Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת, סיימתי להחליף את הבלמים ב-306 שלי לכאלו של ברלינגו.

בסוף כל התהליך באתי לנקז אויר, להפתעתי הרבה בורג ניקוז האויר בקליפר פשוט נקרע.

חלק אחד נשאר תקוע בקליפר והשני נשאר אצלי ביד. למעשה זה קרה לאחר שההברגה נשחקה אין לי מושג למה (אני משתשמש במפתחות פתוחים של SIGNET).

בורג הניקוז שח הקליפר השני גם עשה בעיות וההברגה שלו גם הראתה סימני שחיקה (שוב, למה?) כרגע האוטו עומד יפה בצד ואינו בר נסיעה כלל. אך אני זקוק לו דחוף.

מה אפשר לעשות במקרה חרום כזה?

חשבתי להתיז WD40 על הבורג השלם ולצפות לטוב אבל מה ניתן לעשות עם הבורג שנקרע? יש דרך לשחרר אותו באופן עצמאי?

יחיאל.

[CENTER] [/CENTER]

• ספונסר פורום
פורסם

אתה צריך חולץ ברגים שבורים עם הברגה שמאלית.

כמו בתמונה,ולוודא שלא נופלים שבבים פנימי,רצוי לעבור לאחר הוצאות הניפל השבור עם מגנט חזק ולחץ אוויר.

וודא שאתה מנקז אוויר נכון ושאין דליפה משום מקום!!!

במידה ויש לך ספק קל שבקלים,גרור את הרכב למוסך.

אור ןhttp://www.schwarcztools.com/product.asp?pID=402&cID=41&c=124318

פורסם

כעיקרון כמעט ולא נשאר "בשר" של הניפל מחוץ לקליפר.

אני מקווה שמשהו יקפוץ לראש עד יום ראשון.

במקרה הגרוע אני אחזור לסט בלמים הקודם בכדי לא להשבית את הרכב.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם הוא חלול בפנים אז יש לך מזל אתה רק צריך מברז הפוך וזהו, העניין הוא במידה וההברגה גמורה מה תעשה, שם תצתרך לקדוח את החור לעשות הברגה חדשה ולהרכיב ניפלים יותר גדולים בקוטר.

פורסם

הבורג נקרע, וההברגה הלכה כי אתה או מישהו קודם לך שם את הבורג עקום, או שחיזק יותר מדי. צריך להיות עדין עם החיזוקים של הניפלים האלה.

לא קשור לשחיקה של ההברגה, אבל חבל שאתה משתמש במפתחות פתוחים במקום שאין חובה להשתמש בהם. אתה הורס את הראש של הניפל. השתמש ברינג, בבוקסה, או ברינג 5 צלעות (רינג עם פתח) . במקרה של הניפל של צינור ההזנה לקליפר אתה חייב להשתמש ברינג 5 צלעות. כל כלי אחר יגרום נזק לניפל, והכלי הזה הוא היחיד שמאפשר סגירה עם ידית מומנט, בהנחה שמדובר ברינג 5 צלעות עם כניסה לדרייב של ראצ'ט.

פורסם

%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94007.jpg

אפשר לראות איך נראה הניפל שנקרע, מחופר היטב בתוך הקליפר.:|

לבסוף החלפתי את כל הסט בלמים לסט הקודם שהיה, כך לפחות האוטו מתפקד כרגיל.

עכשיו נשאר להחליט מה לעשות. נראה לי שאלך על החלופה של הסט מברזים כמו שהציעו למעלה.

ובתקוה שניתן למצוא ניפל חלופי אצל גא'ן לפי מק"ט ולא לקנות את כל הקליפר (X2) "מחדש".

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

במידה ולא תסתדר ...

לחבר הייתה בעייה דומה באופנוע מוטוגוצ'י והוא לא הצליח לחלץ,

בסופו של דבר הוא הגיע לחרט (לא יודע למי אם אתה צריך פרטים שלך ה"פ),

הניפלים המקוריאים הוצאו החוצה, עשו הברגות גדולות יותר ושמו ניפלים אחרים.

עלה באיזור 200 ש"ח אם אני זוכר נכון.

פורסם

דרך אגב, הגזירה של הניפל היתה כאשר השתמשתי דווקא במפתח בוקסה ולא במפתח פתוח.

הקליפר נקנה מפרוקיה וכנראה שרק ההוא למעלה יודע מי טיפל בו לפני שהגיע לידיים שלי.

בנוגע לאיש מקצוע, אם טיפול כזה יעלה לי 200-300 ש"ח אני כבר אעדיף לקנות סט חדש מפרוקיה

מאשר להתעסק עם "אילתורים" על הקליפר.

י.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
לחבר הייתה בעייה דומה באופנוע מוטוגוצ'י והוא לא הצליח לחלץ,

בסופו של דבר הוא הגיע לחרט (לא יודע למי אם אתה צריך פרטים שלך ה"פ),

הניפלים המקוריאים הוצאו החוצה, עשו הברגות גדולות יותר ושמו ניפלים אחרים.

עלה באיזור 200 ש"ח אם אני זוכר נכון.

מניסיון כואב המפורט לעיל, הופקו לקחים - צריך לקדוח את השאריות של פיית הניקוז לקוטר המקסימלי הניתן (בלי לפגוע בהברגות), ואז החולץ יעבוד ביעילות הרבה יותר גבוהה. החור של ניקוז נוזל בלמים בפיה הזאת קטן מדי כדי להחדיר חולץ לעומק שיקשה עליו להישבר.

במכוניות - אם אתה לא מצליח לחלץ בצורה ה"קונבנציונלית" - אין טעם להתעסק עם פיות ניקוז, זמינות הקליפרים של ברלינגו לא ממש דומה לזמינות קליפרים של מוטוגוצי שנת 84, וגם המחירים קצת שונים.

• תוכן חדש...