Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג בקסנטיה בנזין ידנית עם מנוע 2000 ולא ממש רוצה להחליף אותה, היא במצב מעולה ולא עושה בעיות. העניין הוא שכמות הק"מ שאני עושה בשנה (כ 40K) מחייבת אותי לעבור לדיזל, מה גם שאני מייצר את הדלק לבד.

הבחירה שלי (אלא אם יש לכם רעיונות טובים יותר - ואל תגידו פולו או קורדובה, איכס..), היא בין קסנטיה אחרת טורבו-דיזל שנים 99-01, קסרה HDI שנים 01-03, אסטרה טורבו-דיזל שנים 99-02, והיום ראיתי גם בורה אחת שנכנסת בתקציב משנת 2001

העניין הוא שאם אני קונה את אחת הקסנטיות, עקב המחיר הזול אני נשאר גם עם הרכב שלי וכמו שדודו טופז אמר פעם - "תקוע עם שתיים..". אם אני מחליף לאחת מהבחירות האחרות אז אני חייב להחליף גם את שלי ולהוסיף כ 20K, מצד אחד מתאים לי מצד שני, קצת מקרב אותי למגבלת התקציב.

לסיכום, יש גם את המגאן טורבו-דיזל במחירים עממיים..

כבר כמה ימים אני מתלבט מה לעשות ואני אשמח לשמוע מה דעתכם, מהי הבחירה הטובה ביותר בשבילי?

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

אם אתה נוהג על קסנטיה אז מעבר לכל מכונית אחרת ללא המתלים המעולים והמיוחדים של סיטרואן יהיו סיוט על הכבישים, אני מדבר מתוך ניסיון כאשר רכבי (קסנטיה טורבו דיזל) נכנס למוסך עקב טורבו שהלך וחיכיתי כמעט חודש(!) עד חלק זול (שנמצא בסוף).

הקסנטיה טורבו דיזל מעולה אבל כדאי לבדוק גיר,מנוע,וטורבו (ממש חשוב הטורבו), יש בעיה בקסנטיה טורבו דיזל, היא שלארץ יבאו רק דגם TDI אוטומטית (תודה רבה לובינסקי, כן ממש) וזה היה דגם ניסיוני של סיטרואן לקראת מעבר לC5, תוסיף לזה כמות מכירות קטנה ותקבל מתכון בטוח של מחסור חלפים משומשים.

חלקים לכל רכב דיזל הם יקרים משמעותית מחלקים לבנזין, לכן קח בחשבון.

קסרה היא אפשרות מעולה כי היא גם ידנית וניתן לעשות 1:17 בצריכת הדלק. הבעיה של קסרה טורבו דיזל היא שכמעט כולן הן מוניות לשעבר אז חפש אחת טובה.

לגבי אסטרה ובורה איני יודע.

שאלה- למה הכוונה שאתה מייצר את הדלק בעצמך? (ביו דיזל, סתם דוגמא)

פורסם

שלום חברים,

הקסרה שצורכת 1/17 היא ללא טורבו ולא בשבילי - חלשה מדי, אלה עם הטורבו צורכות 1/14.

דווקא את הבורה פיספסתי היום, היא נמכרה כבר.

אני מייצר ביו-דיזל בבית לשימוש עצמי (לי ולכמה בני משפחה), עולה לי חצי.

היום היה לי טיול ארוך (מאו...ד) מהצפון ועד ליפו, ראיתי כ 15 מכוניות.

ראיתי קסנטיה "שקצת נשרפה מאחורה" - במציאות לא מבין איך אפשר להשאיר אותה על הכביש ועוד לדרוש 15K בעבורה, אז מה אם היא שווה 35 במחירון - היא שרופה לעזאזל, 1000 ש"ח במקרה הטוב.

ראיתי עוד איזה 5 קסנטיות, כולן במצב מחפיר למדי.

אח"כ עברתי לקסארות, שנת 2000 נחמדות (אבל כבר הייתה לי אחת - אני מחפש קצת להתקדם), שנת 2003 ממש נחמדות, אוטומטיות, נוחות ועם מנוע HDI חזק, מחוץ לתקציב לצערי - ללא החלפת הרכב שלי.

