Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחר התייעצויות רבות והצקות :lol:

רכשתי את המגבר jbl gto 75.4

ואת הקומפוננט focal k2p 165kf

(שמעתי אותו מול ההיבריד שהייתי אמור לרכוש והתאהבתי בפוקל טוב נו צרפתיות תמיד עשו לי את זה :twisted:)

בעוד כמה שעות אני מתחיל בתהליך ההתקנה ויש לי כמה שאלות:

*הכבל מתח שלי ברכב הוא 2 גייג',והכניסת פךוס במגבר יחסית קטנה.

איך אני מכניס לשם את פלוס?

האם רק מפצל וכבל 8 גייג' זה הפתרון?

או שיש שיטה אחרת?

*הרמקול הוא 80rms והמגבר הוא מוצהר 104rms ליציאה.

האם יש סכנה בלשרוף את הוופר\טוויטר?

כמובן שאני ירסן אותו דרך המגבר?

*על כמה מומלץ לחתוך את הסט?

המון תודה על העזרה.

פורסם

תישתמש במפצל ועדיף מ2 גייג' ל4 גייג', אבל יהיה ממש קשה לימצוא נעלי כבל שימאימו גם למגבר וגם ל4 גייג', שווה לחפש טוב אצל מתקינים, אם לא מתצא אז אין מה לעשות תישתמש ב8 גייג', ושהכבלים מהמפצל למגבר יהיו כמה שיותר קצרים.

אפשר לישרוף את הרמקולים בקלות ע"י כיוון לא נכון, בתור רמקול חדש אל תיתן לו את המקסימום שניראה לך באוזן, תן לו להיתרכך ואז תעשה כיוונים מחדש. אני לא יודע עד כמה הרמקול הזה יכול לרדת אבל זה כבר תלוי באיך שאתה אוהב את סיגנון הניגון שלו, גם תלוי אם יש לך סאב, כעיקרון ככל שהוא חתוך נמוך יותר כך הבמה שלך תיהיה יותר דומיננטית.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

תחתוך את הסט ב 63 הרץ ב 12 DB

שום דבר לא אקרה אם הפוקל שלך הוא לא ישרוף אותם לעולם. הם יכולים להישרף לא בגלל הכוח אלה בגלל הקליפינג שאתן המגבר. לא רצוי לעלות את הגיין יותר מחצי. אבל תעשה את זה לפי מה שאתה שומע. פשוט תן לו טיפה פחות ממה שהוא יכול. JBL נותן את ה104 וואט בעיוות של אחוז 1 של THD. אז אל דאגה אתה לא תגיע למצב שרמקול מעוות את הצליל בגלל המכניקה שלו. אתה יכול להכניס לשם גם 0 גייג' כי הכניסה של הכבל הוא בורג רגיל שבעזרת סופית בצורת מזלג אתה יכול ליתפוס אותו שם. אז פשוט קח מפצל של מ2 ל 4 גייג' כי גם ככה תצתרך מפצל. תלחים לחוט 4 גייג' את הסופית ותבריג אותה למגבר.

פורסם

זה תמיד מומלץ לתת לרמקול יותר ממה שהוא מסוגל לקבל , קראתי איפשהוא שזה מגיע עד ל 50% , ז"א אם רמקול מוצהר על 50 RMS , הכי טוב לתת לו 75 , כי הגלים לא ליאנריים ובכך שנותנים לו יותר גם הנקודות מקסימום והמינימום יקבלו את כל הכוח

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

הJBL יהיה חלש לפוקאל מה גם שהוא מוצהר 104 RMS ב14.4 וולט ולא נראה לי שהאוטו שלך בעל מתח כזה

וגרין מסטר אפשרי לטעמי לתת לK2P 120-150 RMS אבל לא לKF של הבחור פותח האשכול

לפותח האשכול יש KF מסדרת הK2P ולא את הK2P מסדרת הK2P

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

כאשר עובדים פסיבית, ישנה כמות אנרגיה או וואטז' אם תרצו שמתבזבת על חום,או יותר נכון על פיזור חום מהסלילים בקרוסאובר.

לתת לסט של 80 וואט RMS מגבר של מינימום 100 וואט RMS על מנת להגיע לניצול מקסימלי של האלמנט.

בנוסף, עוד יותר רצוי לעבוד עם מגבר שיודע לספק 120 וואט RMS, על מנת למצל את ה100 אחוז של הסט ובנוסף, לא להגיע למצב שמגבר עובד בקצה גדול היכולת שלו.

עבודה של מגבר בתחום הביניים, תהיה גם בריאה יותר למגבר מבחינת התחממות ופיזור חום, וגם תהיה יעילה יותר מבחינת צריכת זרם, כתוצאה ישירה של הפחתה בכמות החום ופיזורו.

בנוסף, מגבר שעובד תמיד בתחום הביניים שלו ולא בתחום עליון, ולא בהתנגדיות נמוכות תמיד יאריך חיים מאשר מגבר שעובד ב99.9% ב90-100 אחוז מהיכולת שלו.

וכן, הJBL, יכול אולי לספק כ100 וואט RMS, אך מובן מאליו שהוא לא ישמור על עיוות נמוך לאורך זמן בעוצמה כזו וגם להגיע למצב של חום-יתר שיגרום לפרוטקשיין.

וכאשר מגבר מתחמם יותר מידי לאורך זמן רב יותר, הוא מעוות יותר,הדאמפינג פאקטור שלו יורד וזה לא הליך עבודה בריא.

מגבר חזק זה לא קללה אלא ברכה, תפנימו את זה.

לא סתם חברות כמו אודיסון,ארק-אודיו,פוקאל,ג'נסיס,XETEC ,אטון ועוד מייצרות מגברים של 250-300-500 וואט RMS לערוץ, בתצורת מגבר 2 ערוצים על מנת לעבוד בדיוק באותה צורה שכרגע תיארתי.

אם תשדך את הטזיס של אודיסון להרץ מילה או לסט כזה או אחר אתה הרי לא צריך את ההספק שהטזיס מייצר אלא רק תגרום לעבודה בריאה.

כנ"ל גם למוניטור של פוקאל על האוטופיה בריליום.

P2 עם הפרסטיג' של XETEC.

ג'נסיס דואל מונו על הג'נסיס אבסולוט.

ועוד רבות הדוגמאות.

under construction..

• תוכן חדש...