Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לנו במשפחה 4 פלאפונים של חברת פלאפון (3 מכשירים שתקופת ההתחייבות של ה3 שנים נסתיימה לא מזמן, ועוד מכשיר אחד שלי שנשארה לו כשנה וחצי עד תום 3 שנות ההתחייבות).

לאחרונה, המכשיר שלי עושה די הרבה בעיות, ולכן החלטתי לשדרגו, התקשרתי לפלאפון כדי לבדוק בקשר למבצעים ולמכשירים, ולא ממש התרשמתי... ראשית, המחירים נראים לי גבוהים מדי (כלומר בעבור החבילות והמכשירים). שנית, המכשירים שהוצעו נראים לי לא הכי אטרקטיביים יחסית למכשירים שמציעות החברות האחרות, וגם יחסית למחיר שלהם.

אי לכך ובהתאם לזאת :-P חשבתי לעבור לחברה אחרת... נכנסתי לאתר של סלקום, בדקתי מחירים, וגם שם לא מצאתי משהו ממש כדאי. לאחר מכן, בדקתי באתר של אורנג' ושם דווקא מצאתי כמה הצעות שנראות לי די כדאיות...

למשל מכשיר דור 3.5 מסוג NOKIA 6120 עולה 34 ש"ח לחודש, ואם מדברים (שזה כולל גם את הגלישה באינטרנט) מעל 34 ש"ח, אז מקבלים החזר מלא.. זה כרוך אומנם ברכישת תוכנית כלשהי וחבילת גלישה, אך בסך הכל זאת נראית הצעה טובה, וגם המכשיר הרבה יותר מתקדם ממה שהוצע לי בפלאפון (וגם יותר זול...).

עכשיו לשאלתי... האם כדאי לעבור לאורנג' במסגרת המבצע, האם יש קאצ' כלשהו שלא עליתי עליו?

אשמח לשמוע גם חוות דעת לגבי סלקום, ובכלל עיצות שונות ומועילות בנושא.

תודה.

פורסם

אני בסלקום. אחד מ3 מיליון. לא מבין איך היא ספקית הסלולר הגדולה יבותר בישראל, כשלאורנג' יש מבצעים ותוכניות הרבה יותר טובים. אני הולך בהזדמנות לצרוח עליהם שאו שהם מציעים לי חתיכת הצעה כדי שאני אשאר, או שאני עובר לאורנג'.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

באורנג' יש מבצעים טובים ושווה לבוא ולבדוק.

תבדוק טוב את תנאי התוכנית, אם היא מתאימה לך בכלל. זה חשוב!

הנוקיה 6120 מצויין. קניתי אותו לפני כמה ימים ואני מרוצה.

פורסם

אם יש לך קשר למישהו שעובד באורנג' - יש להם מבצע לעובדים על מכשירי דור שלוש - כל המכשירים עד 60 ש"J לחודש ניתנים בחינם.

פשוט צריך שובר שמקבלים מעובד אורנג' כלשהו...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה על התשובות, אם יש למישהו עוד מה להוסיף, זה לא עולה לכם כסף.. :-P

ולגבי מישהו מאורנג'.. לצערי אין לי חברים או מכרים שעובדים שם.. אם למישהו מהפורום יש במקרה שובר מיותר לתרום, אני הכתובת.

פורסם

גם אם נדמה לך שיש הבדלים בין התעריפים בשימוש, אתה מהר מאוד תגלה שאין הבדלים וגם אם יש - כל ההבדלים נעים בטווחים של 5 אחוז למעלה או למטה.

לדעתי לא כדאי לשדרג - כי שידרוג פירושו להיות כבול לעוד 3 שנים.

כשאתה לא כבול - אתה יכול לעבור מהיום למחר בלי לשלם קנסות.

כשאני אומר שאין הבדלים גדולים בין החברות, פירוש הדבר שאם תיקח את החשבונות שלך כולל פירוטי שיחות ותציב מולם את התעריפים של חברה מתחרה - אתה תגלה שהחשבון פחות או יותר נשאר דומה.

תתמחר הכל - SMS, שיחות במשפחה/יעדים, גלישה וכד'.

למרות האמור - מבדיקה אישית של חשבונות שלי מול תעריפי מירס - יצא שמירס יקרים משמעותית לעומת חברות אחרות.

למי שמתלהב מהקשר של מירס - בזמן נהיגה זה חיסרון גדול מאוד, כי בשביל לדבר אתה חייב ללחוץ על PTT, בו בזמן שבדיבור טלפון רגיל אפשר להניח את המכשיר בצד על ספיקר ולדבר

במקום לקנות צעצוע של טלפון סלולרי שגם מצלם, גם מנגן וגם משחק, תקנה טלפון סלולרי מינימלי. ככל שהמכשיר יותר משוכלל, כך גם הביטוח שלו יקר יותר, כך גם ההשתתפות עצמית יקרה יותר, כך גם הוא יעד גדול יותר לגניבה וכך גם הוא מתקלקל יותר.