בסוף קינחתי עם מספר אסטרות 2001/2002, מצבן היה מרע ועד רע מאוד. היה אחד (פרטי!) שפירסם 160K ק"מ, כשהגעתי השעון הראה כמעט 250K, היה אפילו מגרש שלא הצליח להניע אחת ואמר לי "אל תדאג, מיד אני מביא מכונאי שמסדר את זה, חוץ מזה כולה 20K, והאוטו במצב מצויין"...שנייה אני הולך להביא כסף.

האחרונה שראיתי היתה אסטרה יד 1 שמורה מאוד עם 200K ק"מ, אבל הבעלים רצה מחירון בעבודה ומה לעשות שגם זה לא בתקציב שלי כרגע (הוא לא רצה להחליף).

כמובן שבנתניה היו רק מכוניות "..כמו חדשות" ומשום מה הבחנתי בצביעה ידנית וצבעים שונים על חלקים שונים.

(..מצטער אבל גם המגרש ששלחת אותי אליו לא ממש הרשים אותי למרות שהבנאדם היה מאוד אדיב ונחמד).

בקיצור יום נהדר. נשארה קסנטיה כחולה יפה אחת שלא ראיתי, אולי בסיבוב הבא.

בריאות לכולם!

פורסם

קסרה טורבו דיזל אינה צורכת 1/14 היא צורכת 1/16 ובנהיגה עדינה אתה יכול להגיע ל-1/17, ככה חבר שלי נסע ואמר שזה אפשרי אבל בנהיגה רגועה, בדרך כלל (איך שהוא נוסע בדרך כלל) הוא הגיע ל-1/15 1/16 ובנהיגה עצבנית ל-1/14, אבל הרכב שלו היה מחברה שבה נהג נהג יחיד ולכן לא סבלה בעיות, כיום ממה שאני ראיתי כמעט כל הקסרות הן ממונית לשעבר מה שנותן תוצאה מאוד הגיונית ל-1/14.

קסנטיות טורבו דיזל במצב טוב בעיותיות לאיתור בגלל שכולן עברו מעל 220K, מה שאומר שעדיף להחליף את ראש המנוע (למרות שזה קורה רק אצלי ואצל אבי :shock: בכל רכב מעל 200K) והטורבו כמובן שהוא בכלל לא חדש ודורש תשומת לב.

שוב בגלל שיש לך קסנטיה אל תשכח שכל רכב אחר בלי המתלים המיוחדים שלה, יגרמו לך להתגעגע למצב בו אתה נסעת בלי בעיות גב.

לגבי הביו דיזל, גם אני רוצה לנסות ביו דיזל על הרכב שלי אבל אני פוחד כי הרכב שלי עבר טיפול מנוע וטורבו ואני קצת פוחד, תוכל להגיד האם זה באמת יותר טוב מדיזל רגיל?

תודה.

פורסם

אני מתנצל לפוצץ לך את הבועה, אבל אין מצב שקסרה טורבו דיזל צורכת 1/16, גם אם אתה נוסע כמו סבתא שלי.

נסעתי על כמה כאלה, יש פה בפורום כמה חברים שיש להם או היתה להם אחת, תשאל אותם.

נכון שחלק היו מוניות אבל אני ראיתי כמה פרטיות במצב לא רע בכלל. שלי היתה פרטית יד 1, 1/15 במקרה הטוב, מחוץ לעיר.

הביו-דיזל פשוט מנקה יותר את המנוע, הצריכה כמעט לא משתנה, הכח יורד אבל בצורה לא משמעותית, אני לא הרגשתי את זה בטורבו דיזל שהיתה לי.

בריאות לכולם!

פורסם

המגאן אכן ייבדק היום, לא נראה לי צבאית הרי כתוב יד 1 פרטית..

בסכום כזה אוקטביה?

