Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וערב טוב,

לפני כמה ימים בסביבות יום שבת בערב נסעתי במכוניתי מחוץ לעיר ולקראת החזרה הביתה, הבחנתי שנורת המצבר בלוח שעונים דלוקה בחולשה, לפני שאמשיך את תיאור המקרה חשוב שתדעו שכמה זמן לפני הבחנתי שפתאום הספידומטר שלי אינו פועל ורק המד טורים.

עכשיו אני חשבתי שהמנורה דלוקה בטעות כמו שאר נורות שנדלקות לי ומתכבות לפעמים, חזרתי הביתה כיבתי את האוטו והלכתי לביתי שמח וטוב לב, למחרת קמתי בבוקר נסעתי לעבודה ושמתי לב ששוב דולקת לי הנורה באותו רגע החלו לעלות לי חששות שאולי המצבר עומד להיגמר לי, לכן אחרי העבודה ביצעתי טיול קטן אל מחוץ לעיר עם החברה בתקווה שהמצבר יטען באמצעות האלטרנטור, הלכנו טילנו וחזרנו אך הנורה לא נכבתה. שעה מאוחר יותר יצאנו שוב פעם מכיוון מודיעין אל תל אביב בתקווה שאולי הפעם זה יטעין את המצבר, בהלוך הנורה דלקה והתכבתה כאשר לחצתי על דוושת הגז, וכאשר בחזור לאחר שעה שהאוטו היה מכובה הנורה דלקה רציף גם בטורים גבוההים ולפתע באיזה שלב נכבתה, שמחתי מאוד כי האמנתי שסוף סוף המצבר נטען כמו שצריך, כשהגענו הביתה שמתי לב שהנורה שוב דולקת וחששתי מזה מאוד, למחרת בבוקר קמתי ולא הצלחתי להניע את האוטו אז הנעתי בכבלים ונסעתי לעבודה אך לאחר הכביש המהיר בדרך לעבודה נכנסתי להעיר והאוטו התכבה לי ניסתי להתניע לבד לא הלך. שוב הנעתי עם קבלים, הניע ונסעתי אך כשהאוטו האט טיפה באיזה שלב שוב האוטו נכבה.

בקיצור הגעתי למוסך בדק לי אותו המוסכניק וקבע שזהו האלטרנטור מה שלי היה נראה גם כן.

עכשיו לאחר תיאור המקרה רציתי לשאול כמה דברים:

1)מה קרה לאלטרנטור הוא מת לגמרי?

2)נצטרך להחליף את האלטרנטור לחדש או משופץ? או שיספיק לשפצו?

3)האם מה שקרה לאלטרנטור נגרם בעקבות המגבר שיושב לי בבגאז'?

4)אם התשובה לשאלה 3 חיובית אז מה ניתן לעשות בכדי למנוע מקרה כזה בעתיד?

5) מה סביבות המחירים לאלטרנטור משופץ בלבד? ולאלטרנטור חדש?

ד"א הרכב הוא פיאט טמפרה שנת 94 מנוע 1.6 הזרקה.

תודה לכולם על העזרה, ומקווה שלא עייפתי אותכם מלקרוא את הסיפור.

מחכה לחוות דעתכם.

פורסם

מחכה לחוות דעתכם.

שלום רב!

קבל תשובת חלקיות:

1- אתה מכיר חצי מת?

2- ברוב המקרים, אם כי לא בכולם, ניתן לשפץ אתהאלטרנטור הקיים, אם כי לא משתלם בגלל הזמן הדרוש לכך, ולכן ננוג להרכיב מחודש, לא חייב חדש,כאת הישן משאירים אצל החשמלאי, תמורת קיזוז מסויים, או בכלל לא...

3-באם המגבר גרם לקצר, או שהספקו גבוה מדי, אין לשלול את האפשרות, שיש קשר ישיר או עקיף לכך.

4- להתיעץ עם חשמלאי מוסמך לפני כל הרכבת מגבר, או כל צרכן חשמל חזק.

5- ככה וככה...

יש ברשותי אלטרנטור משופץ כזה תוצרת מרלי, בדבר פרטים נוספים פנה אלי בפרטי, או בטלפון הרשום בחתימה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

1) לא, אחרת היית רואה את הנורה נדלקת במלוא העוצמה ולא נכבית, והרכב היה עוצר אחרי שעה-שעתיים ולא ממשיך יותר. אבל זה לא משנה את הצורך בשיפוצו.

2) לשפץ או להחליף למשופץ - זהה. חדש - רק אם בא לך לבזבז כסף. אפשר גם משומש, יותר זול, אבל יחזיק פחות ("פחות" זה יחסי, במקום 200,000 אולי יחזיק 150,000 - זה גם "פחות").

3) כל עוד חישבת את העומס על האלטרנטור, כשהתקנת את המגבר - אז אין קשר ישיר. לדעתי, מתאור התקלה, הלכו הפחמים - אז אין קשר בכלל.

4) לבדוק הספק אלטרנטור, ולבדוק צריכת זרם ממוצעת של רכב עם כל הצרכנים דלוקים ומצבר פרוק חלקית. לקחת אלטרנטור עם זרם מקסימלי שעולה על זרם הצרכנים לפחות ב-10A נוספים, שיהיה מקדם בטחון (הספק = זרם * מתח, מתח הינו 14V).

5) לא יכול לענות ספציפית לטמפרה, אלטרנטור משופץ עולה בסביבות 400 ש"ח, משומש בסביבות 200, חדש מיותר.

[עריכה] המחירים הם מניסיון עם צרפתים (רנו וסיטרואן).

פורסם

באם והמתח יהיה גבוה מדי, הצרכנים של הרכב ילכו פייפנט!! (או להכניס פיוזים בהספק יות גבוה של שריפה..) נקודה למחשבה.

לכל המעוניין! אני בונה מאגר מערכות סאונד לרכב. המאגר יהיה מוכן תוך כמה שבועות ספורים (הוא שליש מוכן...)

פורסם

מחכה לחוות דעתכם.

1. לא רק מת גם אבא שלו מת :)

2. אפשרי לשפץ אבל המחירים לרכב שלך לא מרקיעי שחקים חבל סתם לאמץ את החשמלאי, מספיק משופץ!

3. אממ הכל יכול לקרות, לפני כחודש נשרף לי הווסת של האלטרנטור כתוצאה מהתקנת מערכת לא כראוי.

איך שיצאתי מהמתקין כל המנורות התחילו להשתולל לי והרכב נכבה באמצע נסיעה שזה מאוד מסוכן- אין ברקס+הגה!

שסידרתי את הבעיה גילינו פיצוץ עצבני בכבל של המערכת שהוא היה הקש ששבר את גב הגמל.

4. לא מאמין שרק המגבר גרם לזה, זה אוטו ישן שעבר עליו...

5. לדעתי לא יותר מ400 שקל למשופץ.

פורסם

קודם כל תניע את האוטו ותבדוק בעזרת רב מודד, את הטעינה , האם היא 14.0 -14.5 כשהאוטו מונע?

והאם כשהאוטו מכובה , המתח במצבר 12.5 או יותר?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...