Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בורה דיזל. TDI. גרסת ה 90 כ"ס. אוטומטית.

הרכב עבר 150K.

יש על הרכב קולר גיר חדש. וטורבו אורגינל תקין. הרכב מטופל במוסך רון בתל אביב. אז כל תקלה מטופלת במיידי.

אניי מחפש לתת לרכב עוד טיפה כוח.

אין לי כוונה להגיע ל200 כ"ס. ואני יודע שהרכב הוא לא רכב ספורט. אז המלצה להחליף לא תעזור.

אבל להגיע לסביבות ה140. זה יהיה סבבה. ולתת מומנט גדול יותר יהיה מצויין.

לאחר בירור בפיט סטופ. המליצו לי על צי'פ. של סופרצי'פ. הוא נותן לי 26 כ"ס. ומעלה את המומנט. לא זוכר לכמה. (יברר מחר בדיוק.) ואני יוסיף את זה.

לתת לכם טיפה כיוון למה אני צריך לחזק טיפה את הרכב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=162746

אני רוצה לדעת איזה שיפורים אני יכול לעשות. שיהיו אפקטיבים. (כרגע ללא יחס לעלות. אבל שיפור ב 10K. זה לא רציני).

הראש פתוח. ומוכן לכל רעיון. אז בבקשה תעזרו לי. (תקציב בסביבות 3-5K.)

בנוסף הבאתי לרכב מגנזיום. גם בגלל המשקל. וגם כי זה יפה. וכי רציתי להגדיל את הצמיגים.(את הרוחב.) שיחזיקו אותי טיפה יותר טוב. ואני מחפש גם צמיגים טובים. להלביש לרכב.

יום טוב אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם הכל ידוע אז מה השאלה ?

צמיגים טובים - היו כמה דיונים עם המון חומר

ג'אנטים מגנזניום - בדוק את המשקל שקנית כאן http://www.wheelweights.net/

שיפור של 30% בציפ' הוא יפה, וגם היצרן (סופרצ'יפס) מוכר ואמין בדרך כלל

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אתה יכול להביא טורבו יותר גדול מTDI110 אוו130 כ"ס אותו מנוע כמו שלך אני כמעט בטוח,לעשות דאון פיפ יותר גדול ,אינטרקולר יותר גדול.

דבר עם רון יש לו נסיון ויכול לעשות לך הסבה של טורבו יותר גדול,רק קח בחשבון שתהיה צריך לעשות ציפ קאסטום שהוא די יקר באיזור 4 אלף+.

פורסם

שים לב, הגיר האוטומט בדגמים הנ"ל של VAG עדין מאוד ונוטה ללכת לעולמו מוקדם מהרגיל.

שיפור גדול מדיי יכול להוות בעיה מבחינת הגיר שהחלפתו תהיה יקרה וכואבת לכיס.

בברכה.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

הי,

גם אני הולך להתקין את הצ'יפ הנ"ל בFrשלי בתוספת של ווסת דלק, בתקציב שלך הייתי קונה את הצ'יפ מברר בקשר לווסת דלק (לא יודע איך זה בדיזל) ומחליף לסט צמיגים הכי טוב שהייתי מוצא. אחר כך שקול דוד אחורי פתוח 1000-1500 ש"ח לסטנדרטי כולל עבודה, קפיצים , בולמים, צנרת, פילטר (אם עוד לא מותקן).

הכל תלוי מה עוד אתה מחפש חוץ מכח..בדיזלים אני לא ממש מבין.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

רוב מה שנרשם נכון.

שים לב לגיר, מחורבן.

לא כ"כ אמין, אז צפה לפגיעה שם (לא וודאי, אבל ייתכן).

צ'יפ יספיק, לא צריך לשנות טורבו וכו' לדעתי.

המנוע הזה אמין וחזק. 120~ כ"ס זה יפה מאוד (דיזל מרגיש אחרת מבנזין).

שמע, עכשיו קראתי מה עשית, אחלה פרוייקט (עשיתי קצת פחות מזה על הב.מ.וו שלי, עם דיינמאט).

