Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בוגר שריון - מומלץ בחום.

גם יכולותי השכליות עולות על אלו הפיזיות, ועם זאת נהניתי מאוד . אמנם אני הייתי בתקופה של חומת מגן, כך שזכיתי להרגיש איך זה להיות לוחם בפועל, אבל כמו שהמצב נראה היום גם אתה תזכה לכך..

החטיבה של ה 4 היא 401, הגדודים למיטב זכרוני 46 , 52 ואני לא זוכר את השלישי.

אגב, לא הייתי ממליץ לך עליה. לדעתי התפקיד המעניין ביותר בטנק הוא טען קשר, וב 4 אין להם מא"ג

כך שהירי שלהם יורד משמעותית. לדעתי אין להם אפילו פתח לטען, כך שאתה יושב בפנים. כל זה רלוונטי עד שאתה הופך למט"ק. בהצלחה בכל אשר תלך, כיף לראות את מערכת השיקולים שלך.

פורסם

טען/קשר התפקיד הכי טוב?

אני עד היום שמעתי 2 גרסאות:

1) תותחן הכי טוב, טען קשר הכי פחות טוב.

2) נהג הכי טוב, טען קשר הכי פחות טוב.

כמו שאתה רואה, ב2 המקרים אמרו לי ששטען קשר התפקיד הכי פחות טוב.

כמובן שהכל זה שמועות, ככה שאני לא באמת יודע מה הכי טוב ומה הכי פחות טוב.

אשמח עם בוגרי שיריון יכתבו לי (כאן או בפרטי) מה כולל בגדול כל תפקיד, ומה הכי מומלץ.

ובנוסף, למה עדיף ללכת לחטיבות שאין בהם מרכבה 4 (אני מבין שמדובר ב188 ו7)..

תודה לעונים.

פורסם

עניין של טוב או לא טוב, זה תלויי למי.

הצבא משנה אותך, מכניס בך קצת בגרות והמון שכל. מעצב לך יפה מאוד את האופי לעתיד. זאת תקופה לא קלה שאתה תורם למען המדינה. המלצות על תפקיד אני לא יכול לתת לך כי לא שירתתי באף אחד מהיחידות הנ"ל.

אבל כשאתה מתגייס, קח בחשבון שבתפקיד הזה אתה הולך 'לבלות' 3 שנים מהחיים.

אל תגיד לעצמך הכושר שלי לא טוב אז אני לא אתגייס לשם, אלא הכושר שלי לא טוב ובגלל זה אני הולך לשפר אותו שם!

ואל תחשוב לרגע שאם אתה מתגייס למודיעין, אתה תורם פחות מאשר כל לוחם אחר שלועס חצץ. כל חולייה בשרשרת תיהיה משמעותית.

שיהיה המון בהצלחה.

GS300.

פורסם

ויטלי תודה על התגובה.

שאלה אחרונה בנושא זה,

סיפרתי לחברי בלימודים (השלמת בגרויות, בית ספר אקסטרני) שאני מתלבט בין מודיעין לשיריון.

כולם התפוצצו לי מצחוק בפרצוף ואמרו שהם לא מבינים למה אני מתלבט. ברור שעדיף מודיעין.

מישהו יכול להסביר לי מה כזה גרוע בשיריון שאנשים כל הזמן אומרים שאין מצב שהם ילכו לשם?

בנוסף, אם שעובד איתי ומשרת בשיריון. אמר לי לא ללכת לשיריון משום שזה שירות נוראי.

אז האם אחרי כל ה"המלצות" האלה, לבחור בשיריון בכלל?

או כדאי להתלבט בין מודיעין שדה למודיעין רגיל?

פורסם

א. לגבי טען \ תותחן \ נהג - זה תלוי בהעדפות שלך. אני לא הבנתי איך אפשר להיות תותחן . נהגים עוד מילא. מה שהטען עושה זה להיות אחראי על כל הנשק בטנק - מרגמה, מא"גים, מק"כ, רימונים, תותח. הוא אחראי לטיפולים שלהם. בנוסף הוא טוען את הפגזים (שזה קצת פיזי - להרים ולטעון) יש לו מא"ג משלו שהוא יורה בו ו(באימונים בעיקר) יוצא לו גם לזרוק רימונים.

ב. נהג - נוהג. די נחמד לנהוג על טנק, אגב גם טענים נוהגים מעט. (הכשרת קס"ג). בטיפול הוא מגרז לא מעט, ומתעסק הרבה עם הזחלים של הטנק.

ג. תותחן - יושב בבפנוכו, קבור כולו, מכוון ויורה. זהו. בטיפול הוא האחראי על נקיון פנים הטנק - מנקה אותו עם מברשת.

למה עדיף חטיבות בלי מרכבה - רלוונטי רק אם תפקיד טען מדבר אליך. אחרת לך ל401.

ולמה שריון ולא מודיעין - כי זו עבודה יותר קרבית ויותר מעניינת.

ותודה שהחזרת אותי כמה שנים אחורה...

צביקי

• תוכן חדש...