Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ומתנצל מראש על "עומס"השאלות לאחורנה...:oops:

אז ככה,אני בקרוב מתכנן לקחת את רכבי למוסך לשם החלפת חיישן חמצן תקול,ולפני זה אני מעוניין לשאול כמה שאלות כדי לדעת מה לומר ואולי איך להכווין את אנשי המוסך.

אז כאמור ברשותי גולף דור רביעי אוטומוטית ובעלת מנוע מנוע 2 ל' שלאשעברה מאה וקצת אלף קילומטרים...וכמו כן מטופלת במוסך המורשה.

אני מעוניין לבדוק לעומק קודם כל את הגיר לאחר שמנבירה בפורום הבנתי שיש בעיות עם הקולר שלו וחשבתי שיהיה מומלץ לבדוק את העניין,שאלתי היא האם בדיקת מחשב מספיקה או שיש לבקש מהמוסכניק לבדוק "ידנית" את מצב הגיר? האם ניתן לבדוק ידנית את פילטר שמן בגיר ולוודא אם הוא סתום וכו'? במידה וחסר נוזל ATF האם מומלץ להוסיף (לא להחליף את כולו) נוזל?

אני אציין שכרגע אין בעיה (טפו טפו טפו) עם הגיר,מלבד העברת היולכים מחוספסת לעיתים,אך לא משהו חריג.

אני מעוניין להלחיף כריות לבולמ"ז ואף את בולמה"ז...למישהו יש מושג מהן העלויות?פלוס מינוס כמובן....

רכבי אני חושב אינו יוצא מהמקום בצור טובה וחלקה ומורגש שיהוי ממצב עמידה לזינוק,והדוושה בכלל אינה מגיבה בחדות.ממה זה יכול להיגרם?

ושאלה לסיום...כאשר אני "מושך" את ההילוכים\המנוע מתחיל לטפס לסל"ד גבוה יחסית המנוע שלי מתחיל להישמע ממש מחוספס...(לראיה היום נסעתי עם אבא שלי והוא שאל האם יש לי חור באגזוז....)הרעש לא נעים והאוטו אף דיי רועד (מורגש אפלו בדלתות הנהג והנוסע שלידו)...המשיכה היא לא פראית אלא לסביבות ה-3000 סל"ד ואפילו קצת לפני,שם מתחילים הרעשים.הם אף יותר חזקים בעליות (חיפה) ומתלווה אילהם מן רשרוש מעצבן,כאילו משחקים עם אבן קטנה בצינור חלול.......(אבנים בצילינדר..?:lol:). למישהו יש כיוון לבעיה,אפשרויות בדיקה ולטיפולים אפשריים בה?

אני אציין שהרכב עבר לא מזמן טיפול גדול+....

תודה לכולם.

פורסם

כל עוד נוזל הקרור ברכב שלך תקין , צבעו אדום- ורוד ואתה לא מוסיף מי ברז אז אין סיבה שתהיה בעיה עם הקולר.

מה זאת אומרת לבדוק ידנית? לפרק אותו לגורמים? שאלה לא מובנת.

פילטר שמן בגיר נמצא בתוך הגיר , מה שיצריך ריקון השמן ופירוק הקרטר והופ הלכו כמה מאות שקלים.

מנסיון בגירים אוטומטים , אין דבר כזה פילטר סתום ואין סיבה שיסתם.

לגבי כריות בולם, משהו סביב ה-500 ,600 שקל.

מנוע שני הליטר של הגולף ידוע בפעולתו המחוספסת והרועשת אם כי בשרנית במומנט זמין כבר בסלד נמוך.

אבל אם הרעש חריג מעבר לרגיל אז יש לבדוק .

פורסם

שלום

אחת הסיבות ללקיחת הרכב למוסך היא החלפה לנוזל הקירור המקורי ולכן חשבתי שאולי כדאי לבצע כבר בדיקה לפילטר לוודא שהוא בסדר.אך האם העלות+הסיבוך מצדיקים?

