Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן XM - דרושה עצה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נפלה בידי הזדמנות להגשים חלום ישן ולקנות סיטרואן XM.

מדובר ברכב מודל 1997 אוטומטי שעבר כ 180,000 ק"מ , מצב פנימי וחיצוני די טוב (אם כי דורש צביעה וצמיגים) - הפיצ'עפקס החשמליים עובדים (כסאות חשמליים, חלונות חשמל, מיזוג).

הרכב ללא טסט (רשיון מוקפא) - ומוצע לי במחיר די נמוך - ועכשיו השאלות:

1. כדאי? האם זו הפרתקאה מטורפת? - הרכב אמור לשמש אותי לנסיעות יומיות תל-אביב - מודיעין. אני מוכן להשקיע ולשלם על טיפולים ותיקונים, אבל האם הXM תאפשר לי חיים נורמליים? האם לא כל יום שני וחמישי אבלה במוסך?

2. היכן אפשר לבדוק רכב כזה לפני הקנייה - מי באמת מבין ויכול ל"הרגיש" את הרכב - והאם כדאי לגעת בו.

אשמח לקבל כל משוב לגבי הרכב כמו כם המלצה על מוסך מקצועי!

תודה רבה,

רמי

פורסם

מה הנפח?

מה היסטורית הטיפולים?

מתי החליפו תמנון/בומבות?

מה מצב מערכת הקירור?

פורסם
מה הנפח? 2000

מה היסטורית הטיפולים? לא ידוע - אני מברר

מתי החליפו תמנון/בומבות? כנ"ל

מה מצב מערכת הקירור?

כנ"ל

תודה על התגובה - אני מברר.

פורסם

It is quiet weard that 97 year model and high class car is so "muznah".The XM is a great car if it been well serviced, for example: The green oil been replaced regulary, the green oil filter been cleaned regulary. All these because the hydraulic system is very complicated and very expansive to fix. The technic is simple(the same as in the Peugeot 605) so check the usual things as timing belts, services etc.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

ערב רב

גם לי היה פעם חלום כזה

והיתה גם BX GTI

תאמין אתה עלול למצוא את עצמך בסרט אימה

עם התקונים ועלויות החלקים

לי יש משפחה מדרגה ראשונה בצרפת ואני יכול לקבל כל חלק מקורי

אבל מחירי החלקים הם בלתי שפויים בעליל

קח לך XANTIA שמורה ותהנה מרכב חלומי

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

מברוק עליך. אתה מגשים גם חלום ישן שלי...

דווקא ה- XM מהשנתונים המאוחרים סבלה פחות מתקלות חשמל מרגיזות בהשוואה לקודמותיה. עם זאת, מדובר במכונית עם רשיונות מוקפאים, וצריך להתייחס לכך בחשדנות.

אטמי גומי וצנרת גומי מגיבים רע מאוד לחוסר תנועה, חוסר שימוש וטמפרטורות גבוהות, כפי שנהוג אצלנו בקיץ.

המערכת ההידראולית צריכה להיבדק בקפידה לנזילות.

ב- XM יש מערכת מתלים Hydractive II, המשנה את קשיחות המתלים לפי אופי הנהיגה. תקלה בחיישנים ו\או במחשב גורמת לנעילתה במצב הקשיח.

תקלות שכיחות (ולא זולות לתיקון) אחרות: מנועי כסאות "עייפים". כנ"ל לגבי מנועי חלונות חשמל. כפתורים (חלונות, כסאות, מראות) שמפסיקים לתפקד.

הגיר האוטומטי משותף למספר דגמים אירופאיים. ע"פ הק"מ שציטטת, סביר להניח שהשיפוץ לא רחוק מאוד (אם לא שופץ בעבר). יש לוודא העברות תקינות, ללא החלקה, מכות, קפיצות. בדוק את שמן הגיר. אמור להיות אדום, ללא ריח שרוף. אם חום\כהה - התיבה בסוף דרכה.

טורבו: משותף לפיז'ו 605 ובחו"ל גם לקסנטיה. ככל שידוע לי די אמין, אבל כשמתקלקל, לא זול להחלפה.

במנועי 2000 היה הגה כוח רגיל. במנועי 3000 היתה מערכת תגבור כח מופלאה (כשהיא עובדת) ויקרה בטירוף לתיקון (כשהיא לא).

בקיצור, צריך לבדוק טוב טוב.

אם תחליט לוותר, אני יותר מאשמח להעמיד אותה בחצר שלי ולשפצה לאט לאט. :wink:

פורסם

מצטרף לדברי גלגלצ וארנון. ייתכן מאוד שמדובר בהרפתקה מסוכנת-משהו: הרכב כבר ישן למדי, נדיר יחסית והיסטוריית הטיפולים הינה קריטית. אל תשכח שגם אם הרכב טופל היטב עדיין יש בלאי טבעי ובקילומטרז' הזה צפוי שיפוץ יקר, במידה ולא נעשה עדיין. למרות כל זאת - גם אצלי ה-XM היא סוג של חלום וכל פעם שאני רואה אחת כזו (וזה קורה מעט מאוד, בשל הנדירות שלה) אני נוטה להפרשה לא רצונית של מיצים שונים והתעוררות של כל מיני חושים... בינתיים אני עם קסנטיה, כפי שמעיד הסימלון שלי. יותר ממומלצת בחום, במיוחד בהתחשב בתמורה למחיר המגוחך שתדרש לשלם על אחת כזו, ולא כ"כ קשה למצוא אקזמפלר שמור.