אם המשקל זה מה שמפריע לך, הוא לא משמעותי.

מה שכן, החומר על המכסה מנוע מפחיד אותי קצת, לא נראה לי שיש קירור טוב שם, אולי תחתוך מעט מהגומיות אטימה של המכסה מנוע (מעט מלפנים ומאחור, ליצור תעלה שתזרים אויר החוצה).

אופציה נחמדה נוספת לשיפור, זה לשים אינטרקולר קידמי עם צנרות נורמליות ("2.25 אצלך נראה לי).

יכול לתת יותר כוח, לא אמור לפגוע בזמינות יותר מדי.

אני מעריך שזה יעלה לך 2-3k תלוי בזמינות החלקים ועלות העבודה.

ביחד עם צ'יפ ,אתה תוכל לצפות לאזור ה-130 כ"ס.

תנסה לבדוק אם יש קיט יניקה לאוטו שלך, או שתצלם את המנוע, אולי אפשר לבנות צינור יניקה טוב לפילטר פתוח.

אחרי כל זה תוכל ללכת לישון בשקט.

לא נראה לי שצריך יותר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ביררתי טיפה לגבי טורבו שונה.

אמרו לי שטורבו גדול יותר יהיה פחות אפקטיבי בסלד נמוך. (אבל בסל"ד גבוה יהיה אפקטיבי. ויקח לו יותר זמן להכנס לפעולה.

וטורבו קטן. יהיה אפקטיבי יותר בסלד נמוך. ובסל"ד גבוה פחות. והוא נכנס לפעולה מהר יותר.

זה נכון?

עד כמה זה מדוייק? איפה זה הגבול בין טורבו קטן לגדול. מה ההבדל האמיתי ביניהם. מבחינת תוצאה זמינות כוח, האצה, מהירות תגובה (ביחס לדוושה). צריכת דלק.

והם אפשרי (הגיוני, או בוצע) להתקין שניים. אחד קטן לסלד הנמוך. ואחד גדול לסל"ד הגבוה?

עם זה אפשרי. מה זה דורש? מה העלויות הראליות של בניה של דבר כזה.? ועד כמה זה אפקטיבי הרעיון הזה?

*ולגבי שיפור יניקה. אני יבדוק היום מאיפה היניקה. וכמה מקום יש לי במכסה מנוע בשביל קומבינה בנושא.

ולגבי אינטרקולר.

*יש לי היום אחד קטן. (20ס"מ על 30 ס"מ בערך. אבל הוא עבה כ10 ס"מ עובי.) בפינה השמאלית (כאשר אתה מסתכל על הרכב) הוא מחובר לטורבו. מה יתן לי אינטרקולר גדול יותר? (לא אני לא מדבר על פוזה, כי אני לא רוצה שיראו את זה).

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם
ביררתי טיפה לגבי טורבו שונה.

אמרו לי שטורבו גדול יותר יהיה פחות אפקטיבי בסלד נמוך. (אבל בסל"ד גבוה יהיה אפקטיבי. ויקח לו יותר זמן להכנס לפעולה.

וטורבו קטן. יהיה אפקטיבי יותר בסלד נמוך. ובסל"ד גבוה פחות. והוא נכנס לפעולה מהר יותר.

זה נכון?

נכון מאוד

עד כמה זה מדוייק? איפה זה הגבול בין טורבו קטן לגדול. מה ההבדל האמיתי ביניהם. מבחינת תוצאה זמינות כוח, האצה, מהירות תגובה (ביחס לדוושה). צריכת דלק.

והאם אפשרי (הגיוני, או בוצע) להתקין שניים. אחד קטן לסלד הנמוך. ואחד גדול לסל"ד הגבוה?

כן ולא.

למה כן: כי VAG כבר הוציאו כמה מנועי BI-TURBO (עד כמה שזכור לי, מנוע ה-2.7 בנזין שנמצא בין היתר ב-A6 הוא כזה).