גם אם הרעש "טבעי" , יש דרך להשקיט את רעשי המנוע?חוץ מהתחזוקה השוטפת של הטיפולים+שמן מתאים וכד'. איני יודע מה זה "חריג מעבר לרגיל" ולכן סביר להניח שאתן לאנשי המוסך לקבוע.

פורסם

לא ממש בטוח שחיפוש אחרי תקלות שטרם באו לעולם, הוא מעשה נבון. באשר לרעש, למנוע 2 ליטר עליו אתה מדבר אופי פעולה ורעש מאוד אופיינים והוא בפרוש מנוע רועש, אם כי הרעש, שהוא סוג של גירגור כמעט "דיזלי" , אינו בהכרח מעיק. הדרך היחידה לבדוק אם הרעש אצלך אינו חריג, היא נסיעה ברכב דומה והשוואה.

פורסם

לרועי,מרק וכולם שלום

אני מאוד בעד לא לחפש "תקלות".אתם כנראה צודקים,פשוט קראתי כמה דברים שהדירו שינה מעיני אבל כנראה שלא צריך לחפש צרות,זה מפגר.פשוט נזכרתי שבקיץ האחרון החלטתי להתפרע מעט... ונסעתי זמן ממושך כאשר מחט הסל"ד טיילה הרבה זמן באיזור ה-4 וצפונה....וכאשר חזרתי לעיר ועברתי למוד נסיעה עירוני הגיר קצת השתגע ואפילו בירידות לא הפסיק למשוך הילוכים.אחרי שהאוטו נח חצי שעה-שעה אגב,המצב חזר לקדמותו.זה פשוטהדליק אצלי נורת אזהרה קטנה,בגלל זה שאלתי על עניין הגיר.

רועי,ממש הוצאתי לי את המילים מהפה...גירגור המנוע בפירוש נשמע "כמעט דיזלי".ואני גם חושב שההשוואה היחידה האמיתית היא נסיעה ברכב דומה לשם השוואה,רק שאין לרכב דומה לשם השוואה.רעשי המנוע הם ברמת הנסבל,אך שוב אשאל,האם יש דרך "לרכך" אותם?מרק,שלום-תוכל לפרט לגבי הבעיה שציינת קצת?האם היא בעיה המתגלת בחיבור למחשב הקונצרן?

הרעש הטריד אותי מכיוון שאני רוב הזמן משתדל לא "לקרוע" את המנוע...פשוט אתמול יצא לי לנסוע די הרבה בעליות ועניין הרעשים החל להציק לי במעט.

אם לעוד מישהו יש הערות\הארות אז בכיף

תודה לכולם

פורסם

בעניין פעולת הגיר, ידוע שה- tcm חושב יותר טוב מהנהג באיזה סל"ד ובאיזה הילוך הרכב יהיה בכל רגע נתון.

ברגע שהמחשב מזהה שאתה מושך הילוכים ומעקב החלפות , אז הוא ימשיך לנהוג כך עד שיזהה רגיעה מצידך.

אין כאן שום תקלה , זהו פשוט אופי הגיר.

אגב, אותה שיטה קיימת גם בגיר מסוג al4 של פיז'ו, סיטרואן ורנו.

פורסם

אתה מדבר על תיבה ש"לומדת" את הרגלי הנהיגה?

האם מה שציינת למעלה תקף גם לנוכח העובדה שנהגתי פשוט מהר במישור,בסלד"ים גבוהים ולא נהיגה שדרשה תאוצה והאטה,פניות והמשחק נון-סטופ עם הדוושה והגיר?

פורסם

אחלה תודה.

אני הייתי בטוח שעקב החום ששר בחוץ והעבודה המאומצת של הגיר,המחשב התחרפן כי הטמפ' בו עלתה מעל לנורמל וסירב להעלות הילוך.

בקשר לשאר שאלותיי...יש לך הארות...?

תודה בלי קשר

• תוכן חדש...