Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיז'ו 206, שנת 2003, XT ידנית.

הרכב עשה כ 72,000 ק"מ עד היום. רכשתי את הרכב לפני 8 חודשים. הרכב טופל אצל הבעלים הקודמים במוסך מורשה פיז'ו בלבד ומיד אחרי הרכישה נכנסתי כדי לעשות ביקורת. הם אמרו לי שלמרות שהטיפול הקודם היה לפני למעלה משנה, שמכיוון שעוד לא עברו 30,000 ק"מ יש לעשות רק ביקורת. עשו ביקורת, לא החליפו כלום (ולמרות זאת גבו את התשלום השנתי, כמובן), ואמרו לחזור בשנה הבאה או כשאגיע ל 80,000 (אחד הטיפולים הוקדם ולכן המרווח הלא סדיר).

מאז עשיתי כמה טיפולי תחזוקה במוסכים שאינם מורשה פיז'ו (החלפת בולמי זעזועים, משולשים וכו').

בעל אותו מוסך לא מורשה (שהומלץ ע"י חבר פורום בכיר כאחד שמבין בפיז'ו) אמר לי שלמרות שבחברה ממליצים לעשות טיפולים כל 30,000 ק"מ לדעתו צריך לעשות טיפול "קטן" כל 10,000 ק"מ (החלפת שמן ומסננים) וטיפול "גדול" כל 30,000 (החלפת פלאגים בנוסף?).

אני די מתלבט מה לעשות. עד היום תכננתי לעשות את הטיפולים התקופתיים במוסך מורשה פיז'ו (בגלל שהרכב רגיש כביכול לנוזלים לא מקוריים וכאלה), אך כעת אני תוהה האם הטיפול פעם ב 30,000 אינו טוב מספיק.

הטיפול האחרון ברכב נעשה בחודש אפריל 2006, כאשר מד הק"מ הצביע על כ 50,000 ק"מ (כלומר, לפני 19 חודשים ו 22,000 ק"מ). מאז לא נעשה שום טיפול שוטף ברכב. באותו טיפול הוחלפו: שמן, מסנן שמן, מצתים, רצועת תזמון, רצועת מנוע, נוזל קרור, נוזל בלם, מסנן אויר למזגן וכמו כן הוחלפו רפידות בלמים ובוצעה חריטה של צלחות קדמיות. הטיפול נעשה במוסך המרכזי של החברה (החשבון אגב, 2,400 ש"ח :shock:).

אז מה הייתם ממליצים לי לעשות? להכנס לטיפול בחברה כל שנתיים או לעשות טיפולים תכופים יותר במוסך אחר?

פורסם

הכסף שלך אף אחד לא יגיד לך מה לעשות עם הכסף שלך.

דעתי היא : אם אין לך סיבה להיכנס למוסך מורשה של פג'ו ( כמו בעיה חמורה שהמוסכים הרגילים לא יכולים לפתור) אל תכנס!

פורסם
הכסף שלך אף אחד לא יגיד לך מה לעשות עם הכסף שלך.

דעתי היא : אם אין לך סיבה להיכנס למוסך מורשה של פג'ו ( כמו בעיה חמורה שהמוסכים הרגילים לא יכולים לפתור) אל תכנס!

עזוב את הכסף,

השאלה היא קודם כל מי צודק מבחינה טכנית - האם מספיקים הטיפולים פעם בשנתיים/30,000 או שעדיף להחליף לפחות חלק מהדברים בתכיפות גבוה יותר.

והשאלה הנוספת היא האם יש דברים שעלי להשגיח שמוסך לא מורשה יעשה כמו שצריך. למשל להתעקש על נוזלים/חלקים מסוג מסויים גם את מטפלים מחוץ לחברה.

פורסם
אתה לא אמור לעשות כל 15000 טיפול קטן וכל 30000 טיפול גדול???

לא. בדקתי את זה כמה פעמים עם כמה מוסכי פיז'ו מורשים. טיפול פעם ב 30,000 וביקורת פעם בשנה, כשבביקורת לרוב לא מחליפים כלום, וזהו. אלה הנחיות היצרן, לטוב ולרע.

פורסם
זאת אומרת שמחליפים שמן כל 30 אלף ק"מ ? אתה בטוח ?

זה מה שהיצרן אומר. הנה ציטוט מספר הרכב:

מכוניתך נהנית מטיפולים מברווחים גדולים.

למכוניות בעלות מנועי בנזין: כל 30,000 ק"מ או כל שנתיים, המוקדם מביניהם.

... בין שני טיפולים ייתכן ויהיה צורך להוסיף שמן.

לכן רשת מוסכי פיג'ו מזמינה אותך לבצע בקורת ביניים בין כל שני טיפולים.

... המרווח הגדול בין הטיפולים הוא תוצאה מפיתוחם של שיפורים במכוניות פיג'ו ובחומרי הסיכה,

לכן חובה להשתמש אך ורק בשמני מנוע המאושרים ומומלצים על ידי היצרן.

אלה ההנחיות הכתובות וזה גם מה שעושים בפועל במוסכי החברה.

אשמח לשמוע מה בעלי פיז'ו אחרים עושים בפועל.

• תוכן חדש...