיה גרוע שם).

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אם עבודה קשה מהבוקר עד הערב לא מפריעה לך...

אם בין העבודות ניקיון שירותים/מטבח לא מזיז לך...

אם יציאות של שבת כן-שבת לא במשך כשנה וחצי לא מפריע לך...

אז כן, תהיה מכונאי מטוסים בחיל אויר.

אבל זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע. החבר'ה בטייסות הכי מגובשים, וכל מה שהם עושים, הם עושים בכיף.

והעבודה, למרות שהיא לא קלה, היא די מעניינת ומרתקת.

ולתלות פצצה על מטוס קרב, ולראות את אותו המטוס חוזר בלעדיה לאחר כשעה עושה לך טוב על הלב :twisted:

פורסם

ואחרכל לקרוא בYNET על חיסול של חוליית מחבלים עושה עוד יותר כיף.

ממה שאחי(משרת בחיל האוויר) מספר שהזה התפקיד הכי גרוע שיש בכל צה"ל.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

כשהגתי לחיל האויר וסיפרו לנו על היציאות היינו בשוק,

לפני שסיימנו את הקורס , המפקד רמז שכולם הולכים לטייסות (תחזוקה) , ויש רק תפקיד אחד ביחידה (בתור טכנאי) ,

בכל מקרה אני ועוד 2 הגענו לבסיס, ובמקרה שיבצו אותי ליחידה הזאת,

בכל מקרה, חברים שלי ממש סבלו ביציאות שלהם ובטחינות שלהם,

ואני נהנתי מכל רגע שהייתי שם, אחלה חבר'ה , אחלה מפקדים, אחלה תנאים, אחלה יציאות, עד היום אני בקשר עם אנשים שם

וזה מזכיר לי שיש לי מילואים עוד חודש!

אבל אל תצפה לחיים טובים בטייסות בחיל האויר, עד שאתה לא מוסמך אתה עוד חצאים ואפילו שלישים (שתי שבתות בבסיס ושבת בבית...)

בהצלחה

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

בתור אחד שמעוניין בתפקיד טכני כזה ( לא מטוסים ) , מה הסיכוי להגיע אליו עם פרופיל 97?

עד עכשיו כל מי ששאלתי אמר לי חד משמעית "אפסי"...

???

פורסם

זה לא מדויק,

אם למדת בבית ספר טכני של ח"א או במגמה טכנית (לימודי אלקט' חשמל וכו') אז יש סיכוי שאפילו יכריחו אותך להתגייס לחיל האוויר או חימוש. (ואתה מן הסתם תבחר אוויר כי שמעת שבחימוש ממש חרא).

כשהתגייסתי היה איתי חבר בטירונות וכשקיבלנו את המנילה הוא לא קיבל, במקום נתנו לו דף שבו היו 2 אופ' חימוש או ח"א, והכל בגלל שהוא למד במגמת חשמל בבה"ס (והוא אפילו לא עבר את בחינות הגמר..).

אחרי הקורס נפגשנו שוב הוא בתפקיד טכני בבסיס ואני בתפקיד מודיעין בטייסת, החבר'ה אצלנו טחנו כאילו אין מחר, בין משמרת למשמרת עוד היו מנצלים אותם לכל מיני סינג'ורים והמירמור כלפי חוץ (וכלפי גף טיסה) היה גדול ובצדק אבל, בינהם הייתה אחווה וחברות אמיתית והרגשה של "טוחנים אבל בכיף" לעומת החבר שהיה יוצא כל יום ולא מצא עניין בתפקיד בגף ובאנשים שם.

הכל עניין של גישה, לדעתי אם לא מכריחים אותך להתגייס לשם אל תבחר להגיע לשם מרצון.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כן כל מי שלומד לימודים טכניים ומוכר על ידי חיל האויר לוקחים אותו ישר לחיל האויר, בוחרים קורס וזה מה שאתה הולך לעשות בצבא

אני כרגע מפיק טיסה בואינג בבסיס בנתב"ג ואני בינתיים לא עושה שמירות ולא עושה מטבחים לא אבטשים

כי יצא ואנחנו הראשונים שעושים את הקורס הזה אז זכינו.

אבל זה רק עיניין של מזל.

לא כזה גרוע לדעתי.

תחשוב גם על זה שזה מקצוע לכל דבר באזרחות.

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

זה ממש לא כל כך נורא כמו שזה נשמע.

לגבי F16 (לא יודע לגבי מטוסים אחרים), החל מה-1.3 (שזה אוטוטו), טכנאי שמוסמך פרי-פלייט (שזה אחרי 15 חתימות DI),

עושה שלישים. זאת אומרת, שיצא לך לעשות חצאים בערך כחודש - חודש וחצי.

אין יותר אבטשים לטכנאים, ועכשיו עובדים גם על להוריד את התורנויות מטבח והשמירות. נקווה שזה יקרה.

פורסם
כן כל מי שלומד לימודים טכניים ומוכר על ידי חיל האויר לוקחים אותו ישר לחיל האויר, בוחרים קורס וזה מה שאתה הולך לעשות בצבא

אני כרגע מפיק טיסה בואינג בבסיס בנתב"ג ואני בינתיים לא עושה שמירות ולא עושה מטבחים לא אבטשים

כי יצא ואנחנו הראשונים שעושים את הקורס הזה אז זכינו.

אבל זה רק עיניין של מזל.

לא כזה גרוע לדעתי.

תחשוב גם על זה שזה מקצוע לכל דבר באזרחות.

מה אתה אומר\ים?זה שגם אני עשיתי את הקורס הראשון יגיד שגם אני לא אעשה שמירות וכו'?אני גם בטייסת טיסה,שהבנתי שזה קצת יותר מיוחס מתחזוקה

ולפותח הנושא,

הייתי ממליץ לך קורס של תובלה קלה או כבדה,כי זה לא מבצעי.. בכלל,הייתי ממליץ לך על דברים לא מבצעיים חוץ מכטב"ם(מזל"ט)ועבודה בבסיסים של ניסויים בחיל האוויר,כמו כנף 2 (אין לי מושג על העבודה שם,אבל נשמע ממש ממש מעניין!)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

שלא תחשוב על זה אפילו.

אתה ניהיה העובד הפראייר של אנשי החמ"מ.

אם בתחום הזה אתה מעוניין, נסה את מזלך בתור חשמלאי מטוסים. התנאים מעולים לפי מה שאני זוכר.

GS300.

• תוכן חדש...