Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבנתיים הסתכלתי רק באתרים ,לא עשיתי סבב אצל מתקינים

אני רק תוהה האם ניתן להשיג בארץ ?

ראיתי פה איזה קישור באתר בקשר למישהו ששאל ,אבל מדובר על קישור של האתר של JBL הרישמי

אני שואל גם לקומפוננט וגם ל 6X9 .

תודה

פורסם

יש למשל לאינפיניטי את סדרת הקאפה פרפקט - שחלק מהסטים שלהם מיוצרים בהתנגדות של 2 אוהם.

עושים עם זה הרבה משחקים - כמו חיבור של שני סטים ביחד ל4 אוהם ואז מרימים אותם על מגבר חזק וזה נותן מענה למקרה של ריבוי של סאבוופרים בתא המטען.

ויש כאלה שנהנים מזה שאפשר לקחת מגבר עם ערכים נמוכים יותר ב4 אוהם ולהפיק ממנו יותר עוצמה בגלל שהרמקולים 2 אוהם.

בארץ לא יצא לי לראות סטים כאלה אבל בארה"ב אפשר למצוא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
כרגיל, אני בשאלה,

למה לך?

מה הסיבה שאתה מחפש כזה דבר?

לקבל ניצולת יותר גדולה מהמגבר.

אם המגבר שלך הוא 50 RMS לערוץ ב4 אוהם

ב2 אוהם הוא בסביבות ה100.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאנוס

אחרי כול העזרה שנתת לי עם הכיוונים לצערי המערכת נגנבה

(מגבר JBL סאב ורמקולים אחוריים) מקדימה לא נגעו (פיוניר ישן והאיניפינטי)

היום קפצתי לחבר מתקין והתקנתי מגבר 2 ערוצים של SOUND XTREME X1200 מתחת לכיסא הנוסע

המגבר מוצהר כביכול 98 RMS ב2 אום

הסט הוא 90RMS ב2 אום

מדובר במגבר זול אבל שאמור לתת תמורה נאה למחירו (וקטן)

המגבר לא ממש מדגדג לרמקולים ככה שאני בתדר הנמוך ביותר בHPF מצב שבוא הJBL (שעכשיו אני מעריך אותו)

היה קורע את הרמקולים לגזרים

לא מזיז ממש לרמקולים (מבחינת עוצמה)...בטח לא הRMS המוצהר אני מאמין

הסאונד פחות איכותי ממה שאני זוכר,יכול להיות שאני מדמיין?

ד"א הפיוניר שלי ישן בעל יציאת מגבר אחת 2.2 וולט

גם קשור לעוצמה?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

רק שאתה פוגע מאוד בסאונד.

אפילו מאוד. אלא אם זה מגבר מאוד איכותי.

אגב הנתון שלך לא נכון כיוון שמה שאתה אומר עובד נכון אך ורק בחלק מהחיבורים זה תלוי בתצורת הטרנזיסטורים שקיימת.

כמו כן זה נכון בחשמל של DC, אבל פה זה AC. ובAC הכל שונה. אל שתכח שרמקול הוא סליל.

כמו כן נחזור על כל שהמילה הנכונה היא עכבה=אימפדנס. רזיסטנס=התנגדות.

פורסם

זה מגבר מלפני 10 שנים.. היום ישנם מגברים שנותנים לך הספקים גבוהים מאד גם ב 4אום.. קשה לי להאמין שההספקים שקיימים בשוק לא יספיקו לאוזן שלך כי זה ממש המון.. אתה רוצה להגיד לי שלשמוע ב 60-80 RMS לכל ערוץ ב4 אום לא מספיק לך ?

אני פשוט מנסה להבין למה להיות חריג וללכת דווקא על סטים של 2אום..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

אולי לא הבנת אבל המגבר ששמתי בקישור זה מה שיש לי, ואין לי חשק או יכולת או רצון כרגע להחליף מגבר

( זאת אומרת אני לא רוצה לקנות מגבר חדש וזה המגבר שיש לי ) .