למה לא: כי לא שמעתי עדיין שבמנוע TDI של החברה בוצע פרוייקט שכזה, אבל יכול להיות שזה רק אני שלא מעודכן.

עם זה אפשרי. מה זה דורש? מה העלויות הראליות של בניה של דבר כזה.? ועד כמה זה אפקטיבי הרעיון הזה?

אין לי מושג. אשאיר את הבמה למומחים ממני לענות על השאלה הזאת.

זהו, נגמרו לי התשובות :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצד אחד אתה אומר שאתה לא רוצה 200 כ"ס מצד שני אתה מדבר על פרוייקט בי-טורבו

מיותר

תברר מה שונה במנועי ה130 כ"ס מהמנוע שלך, תחפש אחד כזה בפירוק ותיקח ממנו כל מה ששונה עם צ'יפ קטן בנוסף כנראה תסיים את הסיפור ב150 כ"ס וזה מכובד בהחלט, אחרי זה תתחיל להתפלל על הגיר - כי הגירים האוטומטיים של הקונצרן ברכבי הדיזל רחוקים מאמינות...

פורסם

במקום ללכת רחוק עם שיפורים סופר יקרים (מה שהצעת יעלה לך מעל 40K בלי בעיה בכלל).

תסתכל מה רשמתי לך, זה יביא אותך להספק יפה, האוטו יהיה מאוד חזק, יחסית.

כמובן לשים לב לגיר.

אינטרקולר קידמי וגדול ייתן לך טמפ' כניסה למנוע נמוכה יותר, ע"י כך הספק גבוה יותר.

זה מצריך בנייה ותכנון, אבל אפשרי, יש לך טמבון קידמי די גדול.

טורבו לא הייתי מחליף, יקר יחסית למה שאתה רוצה.

אולי הייתי מחליף לטורבו של הגרסה החזקה יותר + צ'יפ.

העניין שקשה למצוא כאלה תקינים, רוב הרכבים עברו המון קילומטרז'.

חדש סתם יקר.

תבדוק.

פורסם

אני לא מכיר את הדגמים של VW.

תשאל בפורום שלהם, בטוח יש להם תשובה.סביר להניח שזה טורבו של KKK.

חיפוש קטן באינטרנט בטוח ייתן לך תשובות.

חפש את קוד המנוע של ה-130 כ"ס ולפי זה חפש את דגם הטורבו.

פורסם

אני רואה שאלות והמלצות לגבי אגזוז זרימה חופשית.

לידע כללי. מה הוא תורם למערכת?

הוא לא מפריע למנוע? אין בעיות של זיהום אוויר? הוא נותן כוח (כ"ס)?

ואיך יודעים איזה סוג הכי יתאים ויהיה אפקטיבי לרכב?

ולגבי.

לרכבי דיזל. הוא אפקטיבי? משהוא ניסע את זה?

פורסם

הוא יתן לך רעש וזהו, אל תחפש במקומות שלא צריך לחפש בהם, מנוע הTDI בעל מומנט עצבני בסל"ד נמוך חבל לקלקל את זה עם שינוי מערכת הפליטה...

אם בא לך דוד אחורי בשביל הרעש זה סיפור אחר,

בכל אופן ביררת כמה מוסיף צ'יפ ל90 כ"ס כמו שהם ? הייתי ממליץ לך להתקשר לגיא פרילינג להתייעץ איתו בקשר לצ'יפ ובקשר למה להחליף גם לעלות מעל מה שהצ'יפ יעלה אותך....

פורסם
הוא יתן לך רעש וזהו, אל תחפש במקומות שלא צריך לחפש בהם, מנוע הTDI בעל מומנט עצבני בסל"ד נמוך חבל לקלקל את זה עם שינוי מערכת הפליטה...

בגלל זה עם הוא יעשה דאון פיפ כמו שצריך היה לו יותר אויר בסל'ד הגבוהה בדיוק איפה שחסר לו, בנמוך ממש לא חסר לו מומנט.

צור קשר גם עם סדנת E&A לציפ בשבילך ושאר השיפורים.

• תוכן חדש...