בקשר להמלצה למוסך מקצועי - פנה אלי בה"פ.

בהצלחה בחיפושים וברכישה ואל תשכח לעדכן אותנו מה קורה.

מועתז

הביצה שלי התחילה להטיל תרנגולות זהב

פורסם

תודה לכל המגיבים!

גם קסנטיה היא חלום שלי - וכמובן בר השגה - ניתן למצוא מכונית שמורה ,וכנראה שתהיה לי אחת בשלב מסוים.

אבל XM אי אי אי - זה פשוט חלום אוונגרדי, השריד האחרון לטירוף הצרפתי!

אני רוצה ללכת עד הסוף, אני יודע שהאוטו בעייתי ושיש הוצאות ואני מוכן להשקי(כמובן עד גבול מסויים)

אני אנסה לברר היסטוריית טיפולים, וכמובן שאעדכן.

תודה,

רמי

פורסם

בעל קסנטיה לשעבר שנת 2000 1.8 סמ"ק

רכב חבל"ז. מאוד נוח, נוסע חלק 140 150 קמ"ש בכביש מהיר ההרגשה שלך לא משתנה מתחילת ה100.

מחיר נמוך מאוד, לאומת המתחרים. רכב מאוד יפה לדעתי.

פנים של הרכב נאים מאוד, פלסטיקה אכותית, לוח שעונים גדול ונוח, צבע אור ירוק מרגיע ניתן לכיוונון.

מושבים רכים וגדולים.

ברכב יש גם חיישן גשם. יש עוד הרבה יתרונות.

4 כריות אויר.

רכב ברמה גבוה במחיר נמוך.

ב 30K תימצא משהו טוב.

הייתי אפילו ממליץ לקחת נפח 2.0 ליטר גם לא תיהיה לך מחסור בכוח ש 1.8 יש את זה לדעתי.

גם כן תיקבל בקרת שיוט. ו תיצרוכת הדלק לא נירא לי תעלה, אולי משהו זניח.

אבל כמובן שיש חיסרונות. חלקים לא זולים ו הרבה חלקים שברכב רגיל פשוט אין אותם.

לדוגה שסטום לחץ לנוזר ירוק משהו דומה לשסטום נוזל בלמים. ו הוא לא אחד שם. רק החלק עלה לי 800 ש"ח ללא עבודה. עבודה זה עוד 300 ש"ח לא במוסך מורשה.

אני לא מדבר על כל הכמות האסטרונומית של צינורות גומי ו מתכת. לדוגמה צינור גומי באורך כ 40 ס"מ עלה לי 200 ש"ח. שמתי אותו לבד. 6 בומבות שיש ברכב ולא עולות מעט. חוץ מזה מערכת חשמל לא מהטובים כמו בכל רכב צרפתי. גיר AL4 שלפעמים עושה בעיות, שיפוץ עולה 6K ש"ח. רוב הבעיות נגמרות בנזילה קלה שרצוי לסדר אם לא תיהיה לך בעיה. אבל כמו שהבנתי אחרי, שיפוץ בכל רכב מודרני זה לא עולה פחות. רק לסוברו שנת 93 זה עולה 3K! היה לי בעיה אם חלון חשמל של נהג אבל זה יכול ליקרות בכל רכב.

עכשיו בקשר לצינורות. ישנה אפשרות שבאמצה הנסיעה פיתאום אחד מאלף פיתאום מתחיל לינזול אז תיהיה מוכן לגרר.

כי אם צינור נוזל לא תגיעה רחוק.

בקיצור ברכב הזה הכל מיסתובב סביב הנוזל הירוק המסתורי הזה ואם איזה חלק שקשור אליו כמו צינור, שיסטום או משאבה אולכים אז אתה נעצר בכביש. נו וכל השאר כמו במזדה :). מבחינת נוחות וסביבת נהיגה אין מה לעשוות.

מדובר על 3 שנים של החזקה ו 80K ק"מ. אני שומר על מכוניות

מבחינת טיפול ו לא נסיעה:-)

בהצלחה!

פורסם

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=269&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

לדעתי הידנית שמופיעה ביד 2 יותר ממאד מעניינת. נמכרו XM ידניות מעטות ביותר בזמנו - והן עדיפות מכל בחינה על האוט'.

במקומך הייתי רץ לבדוק.

וגם קורא קצת כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=64851&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F

HFturbo

• תוכן חדש...