Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה| יבואן רכב..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כמה שאלות על המקצוע הנ"ל, ובכן:

איזה תהליך, או הכשרה צריך לעבור כדי להתחיל להיות יבואן רכב?

האם המשכורת מכובדת?

אני יודע שיש מס' יבואני רכב שמסתובבים כאן בפורום, אני אשמח מאוד לקבל תשובות ממכם.

זה מקצוע שמאוד מעניין אותי, ולא הצלחתי למצוא עליו הרבה מידע.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

איזה תהליך, או הכשרה צריך לעבור כדי להתחיל להיות יבואן רכב?

האם המשכורת מכובדת?

כדי להיות יבואן רכב ישנם 2 מסלולים. אחד קל, והשני יותר קל.

המסלול הקל - להיוולד למשפחה עשירה.

המסלול היותר קל - להיוולד למשפחה עשירה של יבואני רכב.

אין הכשרה, זה אינו "מקצוע", אלא עסק לכל דבר.

כבעל העסק - אתה תקבע מהי משכורתך, ועד כמה היא מכובדת.

אם אתה מעוניין לעבוד אצל יבואן רכב, ולא להיות יבואן רכב, גם אם אין לך השכלה / ידע נרחב בתחום, תוכל להתחיל במחלקת מכירות / אולם תצוגה אצל אחד היבואנים, ולהתקדם בענף.

בכל מקרה מדובר בעבודה כשכיר, וסביר שלא תהפך ליבואן רכב בעצמך בדרך זו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ובכדי להפך ליבואן, אתה דבר ראשון צריך למצוא מוצר ליבא.

איזה חברת מכוניות שלא מיובאת כיום חשבת להתחיל לייבא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דבר ראשון אתה צריך כמה עשרות מיליונים כדי לתת ערבויות ולבנות מוסכי שירות, אולמות תצוגה.

כשיהיה לך תחזור אלינו.

פורסם
דבר ראשון אתה צריך כמה עשרות מיליונים כדי לתת ערבויות ולבנות מוסכי שירות, אולמות תצוגה.

כשיהיה לך תחזור אלינו.

עשרות ?!!! אולי כמה מאות ?

אם זה היה עשרות אז אני מבטיח לך שהיו נלחמים על זכיון היבוא כך שהיינו כמו באירופה (שם אין זכיינים בלעדיים אלא סוכנויות מכירות שקונים ישרות מהיצרן ). העניין הוא שסף הכניסה הוא גבוה מאוד ואז להתחיל ואולי לא לקבל זכיון/אישור עלול להיות הרפתקה יקרה מאוד אפילו לאוליגרכים

בברכה יהודה

פורסם

הסיבה שאין יותר מיבואן אחד ליצרן לא נובעת ממחסור בכסף - יש די הרבה בארץ למרות שרובו מרוכז בידי שכבה לא גדולה

הסיבה היא אי רצונו של היצרן להתחרות בעצמו (זה נכון ברוב המקרים גם למוצרים אחרים). יותר מיבואן אחד יגרום לתחרות בין היבואנים ישירות ע"ח היצרן (תחירים נמוכים יותר). גם כך המחירים בארץ הם נמוכים מאד (לפני מיסים) כך שליצרנים אין אינטרס לשחוק עוד יותר את הרווחים

פורסם

כשיהיה לך תחזור אלינו.

ערבויות למה?

אולמות תצוגה לא דורשים עשרות מיליונים

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אתה צריך הרבה מאוד כסף חבוב.לא נכנסים לעסק הזה בשביל להתעשר.

כמו שאמרו לך כבר,עדיף לך להתחיל לעבוד אצל יבואן רכב ואז כבר להתקדם בענף.

פורסם

אז אתם בעצם אומרים שרק בכדי להתחיל צריך עשרות מיליונים?

שאלתי את השאלה בעיקר לידע כללי, חבר של אבא שלי יבואן רכב של מרצדס ואודי, והוא נתן לי תמריץ לחקור אודות העסק הזה.

אני לא מעוניין לעבוד בתור שכיר, למרות שעבודה אצל יבואן בהתחלה יכולה לתרום להבנה של נושאים מסויימים בעתיד.

תודה על התשובות =]

פורסם

נראה לי שאתה צריך לעשות הפרדה בין יבואן רכב לאחד שמנהל סוכנות רכב.

יבואני הרכב הסדירים בארץ הם האחים קרסו, דוד לובינסקי למשל ועוד - משפחות עשירות מאוד שמחזיקות את ענף ייבוא הרכב הסדיר לא"י ובעצם במצב הנוכחי מנהלות מונפול,

כל אחת מהן מייבאות רכבים של הקונצרנים שאיתם הם עובדים ואין מי שיפריע להם \ יתחרה בהם.

כדי להיכנס לעסק הזה בארץ, תצטרך להיות מליונר עפוף בכסף ובקשרים - וגם אז לא בטוח שתצליח לחדור להם לתחום.

המצב הזה לא ישתנה, עד שיותרו תקנות ייבוא חופשי לארץ - מה שבתקווה יצור מצב כמו בארה"ב למשל, שיש המון סוכנויות שמייבאות בעצמן את הרכבים מה שיוצר שוק מלא גם ביותר תחרות וגם ביותר מבחר - ובסופו של דבר עושה לצרכנים רק טוב,

יש יותר מכוניות לבחור - והמחירים יותר זולים.

מצד שני, יש למשל מנהלים של סוכנויות מכירה שאחראיים על סוכנות מכירת רכב של אחד מהקונצרנים - אותם אנשים הם שכירים \ עצמאיים (אין לי מושג אם מישהו שרוצה לפתוח סוכנות מכירה של הונדה למשל יכול לעשות זאת באופן עצמאי כזכיין או שחייב להתקדם לניהול של סוכנות קיימת כשכיר) וכפופים להחלטות \ תקנות של היבואנים עצמם הנמצאים מעליהם.