רמקולים חדשים אני כן צריך ,אז אם אני יכול לנצל את המגבר יותר טוב למה לא לנסות ? ? ? ? ? ? ?

למה לא לנסות לחפש רמקולים עם התנגדות יותר קטנה?

פורסם

אם יש לך מגבר כזה כבר זה משהו אחר לגמרי..

באמת על פניו נראה שאפשר לנצל אותו יותר טוב על 2אום.. אבל , אין לי מושג לגבי יציבות והבדלים בסאונד בין 2 ל 4..

ככה שאני לא יכול להמליץ לך על שום דבר ולא יכול להגיד מה יהיה עדיף..

חכה לתגובות מאנשים אחרים עם יותר נסיון..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם
לאנוס

אחרי כול העזרה שנתת לי עם הכיוונים לצערי המערכת נגנבה

(מגבר JBL סאב ורמקולים אחוריים) מקדימה לא נגעו (פיוניר ישן והאיניפינטי)

היום קפצתי לחבר מתקין והתקנתי מגבר 2 ערוצים של SOUND XTREME X1200 מתחת לכיסא הנוסע

המגבר מוצהר כביכול 98 RMS ב2 אום

הסט הוא 90RMS ב2 אום

מדובר במגבר זול אבל שאמור לתת תמורה נאה למחירו (וקטן)

המגבר לא ממש מדגדג לרמקולים ככה שאני בתדר הנמוך ביותר בHPF מצב שבוא הJBL (שעכשיו אני מעריך אותו)

היה קורע את הרמקולים לגזרים

לא מזיז ממש לרמקולים (מבחינת עוצמה)...בטח לא הRMS המוצהר אני מאמין

הסאונד פחות איכותי ממה שאני זוכר,יכול להיות שאני מדמיין?

ד"א הפיוניר שלי ישן בעל יציאת מגבר אחת 2.2 וולט

גם קשור לעוצמה?

אני נמצא בפורום הזה מ2004 תחת הכינוי הנוכחי - לפני כן היה לי כינוי נוסף שאני אפילו לא זוכר אותו אבל אני חובב של התחום הזה כבר משנת 99 עוד בתקופה של פורומים אחרים ופחות או יותר מתחילת המפגשים ברמת גן.

למדתי כמה דברים במהלך השנים האלה:

1. מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל.

2. אין טוב יותר ממשמע אזניים - נתונים על הנייר הם בשביל מכונות מדידה.

3. לא כל דבר שאומרים לך הוא בהכרח נכון או בהכרח מתאים למציאות שלך.

כמה דברים - משימוש הולך וחוזר בציוד של JBL - מעולם לא התאכזבתי מהם, להפך - תמיד התרשמתי לטובה.

חלק מהמגברים שלהם בעיניי הם כנראה אנדרייטרד רציניים ביותר - היה לי GTQ200 של JBL שהוא 37 RMS לערוץ ב4 אוהם והוא עשה צחוק מהרבה מגברים הרבה יותר חזקים ממנו - לצערי הוא כרגע שוכב בבוידם אחרי שנשרף לו חלק שנקרא Bמטל ואני פשוט מעדיף לא להחזיר אותו לשימוש כרגע.

קניתי מונובלוק הכי מסכן שלהם (cs300.1) והוא לקח את הB52 הקודם שהיה לי שאמור להיות פי שתיים יותר חזק ממנו והפך אותו לבדיחה.

למדתי מנסיוני האישי ואני מדגיש את המילה "נסיון" שהיחס לוואטים הוא מוגזם לחלוטין ובחלק מהמקרים אפילו מופרך.

אני תמיד אעדיף מגבר איכותי מבית טוב על פני מגבר מדבקה עם "גוועלטים" בייחוד כשרוב הרמקולים שאני מכיר עד היום נותנים תוצאה מלאה בשליש מהעוצמה שהם מוצהרים שהם מסוגלים לעמוד בה.