מדהים אותי כל פעם מחדש שהקסנטיה שלי משנת 96 נראית יותר שמורה, יפה ומטופלת מהרבה רכבים אחרית שאני נתקל בהם משנים מתקדמות יותר. שלא נדבר על הנוחות..

בריאות לכולם!

פורסם

שבת שלום

לצערנו, פרט לעניין הדיזל \ טורבו-דיזל, לא ציינת דרישות מהותיות נוספות.

אם עסקינן בשינוע אדם 1, רכב מודרני 1, תקציב נמוך (גם כן 1 :p), אביזרי בטיחות ורכב מודרני - שווה לשקול את ה C3 עם מנוע 1400 HDI שנמכרות סביב המחירים הללו.

נכון, היא לא ברמת הנוחות של הקסנטיה - אבל מנוע 1.4HDI טורבו דיזל עם חיסכון מקסימלי, ביצועים לא רעים בכלל, אמינות טובה + ויברציות\רעידות (ושקט) ברמה אפסית (הודות לנפח מנוע קטן, בניגוד לכל האחרות) לא תקבל בשאר המכוניות.

אל תפסול מייד, תחשוב על זה ואולי נסה למצוא אחת וגש לראות אותה (+בצע נסיעה ברכב).

אגב, אם יצא לך לנהוג בטורבו דיזל מסילה משותפת 1900 או 2000 סמק ביחס ל 1600 סמק סביר להניח שהרגשת בעצמך את ההבדלים העצומים ברעידות המנוע והרעש שמייצר המנוע (ה 1600 שקט וחלק כמו בנזין ומספק מומנט של מנוע 2 ליטר בנזין לעומת הדיזל 2000 סמ"ק שהוא הרבה יותר שקט מדיזל רגיל אבל עדיין לא ברמת השקט והויברציות של ה 1600 HDI).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התשובה המפורטת איציק, חבל שלא קיבלתי אותה לפני כן - לפני יומיים בערב קניתי את הקסנטיה שחשקתי בה, אמנם לא מושלמת ויש לי כמה דברים לסדר בה אבל איזה כיף של אוטו.

ה C3 היא אכן רכב שלא נלקח בחשבון וחבל. בפעם הבאב אני אבדוק גם את האופציה הזו.

באותה נימה; האם אתה מבין מעט ב AL4 או יכול להפנות אותי לאדם מקצועי (שלא נאמר מומחה) בתחום? יש לי בעיה מסויימת איתו ומוסך מורשה גדול לא פתר לי אותה אתמול.

בריאות לכולם!

פורסם
תודה על התשובה המפורטת איציק, חבל שלא קיבלתי אותה לפני כן - לפני יומיים בערב קניתי את הקסנטיה שחשקתי בה, אמנם לא מושלמת ויש לי כמה דברים לסדר בה אבל איזה כיף של אוטו.

ה C3 היא אכן רכב שלא נלקח בחשבון וחבל. בפעם הבאב אני אבדוק גם את האופציה הזו.

באותה נימה; האם אתה מבין מעט ב AL4 או יכול להפנות אותי לאדם מקצועי (שלא נאמר מומחה) בתחום? יש לי בעיה מסויימת איתו ומוסך מורשה גדול לא פתר לי אותה אתמול.

א. תתחדש ! נשמח לשמוע רשמים (מהתתרשמות הסופר-קצרה שיש לך על הרכב).

ב. בעניין הגיר, צור עימי קשר בנייד (ה"פ) ואשמח לעזור. במידת הצורך ייתכן ואאלץ אותך להגיע לאיזור המרכז (למוסך בו אני עובד) לצורך פתרון מתאים עבורך, לפעמים זה כדאי ;-)

ג. בעניין התחזוקה - תשתמש רק במסננים מקוריים (סולר\אויר) ושמן איכותי (ממליץ מניסיון על TOTAL 10W40 חצי סינטטי). רגישות מנועי טורבו למסנני אויר מקוריים היא קריטית (כמה גרגרים קטנים או פילטר חליפי שיתפורר עלולים לפורר לך את הטורבו + הכיס...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...