מכיוון שיותר סביר בעיני שחבר של אבא שלך הוא מנהל של סוכנות מכירה של מרצדס, ולא שמואל חרלפ האחראי על ייבוא מרצדס לארץ בעצמו - אני מניח שהתבלבלת והתכוונת לסוג השני של האנשים שדיברתי עליהם.

אם לזה אתה שואף, אין סיבה שלא תחפש עבודה באחת מסוכנויות מכירת הרכב של היבואנים כסוכן מכירות או כל דבר אחר ותתחיל להתקדם בענף - יבואן רכב בטוח שלא תצא מזה, אבל אני לא רואה סיבה שלא תוכל להשקיע ולהתקדם בענף ותוך מספר שנים תוכל אולי אפילו לנהל סוכנות מכירה משלך במידה ותדע מה לחפש ועם מי להתחבר.

בהצלחה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ערבויות למה?

אולמות תצוגה לא דורשים עשרות מיליונים

אם תעבור התקנה שמאפשרת ייבוא מקביל אז חלק מהתנאים לתחילת ייבוא יהיו:

"חיוב יבואן הרכב בקיום קשר עם יצרן הרכב, הקמת רשת מוסכים ונקודות למכירת חלקי חילוף בפריסה ארצית מינימלית, חיוב יבואן הרכב בהפעלת מוסך מרכזי (ועם זאת, ביטול הדרישה לבעלות עליו) וחיוב יבואן הרכב בהעמדת ערבויות בנקאיות כתנאי לקבלת רשיון יבוא. "

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=LFJI&pn6Vq=E

פורסם

אני הייתי מציעה שכל ייבואן ישלם לאיגוד המוסכים לפי חלקו במכירת כלי רכב חדשים. והאיגוד יפתח מוסכים מורשים וכו'. כך שאם ויהיו שני ייבואנים לאותו רכב, הם לא יצטרכו להפעיל מוסכים שונים. אבל היי welcome to israel

פורסם

לא הרעיון הכי טוב - אתה יוצר פה מונופול מטורף על כל המוסכים המורשים בארץ..

לא מספיק שעכשיו כל מוסך מורשה של יצרן שייך לאותו גוף, אז עכשיו גם כל המוסכים המורשים שקיימים בארץ - לא משנה של איזה יצרן - שייכים לאותו גוף?

ואני לא מבין מה זה קשור ל WELCOME TO ISRAEL. בשום מקום בעולם אין דבר כזה..

ומה ההגיון שכל יבואן ישלם לפי חלקו במכירת כלי רכב חדשים? בסופו של יום מי שמשלם במוסך זה הלקוח..

לפיכך, אם כבר, איגוד המוסכים אמור לשלם ליבואן בשביל התעסוקה שהוא נותן לו.

אם כבר לעשות דבר אחר של הפרדת המוסכים מהיבואנים. היבואנים יתנו רשיונות של "מוסך מורשה" לאנשים פרטיים שיפעילו מוסכים וימכרו להם חלקי חילוף אך לא יחזיקו את המוסכים המורשים תחת בעלותם.

הדבר הזה קורה אצל חלק מהיבואנים (לדוגמא, טויוטה) אבל ממש לא אצל יבואנים אחרים (לדוגמא, צ'מפיון).

השיטה הזו, שהיבואן מכשיר את העובדים לטיפול ברכבים ואחראי על אספקת חלקי חילוף עובדת גם באירופה (אם כי לא רק כך) וגם בארה"ב (בעיקר כך).

שם יש דילרים, שמחליטים בעצמם איזה מכוניות הם מוכרים, והם מחזיקים מוסך צמוד שמתמחה בטיפול ברכבים שהם מוכרים.

בד"כ הסוכנויות הללו אינן בבעלות היצרן/יבואן עצמו אלה בבעלות פרטית ורק קונה את המכוניות והחלפים מהיבואן/שלוחת היצרן במדינה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כנראה שלא הסברתי את עצמי, הכוונה שלי הייתה דומה מאוד למה שכתבת.

הרעיון שלי שהמושג מוסך מורשה לא יהיה קשור ליבואן.

אם ויהיה באחרית הימים ויהו שני יבואנים למאזדה, במקרה של היום כל יבואן יצטרך להכשיר בעצמו מוסכים וכו'.

ההצעה שלי: ששני המוסכים יממנו את ההכשרה, כל אחד לפי מס הרכבים שהוא מוכר.

אבל למה שדלק תסכים? הרי לה כבר יש מוסכים. היא שילמה על ההכשרה...

היא שילמה את מלוא המחיר כי היא מכרה את כל המאזדות, אם היא הייתה מוכרת 80% מהמאזדות, היא הייתה משלמת 80% להכשרה והיבואן השני היה משלם 20%.

ומי שיארגן את כל זה יהיה גוף. מה שעולה לי בראש זה איגוד המוסכים- יכול להיות כל חברה או איגוד אחר.

דילרים יש בכל העולם וגם בארץ(אתה לא קונה פלאפון מיורוקום אתה קונה מסלקום=דילר)(לא בענף הרכב) תחום הרכב הוא הענף היחיד שאני מכיר שיבואן מוכר. כשקניתי לא מזמן מסך מחשב, התקשרת לייבואן אם אני יכול לקנות את המסך ישר ממנו, ללא תיווך של חנות-וכך יצא לי זול יותר. התשובה הייתה שלילת בטענה שצריך אישור עסק או משהו כזה. בכל מקרה חבל אנחנו פראיירים!

• תוכן חדש...