טלפון מינימלי לא קונים בחברות הסלולר, טלפון שכזה קונים אצל משווקים פרטיים, ואפשר גם יד שניה. רוב המשווקים מעניקים אחריות על מכשיר משומש/מחודש.

אם תשקלל את מחיר הביטוח שאתה משלם לחב' הסלולר, תגלה שבמחיר הזה אתה יכול כל שנה לקנות לעצמך סלולרי מחודש אחר, אצל משווק פרטי.

אתה רק צריך לקחת בחשבון שאם אתה קונה מכשיר שמתאים לרשת מירס או לרשת פלאפון, אתה לא יכול לעבור איתו לאורנג' או סלקום. לעומת זאת מכשיר של סלקום או אורנג' יכול לעבור לרשת המתחרה ע"י החלפת SIM. (במקרה שהמכשיר נעול - 50 ש"ח והוא משוחרר).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רק אורנג'.

כבר הייתי בכל החברות. אבל בשנת 2002 עברתי לאורנג' ומאז אני שם.

למה?

בגלל השירות, בגלל איכות הרשת ובגלל התעריפים (אין דמי מנוי קבועים)

את המכשיר דרך אגב, אני כל פעם קונה יד 2 (או 1) ומחליף כל שנה-שנתיים ע"י העברת SIM

בשוק של היום, לחברה כמו פלאפון אין זכות קיום . בגלל המכשירים העתיקים והטכנולוגיה הכובלת שבגללה יש מיעוט מכשירים.

בכל מקרה אני ממליץ לחכות ל1.12 ואז תוכל להשאר עם המספר שלך, אבל לעבור לחברה אחרת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על התשובות, מה שכן מעניין אותי הנושא של קניית פלאפון שלא מחברת הסלולר, אלא ממשווק פרטי...

האם המחירים של הפלאפונים החדשים (דוגמאת NONIKA 6120) נמוכים יותר אצל המשווקים הפרטיים מאשר בחברות הסלולר?

דבר שני, נגיד ואני קונה פלאפון שכזה אצל משווק פרטי ואז רוצה להצטרף לאחת הרשתות.. מה התהליך? צריך לקנות כרטיס SIM (מה המחיר?), צריך לשלם משהו לחברה מלבד התשלום על השיחות והשירותים השונים?

תודה.

פורסם

אם אתה מצטרף לאורנג' אתה קונה סים ב99 ש"ח ,מצטרף למסלול המתאים לך וסוגר עניין.

בלי דמי מנוי ובלי שומדבר.

בקשר למכשירים מספקים חיצוניים, אם אתה קונה חדש בחנות, לפעמים זה יעלה יקר יותר בטווח הקצר,

כי המפעיל הסלולרי פורס לך את על 3 שנים ומסבסד חלק מהמכשיר.

אני ממליץ לקנות מכשירים יד 2 במצב טוב. ככה אני עובד לפחות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תתחיל מניתוח החשבונות שלך מבחינת חלוקה בין מפעילים ושעות עומס ומשם עבור לניתוח הצרכים שלך. את פלאפון פסלתי מזמן בגלל חוזה דרקוני ויחס זוועתי (וזה עוד לפני איכות הרשת).

אח"כ בחר מכשיר שאתה רוצה תוך התחשבות יותר בצרכים ופחות בשטויות (למשל רדיו, מצלמה וגלישה באינטרנט אתה תצטרך להחליט אם וכמה זה חשוב לך וכמה יעלו האלטרנטיבות של מכשיר נפרד לתוספות הנ"ל). אולי תגלה בכלל שדור 2 מספיק לך ואז החבילות הופכות זולות בהרבה.

השלב הבא הוא שופינג בין החברות ואם אתה צרכן מכובד אז יש מקום להתמקחות לא קטנה. אחרי שתמצא את התכנית שנראית לך קרא היטב את כל האותיות הקטנות בחוזה ורק אז קבל החלטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חבל שלא מייצרים יותר את המכשירים של פעם רק לשיחות וזהו, אין תקלות אין בעיות וגם אם קורה משהו לא קרה כלום המכשירים האלה זולים ביותר ולא כואב בכיס להחליף אותם

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם יש לי פלאפון ישן ואני רוצה לעבור לאורנג בלי התחייבות אבל עם המספר שלי ,

האם אני צריך לקנות ממישהו סים בלי התחייבות ואז לבקש שישנו את המספר של הסים למספר שלי אם זה אפשרי ?

מה הכי מומלץ לעשות בהנחה שאני לא רוצה להתחייב לאף חברה ומעדיף לקנות יד 2 ?

נא ליישר קו עם כללי החתימה. ------------------ יישרתי .

פורסם

שאלה גם לי:

אני עדיין משלם על המכשיר שלי לפלאפלוץ.

אני רוצה לעבור לאורנג' עם הניידות והמכשיר שלי.

האם אני אוכל להתחבר לקו של אורנג', ולהמשיך לשלם על המכשיר עצמו לפלאפלוץ? או שזה לא חלק מקומבינת הניידות?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...