מעבר לזה, רמקול ומגבר זה עניין של התאמה - אמנם הרמקולים האלה מוצהרים כשני אוהם אבל יכול להיות שזה קצת יותר או קצת פחות, אפילו שהמגבר הזה מוצהר יציב ב2 אוהם לערוץ ייתכן וזה לא ממש נכון וגם הנתון שהוא מספק 90 RMS - לאיזה תחום תדר? מה הSNR שלו? - אפילו אם הנתונים טובים אתה לא יכול לדעת אם הם אמיתיים.

לסט קומפוננט של 90 RMS אני הייתי מסתפק בשקט במגבר כמו הקלריון APX4240 שלי (שהוא 60 RMS לערוץ ב4 אוהם דרך אגב) - אבל אחרים יתחילו לקפוץ כאן "מה פתאום" וכו' וכו' - הנסיון מוכיח אחרת ברוב המקרים אבל לא נכנס לזה.

בסופו של דבר - שילמת ככה, קיבלת ככה.

אני מצטער לשמוע שנגנבה לך המערכת, זה מאוד כואב וקורע לב, אני כרגע בשלב שבו אני עושה בניות מחדש בדלתות הקדמיות - בזמן הזה, כל המערכת מפורקת ולא נמצאת ברכב, אפילו לא לשעה אחת מיותרת.

Pioneer TS-X150

פורסם
אולי לא הבנת אבל המגבר ששמתי בקישור זה מה שיש לי, ואין לי חשק או יכולת או רצון כרגע להחליף מגבר

( זאת אומרת אני לא רוצה לקנות מגבר חדש וזה המגבר שיש לי ) .

רמקולים חדשים אני כן צריך ,אז אם אני יכול לנצל את המגבר יותר טוב למה לא לנסות ? ? ? ? ? ? ?

למה לא לנסות לחפש רמקולים עם התנגדות יותר קטנה?

כיוון שמגבר כמו שלך בעקרון הוא מגבר נהדר לטוויטרים . אבל להפוך אותו עכשיו למגבר 2 אוהם , שהוא בן 10 , שפעם המגברים לא באמת נבנו לעמוד בעומסים כאלו , זה חבל.

תראה שהוא בעל THD 0.08 ב4 אבל נופל ל 0.3 ב 2. זה הבדל גדול.

אתה רוצה באמת לנצל אותו? תגשר אותו. אחרת זה חבל.

פורסם

חשבתי על זה ,וזה אומר שאני צריך לעשות בכל אופן שינוי מאסיבי ,ולהוסיף מגבר או להחליף מגבר כי יהיה חסר לי הגברה לקומפוננטים מקדימה

כרגע יש את המגבר שני המגברים האלו (ואין לי מקום פיזי לשים עוד מגבר )

http://ampguts.realmofexcursion.com/Rockford_Fosgate_4.6x/

http://ampguts.realmofexcursion.com/Rockford_Fosgate_200x2/

ומסתבר שאת שניהם אני לא מנצל ,כי הסאב ששמתי הוא 500W RMS

והמגבר לא מדגדג אותו .

וה 4.6 מוציא 30RMS שזה יחסית לא הרבה ,לא שאני רוצה להשתולל,

6X9 מאחורה ,קומפוננט מקדימה . אני גם לא רוצה שמיעה מפוצצת אני רוצה שמיעה איכותית עם אפשרות להגביה מידי פעם בלי לשרוף משהו ....

אני שוקל איך שהוא להחליף את הסאב הגדול (שממילא תופס לי את כל התא מטען ) בשניים קטנים יותר בסביבות ה 300 RMS לאחד

ואת כל זה אני רוצה יחסית בהשקעה מינמאלית כי אני רוצה להרגע עם ההוצאות.

• תוכן חדש...