Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנוע של הקליאו שלי (מודל 93. מנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור גיר ידני) יש חלק שלא מובן לי מה השימוש שלו.

במנוע שלי החלק מנותק (אין צינור) והייתי רוצה לדעת למה הוא משמש, כדי לדעת האם להשיג צינור ולחבר.

השגתי צילום של מנוע כמו שלי מגוגל ששם הצינור מורכב. סימנתי אותו בתמונה באדום.

אשמח לדעת למה משמש החלק הזה ולמה הוא תורם בפעילות של המנוע. ולמה חשוב (או לא חשוב) שהצינור יהיה מחובר

בברכת שבת שלום לכולם!

דביר

עריכה: אגב הצינור הארוך שמחובר מימין שיורד כלפי מטה קיים אצלי. ואני יודע שהוא משמש לשאיבת אוויר.

רק הצינור המסומן באדום לא קיים אצלי (רואים את שני הפתחים אבל אין צינור מקשר - יש שאריות של צינור שנקרע)

bloc_moteur.jpg

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

זהו צינור לקידום חימום האויר בעת היניקה, משמש במזג-אויר קר מאד(כמעט ואין צורך בשימוש בו בארץ). יעל וטוב להתנעות קרות ביותר.

הצינור השני שקיים ברכבך אף משמש ליניקת אויר, אך קר. אם הוא מופנה כלפי מטה כפי שמופיע הצילום, יש לשנות את הפנייתו כך שיפנה אל חזית הרכב. הוראה זו יצאה בזמו מקרסו בשל שאיבת אבק/חול/לכלוך מהתחתית וגרימה לבלאי מואץ בקרבורטור ו/או מנוע.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
היי.

משמש לשאיבת אוויר חם לכיוון הפילטר.

עוזר בבקרים קרים.

היי,

תודה! האמת שחשדתי בזה, אבל עכשיו אני יכול להיות בטוח!

אבל זה די לא מסתדר, הרי אוויר קר שנשאב לפילטר אוויר הוא עדיף על פני אוויר חם שמשבש את הבעירה. אז למה שיעשו כזה דבר? זה לא גורם להתנגשות / ירידת ביצועים? נגיד ואני נוסע חצי שעה בטמפ' עבודה- בטוח נשאב משם המון אוויר חם. זה לא גורע?

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם
זהו צינור לקידום חימום האויר בעת היניקה, משמש במזג-אויר קר מאד(כמעט ואין צורך בשימוש בו בארץ). יעל וטוב להתנעות קרות ביותר.

הצינור השני שקיים ברכבך אף משמש ליניקת אויר, אך קר. אם הוא מופנה כלפי מטה כפי שמופיע הצילום, יש לשנות את הפנייתו כך שיפנה אל חזית הרכב. הוראה זו יצאה בזמו מקרסו בשל שאיבת אבק/חול/לכלוך מהתחתית וגרימה לבלאי מואץ בקרבורטור ו/או מנוע.

אצלי הוא מופנה כלפי מטה, שם הוא מתחבר לחיבור שנראה כמו כניסה למן "תיבת אוויר" או משהו כזה. זה חלק מקורי שבא עם הרכב ולא "שיפור" או חלק זר שהותקן. האם זה תקין? או שעדיף לשנות מיקום הצינור כפי שתיארת?

פורסם

חשבתי על זה. ואם כניסת ה"אוויר החם" לא חיונית. אולי יהיה יותר חיוני לחבר לשם צינור שינווט לכיוון אוויר קר לשם קבלת עוד מקור שאיבה לאוויר קר שתורם לבעירה במנוע? מה אתם אומרים

פורסם

.

עמית - לדעתי הניתוח שלך מדויק למעט עניין אחד - בזמן ההתנעה האוויר שנשאב מהצינור הזה גם הוא קר (כיוון שכל חלקי הרכב התקררו לטמפ' האוויר). לכן להבנתי אין לצינור משמעות בעת התנעת הרכב.

אים אני מבין נכון אז הצינור משמש להזנת אוויר מחומם כשטמפרטורת האוויר החיצוני קרה באופן קיצוני. לא לשכוח שפעולת האידוי בקרבורטור מורידה גם היא את הטמפ', לכן בתנאי קיצון יש צורך לחמם את האוויר שמזינים למנוע.

פורסם

הדבר קיים בהרבה רכבים...

וידוע לי שבפורד אסקורט (90/91)פעולה כזו אבל יש תריס עם סליל כזה או משהו דומה כאשר הוא מתחמם מדי התריס ניסגר ונישאב רק אוויר קר...

״בצרה קראת ואחלצך...״

פורסם
הדבר קיים בהרבה רכבים...

וידוע לי שבפורד אסקורט (90/91)פעולה כזו אבל יש תריס עם סליל כזה או משהו דומה כאשר הוא מתחמם מדי התריס ניסגר ונישאב רק אוויר קר...

מצחיק יגאל מה שאמרת נשמע כמו פרויקט נחמד לנסות, תריס לצינור אוויר חם לקליאו :wink:

נחמד לדעת, לא ידעתי שזה קיים בהרבה רכבים. וממה שהבנתי זה לא כ"כ משנה בארץ כי אנחנו לא סובלים פה כ"כ מטמפ' רקות במיוחד. הייתי רוצה לדעת אם זה יכול לתרום אם אני יחבר לשם צינור ובמקום לחבר אותו לשאוב אוויר חם אני אנתב את הצינור לשאיבת אוויר קר נוסף למנוע? שישאב משני הצינורות אוויר קר בלבד

דביר

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
היי,

תודה! האמת שחשדתי בזה, אבל עכשיו אני יכול להיות בטוח!

אבל זה די לא מסתדר, הרי אוויר קר שנשאב לפילטר אוויר הוא עדיף על פני אוויר חם שמשבש את הבעירה. אז למה שיעשו כזה דבר? זה לא גורם להתנגשות / ירידת ביצועים? נגיד ואני נוסע חצי שעה בטמפ' עבודה- בטוח נשאב משם המון אוויר חם. זה לא גורע?

דביר

נכון, אבל כשהאוויר יותר מדי קר הוא עלול לגרום לקפיאה של הקרבורטור.

ואני בכלל לא בטוח שלא צריך את זה בארץ- יש מספיק ימים ומקומות בארץ שהטמפרטורה נושקת ל-0, וחוץ מזה קרבורטורים גם לא אוהבים טיפות טל מוקדם בבוקר.

• תוכן חדש...